Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

2012 Преглед на печата

Публикувано от TZARS 
Re: 2012 Преглед на печата
18-05-2012 - 13:01:14
Европа би могла да укрепи валутния си съюз, като даде на европейските политици властта да обявяват фалит на отделни държави и да контролират тяхната финансова политика.

Това заяви бившият президент на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише, представяйки снощи амбициозен план за спасяване на еврозоната, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Планът, предлаган от Трише, който се оттегли от ръководния пост през ноември, би решил основни слабости на тринайсетгодишния валутен съюз, чието оцеляване е застрашено от гръцката криза. Валутният съюз никога не е зачитал икономическите принципи, тъй като еврото бе въведено преди европейския фискален или политически съюз, отбелязва Ройтерс. Това причини затруднения за страни, които имат голям бюджетен дефицит - Гърция, Португалия, Ирландия, Испания и Италия - и доведе до финансови затруднения и прекалено затягане на банковата система.

За Европейския съюз, изцяло действащи Съединени европейски щати, където страните членки се отказват от голяма част от финансовите си правомощия в полза на федералното правителство, изглеждат политически неприятно, посочи Трише в изказване в Института за международна икономика Петерсън (Peterson Institute of International Economics) във Вашингтон. Алтернативата е да се активират федералните правомощия на ЕС само в изключителни обстоятелства, когато бюджетните политики на дадена страна застрашават целия валутен съюз, добави той.

Трише посочи, че според него федерацията изглежда необходима не само за да гарантира един солиден икономически и валутен съюз, но може да отговори и на самата същност на Европа в дългосрочен план. Не мисля, че ще имаме голям (централизиран) бюджет, допълни той. "Това е засилване на управлението, което вярвам е необходимо за следващата стъпка на европейската интеграция," посочи още той.

Предложението му бе представено във Вашингтон в навечерието на срещата на Г-8, чийто домакин е президентът на САЩ Барак Обама, който ще окаже натиск върху Европа да засили усилията си за решаване на дълговата криза, застрашаваща крехкото световно възстановяване.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-05-18 13:02 от paul.
Re: 2012 Преглед на печата
18-05-2012 - 13:52:11
Законът за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество бе обнародван от Държавен вестник.

Това означава, че очакваното от някои президентско вето не се е случило и Росен Плевнелиев е подписал закона.

Припомняме, законът беше приет от парламента в началото май след изключително трудни среднощни дебати в парламента, които продължиха дни наред.

Налагане на запор върху всички видове банкови сметки на ответника по обезпечението в национална или чуждестранна валута се извършва с изпращане на запорното съобщение до банката.

Запор може да се наложи върху всички видове вещи, вложени в трезори или касети, както и върху суми, предоставени за доверително управление от ответника по обезпечението.

Запорът се смята за наложен от момента на получаване на запорното съобщение от банката. Съобщение за наложения запор до ответника по обезпечението се изпраща след получаване на съобщението от банката.

Връчителят вписва часа и датата на получаване. Когато съобщението е изпратено по пощата, съответното длъжностно лице отбелязва часа и датата на получаването.

Проверяваното лице по Закона за незаконно придобито имущество ще представя писмена декларация за имотите и вещите си в 14-дневен срок.

Ако проверяваното лице е в чужбина, то ще разполага с един месец да представи писмена декларация за имуществото си.
Re: 2012 Преглед на печата
19-05-2012 - 17:35:21
Гаф на Меркел обедини гърците

Информацията за предложение на германския канцлер Ангела Меркел заедно с новите парламентарни избори на 17 юни в Гърция да се проведеи референдум за оставане в еврозоната взриви политическата сцена, коментират гръцките вестници.
Вчера Меркел разговаря по телефона с гръцкия държавен глава Каролос Папуляс. Вестниците отбелязват, че според някои информации Меркел е поискала сформирането на правителство възможно най-скоро след вота и е направила предложение за паралелен референдум за еврото.
Вечерта Берлин отрече да е правено такова предложение. В днешните си издания вестниците пишат за първа по рода си политическа намеса. "Ултиматум на Меркел" е заглавието по темата на в. "Та неа".
Изданието отбелязва, че германският канцлер е пояснила на Папуляс, че финансирането на страната зависи от желанието на гърците за оставяне в еврозоната.
Президентът е информирал за предложението премиера Панайотис Пикраменос, който от своя страна е информирал политическите лидери. От кабинета на канцлера отрекоха да е имало предложение за референдум, но източници от президентството твърдят, че информацията отразява действителността, посочва "Та неа".
"Гръцкият народ няма нужда от референдум, за да покаже избора си на еврото. Избор, който се защитава с кървави жертви. Гръцкият народ има правото да бъде уважаван от партньорите си", заяви лидерът на Нова демокрация Андонис Самарас.
По думите му предложението на Меркел за референдум, и то в предизборен период, е най-малкото неуместно и не може да бъде прието. Според лидера на коалицията на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас Меркел е свикнала да се обръща към политическата власт в Гърция като към страна протекторат. "На изборите на 17 юни гръцкият народ ще й даде окончателен отговор. Ще сложи край на меморандумите за рестриктивни мерки, подчинение и липсата на достойнство и ще отвори пътя за напредничаво развитие в цяла Европа", посочи Ципрас.
От пресцентъра на социалистическата ПАСОК изпратиха съобщение, в което се отбелязва, че провеждането на референдум е в изключителните правомощия на правителството и парламента, а не на Европейския съюз или правителствата на други страни-членки.
Гръцката комунистическа партия (ККЕ) определи искането на Меркел като изнудване, а от Демократичната левица на Фотис Кувелис заявиха, че Меркел се опитва да тероризира гръцките граждани. Вестник "Етнос" определя случилото се като гаф на Меркел.
Изданието коментира, че германският канцлер би трябвало да знае, че провеждането на референдум на практика е невъзможно. Ясно е, пише "Етнос", че става дума за поредното предупреждение преди важните срещи в рамките на Г-8, където се очаква върху нея да се упражни натиск за прилагане на мерки за развитие в цяла Европа.
"Германският канцлер премина всякакви граници! Нареждания и заплахи от Меркел за това как трябва да гласуват гърците" е заглавието на в. "Авриани".
Re: 2012 Преглед на печата
19-05-2012 - 18:02:58
Когато си зел 300млрд. евро от Германия, 10 години си щракал с пръсти - сиртаки и узаки до откат - и не ебаваш да връщаш нито цент, а и искаш и още, тва не мое ли да вбеси кака ти Меркел? Тва, че си иска парите било изнудване?! Баси и супернаглите гръцки политици! Ми кой опапа парите? Точно тия, дето "не мое да сформират правителство"! Ае стига гръцки пинизи!
Ако беше жив Ади Аустриеца знайш ли къв blitzkrieg щеше да им врътне още лани? Меркел пак е търпелива!
Гърция си е фалирала и сяка помощ е голяма грешка!!!
Те трябва да бъдат оставени да си приемат неква нова драхма, да си преминат през хиперинфлация и тая нова валута да намери истинското си равновесно положение като еквивалент на оцелялата (колкото е оцеляла) гръцка икономика спрямо останалия свят!
Сичко друго са глупости!
Лошото е, че кредиторите ще духат супата........да не са давали. Що не четоха Одисеята преди да дават, не ми е ясно?!...................
Re: 2012 Преглед на печата
19-05-2012 - 21:56:34
Аз пък не виждам що кредиторите да духат супата. Драхма, драхма и драхмата ще си има курс към еврото и долара. Гърция няма нефтени залежи и ще и трябват долари, щото петролните шейхове драхми не ебават. Малко ни будалкат със загубите. Дори и да има няколко години мораториум в/у дълга, Гърция рано или късно ще иска пак да излезе на международните пазари и кесара пак ще поиска кесаровото. Стрина ти Меркел ич не я е еня за гърците, тя се шашка за немските банки и парите дето налива, очаква да се връщат там. Гърчулята обаче имат други планове за тези пари щото приятелството си е приятелство, ама узакито с пари и е къде-къде по-гот да ги раздадат на 13-та и 14-та заплата вместо да ги върнат на европейките банки. Испанците и те морна вода не пият и се ослушват както как ще ги наказват непослушните. Накрая супата ще я издухат немските пенсониери, дето чакат на PIIGS да им бачкат за пенсиите.

Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване
Re: 2012 Преглед на печата
21-05-2012 - 09:34:28
Автомонтьор от София и фризьорка от Варна са основните "перачи" на печалбите от трафика на кокаин, задържани в акция на ГДБОП и американската агенция за борба с наркотрафика ДЕА. Техният бос също е роден в столицата, но все още се издирва, съобщиха от прокуратурата вчера. Те са били на най-ниското ниво на международна схема за пране на пари.

Ролята им била да вкарват парите от Панама, Антилите и Венецуела в Европа чрез фиктивни сделки на прясно регистрирани компании. От България изнасяли произведения на интелектуалната собственост - предимно уж създаден от тях софтуер. След като парите пристигнели у нас, ударно пазарували туристически пакети за Китай и Хонконг. С друга част от парите пък купували резервни части от Испания и компютърно оборудване и хай-тек джаджи от САЩ.

8 млн. лв. са "избелили" Перачите от 2008 г. досега, изчисляват разследващите. Чрез фалшивите транзакции компаниите, които "пазарували" от българите, превъртали печалба от продажба на кокаин. Част от парите минавали през дузина лични сметки на петимата, задържани при операция "Перачите". По-голямата част обаче били прехвърляни чрез контролирани от тях фирми, в които нямат дялово участие. Заради прането на наркодоларите в ареста остават трима души, като основна фигура сред тях е автомонтьорът Лъчезар Райчев.

Софиянецът навлязъл в бизнеса през 2006 г., като подпомогнал финансово свой приятел от Плевен, с когото направили автосервиз. Нарекли фирмата "Нира" - по първите две букви от фамилиите на съдружниците - Николов и Райчев. Автосервизът започнал да работи добре, като

правел официален оборот от по 100 000 лв.

годишно. Впоследствие Лъчезар Райчев обаче бил привлечен от свой приятел да изготвят фалшиви фактури. През 2008 г. софиянецът вече превъртал получени кеш пари през фирми за строителство.

Има подозрения, че е използвал няколко големи компании, за да вкарва мръсни пари. След това получавал апартаменти, които продавал и получавал "чисти финанси". Впоследствие фирмите били прехвърляни на роми. С първите спечелени пари през ноември 2008 г. Лъчезар си купил жилище от около 60 кв. м в луксозна кооперация на ул. "Николай Хайтов" в столичния кв. "Дианабад". Райчев платил по около 1800 евро/кв. м или 100 000 евро, сочат данните на МВР. Същата година купил още два имота - апартамент от 47,6 кв. м на бул. "Цар Борис III" 163, магазин от 24 кв. м на бул. "Тодор Александров" и парцел от 3857 кв. на централната столична ул. "Цар Борис". На 19 февруари 2010 г. Райчев взел още един апартамент - 106 кв. м в столичния кв. "Манастирски ливади-Запад".

Всичките му имоти за около 2 млн. лв.

са запорирани на 18 май от прокуратурата.

Според разследването на антимафиотите Лъчезар Райчев е работел в тандем с варненската фризьорка Зорница Илиева. Тя също участвала наравно с Райчев и издирвания им шеф в транзакциите. Зорница, подобно на Лъчезар, имала легален бизнес - на 27 април 2012 г. купила малко помещение във Варна и регистрирала фирма за фризьорски услуги.

"Групата е трябвало да легализира прехвърлянето на парите в Европа и след това трансфера им и разпръскването им в четири различни краища на света. Така българите късали връзката между източника на финансите - Латинска Америка, и сметките на крайните получатели", обясниха вчера експерти от финансовото разузнаване.



ps: Ето ви ги купувачите за 1800 евро/кв. м!



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2012-05-21 09:49 от paul.
Re: 2012 Преглед на печата
21-05-2012 - 09:54:37
avatar
това си беше ясно още преди 5 години.
Ако се разровиш по курортите, половината и повече са купувани по таква линия...
Re: 2012 Преглед на печата
21-05-2012 - 15:42:13
avatar
Недоволен клиент сече служители със самурайски меч, единият остава без ръка
BLITZ - 21 Май 15:22
Разярен мъж посече със самурайски меч служители на агенция за недвижими имоти в японския град Уцуноми. Според информацията 63-годишният мъж е влетял с хладното оръжие в офиса на компанията Daikyo Home и е започнал да сече наред. Има ранени.
Re: 2012 Преглед на печата
22-05-2012 - 13:03:41
Едва около 8,5 процента от жилищата в България са застраховани срещу земетресение.


Това сочи информация на дружествата от сектора, съобщи economymagazine.bg, цитирайки Insmarket.bg. На по-късен етап ще стане ясно колко от застрахователните компании са подали сигнали за реални щети след снощния трус от 5,8 по Рихтер.

От бранша отчитат, че всеки път след земетресение или наводнение интересът на хората към застраховките се повишава, но реално сключените полици не са много.

Малко над 60 млрд. лв. е общата данъчна оценка на жилищните сгради в България. Въпрос на изчисления е колко промила да бъдат добавени към тази оценка, посочват експертите.

Преди години имаше идея всички жилища да бъдат застраховани на някакъв минимален праг, за чийто размер да бъде водена дискусия. Тогава беше коментирано, че премиите трябва да са достатъчно ниски, за да може собствениците да ги плащат. Това предложение остана обаче само на етап идея.

2011 г. беше изчислена като втората най-скъпо струваща година за застрахователния сектор в света по катастрофични щети.
Re: 2012 Преглед на печата
22-05-2012 - 16:31:32
avatar
Да бе те като станаха наводненията застрахователите спряха да го включват като събитие..
ся ще изключат и земетресението и то се обесмисля да застраховаш...
добре че има гражданска и каско да ги държи над водата...

като казах каско - знаете ли че в масовия вариант не покрива градушка smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-05-22 16:32 от palamud.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход