Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Влогове, имоти, банки, цени и данъци

Публикувано от OwnerBG 
Re: Влогове, имоти, банки, цени и данъци
30-12-2011 - 13:19:56
Quote
OwnerBG
Quote
briko
*angel* " Непотърсените данъчни задължения имат 5 години давност ". Ако приемем, че бума беше 2007/2008г. още малко време трябва.

Петгодишната давност се прилага само в случай, че държавата по никакъв начин не си е потърсила данъците. Обаче петгодишната давност не важи като общо правило, когато има прекъсване или спиране на давността. Давността спира при няколко хипотези: когато е започнало производство по устновяване на публично вземане – до издаването на акта, но не повече от една година; когато е дадено разрешение за разсрочване или отсрочване на плащането – за срока на разсрочването или отсрочването; когато актът, с който е определено задължението се обжалва; с налагането на обезпечителни мерки; когато е образувано наказателно призводство, от изхода на което зависи установяването или събирането на публичното задължение.

Периодът за спиране не се включва в срока на давността, а с него тя се удължава. След отпадане на основанието за спиране, давностният срок се допълва с период от време, равен на разликата между целия срок на давността и изтеклото време до спирането. Давността се прекъсва с издаването на акта за установяване на публичното вземане или с предприемането на действия по принудително изпълнение. От прекъсването на давността започва да тече нова давност. С прекъсването на давността се заличава с обратно действие изтеклият давностен срок и започва да тече законоустановеният срок. Във въпросния случай давността е прекъсната.

"Петгодишната давност се прилага само в случай, че държавата по никакъв начин не си е потърсила данъците"

Данъчните да тръгват веднага*pardon*, почти ще успеят. Аз лично не съм чул до сега за такива действия от страна на данъчните, още повече през този период 2004/2008 повечето продажби са били в кеш и след това се депозираха в банка, а при депозит основания за плащане няма, имаше само някакъв праг.........30 000 или 60 000 лв. при който банките трябваше да уведомяват подходящите служби.
Не ме разбирайте погрешно, не съм против плащането на данъци, но според мен тези пари вече не може да бъдат събрани и само се създава ненужна паника.
Re: Влогове, имоти, банки, цени и данъци
30-12-2011 - 15:24:26
avatar
А тази давност дали ще важи да погнат и брокерите посредничили при сделките? Редно е и те да бъдат преслушани нали.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход