Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво ще се случи с цените на имотите до март 2012-та? Възможно ли е "събуждане" на пазара на по-ниски ценови нива? Възможно ли е това да е "дъното" и на лято да станем свидетели на нов ценови "бум"? Мненията на неброкери са приоритетни!

Публикувано от darkside 
Quote
ivorad
Quote
nradev
би ли ми разяснил каква е разликата между лоши и преструктурирани кредити
Същата, като между кретен и преструктуриран кретен!
:]
Правилно, няма разлика! Преструктурирания си е кофти кредит, се едно отложена смъртна присъда.

Иворадчо, мноу си забавен, брато!
Quote
darkside
ПреструктуриранияТ си е кофти кредит

Охооооо, нов принос към идиотията!
Поздравления за изобретателя!

:}
Quote
ivorad
Quote
darkside
ПреструктуриранияТ си е кофти кредит

Охооооо, нов принос към идиотията!
Поздравления за изобретателя!

:}
Благодаря мноу! Радвам са, че вече оценяваш "трудовете" ми!
Тази дума "преструктурираният" ще се използва все по-често и требва да я пиша верно, прав си!
Ма не дръж мноу на правописа. Гледай смисъла!
...........

Цените на имотите падат по-бързо отколкото мога да реагирам!
"Скромността е за хора, които не разполагат с други качества." Darkside



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-12-28 16:02 от darkside.
Quote
darkside
Гледай смисъла!

Това и гледам.
Смисълът е идиотски.
:]
Хубаво! Ето ти още малко идиотия, чети да се посмеем, баси кво пишат некои хора от немане на друга работа, а?

Тва е от Инвестора, 9.03.2010г. ма си е актуално. [borsi.blog.bg]


Ще има ли нов фалит на България?


С този темп и в тази посока, да! В момента бюджета и държавата са като в онези глупави задачи за деца:

Един басейн се пълни през тръба, като през нея се изливат 2 литра в минута към басейна, а се източва през 4 тръби, всяка от които с дебит 3 литра в минута.
За колко време ще напълните басейна?

И задачата и условието са пълна безсмислица, но бюрократичната мисъл по-далеч явно не може да стигне.

Предложението за качване на данъци акцизи и здравни вноски някак си не се връзва с призива на властимащите отпреди изборите, а именно: "да оставим повече пари в хората (те най-добре знаят какво да направят с тях)".
Призивът бе хубав, но си остана само голи обещания.
И в "борбата" им с корупцията не се връзва.
Не са намалили и бюрокрацията, както обещаваха.
Тези 2 % увеличение на здравните вноски, които искат сега, ще ги глътне отново чиновническия апарат и вместо да свият разходите, властимащите ще ги разширят.
Вече и няма как да е нещо друго.

Днес чета анкета в Инвестор.бг - "Подкрепяте ли вдигането на здравната вноска на 10%?"

"Против" бяхме 28 човека, "за" 110 и познайте от раз защо?!

На 28 работещи или безработни се падат 110 държавни и общински служители, на които им е все тая какви са вноските, дори са на далавера да са големи, защото нали и без това не ги плащат те!

Те са повече; тези които лапат - за това и ще гласуват което искат, докато системата се срути! Факт. Вече са болшинство.

Когато те останат гладни - а това ще стане със 100% сигурност ако се кара по този начин (а така се кара от 21 г.) и излязат на пазара на труда и заплатата им стига точно да си купят 1 чорапогащник, като в 1997 г., тогава може и да има промяна. Може би, но пак не съм сигурен.
От тогава до сега българите, поне тези които си вадят сами хляба, намаляха минимум с 1 милион.
Предния път не стана, съмнява ме да се получи и сега.
В тази държава, освен чиновници и цигани почти не останаха хора, а анкетата в Инвестор го доказва по-безспорен начин.
Няма как просто - Дянков може да е многo добър чиновник, но си е точно чиновник. Тоест, в живота си не в виждал мотика, не знае от коя страна никне хляба и що е това бизнес или работа.
Всяко качване на данъците качва безработицата и сваля БВП. Факт!
В световната история откак има пари и данъци така е ставало. Винаги. Време е да се съкрати администрацията - там потъват между 1 и 3 милиарда годишно, но това няма да стане. Все по-голям песимист съм.
За 21 години държавния и чиновническия апарат се е увеличил поне 3 пъти, при условие, че страната обезлюдява, а дори тези които остават имат все по-малко желание за някакъв бизнес, или все по малко възможности да си намерят някаква работа която поне да им покрива разходите.

Всяко качване на данъци ще увеличава безработицата и ще кара бизнесът да затъва все повече и повече.





От миналата година насам, откак започнаха новите реформи (за съжаление пак данъчни) безработицата драстично е качена. Реалния брой фалирали и безработни никой не го знае защото; едно бюрата по труда умишлено бавят и мотат кандидат безработните (като уговорката е да не се приемат повече от 10 човека на ден), две много хора имали някога някоя жалка фирмичка не могат да се регистрират в бюрата по труда, защото изискването е човек да няма фирма, а закриването дори на не-работеща от 15 години такава отнема месеци и струва няколко стотин лева. Всички тези хора нямат доходи и няма от къде да си платят заложените в бюджета данъци*.

Какво остава? Не много варианти, а ако в България ще се случи нещо хубаво или нещо лошо, то лошото почти задължително ще стане.

Нещата в един миг ще се влошат рязко и ще задълбаят. От там ще се появяват и все повече проблеми в бюджетния сектор, а те ще ударят и частния, защото ако в своето високомерие на богоизбран, чиновникът не знае от къде му идва хлябът. Частен и обществен сектор са свързани с пъпна връв и ако частния все пак би намерил начин да оцелее и без обществен, то общественият ще колабира в мига в които тази пъпна връв се прекъсне.

Едно забавяне на заплатите на държавните служители ще започне да удря и тях жестоко - Защото повечето от тях, надявайки се сигурни аванс и заплата, имат и дългове към банките!

Когато започнат да ги просрочват, ще им начислят наказателни лихви, такси, ще започне движение на съдии изпълнители и в един миг и връзките на чиновника благодарение на които се е наредил на държавната софра може и да не помогнат.
Самите банки също ще имат проблеми - голяма част от потребителските и други кредити и сега не се обслужват, а ако обществения сектор колабира, а това е неминуемо - при все по-растящия брой безработни и все по-големия брой фалиращи компании, то и чиновниците в един миг ще се наложи подобно работниците на Ковачки и Банев да си чакат заплатите по няколко месеца. Банките обаче едва ли ще ги чакат, а дори да искат, не винаги ще могат.
Съвсем скоро дори едно камъче да се катурне в страната и системата ще се сурне на долу, а чиновниците подобно на 1997г. от върха на пирамидата ще се озоват отново долу. Това вече е проблем за цялата държава от един миг.
Много от тях сега си мислят: "Аз съм се защитил с валута или имоти" - само, че грешат. Тоз път кризата няма да е съвсем същата и много от защитните механизми които работиха тогава, сега няма да сработят. Ще са нужни нови.
Кои точно, нямам намерение да казвам.

Всеки има глава на раменете си да мисли, а ако не може, проблема си е негов.

От къде другаде ще дойдат проблемите?

Освен, че искат все повече и повече данъци, с което се задълбават безработицата и трудностите в бизнеса, то страната има милиарди евро и лева частен дълг.

Безработицата расте, с качването на данъците още повече ще се задълбочи, от там спадат приходите на държавата и отново следва качване на данъците и цени, а БВП пада.
Едновременно с това става все по ясно, че липсва всякакво желание за кардинални реформи - които ако трябваше да се правят до сега щяха вече да са извършени.
Всеки път когато от населението се изискат нови данъци се обяснява в какво жалко положение били сварили новите чиновници държавата, сякаш ние не знаем.
Само, че вместо да арестуват виновните, да натикат в миша дупка корумпирания съдебен апарат и да създадат за 1-2 месеца нужните закони за да се завърти машината на бюрокрацията и бизнеса, не се предлага нищо освен - "Дайте още пари!"
Да бяха хванали Доган, да го изцедят като лимон, всички тия милиардери и милионери угоявали се за държавна сметка, все щяха да са взели поне няколко милиарда да закърпят положението, но не са! Няма желание. Няма нито един конфискуван имот на митничар, данъчен инспектор или политик. Няма нито един вкаран в затвора съдия, поради което и нямаме нито един осъден до сега по точенето на европари.
Всичко това кара и последните грошове които се търкалят по улиците или които има по джобовете в тази страна да се скрият дълбоко, защото ако аз виждам проблема, то го виждат и още хиляди, а те също виждат, че задачата горе няма решение.

37,6 млрд. EUR е само външния дълг.
Кой ще го плаща?
Чиновниците ли? Съмнявам се!



Ако от 140 човека в държавата 110 не работят, а от останалите 30 кой има кой няма работа не е ясно, кой ще плаща сметката накрая за изядените кюфтета?! Ясно е! Всички ще фалират, а ще се спасят може би не повече от 5 човека.


"Нивите опустяха, никой не сее и не жънее вече, хората бягат при варварите или се крият в горите. Селата и градовете опустяват като при епидемия, а чиновниците и бирниците плъзнаха повече от занаятчиите и селяните, които обработват земята. А бяха по лоши от хуните и знаеха само - Дай, дай, дай!" - 451 година от новата ера; ръкопис от неизвестен автор, за последните години на Римската империя - "История на древен Рим" (издание 1981г.)
6+ Браво Дарки! Браво моето момче би казала Класната. Дано да са те разбрали и умствено по-изостаналите деца-брокерчета.
Quote
големо жувотно
6+ Браво Дарки! Браво моето момче би казала Класната. Дано да са те разбрали и умствено по-изостаналите деца-брокерчета.



Мозъчните гънки не се виждат, ама като ги няма,си личи!

За прост човек и силен вятър, прегради няма ...
камелийооо, да разбирам ли по реакцията ти, че се самопричисляваш към децата-брокерчета?
Quote
големо жувотно
камелийооо, да разбирам ли по реакцията ти, че се самопричисляваш към децата-брокерчета?

А, ти- към тези, от подписа ми..........

Мозъчните гънки не се виждат, ама като ги няма,си личи!

За прост човек и силен вятър, прегради няма ...
Quote
darkside
Хубаво! Ето ти още малко идиотия, чети да се посмеем, баси кво пишат некои хора от немане на друга работа, а?

Цъ, нямам нужда да се смея на чужди писания, достатъчни са ми твоите. Актуално се смея на твърдението ти, че между лоши и преструктурирани кредити няма никаква разлика.
Това е типична мегаломанска изцепка, достатъчно смешна, за не са необходими други, с по-голяма дължина, каквито си се опитал да пробуташ, белким забравим за творбата ти.
Е, смеем се!
:]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход