Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво ще се случи с цените на имотите до март 2012-та? Възможно ли е "събуждане" на пазара на по-ниски ценови нива? Възможно ли е това да е "дъното" и на лято да станем свидетели на нов ценови "бум"? Мненията на неброкери са приоритетни!

Публикувано от darkside 
В момента пазара е като Спящата красавица, дето чакала младия принц да я целуне за да се събуди (активира).
Кой или какво мое да активира пазара? Некви предположения от неброкери, щото на брокерите им знам мнението......цената нема значение! Сделка да има!
Преди около година споделих две мои прогнози: едната за цената на земеделската земя, а другата за цените на НИ в София. За първата бях напълно прав - сделки на цени 1000 и повече лева на декар, ососбено в Добруджа са вече факт. За втората донякъде. Очаквах около 10% спад и то след първото тримесечие. В действителност ако се съди по графиките на двата сайта за имоти, спадът на НИ в София е към 8%. Предполагам и според НСИ след около 2-3 седмици спадът ще бъде някъде там. За следващата година в София очаквам отново около 10% спад. При това ако спадът се осъществи след първите две тримесечия е възмоможно след летните месеци да се постигне дъно/плато. Така или иначе, при каквито и да е икономически обстоятелства, не е възможно да се изтрият инвестиционните загуби от последите 3-4 години. Ако се говори за инвестиции на имотния пазар, единствената логика е земеделската земя.
Quote
darkside
В момента пазара е като Спящата красавица, дето чакала младия принц да я целуне за да се събуди (активира).

Вариантите са най-малко три:
1 - Младия принц я целува и тя скача
2 - Младия принц я подминава и си продължава ергенлъка
3 - Младия принц се възползва от нея докато тя спи
4 - други ......
Quote
darkside
Некви предположения от неброкери, щото на брокерите им знам мнението......цената нема значение! Сделка да има!

Не заблуждавай хората с измислиците си!
Мнението на брокерите винаги е било следното:

"Важното е, цените да са такива, че да има повече сделки".

Елементарно съждение, но не и за елементарни хора.smoking smiley
PHD, благодаря за изчерпателното мнение! За земята съм напълно съгласен, и мисля, че тренда оттук нататък ще е нагоре в синхрон с поскъпването на храните.

TZARS , интересни версии.......мое да вкараме и лек хомосексуален оттенък в поведението на принца. Просто нема интерес към красавици, примерно!
Пазар на кои имоти...Че то някои пазари са си доволно будни,по моя информация.Също така има и такива,дето ще спят със сигурност и следващата година,за по-нататък не знам...
Quote
salvador
Пазар на кои имоти...Че то някои пазари са си доволно будни,по моя информация.Също така има и такива,дето ще спят със сигурност и следващата година,за по-нататък не знам...
Ми нали тва е целта? Коментирай кои са будни и кои заспали да знае аудиторията. Ето, строят небостъргач и два-три мола! Ми тва си е сериозно раздвижване и не мое да не повлияе на пазара на къщи с външен нужник и панелните гарСИонери и холбоксовете с "усвоена" тераса!
Всяка една далавера умира в мига,в който стане извстна на всички....
депресията която трябваше да се развие през 2008 се омекоти временно с цената на нови дългове.

сега вече няма накъде да се бяга.

деливъриджа тепърва започва.

какво предстои по света:
1. силен спад на всякакви неликвидни активи/асети (борси - по-голям спад, комодита - по-малък)
2. това което днес изглежда като изгодна инвстиция утре ще се окаже набутване. земеделската земя в Бг е в балон. (цени 2-3 пъти над нормалните)
3. дефлация.
4. безработица.
5. орязване на сървиси.
6. пенсиониране на кукуво лято.

какво предстои в Бг:
1. спад на цените на НИ 3-4 пъти отсега нататъка (това 149 евро на квадрат топ локейшън да не го забравяме... или 200 УСД според курса в момента)
2. спад на цените на храните
3. всичко изброено по-горе.

който има грам акъл в главата ще си стиска кеша и ще чака. момента за инвестиране в каквото и да е е не е сега. а след краша.
умната обаче в какъв кеш... че еурото нещо май....
може да видим цени на НИ отново в УСД...
то не че е УСД е сигурен.. обаче при световна депресия ще се постабилизира...
има и други 'стабилни' валути.
Quote
salvador
Всяка една далавера умира в мига,в който стане известна на всички....
Така е. Това е смисъла на далаверата. Но тук не говорим за далавера, а за един процес, който мое да продължи с години и как биха могли да се развият нещата.

Куку, благодаря за тва мнение. И на мен ми се въртят подобни мисли за развитието на нещата. Тва е ерес в имотен форум, но по-лошото е да се самозаблуждаваме с розови сценарии и чудеса.

Ето едно старо постченце дето си е актуално:

paio [ Отговор ]
За новия феодализъм и парите
03-02-2010 - 09:10:34 IP/Host: ---.optisprint.net
Регистриран: преди 2 години
Мнения: 581
При влошаване на икономическата и пазарна среда възможността за погасяване на кредит също се влошава вследствие свиване на доходите на кредитополучателя. Вместо да облекчат положението банките вдигнаха лихвите до нива каквито няма никъде на планетата. Разсрочването е само удължаване на агонията. Прибавете и наказателна лихва за предсрочно погасяване. Ето образа на новия крепостен селянин, който и след продажбата на ипотекирания имот ще работи Х години да се отборчи. Защото той си е правил разчета в една обстановка,а тя вече е друга и то не по негова вина. В същата икономическа обстановка обаче са и бъдещите кредитоискатели. Те наблюдават какво се случва с вече взелите . Как смятате - ще има ли втора вълна кредити? Аз мисля че ще има. Не с цел инвестиция а от съвсем друго естество. Ще подписват каквото им се даде само да пипнат парите , щото вещите им и семейното злато най вероятно вече са по заложните къщи .Най малко две трети от работещите имат някакъв кредит. В момента никой не е сигурен на 100% че няма да остане без работа. Хората са все по нервни и по зависими. Ако раздуването и спукването на балона е нечий световен замисъл и е контролиран процес независимо от последствията за обикновените хора , мисля че нещата ще бъдат доведени докрай и кучетата (правителствата) ще скачат според финансовата тояга.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-12-24 11:14 от darkside.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход