Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отчаяни ъпъри изливат огън и жупел срещу даунърите в безсилната си злоба. Тоталния крах на инвестицията НИ ! Имотов.неть!

Публикувано от darkside 
Годината да се чете наобратно.
Quote
Imotko
"На който има, ще му се притури".


"Добрият войн винаги трябва да знае кога да напусне битката, за да може да участва в следващата."

Български вариант от 2011 г "Добрият търговец - продавач на имоти винаги трябва да знае кога да напусне пазара с масови разпродажби независимо на каква цена, за да може все пак да участва отново на пазара след време."

Има три вида загуби: малки, големи, и загуба на всичко. Който го проумee - печели !
СПИН! Синдром на Придобитата Имотна Недостатъчност. Мноу тежка форма на спун (синдром на придобита умствена недостатъчност), която всъщност е първопричината . Протича мноу тежко с усложнения (главно финансови). Засега не са лекува. Има медикаменти отлагащи леталния край (преструктуриране и др.) но тва е само отлaгагане, винаги се стига до последната фаза ЧСИ (Човек Смачкан от Ипотеката). -----Бедни брокита, в очите на страните по сделката вие сте една досадна и неприятна подробност, която не знае даже как да си поиска..... Глада ще ви научи!Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-09-07 23:12 от darkside.
Ако имаше представа от брокерската работа щеше да знаеш, че колко по-ниски са цените, толкова по-добре би било за нас, та дали ми изнасят ниски цени, прецени сам. Освен това, безброй пъти тук съм казвал, моята работа не е да прогонзирам, предвиждам, не ми приляга да рева на чужд гроб, а това са неща, характерни за теб и другите, които нямате никакво участие днес на пазара, ама прогнозирате, ревете , злорадствате когато чуете, че някой ипотекар си е загубил имота, моята работа е да посреднича при сделки с имоти, независимо от цените и даже /представяш ли си!/ знам цените във всеки момент, знам на какви цени се изповядват реално сделките днес, знам и че не мога по никакъв начин да влияя на цените, въобще знам всичко необходимо, за да си върша добре работата.
Quote
bashbroker
независимо от цените и даже /представяш ли си!/ знам цените във всеки момент, знам на какви цени се изповядват реално сделките днес, знам и че не мога по никакъв начин да влияя на цените

В такъв случай може ли да споделиш познанията си, посочвайки среден % разлика между офертна и реална цена за даден район в София?

Ниски цени = повече сделки го знаят само умните брокери, останалите още си скубят косите и лъжат продавачите, че имота им струва цени от преди 2008. Целта е ясна.

Онзи ден четох обява от агенция в имот бг - 110кв. апартамент с общи части в кв. Чайка (Варна), почти 1ва линия, по БДС, от преди 4-5 години. Цена 1038e/квадрат.
Обявата започва с "АТРАКТИВНА НИСКА ЦЕНА".
Атрактивна щеше да е, съгласен, ако имота беше 150 метра по към морето smiling smiley
Понеже не правя сделки всеки ден и във всички райони, ще ти дам пример с една от последните си сделки-
тристаен , 120 кв м с общи части, мазе, паркомясто, в сграда от 2010 г. в кв. Витоша, на ул. "Ив. Пейчев" ,цена от 77000 евро.
Моя клиентка купи в ж.к Сердика, бл. 16, двустаен , 65.88 кв м, стара тухла, мазе, цена от 43 000 евро.
Quote
bashbroker
Моя клиентка купи в ж.к Сердика, бл. 16, двустаен , 65.88 кв м, стара тухла, мазе, цена от 43 000 евро.

Отстъпкате е ясно колко е. Тя купува на 660 Евро/м2 66 истински, а не измислени м2. Ако проверим средна цена на 2-стаен жк Сердика според сайта, ще видим 738 Евро/м2. Значи, отстъпката за да стане сделка в момента е грубо 12%.
Въпроса ми по-скоро беше разликата между офертна цена и реално договорена цена smiling smiley
Каква беше първоначалната офертна цена на споменатите апартаменти?
За кв. Витоша нямаше нито лев отстъпка, зе Сердика офертната цена беше 47 500 е. Seira и той се прави на разбирач, та ти отговаря вместо мен, нищо, че пише за"истински" и "измислени" кв м, човека не знае, че една и съща цена ще му я докарам по три различни начина и все ще е вярна. В същото време ако го попитам колко е цената на кв м за двете сделки, какво ли ще ми отговори ?!Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-09-09 16:42 от bashbroker.
След като сделката е вече сключена, цената няма значение. И двамата купувачи са изгорели геройски, но този дето се е набутал във Витоша много повече. На продавачите - Честито /и този дето е продал във Витоша много да почерпи/! smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход