Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София

Публикувано от Angel_80 
Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 15:54:01
Здравейте, скоро открих този форум и изчетох с интерес голяма част от написаното. Интересувам се кога ще започне дългоочаквания ръст на цените? Пиша защото имам нужда да продам един апартамент за да не ми виси поне тази ипотека, а да мога да запазя другия апартамент в който живея в момента, като и той е с ипотека. Нещо се обезнадеждавам като чета, че не се очаква скоро ръст, а като си правя сметка няма да изкарам повече от 6 максимум 9 месеца и ще ми вземат малкия апартамент, защото съм на ръба да спра да плащам вноските за него. За капак и наемателите ми студенти се изнесоха от 1 юли и може би чак към септември мога да се очаква засилен интерес до момента само един кандидат дойде на оглед, като започне новия семестър се надявам да успея да го дам, но и наема прогресивно намаля и не може да смогне да погасява и половината от вноските по-кредита.
Какво да правя и ще има ли скоро ръст на който да се надявам ?
Re: Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 16:01:16
avatar
С две ипотеки на шията, по-скоро ще доживееш пари да почнат да валят от небето, отколкото да се вдигнат цените на имотите, така че да си избиеш лихвите по тях с печалба. Ако наистина вярваш в чудеса, пускай си тото - там шансът ти е далеч по-голям, от този на който се надяваш в момента.

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Re: Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 16:07:27
Цените на НИ и сега са нереално високи, за да има какъвто и да било ръст някога, първо трябва да има спад от още поне 20-25%.
Re: Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 16:09:13
Аз нямам намерение да съм на печалба, разбирам че ще съм на загуба, но въпроса е да е по-малка и най важното да запазя по големия апартамента в който живея. До преди време се очакваше увеличение на цените, през няколко месеца четях че почва ръста и за това все изчаквах, но вече няма на къде. Взеха ми лизинговата кола, продадох старата къща на дядо ми в малко селце, почти всички активи, но вече започвам да не успявам да погасявам вноските. Колега от бившата ми работа загуби апартамента си чрез търг и нещо започвам да се виждам в неговата светлина. Направо ме е срам, че съм глава на семейство, пък и то едно семейство само скандали за пари. Защо ли ми трябваше да се лакомя толкова и с втори апартамент.
Re: Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 16:12:41
avatar
По-добре си задай въпроса кой ще купи апартамент с ипотека. Не мисля, че ще намериш много кандидати. За ръст не се надявай скоро, цените още си вървят надолу... Не мога да разбера с какъв акъл и мотив си сключил две ипотеки?
Re: Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 16:18:13
avatar
Quote
Angel_80
Какво да правя и ще има ли скоро ръст на който да се надявам ?

Надявай се чадо. Вярвай в добронамереността на банките и обичай ближния си. Вяра, Надежда и Любов.

А Кесаревото - кесарю.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-07-06 16:19 от dеlluxx.
Re: Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 16:28:41
Защо да е проблем в ипотеката. След разплащането ще покрия главницата, ако пък иска новия купувач може да си изплаща апартамента, като приспадна главницата от цената на имота на която се споразумеем. Поне съм приказвал с банката, че това не е проблем и се случва доста често.
За втория апартамент и аз се чудя как стана така, май от лакумия ама това не ме оправдава много. 2007-ма имах привидно стабилна работа и много висока заплата, а и тогава имотите вървяха на горе а аз уж на далавера го взех, но от тогава 2 пъти ме съкращават и на всяка следваща работа заплатата е по ниска, роди ми се дете и жена ми е в майчинство, което в момента е минималната заплата, но май и няма да се върне защото фирмата им е много зле и са направили съкращения и едва ли много ще я държат, а и едва ли с такава заплата както преди. А и ако почне работа трябва детегледачка, което си е около 600-800 лв. на месец.

Добре дайте съвети, да продавам без да чакам или да изчакам няколко месеца ?

Аз лично се надявам да се стабилизира малко положението и хората изчакващи да излязат на пазара. Сега с това никакво търсене ми се струва че никаква цена не мога да взема.
Re: Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 16:29:08
Съжалявам, за положението, в което си изпаднал. Ако имаш още някакви активи, които можеш да продадеш - продавай - поне да закрепиш до началото на учебната година.
Друг вариант - още една работа за теб и за жена ти - все нещо може да се измисли в тази посока.
Трети вариант - оставяш малкият апартамент на банката, но така или иначе дори и да се продаде на търг, пак е много вероятно да ти остане определена сума за погасяване по този кредит.
Четвърти вариант - пусни го на пазара за продажба - сам ще се убедиш в състоянието на пазара в момента.

Като цяло: по-ниски лихви не очаквай, напротив по-вероятно е лихвите да се покачват в бъдеще. Цените на имотите ще продължават да спадат още поне 2-3 години. Инфлацията също ще расте.

ПП. Сори, чак сега видях (писали се сме по едно и също време), че жена ти е в майчински - усложнява се ситуацията. Я вземете някоя баба да гледа внучето.



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2011-07-06 16:33 от Potential_Buyer.
Re: Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 16:37:33
avatar
Интересно дали историята е истинска ?!? Дано да не е, защото с 2 ипотеки и малко дете мисля, че единствения ти начин да излезеш от това положение е работа извън Бг и много, много късмет.
Дано си оправиш кашата, която си забъркал / ако е истинска де smiling smiley /
Успех !

Има три вида загуби: малки, големи, и загуба на всичко. Който го проумee - печели !
Re: Кога може да се очаква ръст на цените на апартаментите в София
06-07-2011 - 16:38:08
Ами за 2-ра работа работя и такава. Със един приятел от детството ходя да лепиме изолации през събота и неделя, аз уж само подавам това онова, че не ми понася високото, но е несигурен дохода. Сега е времето за изолации и трябва да е в силен период, ама работа няма много.
Ох не знам от няколкото мнения всички са за спад и никаква надежда за ръст. Апартамента не искам да го оставям на банката защото продажните цени там са много по-ниски, а ако е по-ниска от главницата ще продължавам да дължа, което не ми е изгодно, да плащам за нещо, което не притежавам.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход