Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Иде ли ново имотно дъно?

Публикувано от Р.Станоева 
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 19:30:59
avatar
Quote
paio
Камелия!

Аз също не Ви желая това. Но то е неизбежно и е последица от пренасищането на пазара+липсата на финансов ресурс в населението+страх от бъдещето.. Продажби под себестойност в момента са факт, говоря за ново строителство. При старото мисля да не използвам думата себестойност. И правете разлика между продажбата на сирене и кашкавал от една страна, и имотите от друга. Те не са от първа необходимост, точно обратното. Могат да бъдат в тежест.

Не всички се страхуват, това се опитвам да кажа, но страхуващият се, не може да го разбере.
Отново се измества въпроса, а ми омръзна да припомням какво дискутираме.......smiling smiley
Във всеки случай, не съм твърдяла, че имотите са неща от първа необходимост, като храната, нито че при кризисна ситуация не може да се продаде и за жълти стотинки, ако трябва да се спасиш...............е, няма да повтарям, който иска- да продължи по темата.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 19:44:07
така мислят само хора,които не са наясно с икономика или бг икономистите,които са учили в поточната линия за промиване на мозъци,наречена УНСС....
-----------------------
Такова излечение пък може да спретне само някой , взел се за "небългарски икономист", т.е. взел се прекалено насериозно, а това е характерно за комплексарите. Нищо лично.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:03:43
avatar
Quote
valsodar

Обучени са и тримата по системата на Павлов, колчем някой се опита да светне лампата в тоя форум и толкова пъти те дружно почват да лаят срещу нея, в очакване да им се сипе по нещо в паничката. А паничката си остава празна и така ще е доста години напред.

Радвам се, че въпреки тоя цирк пишеш в този форум, нека простотията да не те спира да го правиш.

Радко, хайде да ти обясня каква глупост си написал!
Ако чакам някой да ми сипе нещо в паничката срещу олайване на " ламБата ", а тя- паничката, остане празна, дали пък ще се хабя за тоя, де клати гората?:]
Колко пъти съм ти казала- първо чети, после се опитай да разбереш какво си прочел, а накрая- да схванеш какво искаш да отговориш.
Ама, полза никаква- ръсиш дебилщини безспир.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:14:31
avatar
Quote
drakkar
ivorad каква е себестойността в момента на 2- стаен 40 годишен панел в центъра на София, 64 кв.м. закупен за 10 000 лв с ипотека от ДСК с 1,5 % годишна лихва и изплатен преди 15 години.

ПП: панелния блок е строен от трудови войски

Жокер: имай в предвид, че сградите се амортизират за период 25 - 50 години

И каква му е пазарната цена на същия панелен апартамент и каква е връзката между себестойността и пазарната цена ?

ivorad още чакам да ми отговориш за себестойността !!! И най - вече каква точно е връзката между себестойността и пазарната цена на даден продукт ? Ако може формула да приложиш или функция някаква ще е добре. Но БЕЗ СПАМ ! Искам точни и конкретни отговори с числа и доказателства !

Има три вида загуби: малки, големи, и загуба на всичко. Който го проумee - печели !
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:18:10
Quote
ivorad
Quote
paio
Quote
ivorad

Е, опитът Ви да изклиничте в удобна посока е очевиден, защото себестойност и пазарна цена азбучно са различни параметри, но това по никакъв начин не означава, че между тях няма връзка, или че единият е "без значение", както конфузно сте сглупили насред селския площад.
[b

Смях в залата[/b]:]
Драга Иворад! Какво още не ви е ясно с тая себестойност, та повтаряте едно и също? Сигурно ушите Ви искат да чуват само собствените Ви думи!
Себестойност е имало до приключване на производствения цикъл. От там нататък му казваме свободен пазар.
Ако някой произвеждайки нещо не се е съобразил с пазара на даденото нещо, проблема си е негов. Рискът от движенията на пазара се залага при производството. Когато нещата излязат извън контрол, както сега, се понасят загуби.
По мъжки, без лигавене и рев по форумите като недоклатени вдовици!

И всичко това как променя фактът, че се опитахте да подмените твърдението си, белким мине номерът? Белким се забрави, че черно на бяло сте написали, че между себестойност и цена няма никаква връзка? Че себестойността е "без значение"?
Само за протокола - горните две Ваши твърдения са очевидни глупости. А опитът за подмяната им с удобно за Вас трето твърдение - помиярски акт!
Иворадке. Вие сте много разконцентрирана! Правете редовно секс, това помага. Себестойността касае само произвелия "нещото" . Купувача какво искате, да пита това ли:
"Извинете господин инвеститор, на вас колко ви стъпи тая топлюкейшън дето сте я дигнали на таз поляна, че да умножа по две и да ви направя играч като ви я платя?"
Имате ли такива "мокри" сънища?
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:25:37
avatar
ИмаШЕ smiling smiley


239% или 3.39 пъти повече е нарастнал броят на обявите с цена 400-600 евро/м2 в последните 3 месеца, сравнено с предпоследните три месеца

„Четвърти километър – на всеки километър”
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:38:01
И ще има още дълго! Абе, Додо, да познаваш случайно една пловдивска фирма майна, баща и син са, Модар 1, Хинови са по фамилия? Продават къщи в едно селище в с.Лозенец край морето. Що за птици са?Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-06-10 20:39 от darkside.
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 20:58:37
avatar
Quote
darkside
И ще има още дълго! Абе, Додо, да познаваш случайно една пловдивска фирма майна, баща и син са, Модар 1, Хинови са по фамилия? Продават къщи в едно селище в с.Лозенец край морето. Що за птици са?

Откъде очакваш да ги познава?
Додко2 е виден теоретик..........
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 21:01:47
А ти познаваш ли ги? А Кемъл?
Re: Иде ли ново имотно дъно?
10-06-2011 - 21:13:00
avatar
Quote
darkside
А ти познаваш ли ги? А Кемъл?

Не, бих ти казала, ако знам нещо.
Питай filmatoplo на лични- той монтира слънчеви колектори по южното черноморие и доста неща знае.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход