Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена/Наем?

Публикувано от dodo2 
Re: Цена/Наем?
03-05-2011 - 18:01:06
avatar
Joan е една степен над Камелия, обаче ползва същите методи - казва нещо за "познанията и възможностите ти" и си мисли, че затова тя самата е много умна. От това което беше писала няколко страници по-назад, ясно се вижда, че представа си няма какво точно е коефициент на Пиърсън, само може, като види резултата в SPSS да "прави изводи". Ама то ако ставаше само с SPSS всички щяха да са големи умници. Скоро Joan може да измисли и корелация между множества само с по един елемент - ще се нарича Курелация на Joan.


239% или 3.39 пъти повече е нарастнал броят на обявите с цена 400-600 евро/м2 в последните 3 месеца, сравнено с предпоследните три месеца

„Четвърти километър – на всеки километър”



Редактиран 10 път(и).Последна редакция на 2011-05-03 18:03 от dodo2.
Re: Цена/Наем?
03-05-2011 - 18:03:18
Quote
Joan
благодаря за съвета, но си подбирам както учителите, така и съветниците smiling smiley

Моля, пак заповядай, но определено би следвало да си по-критична към съветниците и учителите си, след като резултат от съветите и уроците им са нелепите заключения за повлияването на цените на имотите от цените на имотите. :]
Re: Цена/Наем?
03-05-2011 - 19:57:04
А защо ли всички, които знаят какво е "коефициент на Пиърсън", като са толкова умни, не са и толкова богати???
Re: Цена/Наем?
03-05-2011 - 21:11:50
Върколак:

когато имаш монетарно балониране на даден сектор с наливане на парична маса,много лесно може да видиш графически във времето как корелира процентно всеки влезнал лев във покаването на цените...
по принцип , балоните са много добре оябснени философски - с проблема на кокошката, а математическото понятие се казва индакшън.
или тва е обяснение на абсурда на човекия мозък и неговата подвластост на еуфория,вместо логическо мислене.
стандартния балон се характеризира с постоянно еуфорно покачване на цените ,което акселарира до дадена точка и изведнъж рухва екстримно бързо и колкото по голям е балона,толкова по голямо е и рухването,като често се получава монетарното валю дори да падне под стойностите от преди да почва балона. виж софикса,виж петрола,как от 150$ падна до 33$ и т.н.
или графически имаш асиметрично скю в дистрибуцията по бел кърва- лявата страна расте постепенно и постоянно,удря се връхната точка,където тренда обръща и после имаш в пъти по бързо падане. или тва скю може е всъщност рейт ъф акселарейшън- колкото е по голям балона,толкова по голямо е ускорението....... имаш корелация в процентното балониране към ускорението на пукането на балона.
при бг имотния балон рейт на ускорението според мен трябваше да около 1:5
или ако качването на цените бе около 100 евро на година, падането трябваше да е към 500 евро на година -или за година и половина трябваше цените да се върнат от 1100 ево на кв,до към 300 евро на кв. и всичко да се дойде на мястото.
слагах 300 евро,защото отчитах инфлационните процеси за тва време- цената на парите,демек 150 евро през 2002 година=300 евро 2010 година.
но в бг се получи фалшиво задържане на балона-как? :
ами банка с над 8 % лоши кредити и обезценка на инвестиционни активи над 50% просто фалира...... а както виждаш нямаш фалирала банка в бг ,а лошите кредити вече са към 20 % ,като обезценката на активи е НАД 50% !!!!!
тва е невъзможно да се получи,освен,ако банките не се спасяват от държавите- вместо банките,които реално са финансирали балона да дъмпват имоти на пазара ,за да не фалират, държавите наливат средства в тях,а банките задържат имотите и не надяват да се случи някво чудо,че да се оправят цените и след време да продадат тези натрупани имоти без загуба ....... разбира се ,такова чудо няма да се случи и колкото по задържат имотите ,толкова повече ще паднат монетарно,но тва тъпите банкери не го знаят,както и не знаеха,че да финансират такъв балон,те ще са най големите потърпевши..........
или математически- в момента имаш забавяне на рейт ъф акселарейшън в падането на имотите,което от своя страна ще рефлектира в крайната цена на дъното на имотите-тя ще пада спрямо забавянето на пукането във времето.
заащо ще се получи това:
защото когато даден сектор от икономиката е балониран прекалено много,той прелива в останалите сектори,съответно когато пука,той удря останалите сектори и имотната криза се превръща в общо икономическа рецесия.....
и в момента за тва бг страда от липса на парична маса,което убива икономиката.и коолкото повече се задържа падането,толкова повече марична маса имаш затворена в имоти,вместо да влезне в други сектори на икономиката....... или как каза колегата,при падане на 400 евро,чужденците ще дойдат да купуват..... разбира се,че никой чужденец няма да купи при 400 евро,но при 100 евро може да дойде някой........ или падането ще отвори парична маса..... а колкото повече се бави падането,толкова повече бг ще страда -отлагане на икономическите закони по изкуствен начин винаги е водело до по големи икономически проблеми в бъдещето......в случая с имотите ,това отлагане и задържане на имоти от банките ще повлияе както до удължаване на кризата в бг с поне петилетка,то и самата криза ще повлияе в падането на имотите още по ниско монетарно ,отколкото ако това не се бе случило......
ама тва нито дянков го знае,нито бг банкерите(аборигените) и съответно ще се учат от грешките си.

ето ти и пример в бг,или колкото по умен е обинковения англичанин ,от бг професионалния банкер,или по скоро колко по МАЛКО глупав е първия от втория :
балона в софето е тотално финансиран от бг банките- съответно и пукането му зависи от тях. а балона в банско е в голяма степен финансиран от индивидуални чужденци,предимно англичани:
в банко връхната точна удари края на 2007 и от 1600 средна цена на шпакловка и замаска,в момента имаш към 400 евро средна цена с ОБЗАВЕЖДАНЕТО ...... и тва се цени предлага,без пак да има кой да купува....или ако махнем 200 евро за довършителни работи и кухненски мебели,реално в момента имаш апт в банко,които се продават завършени и обзаведени на 350 евро,а преди същите са се продавали на по 1500 евро НЕЗАВЪРШЕНИ.
или имаш 350 евро- 200 евро ( завършване) = 150 евро незавършени........
или спада в пъти е 10 !!!!!!!!а средния спар в пъти е към 7! и това се случи изключително бързо-защо?
защото пукането на балона не бе изкуствено задържано..... в софето ,поради това,че е изкуствено задържан от банките,които са доминантните играчи - не 7 пъти ще паднат като в банско.... може и над 10 пъти да паднат!
както виждаш в банко,където е меката за чуждите туристи в бг,дори и при 350 евро напълно обзаведени,няма чужденец ,който да купува-сделки НЯМАШ дори и на тези цени.....
та ми не е ясно банките на кво и на кой се надяват да поеме тези 20% лоши кредити и на кой ще продават тези 10ки хиляди апт( тепърва хора ще връщат още апт) ..... ако чужденец не исак да купу в банксо на 350 евро,как ще купи в дружба или люлин на 100 евро,идеяв си нямам........
150 евро съм определил като цена,от където може да падат още ,но вече в минималки размери и там маткета да се раздвижи,не за друго,а защото има много емигранти ,които ще почнат да купуват на тези цени....... но тва не значи,че имотите ще почнат да рипат,когато се удари това дъно-просто тогава ще станат продаваеми .


та ето защо преди смятах,че дъното ще е 300 евро,а сега смятам,че ще е към 150......точно заради това,че има изкуствено задържане на пукането на балона!
Re: Цена/Наем?
03-05-2011 - 21:29:36
avatar
Асене, ако си отговориш на лесния въпрос защо купуваха англичаните от англичани които вече бяха купили от други англичани в България, и попрочетеш промените които станаха в пенсионните закони по това време, ще се наложи да промениш логиката на балона.Идентична ситуация с французите в Испания се случи 2001-2005г.На никой не му трябва имот на прекалено голямо разстояние от местоживеенето.Просто държавите попреместиха малко пари натам насам и си взеха тяхното.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Цена/Наем?
03-05-2011 - 22:27:53
Благодаря за отделеното време и толкова подробно обяснение. Изглежда логично, но ако държавата непомогне на банките и те фалират - дълга от частен ще стане държавен може би не целия, понеже влоговете са гарантирани. Не ми е ясно кое е по-голямото зло.
Re: Цена/Наем?
03-05-2011 - 22:59:23
Вълчо и Асен - много сте смешни, може да не ми отговаряте, че не съм ви на нивото.
Два въпроса - кога ще фалират банките в България /къде са им 50% обезценените инвестиционни активи, къдеее?/ и къде Асен видя "10ки хил апт", че нещо не ми е ясно.
Само "10ки хил апт[/b]" е достатъчно като доказателство, че някой мечтател и дървен философ има висока температура.
Айде, мятай се в басейна да се охладиш и престани да си отлагаш прогнозите, че не знам дали ще живея 100 години да ги дочакам.
Re: Цена/Наем?
04-05-2011 - 05:43:39
Quote
Върколак
Благодаря за отделеното време и толкова подробно обяснение. Изглежда логично, но ако държавата непомогне на банките и те фалират - дълга от частен ще стане държавен може би не целия, понеже влоговете са гарантирани. Не ми е ясно кое е по-голямото зло.

много по голямо зло е да се спасяват банките:

1. държавата гарантира само влоговете,останалото НЕ..... спасявайки банка,държавата влиза в омагьосан кръг- от първо малко,после повече и накрая се получава много по голям дял на трансфер на частен в държавен дълг,отколкото ако при първи признак на инсолвънси (пасиви повече от активи) ,да се фалира и държавата да поеме гарантираните влогове.

2.морална страна-вмето тия идиоти,дето нямат нищо общо с банкери,да се фалират и на тяхно място да дойдат наистина професионалити,тия продължават да съществуват и съсипват икономиката,защото в отворения капитален маркет НАЙ-ВАЖНОТО нещо е банковата система......
и тия аборигени в момента са вкарали бг в монетарна криза на паричен вакуум,което съсипва икономиката,защото велоситито на наличната парична маса е клонящо към нула,което е същото се едно нямаш парична маса.тъпунгеровците,които финансираха панелки в младост на по 1000 евро на 100% ,в момента не знаят,че задържането на имоти ,защото ако ги продадат ще са на загуба,ще ги докара до още по голяма загуба след време....
и не само заради прогресиращото падане с времето,а и по големия проблем- че тия пари са затворени и вместо да отидат в реалната икономика,където в момента са повече от нужни.
или сами си режат клона на който седят,но не го знаят защото са българономисти!
замръзването на парична маса в следствие на мижаво велосити води винаги до рецесия,а ако се получи при рецесия,води до депресия.
с други думи паричната маса,която е нужда за съществуването на бг икономиката ,когато намаля,или велоситито и намаля,се почва дилевъридж процес и масови фалити,който не са в следствие на ниска конкурентноспособност,а поради неправилно монетарно управление.от където бизнесите не могат да си погасяват дълговете,което ПАК удря банките,после безработицата се увеличава,от където и физическите заеми ще отчетат по голям дифолт...... отделно се получава верижен ефект на обедняване и стагниране в следствие на намаляла комсумация,които също води до фалити,които до безработица и т.н. и разбира се банките ще бъдат ударени най много за това,че в момента се оптват да контролират имотния маркет със задържане на количество имати за сметка на свободна парична маса.

3.прогонване на чужд капитал заради отлагане на дилевъриджа и икономическия срив,за сметка на дългосрочно и много по болезнено падане:
да речем аз съм банка,имам излишни пари и искам да се разширявам.....бг ми харесва заради това,че е в ЕС,че има стратегическо географско положение и да речем,че смятам бгетовците за интелигентни люде (говоря хипотетино,не реалистично) .....
обаче как да финансирам ипотека в софето на 400 евро,като знам,че тепърва ще падат цените? да рискувам 5% доходност срещу загуби в пъти от декапитализация?ти ще финансираш ли някой срещу залог актив,който тепърва ще се обезценя?
и тва за физическите лица,да видим юридическите-като знам,че паричното велосити клони към асурдно ниски нива и паричната маса е намаляла с 20% за последните 3 години,вместо да се качва,как да финансирам някой бизнес,когато знам,че заради паричния вакуум тоя бизнес няма как да просъществува,колокото и да е добър мениджънта му?
и остават само бизнеси,които са силно износно ориентирани-на пръв поглед те няма как да страдат от акселариращата криза в бг.......
е да,ама не-тук проблема не са гамените банкери,а управляващите гамени-дянков финансира стагфлация,като вдига коственни данъци ( главно енергията) ,за да пълни бюджетните си дупки ..... та как да финансирам в бг бизнес с продукция за износ,когато в последната година в бг цените на газта са се вдигнали с 34 % ,а в сащ са паднали?
ква ми е гаранцията,че дянков утре няма пак да вдигне тока и газта и да ми направи инвестицията рискова,чрез проскъпваща енергия и намаляване на ефективността на дадения бизнес?

ето ти защо в бг не само нямаш инвестиции в последните години,но и дадени бизнеси бягат...
обаче ако имотите рухнат до 150 евро,каквато е цената,която аз съм преценил за нормала и безрискова,още утре отварям клон в бг да финансирам......после идват и други ,паричната маса си идва на мястото ,велоситито й се увеличава ,бизнеса пак се пробужда ,рецесията си отива и всичко почва наново,освен старите банки,които отдавна ще са фалирали и шефовете им ще работят като счетоводите за 500 лева месечно,където им е мястото.

ето ти защо не трябва да се спасява никакъв фалиращ бизнес,а най малкото-банки!
ако имаше колапс,сега вече нямаше да го има райфа и ПИБ,но щеше да имаш дойчебанк или незнамси кой си.......
имаш ли база за ръст,веднага ще се намери кой да налее пари,вЕрвай ми......обаче нямаш ли,рецесията продължава,колкото и всяки прУфесУри и медийни палячовци да ти обясняват,че бг се оправя,че безработицата намаля,че имотите ще се качват,че износа расте и т.н..... плоски лъжи.....

та ето ти го проблема със спясвянето на банките ...... да знаеш от мен-от фалирала банка има и по лошо ....
и тва е фалирала банка,която работи.....

и като епилог- спасяването на банките изяжда резервите на държавата,които могат да се вкарат директно в икономиката,вместо да отлитат в момента в чужбина или да си стоят като резерви,
после същите тъпчовци ,които ебаха майката на тая държава продължават да са банкери и с малоумието ще продължават да ебават майката на икономиката с неправилна монетарна дистрибуция на паричната маса,чакайки да се появи феята с магическата пръчка и утре имотите да рипнат на 1000 евро и да се появят 100 000 марсиянеца,които да ги купят от тях.......
и докато си чакат,всичко ще си рухва,бизнеси ще си фалират (ако вече са останали нефалирали) ,емиграцията ще расте прогресиращо и деня,когато имотите и рецесията ще ударят дъното и ще се появи заинтересован капитал за индустриялно развитие,в бг ще са останали бабите старците,циганите и държавна сигурност ( истинските управляващи бгетовицата).
Re: Цена/Наем?
04-05-2011 - 08:38:45
avatar
Quote
acen1975
обаче ако имотите рухнат до 150 евро,каквато е цената,която аз съм преценил за нормала и безрискова,още утре отварям клон в бг да финансирам......после идват и други ,паричната маса си идва на мястото ,велоситито й се увеличава ,бизнеса пак се пробужда ,рецесията си отива и всичко почва наново,освен старите банки,които отдавна ще са фалирали и шефовете им ще работят като счетоводите за 500 лева месечно,където им е мястото,

и докато си чакат,всичко ще си рухва,бизнеси ще си фалират (ако вече са останали нефалирали) ,емиграцията ще расте прогресиращо и деня,когато имотите и рецесията ще ударят дъното и ще се появи заинтересован капитал за индустриялно развитие,в бг ще са останали бабите старците,циганите и държавна сигурност ( истинските управляващи бгетовицата).

Описал си "дъното" на продължаващия спад с твоята прогнозна цена - 150.
Други биха опонирали, че цифрата ще е 400. Времето ще покаже.
Освен това, дъното за панелите е едно, старите тухли - друго, новите - трето.
Същото важи и за районирането в София. За прованса не говорим.
Банките и банкерите са гъвкави плазмодии, мазно, мазно се измъкват.
Не очаквам директни банкови фалити, а някаква трансформация обвита в мъгла.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2011-05-04 09:32 от UP dal.
Re: Цена/Наем?
04-05-2011 - 09:10:56
Quote
hala
Quote
Joan
благодаря за съвета, но си подбирам както учителите, така и съветниците smiling smiley

Моля, пак заповядай, но определено би следвало да си по-критична към съветниците и учителите си, след като резултат от съветите и уроците им са нелепите заключения за повлияването на цените на имотите от цените на имотите. :]

Както и очаквах smiling smiley

Сега по пътя на логиката, която я нямам winking smiley след като 1) нямаш достатъчно познания по количествени методи (които включват корелация), за да си говорим на общ език и 2) по тази причина казах, че няма да го правя следва 3) сети се сама, понеже си логична, дали обсъжданата от теб тема за мен и моите учители ме интересува и дали изобщо ти влиза в работата smiling smiley Живей си живота с убеждението колко си умна и логична и не се занимавай с неща, от които нямаш представа. Имаш си Додко, Асенчо и още куп специалисти на твоето ниво за дискусия, какво толкова сложно има в това да разбереш, че не си ми интересна за разговор и да продължаваш да ми пишеш. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход