Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Брокери vs ЧСИ *drink1*

Публикувано от okorosent 
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
22-03-2011 - 22:19:41
При положение, че уж всички са против, но само на думи и на никой не му стиска да каже истината, каквато е, какво друго мога да кажа?
За каква пристрастност говорим изобщо, това са очевидните факти и тяхното отрицание не ги променя.
Аз смятам, че има място за мнооого подобрения, докато нашия пазар заприлича на запдния и до това една обява да дава наситина информация със снимки, с карта от гугъл къде точно е имота и още много други неща, но това за да се случи първо трябва да се изкоренят обявите риболовки и най-важното самата кражба на обяви. После да се квалифицират поне малко брокерите, за да няма глупости като НУПИ smiling smiley, да се ограмотят и да не пишат: 'ОБЕЖТЕТЕНИЕ' и т.н. има естествено доста по-драматични примери.
Вие си гукайте и се правете, че не разбирате за какво става дума. Няма лошо да се осланяте на принципа "кучетата си лаят, кервана си върни", но поне имайте доблеста да си го признаете в прав текст, кажете си, че това си е вашата кочинка и такава ви харесва, все пак вие си я създавате.
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
22-03-2011 - 22:30:30
brotarius, ако наистина беше добронамерен / а ти не си/, щеше отдавна да си разбрал, че ние си знаем нещата и нямаме нужда от мрънкането ти, защото това, върху което наблягаш, не е единствено, не е най - важното, не е масова практика, ама пусто нали и ти си се вживял в ролята на спасител, на борец за не знам кво си, давай, правилно отбелязваш - керванът си върви.
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
22-03-2011 - 23:22:01
Колко по-добронамерен да съм. Аз съм единствения, който се аргументира по някакъв начин и като ми стана ясно, че си говоря сам, към кого да съм добронамерен. Не съм обидил никой.
Сега това, което предлагам не било важно, ами като не е важно, защо не го подкрепяш? Как точно очакваш да ти вярвам, че си искрен, след като нормалната логика казва, че ако си искрен, то би трябвало да подкрепиш такова предложение.
Естествено, че не е това най-важното, но е сериозна стъпка в правилната посока, то не е възможно да се промени всичко и наведъж. Трябва да стане на малки стъпки, когато му дойде времето. Нямали сте нужда от мрънкане, ОК, а от какво имате нужда?
Питам директно, от какво имате нужда, че обявите да станат по-нормални? От какво имате нужда, че като си говори човек с брокер да няма усещането, че се опитрават нещо да го преметнат? Кажи ми ти как можем да се доближим до пазара на имоти в немскоговорящите държави например като организация най малкото? Нещо конструктивно предлагаш ли? Не!
Тогава кой всъщност мрънка, като повтаря през цялото време, че другите нищо не разбирали?
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
22-03-2011 - 23:37:03
avatar
Най-важното е да изкопчат двойна комисиона. Всичо друго е второстепенно. Това иска да каже човекът.

"Щом вдигнеш телефона и звъннеш, ти автоматично ставаш клиент!" - това ми е любимата теза от тукашните.

Само че за тяхна чуденка, има брокери, които казват "ако нямате нужда от услугите ни, не ни дължите комисиона". Тогава си търсиш сам съвети на адвокат, друг брокер или на никой на собствена отговорност. Постепенно ще се разпространи, че това е нормалният подход и керванът ще вземе да си смени посоката. Тогава ще се спасяват поединично кой как може.
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
22-03-2011 - 23:51:39
Няма да има керван,като се въведе общински публичен регистър на имотите в продажба!Брокерите автоматично отпадат и си отиват по коловете и въжетата от където са изтървани:] Пазара на НИ става прозрачен и ще живне!
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
23-03-2011 - 00:28:50
avatar
Quote
фло
Няма да има керван,като се въведе общински публичен регистър на имотите в продажба!Брокерите автоматично отпадат и си отиват по коловете и въжетата от където са изтървани:] Пазара на НИ става прозрачен и ще живне!

Колега Фло, такъв ретистър имаше.Нищо не свърши.
Или искаш отново да дадеш права на смешковците администратори които се купуват с една кутия бонбони.
Справка колега от форума.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
23-03-2011 - 00:30:37
avatar
Не е задължително да отпадат брокерите, просто ще започнат да вършат това, което трябва - да рекламират! Да снимат както трябва, да развеждат хората (преди да купят, защото при хубави снимки "туристите" спират да са туристи и ще искат да видят имота контролно преди 90% сигурна покупка), да се държат с хората както трябва, да говорят правилен български, да убеждават хората да купят професионално, а не "утре са по две, осигуряваме кредит без проблем (срещу 1% комисиона от банката допълнително)". Но същевременно да търпят наказания за подвеждаща информация, лъжлива информация, скрита информация. И да получават комисиона от страната, за която работят. Който не го може - да се връща към предната си професия (чистач, таксиджия, доктор на науките, готвач и т.н.).

Ама защото го пишем това тук, то брокерите в този форум всъщност така правят от 20 години, те само другите са идиотите, които са срам за гилдията.
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
23-03-2011 - 09:09:13
Quote
OwnerBG


Колега Фло, такъв ретистър имаше.Нищо не свърши.
Или искаш отново да дадеш права на смешковците администратори които се купуват с една кутия бонбони.
Справка колега от форума.

Колега OwnerBG,става въпрос за информационен регистър,който не би дал права на администрацията, а само задължения.Сега така и така основната информация е при тях:строителните книжа ,характеристиките на имота,данъчната оценка,гражданското състояние на собствениците.Удобство е ,когато постъпи уведомление от собственика,че ще си продава имота,цялата тази информация да се актуализира и публикува за определен срок,примерно 6 месеца.Желаещите пък да закупят имот влизат в информационния масив и търсят по зададени характеристики нещо,което ще им свърши работа.
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
23-03-2011 - 09:17:42
....



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-03-23 11:11 от dicho.
Re: Брокери vs ЧСИ *drink1*
23-03-2011 - 09:39:34
dicho,за да наричаш някого лаик ,би трябвало да погледнеш първо себе си! Нямаш търговска репутация: счетоводството ти е на тефтер и не си регистриран по ЗДДС!smoking smiley
Бегай обратно в автосервиза да бачкаш,вместо да лъжеш тука като дърт мангал,че си голямата работа на агентите!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-03-23 09:43 от фло.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход