Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Помогнете със съвет

Публикувано от nabludаtel 
Помогнете със съвет
24-01-2011 - 23:48:34
Аз отвреме навреме излизам от форума на милионерите и хвърлям по едно око на въпросите на обикновените хора 90% от българите.
Хората задават ей такива едни съвсен кратки и ясни въпроси. Зачудих се толкова ли не могат нашите форумни икономически светила да помогнат поне със съвет на хората.

сахибчо, уилсъне, имотко, ивораде, ками хайде моля ви! Обикновените хора ще се радват да чуят вашето професионално отношение по техните болки.

[www.moitepari.bg]

================
kolev@decaleges.com
Re: Помогнете със съвет
25-01-2011 - 09:04:29
гледам, че не ти отговарят, но трябва да е така : "къв си ти бе - гащник, бедняк, прост, необразован, провинциал, безимотен, кашон и т.н. та питаш как се връшат кредити" хахах *xxx*

хех брокер не читател, брокер писателъ... могат да ти "уредят" кредитче ама за връщането трябва и акъл smiling smiley

а иначе тоя отговор е в стил Камелия: '' Най-добре е да си погасявате редовно и двата кредита''.

М/у другото и цените не са паднали:
"
Преди 2 години изтеглих кредит срещу ипотека, сега вече немога да плащам. Банката ще ми вземе жилището. Но иска от мен да доплатя разликата от продажбата и остатъка покредита. В договора ми не фигурира такава клауза. Аз каква вина имам,че цените на жилищата са паднали. тогава са ми го отценили и са ми дали парие. По тази лигика аз трябва ли да ги съдя ,че са вдигнали лихвите." съветите на брокитата тук
Re: Помогнете със съвет
25-01-2011 - 10:07:12
Я какво мълчание настана нещо онемяха форумните светила на професионализЪма...

Ето аз сам ще постна отговор от името на дичо та да се знае какви "съвети" да очаква госпожата задала въпроса:

"Мъка,мъка ! василев, дъвка, тъпако, днес също не спираш с прростотиите ! Тъп си като слонски задник, ама не си виновен, то отвътре те кара."

Или отговор от сахибта: "пак ли си ти бе - гащник, бедняк..."

или пък съвет от Уилсъна: "маааамоооо, мамоооооо виж една госпожа като мене с много кредити"

================
kolev@decaleges.com
Re: Помогнете със съвет
25-01-2011 - 10:22:08
avatar
Винаги съм се възхищавал на родната ни андрешковщина изразяваща се в следното народно умотворение:

"Aз съм в кредитния регистър,което означава,че не мога да тегля вече кредит от никаде. Просто ще оставя апартамента на банката и да си чукат главата с него. Да не са вдигали лихвите до нова година си го плащах но след нова година ми разказаха играта всеки месец по малко,по малко и накрая бау."

Не случайно банковите ипотечни рекламни бяха насочени изцяло към олигофреничната си аудитория. winking smiley

Ум царува, ум робува, ум патки пасе!

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Re: Помогнете със съвет
25-01-2011 - 10:40:25
.
. имало ги е винаги и пак ще ги има като се разхлаби малко примката....

......Брокерите че са измамници или поне подвеждачи е ясно, обаче в случаите на взета непосилна ипотека, според мен не са виновни....изпадналия ипотекар да си е правил сметката
Re: Помогнете със съвет
25-01-2011 - 11:07:08
Какво значи да си е правил сметката.
Има хора на които са им вдигнали вноската от 900 на 1200. Е как да си правиш сметката?
Банките са най-виновни за лошите кредити. Хората при криза свалят лихви, наливат пари да не се срине системата - тука точно обратното - който плаща е "БАЛЪК" (добре че на мен ми плащат банките). Така или иначе държавата скрито им плаща на бамките да не фалират от моите данъци поне аз да си избия малко от лихвите които бамката ми дава.
И колкото и да е гадно - по добре да изгърмят. От мижотурковци(ака бамкери) дето не носят никва отговорност нямаме нужда.
Re: Помогнете със съвет
25-01-2011 - 11:32:33
Е, какво очакваш да ти отговоря. Че хората не могат да си правят сметка, че светът се дели на бедни и богати, и на умни и глупави, че банките дерат по две кожи, щом могат. Даже сега са започнали /банките/ пак да дават масово кредити, за да вземат предпоследните пари на хората. И има много желаещи да им ги дадат; това всъщност държи пазара на имоти.
И не намесвайте брокерите в това, въобще нямат нищо общо. Желанието за собствен дом е непобедимо.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-01-25 11:40 от Imotko.
Re: Помогнете със съвет
25-01-2011 - 11:35:01
Quote
bota156
Какво значи да си е правил сметката.
Има хора на които са им вдигнали вноската от 900 на 1200. Е как да си правиш сметката?
Банките са най-виновни за лошите кредити. Хората при криза свалят лихви, наливат пари да не се срине системата - тука точно обратното - който плаща е "БАЛЪК" (добре че на мен ми плащат банките). Така или иначе държавата скрито им плаща на бамките да не фалират от моите данъци поне аз да си избия малко от лихвите които бамката ми дава.
И колкото и да е гадно - по добре да изгърмят. От мижотурковци(ака бамкери) дето не носят никва отговорност нямаме нужда.

Абсолютно си прав, имах предвид, че това би трябвало човек да си го предвиди. Ето дори в този сайт има калкулатор казва при най-ниска лихва, при средна и при най висока колко ще е вноската и разликата е 30% ( от 962 лв например до 1266 лв).



Другото е коментирано и дъвкано, на мен ми харесва "сентенция" ( чел съм я и тук) че хората за 1 кола за 5000 лева мислят, водят по 5 разбирачи и се консултират преди да купят, а в доживотно нашиване се вкарват максимално бързо без много анализиране. А това условие срещу което се реве е записано и в договор, който е подписан и от двете страни, значи са съгласни.......

Защо на мен и на теб не ни свалят или качат лихвата по депозита? ами защото не е договорено и няма как да стане.... Не оправдавам банките напротив, но и хората трябва да се ограмотят поне до толкова, че да се консултират преди такива големи крачки......

Аз се чудя, в момента на м/ународния пазар, паричния ресурс е най-евтин от когато и да било а лихвите у нас са зверски, това време скоро ще свърши и какво ще стане с лихвите у нас ?:g:
Re: Помогнете със съвет
25-01-2011 - 12:38:13
Олеле [www.imoti.net]

Който мисли да тегли кредит нека първо прочете какво пише на аватара на valsodar!!!

И умрял връща кредит
25-01-2011 в раздел Кредитиране • Източник: 24 часа
Наследниците на починали хора с кредити може да се окажат длъжници, дори и да има валидна застраховка "Живот", която би трябвало да покрие заема, предупреждават юристи. Така излиза, че дори мъртъв, длъжникът не се отървава от задължението да плати. Причината е, че застрахователят не е длъжен да даде парите автоматично, а за банката е по-лесно да предяви вземането към наследниците.
Трезорите предлагат полица "Живот" към по-големите и дългосрочни заеми. Обикновено те застраховат кредитополучателя в избрано от тях дружество. Ако този, който взема заема, почине и има валидна застраховка, настъпването на смъртта е застрахователното събитие.

"Тогава банката е длъжна да поиска остатъка по кредита от застрахователя, тъй като полицата е издадена на нейна полза", обясни адвокат Янчо Трончев.

Застрахователят обаче може да откаже. Сред причините, които дружествата изтъквали, били например неизплатена премия в пълен размер, укрито обстоятелство - например тежка болест на застрахования, и т.н. Затова обикновено, банките вместо да се съдят със застрахователите, искат връщане на заема от наследниците, сочат наблюденията на Трончев.

При наличие на ипотека било още по-лесно да си съберат парите от даденото по кредита обезпечение. "24 часа" се обърна към адвоката за разяснения по казуса на вдовица от Севлиево. Тя се явява съдлъжник по кредит, изтеглен от съпруга й, който имал застраховка "Живот", но след като починал, се оказало, че тя не е валидна.

"Ако кредитополучатели са починалият съпруг и неговата съпруга, то тогава тя се явява съдлъжник и следва да плаща кредита в целия му размер, независимо какво се случва с другия кредитополучател", обяснява Трончев.

При положение че само единият има застраховка "Живот", важно е какво обхваща полицата - дали при настъпване на събитие застрахователят покрива целия размер на неизплатената част от кредита, или, да речем половината. Тези детайли би следвало да се запишат в договора за кредит или в застрахователната полица.

Наблюденията на юристи показват, че често банките се договарят със застрахователите по полица "Живот" дружеството да поема половината от неизплатената сума, ако единият длъжник почине.

"Така би било и справедливо. Ако банката постъпва коректно, то тя би изследвала внимателно случая и би потърсила обезщетение от застрахователя. Половината да поеме той, а другата половина - съдлъжникът", обяснява Трончев.

При положение че съпругът е кредитополучател и почине, преди да бъде издължен заемът, независимо дали има, или няма застраховка "Живот", наследниците му поемат задълженията по кредита. Те обаче могат да се откажат от наследството на починалия, да го приемат по опис и т.н., казва Трончев. Това означавало, че не е задължително наследниците автоматично да продължат да плащат вноските по кредита. "Каквото и да предприемат, при всички положения, следва да уведомят банката", съветва адвокатът.

В случай, че кредитът е в просрочие и кредитополучателят почине, банката предприема действия по принудително събиране от наследниците. Когато заемът се погасява редовно, двете страни - банката и наследниците, трябва да се разберат кой ще изплаща вноските и по кой погасителен план - по стар или по нов.

За подобни случаи, в който роднини на починали длъжници връщат кредити към банки, чете в печатното издание на „24 часа".

================
kolev@decaleges.com
Re: Помогнете със съвет
25-01-2011 - 12:48:51
avatar
Quote



При положение че съпругът е кредитополучател и почине, преди да бъде издължен заемът, независимо дали има, или няма застраховка "Живот", наследниците му поемат задълженията по кредита. Те обаче могат да се откажат от наследството на починалия, да го приемат по опис и т.н., казва Трончев. Това означавало, че не е задължително наследниците автоматично да продължат да плащат вноските по кредита. "

Има решение за всичко- въпросът е да не се стиснеш, а навреме да се обърнеш към специалист.
Важи за всяка сфера на дейност.
Ама, тук пишещите, дето все се оплакват от всичко, най- уважаван почина " направи си сам".:]
И рИват ли, рИват..........
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход