Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2011

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 01:40:10
avatar
Quote
gekko
Вече можем да купим имот за 300 евро на квадратен метър по Черноморието


спец поздрав за Иваноф, тази година 300 евро, догодина 100 !!!

а иначе нали чухте съвета на кухата брокерка какво ви съветва, да инвестирате, че скоро цените пак тръгвали нагоре :] :] Камелия, Иворад, оънрчерто, Ипотечко, сахиба и останалите пишман инвеститори марш при Иванов да ви продава коптори, че сега бил момента за инвестиция spinning smiley sticking its tongue outspinning smiley sticking its tongue out


Иначе, независимо от курорта – средно жилищата на първа линия струват около 900 евро, а по-далеч от морето – цените са 400 – 500.

Ма то си пише кое колко, ама четенето е трррррррудна работа

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 08:46:10
Резултати от вашето търсене на:
Тип : продажби
Град: Бургас област
Район: к.к.Слънчев Бряг
Тип имот: Едностаен апартамент, Двустаен апартамент, Тристаен апартамент
Средна цена на имотите в извадката 54759.74 евро
Средна цена на кв.м: 907.06 евро

Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 1-СТАЕН, 2-СТАЕН, 3-СТАЕН,
Местоположение: област Бургас
Под райони: К.К. СЛЪНЧЕВ БРЯГ,

Средна цена на имотите в извадката: 44905 euro
Средна цена на кв.м: 746 euro.
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 09:07:38
Оставете ги тия извадки, офертните цени не са критерий.........истината е, че има и на 3000е. и на 300е. и има спорадични продажби и при едните и при другите.
Но малко на брой, не може да се говори изобщо за сериозен пазар, майна. Сезона (на продажбите) е към края си..........
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 09:21:06
avatar
Иванов не ми ги вади тези обяви от сайта останали от 4 години, които нямат нищо общо с действителността аз мога да сложа няколко за 2000 евро това значи ли че цената е толкова....
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 09:43:12
Ти твоите откъде ги извади?
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 11:39:58
Deutsche Welle, 16.08.2011

Президентът на Световната банка Робърт Зелик предупреди, че през последните седмици инвеститорите в основните индустриални страни на запада са загубили доверието в бъдещето на международните финансови пазари. Той изтъкна двата най-важни фактора, поради които световната икономика се намира в опасно положение - дълговата криза на държавите в еврозоната и влошаването на кредитоспособността на Съединените щати от Standard & Poor. Зелик предупреди, че се намираме в по-трудно положение, отколкото по време на финансовата криза от 2008 година. След като бе публикувано съобщението за понижаването на платежоспособността на САЩ от Standard & Poor, Уол Стрийт се срина и предизвика опасения за начало на нова икономическа криза. Оценката на Standard & Poor повлече надолу и борсовите индекси на европейските и азиатските финансови пазари.

Отговорни лица от централната банка на САЩ съобщиха, че за да предотвратят още по-сериозен срив на фондовите пазари, няма да променят междубанковият лихвен процент в САЩ през следващите две години, който в момента е малко над нула процента. Намаляването на кредитоспособността на Съединените щати и последствията от него повлияха чувствително на еврозоната и в останалите европейски страни. Поради загрижеността относно възможно понижаване на кредитоспособноста на Франция, президентът Никола Саркози свика извънредна сесия на кабинета, за да се потърсят начини за намаляване размера на френските дългове. Същото бе направено и в Италия.

В момента се смята, че планината от дългове и бюджетният дефицит на САЩ и на европейските страни са основните причини за настоящата криза на световните финансови пазари. Дългът на САЩ е 14 трилиона и 500 млрд. доллара, а дълговете на страните от еврозоната се оценяват на ? 8100 милиарда. Освен това липсва всякаква надежда за погасяване на дълговете на страни като Гърция, Ирландия и Португалия, които обявиха, че поради невъзможността да ги изплащат, са зависими от получаване на безвъзмездна помощ. Лидерите на западните икономически сили все още не са предложили ефективен план за предотвратяване на влошаването на кризата, което доведе дори до размирици в някои европейски страни.

С цел да намалят огромните държавни дългове, световните лидери прилагат стратегията на строги ограничения, която намалява перспективите за икономически растеж. С други думи, стремейки се да намалят националните си дългове, правителствата забавят икономическия растеж и по този начин намаляват шансовете си за излизане от кризата. Това ще доведе неминуемо до разширяване на кризата, въвличане на други, по-слабо засегнати страни и дългосрочна рецесия от световен мащаб.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-08-17 13:21 от Aceton.
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 13:17:33
Американската икономика ..... и паралелите с България

Вливането на няколко милиарда долара напоследък в програмите за икономическо стимулиране на САЩ са малко. Перспективите са отчайващи: "Това, което очакваме не е криза или рецесия, а началото на края на най-големия икономически двигател, които светът някога е виждал" заявява Майкъл Снайдър, които е съставил блог от 50 факти за американската икономика.

Не е вярно, че американската икономика не се развива изобщо. През последните две тримесечия растежът в САЩ е около два процента. Но това, което е напълно приемливо като стойност в Европа, е твърде малко за Съединените Щати. "Стойността за два процента е по-скоро разочарование за САЩ", заяви Кристиан Апелт, анализатор в Хелаба.

По-лошо от ниското ниво на растеж е високата безработица. От 2007 г. тя се е удвоила и достигна десет процента. Изгледи за подобрение няма. "Безработицата е проблем Nr 1 на Съединените щати", каза Марк Халер, професор в Hertie School of Governance. Отбелязвания ръст на икономиката се дължи на повишаване на производителността и няма да доведе до нови работни места. Това е ново за американците и ще ги удари двойно. От една страна, поради слабото социално осигуряване, и второ, поради страха от загуба на работното място. Това намалява доверието на потребителите и се отразява на вътрешното потребление.

В допълнение към безработицата, други два фактора вляят отрицателно върху потребителите: Пазарът на жилища е замрял, а домакинствата имат големи дългове. По изчисления на Commerzbank, дълговете на домакинствата в САЩ надвишават годишния разполагаем доход на едно семейство средно с 23 процента. Кай Карстенсен, професор по икономически науки отбелязва, че: „Богатството на домакинствата в САЩ се състои около една трета от недвижими имоти. Тъй като цените на жилищата стагнират от три години насам, има застой и на благосъстоянието. Резултатът е, че потребителите се чувстват бедни и не консумират.“
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 14:06:12
Една много добра статия. Жалко, че не са дадени изходните данни, база за изчисление:

Расте достъпността на жилищата у нас

[www.investor.bg]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-08-17 14:06 от Potential_Buyer.
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 14:59:20
Хубава статия, но трябва да се чете внимателно по-ситния текст smiling smiley
Изчисленията са направени за апартамент от 65 м2, което по стандартите на строителните измамници е стая и бокс, максимум 2 стаи. Аз лично, не мога да си представя как 3-членно семейство ще живее в такава дупка, камо ли 4-членно. Като цяло, новото строителство остава силно недостъпно за средно статистическото българско семейство. Ето защо едва 3.7% от продажбите в София са на ново строителство.
Re: Преглед на печата 2011
17-08-2011 - 15:06:43
Нещо ме се връзват сметките. ! жилище от 50000 евро в София, за да се изплати за 42 месеца, трябва среден доход от 1200 евро, т.е. 2300 лв. месечно. Никак не съм убеден, че това е средния доход на 1 семейство в София.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход