Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2011

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата 2011
06-01-2011 - 00:19:25
avatar
Шъ съ упраим бе! На и звездите го казват.
http://www.monitor.bg/article?id=274885

Продажба на загуба да се счита като печалба към днешна дата.

Ни копува ни продава
Re: Преглед на печата 2011
06-01-2011 - 12:02:00
Quote
Imotko
Quote
bota156
Защо е глупаво предприемачите да „стискат" апартаментите?
[www.profit.bg]

И аз това се питам вече 3 години = ама явно все още икономическата култура на всички в БГ е на неандерталско ниво - И БАМКЕРИ, и ИНВЕСТИТОРИ, и ПРЕДПРИЕМАЧИ.
Па може и само да се опитват да заблуждават народа(то тука лапнишаранковци колкоти искате) и да си наемат брокери драскачи по форумите да манипулират пазара.
10-ки пъти съм казал - колкото повече "стискат" толкова по болезнено ще им "влезне" ...

Какви нови проекти, какви пет лева, къде ги видяхте. Да започнели строителите нови проекти на 20% печалба, хахаха, по-голяма смешка отдавна не бях чувал. Тоя момък, дето е писал тая боза, не е реализирал през живота си нито един бизнес-проект.
Сега няма нови неща, няма далавера да строиш, затова и цените на готовите апартаменти не падат и няма да падат.

Imotko.
Кой е казал че проектите трябва да са в строителството. Там кешираш и като няма далавера да строиш има примерно в контрабандата на цигари и алкохол. Винаги е по добре да кешираш и да се изнесеш от строителния бизнес - отколкото да ти стърчат едни колони и да ги окрадат циганите за 2-3 години = тогава ни строеж ще имаш, ни НИКАКВИ пари. опа ще имаш един кредит smiling smiley
neo
Re: Преглед на печата 2011
06-01-2011 - 14:38:56
Продадоха българския блок в Бон

Българското външно министерство продаде бившия посолски комплекс в Бон
Сн.: БГНЕС
Българската държава успешно се освободи от ненужен имот в германския град Бон и така попълни хазната с 2 милиона и 400 хиляди евро.
Става въпрос за част от бившия посолски комплекс в някогашната столица на Западна Германия. Имотът от дълго време е пустеещ, предаде БНР, цитирано от БГНЕС.
Във Федералната република нашата държава продава още две сгради - на бившето търговско представителство в Бон и почивна база на Балтийско море.

"Българският блок" - така е известен бетонният комплекс с 30 жилища и подземен гараж на площ от повече от 3000 кв. м в квартала с посолствата в Бон. От август той бе обявен за продан. България поиска за него 3 млн. и 200 хил. евро. Договорът за продажба беше сключен доста бързо за стойност от 2 млн. и 400 хил. Въпреки че е по-малко от очакваното, това е добра цена, като се има предвид окаяното състояние на сградата - покривите са протекли, стените са обхванати от мухъл, във фундамента са проникнали корени на дървета.

На пазара за имоти в Бон все още се предлага сградата на бившето българско търговско представителство. За продажбата, както и на първата сграда е ангажирана утвърдената компания Лимбах Имобилиен. Виланд Мюнх, търговски директор на "Лимбах имобилиен КГ":

Имаше няколко предложения за покупка, но предлаганата сума беше твърде ниска. Българската държава иска 650 000 евро. Сега чакаме разрешение малко да намалим цената, защото тя е доста висока. Който купи сградата, ще трябва да инвестира в нея 2,5 млн. евро.

Вила на Балтийско море, която навремето дипломатите са ползвали за почивка, също е обявена за продан. Надеждата е, че до края на Новата 2011 година и двете ненужни сгради ще намерят купувач.[dnes.dir.bg]
Re: Преглед на печата 2011
06-01-2011 - 18:22:53
Милен Цветков остава на улицата?
[www.blitz.bg]

Ррррррррррррррррррррррррррррррррррръст на уличниците!





БТВ: Рррррррррррррррррррррррррррррррррррръст на принудителните продажби на имоти!
[www.btv.bg]–_Tsentralna_emisiya__05012011_g.html






Очакват ни повече възможности за изгодна покупка на имот
[www.imoti.net]

Ррррррррррррррррррррррррррррррръст на очакванията!








Търговските площи ще поевтиняват още
[mediapool.bg]

Ррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррръст на площите!








Имотният пазар през 2010 г. - по-активни сделки, но с рекордно ниски цени
[mediapool.bg]

Ррррррррррррррррррррррррррррррррррръст на рекордите!
Re: Преглед на печата 2011
08-01-2011 - 06:04:43
[paper.standartnews.com]

"Докато съм държавен глава, няма да позволя практиката на "икономическите спортове", както по времето на Нъстасе, когато бяха правени определени услуги на някои големи държави, за да приемат влизането на Румъния в НАТО и ЕС, каза Бъсеску. И уточни какво има предвид - "купуваме две фрегати на цена, която нямат, подписахме договор с Бехтел, продадохме Петром и нефта в земята, а сега ни вдигат цените и гледаме безсилни"
""Проблемът не е закъсняването на присъединяването към Шенген, проблемът е самият акт, злоупотребата. Или сме равнопоставени партньори, или не сме."

БРАВО на Траян Бъсеску !

[www.monitor.bg]

"Подозирам, че не съм единственият. Започваме да не си показваме главите навън, защото ни е страх от утрешния ден. Ставаме роботи. Да нямаш право да кажеш нищо е лошо за обществото"

"Боли ме, откакто видях, че няма надежда за децата, не се вижда вече светлина”, обясни Собару, който се хвърли от 7 м височина, докато премиерът Емил Бок говореше от трибуната на 23 декември."

"Преди да скочи от балкона Собару извика "Отнехте правата на децата. Взехте хляба от устата на децата ми". Той беше облечен с тениска с надпис "Вие убихте бъдещето на нашите деца, вие ни продадохте".


Мили сънародници, у нас нещата са дори по-традични.
Не виждате ли, че освен повишени цени нищо не се случва в управлението. Стоките от първа необходимост са недостижим лукс за мнозинството! Хората умират от студ по домовете си , но са длъжници на топлофикация!!!! Всеки ден мизерията отнема живота на българите, а други не се раждат пак заради мизерия!
Правителството и партиите трябва да спрат да слгуват на чуждите интетеси!!! За власт и пари продадоха водата, енергетиката, комуникациите, банките... всичко което може да е монопол и да смъква огромни печалби! За кратката победа се обрекоха васали за поколения! ГМО беше на път да се приемеме/ ах тези Арсенова/, ако не се надигнаха българските майките! А къде са българските бащи за да защитат образованието , здравеопазването и хляба на децата си.
Български политици , спрете да мислите за избори и власт! Работете за българите, които ви хранят!!
Български интелектуалци, престанете да се скатавате и застанете като морален коректив на нацията!

Може и да не виждате връзката на горното с цените на имотите, но тя е много силна и директна.
Re: Преглед на печата 2011
08-01-2011 - 11:13:04
avatar
Колко реално ви струва имота?

Да си купиш жилище с отпадъчна хартия?
Може!!!


- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Анонимен потребител
Придържайте се към темата!!!
09-01-2011 - 19:57:01
Мнения не по темата ще бъдат трити
Re: Преглед на печата 2011
10-01-2011 - 14:33:43
България е 20-та сред най-застрашените от фалит страни

България e на 20-то място в класация на най-застрашените от фалит страни, изготвена от Credit Market Analysis Ltd.

Довечера очаквам реакция на Борисов: "Аз няма да позволя да фалираме" и Дянков: "Докато аз съм финмин такива статии ще си останат нелепи провокации". И социалистическо-гербски уверения, че някон ни завиждал.
Re: Преглед на печата 2011
11-01-2011 - 10:17:41
Ето линк към оригиналната публикация: 4th quarter 2010 "CMA Global Sovereign Debt Credit Risk Report"

[www.cmavision.com]

This paper focuses on changes in the risk profile of sovereign debt issuers, with the intention of identifying key trends and drivers of change.

Cumulative probability of default (CPD) quantifies the probability of a country being unable to honour its debt obligations over a given period of time.

Western Europe ended an extremely difficult quarter and year with all the names widening following a bail out of the Irish banking system.

In contrast to Western Europe, Emerging Europe had another good quarter. Only Hungary widened significantly (18%) on rating agency concerns about the new Cabinet’s fiscal policy and news that the government had seized private pension funds to consolidate debt. Fitch cut its rating two days before Christmas.
■ Liquidity in Emerging Europe is also improving (see special annexe on liquidity changes), with Romania, Bulgaria, Croatia and Latvia average bid/ask spreads coming in over 5bp compared to Q3.

От ЕС най-добри резултати за тримесечието имат Латвия и Румъния (2 от 5-те), но най-лоши са Белгия, Испания, Германия, Холандия и Франция (и 5-те най-лоши са от ЕС).

All the top five worst quarterly performers are from Western Europe, ending one of the most difficult years for the region since the introduction of the euro in 1999. The euro also came under pressure, but a weak dollar helped keep the currency above 1.30.

Относно мястото на БГ, от ЕС тя е след Белгия, Италия, Испания, Поругалия, Румъния, да не говорим за Гърция, Ирлания и Унгария, които вече изпищяха. Та докато дойде нашия ред да фалираме, ЕС вече ще се е разпаднал *yes*
Re: Преглед на печата 2011
11-01-2011 - 23:14:33
avatar
Русенец осъди банка заради несвалена лихва


Русенец осъди „Банка Пиреос България“ да му върне 353,87 евро, взети като лихва над договорения първоначално годишен процент.
Пламен И. сключил през август 2008 г. договор за потребителски кредит от 11 765 евро, който трябвало да върне до 10 години. Според подписаните документи годишният лихвен процент по заема за първите 80 месеца трябвало да бъде 9,69. Имало и клауза, че „в случай на промяна в нивото на пазарния индекс EURIBOR лихвеният процент подлежи на актуализация“.
След настъпването на световната финансова криза този индекс обаче се сринал с близо 4 на сто, но това изобщо не намалило лихвата по кредита на Пламен. Напротив, само 3 месеца след като той взел парите, банката вдигнала лихвения процент до 11,69.
Само в рамките на около година банката прибрала от Пламен 353, 87 евро в повече от сумата, която бил предвидил да изплаща, когато теглил заема.
При това според решението на Русенския районен съд сега банката ще трябва да плаща на клиента си и законната лихва върху тази сума до окончателното й издължаване.
Пламен завел иска в съда, но нямал голяма надежда да спечели. От решението на съдията става ясно, че банката е оспорвала яростно неговата теза.
[www.sobstvenik.com]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход