Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

В една и съща София ли живеем?

Публикувано от др. Иванов 
В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 17:51:35
Чета форума и оставам с впечатлението, че има минимум две Софии на планетата Земя, затова е хубаво да сочим за коя точно говорим.

Тука народът говори за едната София:

gekko
Иванов още ли хвалиш циганска Обеля като дърт циганин, не разбра ли, че това е едно от най-ужасните гета на софия и освен някой мангал друг няма да излъжеш да живее там.

javcho
Направо си е най-ужасното. По зле е само Факултета май. Чесно да си призная ги съжалявам хората, които живеят там. Дружба, Левски, Люлин и Сухата река колкото и да са отвратителни, след това мое посещение, вече не са последни в класацията.

javcho
Вие си живеете там и ви е трудно да сравните.
Та за блоковете. Първо около тях кал, булката не знае от къде да мине да не се изцапа. Второ във входовете половината етажни прозорци изпотрошени. Вътре смърди на всички възможни гадости. По стените надписи, които ако имаш дете да те е срам. Няма осветление. От 3 асансьора работи 1. В него омазано, надраскано, едвам върви, скърца, опикан и оповръщан.
Отвън като гледам паркинга и автопарка все едно сме още 90та година. Хората като погледанеш няма да коментирам, защото виждам, че доста от форума живеят там и не искам да ги дразня.


А тука др. Иванов пуска снимки правени днес на практически всички блокове от Обеля 1, гр. София, държава България, континент Европа, планета Земя и защото това коренно се различава от другата Обеля, в някакъв друг град София, ще помоля да се пуснат и снимки от т.нар. престижни Софийски квартали, които да ме убедят, че са по-добри от Обеля 1:























Частен спортен център с две игрища за мини футбол и други съоръжения:





Детски площадки:







Циганските къщи и блокът, който си строят циганите:




Re: В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 17:59:22
clap:

Ставаш за професионален фотограф :]

Кат гледам обелята в дъждовно изглежда доста по-добре. Или дъжда е измил всичко или си издебнал чистотата... :ami:
Шега, квартала за средни шльокафци е перфе. Да, нека видим снимки на Дружба, Левски, Надежда, Овча купел и тн да видим за кво иде реч winking smiley
Re: В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 18:04:55
Др. Иванов както винаги на ниво! smiling smiley
Аз тия къщи до метрото ги знам че някои са на цигани, ама това че тази кооперацийка се строи от цигани, сефте го чувам?? Сами са си го организирали?
Re: В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 18:35:39
avatar
Циганските къщи и блокът, който си строят циганите:



Ами щом и циганите си строят блок, явно цената за строеж не е толкова висока, колкото им се иска на някои *angel*
А и явно мислят да се размножават там. Успех...
Re: В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 18:42:41
Циганите на това място са читави. Не ги знам кога са се нанесли, но преди време едно скинарче беше пребило една циганка на 13-14 г. и целият комплекс беше в защита на момичето, защото циганите били читави, работели и си живеели кротко. Кооперацията предполагам, че я строят те, защото е точно където живеят, а е много глупаво българин да тръгне да строи сред цигани, само някой сривльо е способен на това. От другата страна има 2-3 кооперации, но всички са на реката, което значи облаци комари и повишено внимание при наводнения.

Голямото предимство на Надеждите, Толстой, Свобода, Обеля и въобще в района на тази община са, че там не възстановиха собствеността както стана в Младостите и др. квартали. Междублоковите пространства не се върнаха и винаги ще има голямо разстояние между блоковете. Обеля 1 е много приличен квартал, с най-доброто старо строителство в София, това преди 1989 г., много чист за града и умерено чист за Европа, с много добри транспортни връзки и задоволен с паркоместа за поне още 15-20 г. напред. Големият недостатък, че новото строителство е малко и никога няма да влезе "в устите" на брокери и строители, които да го обявят за престижен. Втори недостатък е, че винаги е бил евтин и е събрал предимно пенсионери, продали другаде и по-сиромашки млади семейства, които са имали пари само за там, но това ще е съдбата и на Докторската градинка, ако цените там станат колкото искат сривльовците.
В Обеля 2 не съм ходил и нямам представа какво е, но е едва ли е по-лошо от масовите софийски квартали.
Re: В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 19:08:30
На всичките тези снимки София прилича на гето. Мръсни, неподдържани и частично санирани фасади. Грозни между блокови площадки - гаден нискокачесвен асфалт, дупки, непподдържани проскубани и оплешивели градинки, рядка трева и неподрязани дръвчета. Жалки детски площадки - личи си че са правени от бедни хора за бедни хора.
Пост-соц.
Re: В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 19:16:50
Ами пусни от някъде, където не е гето!

Те ти го Париж:











Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-10-12 19:37 от др. Иванов.
Re: В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 19:34:31
иванов ти на тези снимки виждаш ли някакво жилище което лично ти би закупил и живял в него
Re: В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 19:47:23
Аз лично и в Лондон не бих живял, а за Германия трябва да ме осъдят и за ми заменят централния с Берлин, за да се замисля. Въпросът е не дали ще си купя тук жилище, защото си правя, а дали бих избрал да живея в Обеля 1 или в каретата срещу следствието/Кошарите-до завоя на деветката/, соча го защото преди седмица бях там, много престижно място и отговорът ми е: Бих предпочел двустаен в Обеля 1 пред тристаен там. Бих предпочел Обеля 1 пред: Ливадите, Борово, Павлово, всички Младости, Витоша и въобще всичко, което не е на 3-4 км. от центъра.
Re: В една и съща София ли живеем?
12-10-2010 - 20:48:45
Без коментар.

Който му харесва да заповяда.

Единствен плюс, може би са пространствата между блоковете.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-10-12 20:50 от javcho.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход