Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Грешна ли ми е сметката? Или малко сметки за крайната цена на Е 1м2 ново строителство в София. *book*

Публикувано от antoninus_pius 
Quote
antoninus_pius
Quote
tino76
абе ти малоумен ли или се праиш на интересен не знам ама си много просто момче. Я се замисли тогава 100-годишния апартамент на майка ти колко струва smiling smiley
Ама, Ванчо, това твой друг ник ли е?

Quote
ivorad
Драги Тончо, две пояснения по смелия ти и назидателен отговор:

1. Никъде не съм те нарекъл "прост". Смеейки се установявам, че си поредният лаик, който се занимава с неща, от които очевидно нищо не разбира.
2. Още по - голям смях предизвиква опитът ти назидателно да иронизираш мен . За този смях е необходимо да се съобрази, че приведеният виц има и продължение. В което се анализират и качеството на отговорите, които дават различните видове питащи, след като получат отгворите. Понеже се изживяваш като англосаксончанин - нека ти кажа, че когато един представител на този вид хора получи смислен отговор - негово абсолютно задължение е да го прокоментира.
Е, ти, драги назидатко, получи поне един смислен отговор на въпроса ти - това е поста на др. Иванов. Дали ще се съгласиш или не с тезата му - това е въпрос на вкус и възможности, но да му отвърнеш аргументирано е твое задължение. Не си го направил.
Само отбелязвам, че това е по-скоро поведение на българин, а не на англичанин. При това българинът не е обикновен, а е класически екземпляр от рода на Рачко Пръдлето, който, като не може да отвърне нищо смислено - просто се прави, че няма проблем.
Пак да отбележа, че това е разсмиващо:]

Драги, Ванчо,
1. Има един лаф - Не се страхувай да експериментираш - Ноевият ковчег е дело на аматьори, професионалистите са конструирали Титаник. Та и аз като 1 лаик съм нагазил в област, от която не рабирам.
2. Съгласен съм, че съм длъжен да коментирам мненията, за съжаление, поради служебни задължения бях зает вчера до късно прочетох всички отзиви, но намерих време да отговоря само на теб.
3. Моля пиши професионално - щом се дразниш от лаици, обещавам да не се включвам в отворени от теб теми.
4. Съгласен съм, че не съм изказал тезата професионално - напр. сигурно си забелязал, че Е10 000 ги слагам, след като съм калкулуирал печалба, което е неправилно.
Желанието ми беше да видя колко идва себестойност на 1м2 ново строителство, тъй като помагам на мои близки да купят апартамент и исках да видя какви са разходите са построяването на 1 сграда (по точно колко излиза 1 м2) за да знам доколко могат да намалеят цените на новозапочнатите сгради - т.е. има ли смисъл да се чака още 2 години за закупуване на апартамент в новострояща се сграда или не. Нямам в предвид покупка на зелено, а покупка на апартамент поне с А15, което означава чак 2011-2012 да стане сделката. По принцип всеки (сривльовци и ъпъри) казва някакви крайни цени, но никъде не съм намерил детайлна как достига до тази цена, а само визира някакви показатели като 120 наема напр. Разбира се не отчитам ценовата еластичност, търсене и предлагане и различни други фактори, но информацията, която получих от темата (особено от др. Иванов) ми е много полезна.

Боже човече не си добре наистина. Искал си да видиш колко струва 1м2 себестойност? А като си купуваш кола пак ли пускаш същата тема, а за бяла техника или за нещо друго? Ама ти май си от ония тарикати дето все на себестойност искат да купуват и на доставни цени нали :]
Колко струва?
Колега строи къща-ПАЛАТ 750кв метра 3 жилищни етажа+мазе с 3 гаража+ таванско.
Изолация 10см, Дограма трислойна дървена ... баните са му готови и настилките в повечето стаи = ДЪРВЕН паркет от 100лв/м2, гранитогреси, мрамори ...
Мястото си го купува по 60евра по спомен.
Питам го колко ти излезе всичко - той МНОГО (позатънал е в заеми).
И аз е колко много 200к евра, той повече, 300к евра ... той е не чак толкова. (това включва и парцела дето е към декар)
САМИ СИ ПРАВЕТЕ СМЕТКАТА КОЛКО ИЗЛИЗА.
Има малко неща които е правил сам, но баща му само с това се занимава (контрол як, при това и разбира човека).
Първо-доста те е излъгал, ако имотът е в София. Второ-тая прогимназия ще му излезе повече, отколкото ще може да й вземе, като я завърши, защото на пазара такова нещо не му трябва. Трето-той да няма пет деца.
И четвърто, за да няма неразбрали-себестойността на ново строителство в южни райони на София с включена земя/обезщетение/ е от 500 до 600 евро/кв.м. Без кредити и лихви по тях. Сложете печалба и риск и ще видите, че 750 евро в Гоце Делчев или Борово си е подарък в момента. За Ман-ливадите - 500 - не им се полага печалба, защото там е гадно и на повечето места няма улици и канали.winking smiley
Quote
tino76
Боже човече не си добре наистина. Искал си да видиш колко струва 1м2 себестойност? А като си купуваш кола пак ли пускаш същата тема, а за бяла техника или за нещо друго? Ама ти май си от ония тарикати дето все на себестойност искат да купуват и на доставни цени нали :]

Не съм на принцип да се пазариш за всичко, но един милиардер съветва читателите си никога да не приемат първата оферта, тъй като тя е винаги в интерес на другата страна. А сам знаеш, че покупката на имот за повечето хора се прави веднъж или най-много два пъти в живота. От тази гледна точка примерът с бяла техника не е удачен. И не, не ми е за цел да се разправям за стотинки, ама при 1 имот от Е50000, 5% са Е2500. За мен това не са джобни пари и предпочитам да не напускат моя джоб. *drunk*
Мисля си, че аз сам най-добре бих се грижил за тях.winking smiley
Imotko
1. Имота е в София - на 1км от южната дъга на околовръстното, на 3км от бизнес парка.
2. Къщата си я строи за себе си - няма никакво намерение да я продава. Има да вкара още 50к евра за да си засади ливадка, беседка и други довършителни неща
3. Няма деца - има сестра, баща, чичо - цялата рода. СЕМЕЙНА КЪЩА правят
4. Себестойността оставих на хората да сметнат - 750кв - 250-300к евра макс. при това не на шпакловка и замазка. С доста по добри материали - дето се вика слагал е да ИМА. Това включва и така нареченото от тебе обезщетение - парцела.
5. За да няма неразбрали - себестойността не ме интересува, ама е поне 2 пъти по ниска от обявяваната от "строителите" - мошеници и лъжци.
Себестойността на посочената къща е по малко от това което му е излязло на колегата - щото той не е строител и пак ползва такива да му строят и да си слагат печалба. За изолацията плати по 18лв кв метър за ТРУД само. Има и по 10 - ама да е по качествено и после - абе само си дадох парите, все същите цървули са. Нема значение колко пари дадеш. Пак не става както искаш, демек перфектно.
Значи за 200 000 евро вдигаш къща 750 кв..м.. в завършен вид с вертикалната планировка, без земята. Щом казваш, но на мен не ми се вярва.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход