Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Честито поредно ново дъно

Публикувано от javcho 
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 17:10:28
Такива теми ще са смислени към средата на другия януари. Нищо от коментарите дотук не дава сериозен анализ. Пример - юзъра Пиус сочи цена 520 Евро за Надежда - ново строителство. Ще рече - ниска цена. Но тази ниска цена се натоварва допълнително с общи части и довършителни работи, т.е. реалната цена на ОБИТАМА площ идва към 700 Евро! Които пък 700 Евро са точно два пъти повече от цените в Надежда през цитираната 2004 година! Истината е, че в момента пазар няма, няма и какво да се коментира. Продават хора,
на които много-много им трябват пари, купуват малцината на които много-много им трябва евтина гарсониера. Повечето строителни фирми влизат в приемателна комисия с 10-30% непродадени апартаменти, което обаче не е само от липса на пазар. Фирмите продават минимума за погасяване на кредити и текуща издръжка. Самозаблуда за купувачите е, че избора е огромен. Ако фирма с готови свободни площи има 10 или 20 оферти, тя продава 1-2 неща и остналото се изтегля от пазара за отдаване под наем до по-добри времена.
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 17:15:07
Това може да стане ако нямаш кредит , тоест да задържаш до по добри времена , ако не си продал не значи че не дължиш и данаци на сградата след акт 16 .
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 17:18:21
Когато цените бяха високи , някой брокери казваха че ако паднат щяло да има оздравителен ефект , дори предвиждаха повече сделки но с по малък комисион и пак щяло да е същото.Да питам -сега има ли такса оглед или брокерите са готови и вечеря да платят.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-07-25 17:21 от filmatoplo.
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 17:20:00
сам казваш, че в Триъгълника са спаднави цените от Е1250 на Е800 средно (усреднео между посочените ЛИЧНО от теб Е850 и Е760).

Не е истина, просто не е истина!

Казал съм, че цените на които се е продавало в Триъгълника са били 850, след което са се появили мераци за цени от 1250, като в последствие тези мераци са отшумели и в момента сделките са за 700-800/примерно/. Ако някой си беше сложил табела преди 2 години, че продава на 5000Е/м2 щяхме да говорим, че цените са паднали 7-8 пъти? Или ако сега сложа продажни цени от 3000Е, това ще означава, че цените са скочили 4 пъти?

Иванов какво трябваше да се случи различно от това което стана..

Трябваше да прескочим трапа както Полша, защото последната година бяхме заедно, но там не тръгнаха да вкарват умишлено страната в криза, за да спечелят изборите. 40 милиарда има в банките, а оборотите са паднали напаловина, това е уникален случай в световната икономика, Престъпни политици създадоха масова психоза и насадиха страх и ужас от бъдещето. Не се прави нищо, хората са парализирани от това, което става. При заплати от по 300 лв. масово се сменяше дограма и се правиха изолации, сега всичко е спряло при 3-4 пъти по-високи заплати и по-ниски цени на дограмата. Всеки седи и чака държавата да се разпадне и къта както се къта преди война. Правителството е абсолютно неспособно да направи каквото и да било, хора които хабер си нямат какво става, защо става и какво да правят, които за съжаление не са събрани от кол и въже, а от най-невероятни сокаци и паланки, диви селяни за които народа казва "през плет не видяли". Гледам и не мога да повярвам какво става, а всички тиквеници, пардон анализатори, обясняваха как точно това е пътят да се оправи страната и същите тези недоразумения обясняват, как цените ще станат 250Е в центъра и 149 по места.
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 17:28:00
Да свалят лихвата на тия 40 милиарда и народа пак да вземе кредит да се завърти колелото , не на ново покачване на цените ами на нормален пазар със същите.Естествено под нормален пазар визирам 1-2 % покачване , то без покачване не може но с мярка.А , и друго -в построените вече апартаменти спокойно да се отдат под наем .Я ми кажете -как беше тоя неписан закон -съотношение цена апартамент на колко наема се равнява нормално.Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-07-25 17:32 от filmatoplo.
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 17:37:59
Quote
др. Иванов
[Трябваше да прескочим трапа както Полша, защото последната година бяхме заедно, но там не тръгнаха да вкарват умишлено страната в криза, за да спечелят изборите. 40 милиарда има в банките, а оборотите са паднали напаловина, това е уникален случай в световната икономика, Престъпни политици създадоха масова психоза и насадиха страх и ужас от бъдещето. Не се прави нищо, хората са парализирани от това, което става. При заплати от по 300 лв. масово се сменяше дограма и се правиха изолации, сега всичко е спряло при 3-4 пъти по-високи заплати и по-ниски цени на дограмата. Всеки седи и чака държавата да се разпадне и къта както се къта преди война. Правителството е абсолютно неспособно да направи каквото и да било, хора които хабер си нямат какво става, защо става и какво да правят, които за съжаление не са събрани от кол и въже, а от най-невероятни сокаци и паланки, диви селяни за които народа казва "през плет не видяли". Гледам и не мога да повярвам какво става, а всички тиквеници, пардон анализатори, обясняваха как точно това е пътят да се оправи страната и същите тези недоразумения обясняват, как цените ще станат 250Е в центъра и 149 по места.

Иванов,
кризата сега не е като 1997, те е в цял свят. Политиците у нас бездействат, ама те не са основна причина за нея. Кризата взе да се усеща още пролетта на 2009 г при упрвлението на БСП.
Иначе заплатите на служителите дори да не намаляват, бонусите се режат, много фирми са закъсали стабилно. Това също кара хората да са несигурни за бъдещето.
Това че трябва да се харчи непрекъснато докара САЩ до това положение. Идва времето, когато човек ще купува качествени изделия (ще се свие купуването на китайски стоки). Ако му стигат парите за нещо повече от стоки от първа необходимост.
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 17:39:41
toplo, тя лихвата сама ще падне - просто няма интерес да се вземат кредити. Това показва бюлетина на БНБ, това говорят и банкерите. В щатите лихвите по жилищните кредити всяко тримесечие се коригират надолу. Както и да е, факт е, че от цитираните 40 млрд. депозити - 24 са на фирми! Което просто значи, че никой не иска да прави бизнес, а стои на лихва. Е, като никой не търси кредити, откъде ще се плащат лихви? Факт е, че лошите кредити растат с по 1% на месец, това са огромни загуби за бнковата система, плод на банковата спекула. Резултатът ще е плачевен за спестовниците, както беше през 1996 год. Факт е, че голяма гръцка банка работи и през уикенда за да звъни и да си събира кредитите. По скромнотоми мнение септември ще бъде преломен за лихвите - рязко влошаване на лошите кредити, рязко смъкване на такси и лихви.
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 17:48:46
avatar
Quote
landstar
от цитираните 40 млрд. депозити - 24 са на фирми! Което просто значи, че никой не иска да прави бизнес, а стои на лихва.
Ето това е лицето на кризата. Човек да няма добра почва за бизнес.
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 18:09:44
Световна криза няма, не слушайте лъжи. Имаше криза в САЩ от която ту излизат, ту се връщат, има и криза в ЕС, като в момента почти всички страни са излезнали от рецесията преди една година и крепят положението. В останалия свят има ръст. Огромен спад има само в България и още 1-2 икономики. Никаква криза не се е усещала/като изключим доставките на газ/, за сметка на това 95% от всички материали в масмедиите бяха, че кризата вилнее. Имаше намаление на износа, защото другите държави бяха в криза, но това не тежеше много и щеше да се преодолее още през юли, когато ЕС излезе от рецесията, а и се преодоля, защото износът расте. Т.е. ако спадът на износа означаваше криза вече трябваше да сме излезнали от нея и да имаме ръст, но ние затъваме. Кризата започна, когато правителството спря плащанията за фирми, няма да обяснявам защо, кой разбрал-разбрал. Кризата се задълбочи с целенасочени удари срещу цели отрасли, които не се държаха от хора на ГЕРБ, но трябваше да минат към тях. За съжаление това бяха основите на икономиката - строителството и туризма, погром целенасочен и постоянен, продължаващ вече 1 година. Желанието да се насочат акцизните потоци към черните каси на ГЕРБ, което доведе до рязко увеличаване на престъпността и още по-рязко намаляване на приходите в хазната, същото и с терора върху администрацията за да се осигурят позиции на фимите на ГЕРБ. Резултат - стопанска разруха. Какво ще стане никой не знае. Ако кризата се задълбочи имотите ще тръгнат, както винаги при тежки кризи, ако се закрепи ще е за 1-2 години, защото крепенето е с пари, каквито няма, а и партизаните на ГЕРБ ще се разбягат, защото знаят поговорката "за зло куче - зъл прът", за съжаление няма как да мине, в най-добрият случай ще се отиде на ръст от 1-2% или в 2013 г. ще сме на ниво 2007 - в най-добрия случай, което значи имотите да са около тези нива или с малки движения нагоре или надолу още 3 години.
Re: Честито поредно ново дъно
25-07-2010 - 18:12:54
Quote
TZARS
Quote
landstar
от цитираните 40 млрд. депозити - 24 са на фирми! Което просто значи, че никой не иска да прави бизнес, а стои на лихва.
Ето това е лицето на кризата. Човек да няма добра почва за бизнес.

Когато си безидеен, не почва ами скала да ти сложат да стъпиш все тая. Имоти та имоти - тази ниша умря, а сега да видим можете ли друго да правите?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход