Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Навлизаме във фаза 12 на имотния балон

Публикувано от greenbul 
Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 10:23:59
Quote
greenbul



Банките не капитулират, не и преди да са прецакали длъжниците. Ако сте цъкнали на линковете ще видите, че никой не говори за фалит на банки, говори се за големи разпродажби. Аз определено се кефия, защото тука няколко дразнителя от години питат къде е срива на имотите. Те не че не паднаха два пъти - два пъти паднаха. Има обаче нещо, което колкото повече се отлага, толкова по-страшно ще бъде - масовите разпродажби от банки. Ако никой тук няма какво да продава, то поне има хора с пари, които могат да се подлъжат от днешните уж "ниски цени". Няма такова нещо. Дръжте парите си буркани или в големи банки.

Ммммм, обичам миризма на стари пари, държани в буркан, навяват ми стари спомени...., ама що така, начи тез дето си държат парите в банка ше лапат по 10% годишно, а тез с буркана ко ша лапат???? Не е честно някак си за тез с буркана.....

железобетонните конструкции им дават стандартно над 100г живот, абе що си мисля че тез днешните пари нема да изкарат толкоз??? Некой знай ли кви бяха парите преди 100г???? А къщата на баба ми сега ше праи 100 годишен юбилей, ше има шампанско, богата софра по случай празника, и ше я постегнем разбира се...
Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 10:29:31
Quote
PER0
След като сме предупредени язе съм си приготвил подземен бункер с рана и вода за 2 години, наемателите съм се разбрал да ми пускат наема през въздуховодите. Вие докъде сте стигнали с подготовката след предупрежденията?------------------------------------------------------------------------------
Абе няма ли кой да се върже на простотиите дет съм ги писал, че да се посчепкаме майтап да става? Ей ма много сте се свили значи, и от базик не хващате!!
Мое и да не са простотии....тва за бункера например. Мое и да ти потрябва. В момента комфликта Турция - Израел е 50/50 възможен. Нищо, че са натовци. 74-та Турция окупира Кипър за една нощ, и пак беха натовци с гърците...Само, че Израел е мноу сериозен враг, та не се знае изхода, по-добре да не става. Но ако стане ще размирише и насам, та мое и да ти дотребва тва съоръжение, ми е мисълта......Саркози преди седмица открито заплаши Иран с инвазия......и тва мое да размирише яко..........Берлускони каза пред пресата, че на Меркел и бил голям г--а и не би правил секс с нея..... Светът очаква да правят политика а не секс..... Странни неща се случват напоследък... Вчера борсите отбелязаха нов "исторически" спад. Тва начало на нов колапс ли е?

И понеже някой трябва да занули дълговия брояч, а аз не знам друг начин освен тоя на Ади Австриеца, мноу ми е интересно неолибералните дали ще успеят да измислят нещо друго, различно от Стелт, Томахоук и подобни "финансови" инструменти....Във всеки случай дълговете трябва да се занулят, печатането на пари не е решение а само отлагане и задълбочаване на проблема.Дано имат ум политиците, щото аз вече се съмнявам........
Тука изборите поизместиха световните събития, но тва не значи, че не се случват!
Не съм черногледец, само ника ми е мноу тъмен.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-09-23 11:35 от darkside.
Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 11:34:40
Колкото и greenbul да натиска червения DISTRESS бутон за тревога,свикналите на лесни пари и имотни машинации игноранти продължават с безумните си бъртвежи !
Фаза 13,автоматично ще си премине във Фаза 14,която е:

Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 13:06:09
Новите понижения на рейтингите на гръцките банки ще накара българските и румънски вложители да изтеглят и последния си цент(гръцките вече го направиха). Гръцкото правителството веке не може да им дава пари щот то и без това се очаква да фълира средата на октомври. ЕЦБ също веке не ще да дава пари на гръцки банки. Кеш не се вижда от нииде. Сега вече настъпи момента тези банки да започнат да се разделят с най-ценното си – огромния портфейл от придобити имоти от необслужвани заеми. Очаквам силен натиск върху цените. Особено в провинцията-щот там секи n-ти кредит е необслужван………. (числото “n” е голямо и е повече от 20%)
Успокоителното е, че гръцки банки държат само 1/3 от банкови пазар у нас. Ако български, италиански и френски банки не се подведат по гръцките и си запазят портфейла от надценени боклуци, за да не си развалят балансовте числа – ефекта няма да е чек толкоз сериозен. При всички варианти посоката продължава да е - НАДОЛУ.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-09-23 13:10 от popa.
Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 13:31:42
avatar
Quote
popa
Новите понижения на рейтингите на гръцките банки ще накара българските и румънски вложители да изтеглят и последния си цент
Кеш не се вижда от нииде. Сега вече настъпи момента тези банки да започнат да се разделят с най-ценното си – огромния портфейл от придобити имоти от необслужвани заеми.

Засега гръцките банки са активни (чрез рекламите си) в раздаването на кредити и това противоречи с твоето твърдение че ще разпродават. Явно към днешна дата кеш не им е нужен, щом раздават кинти.
Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 14:16:25
Колега, аз Ви говоря за фундамент тука, а Вие ми опонирате с неква рекламна кампания, която сигурно е планирана ранната пролет на 2011. Не искам да обиждам мениджмънта на тез бамки, но той е толкоз неадекватен, че даже не се сещат да си спрат кампаниите, та да спестят некой лев.
Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 14:33:28
Попе, нищо не знаеш. Тука гущерът да пръдне и за ъперите е сигнал за рррррррррррррррррррррръъъст.
Не може тъй банките хем да нямат пари хем да имат толкова длъжници.
Разпродажби ще има. Колкото по-късно на толкова по-ниски цени.
Първите ще спасят кожите, последните ще пордават на дъното и в отчаянието си ще стигант до крайности, както в Щатите.

Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване
Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 16:39:00
1. Кризата 97-ма беше локална. Бърза хиперинфлация (контролирана), за една година положението бе овладяно напълно. Имотите достигнаха 150$/200$ на кв.м.постепенно до 2001-ва поради липсата на търсене. Обявените тогава имоти бяха в стотици пъти по-малко. За тва има статистика, мое да се провери.

2. Сегашната криза навлиза в нов, непрогнозируем засега от големите финансисти и икономисти стадий! Те дават противоречиви прогнози и мнения. Тя е световна, 97-ма беше локална.
Като отрицателен ефект върху икономиката няма сравнение с 97-ма.Нещата са извън контрол! Продължителността на стагфлацията реално не се знае. Последното, което някой средноинтелигентен, уважаващ себе си и парите си би направил, е инвестиция в "нищото"- в НИ!
Цената на Куку и Асен от 149Е. мое да се окаже и то мноу скоро недостижим лукс за повечето продаващи имот!
Мисля, че катализатора ще е кръг от банки, които агресивно ще изкарат НИ за продан на ниски цени, което няма как да не повлияе на пазара (офертната цена).
Обаче не очаквам продажби, тъй като на всички ще е ясно, че това е началото на един още по-сериозен спад. В такава ситуация дъно няма. Дарението също е сделка, отърване от разходите по един имот.
1.9
Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 17:05:53
Малии, сега чакам брокитата да те наскачат. Но каквото и да напишат - прав си!
Re: Навлизаме във фаза 12 на имотния балон
23-09-2011 - 17:15:42
Брокерите не правят прогнози, те посредничат при покупко-продажбата на имоти. Тези приказки "ще" това, "ще" онова, мрачните прогнози за бъдещето, са за вас - неуспели и безимотни ревльовци, дето си умирате от кеф при всяка лоша новина, която не ви касае пряко.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход