Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ

Публикувано от peterbg 
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 18:09:39
Quote
peterbg
Няма да се притесняваш Гето, тя сега набира скорост (емиграцията). Нещата ще ескалират още повече. Ако знаеш само колко хора ме питат постоянно какво трябва да направят и колко трябва да приготвят за да могат да се установят в Англия и то все млади. Нека направят допитване например при студентите колко от тях смятат да напуснат страната след завършването си и преди това за да ви се изясни картинката. Но и досега правилото е такова че проблема се прекрива докато дойде времето и ти застане пред лицето и трябва да се решава. При отказ на действителноста можеш да се скриеш временно но рано или късно трябва да се изправиш срещу проблемите си, само споко. Писал съм и преди че това е само началото на кризата ама няма кой да чете. Не се притеснявай Гето сега подготвят материала по БТВ за всички хора като теб, дай им време. Каква е следващата стъпка ами може би министър на циганите за да съблюдава за техните права, после азис ще си направи партия*pardon*, само споко, тези неща искат време.*drink1*

Сами си бичим автогол след автогол и това е от чисто себелюбие и високомерие. Истината е че ние самите сме ощетените и репресираните. - Не знам колко трябва да изпиша за разберете това. Циганите са терикатите – ние сме балъците, хайде спорете ако искате. Те се възползват от „репресираното“ си положение. Могат да правят почти всичко каквото си искат и ако за нас данък е тежка дума, то за тях това е някакъв базик, някакъв махленски лаф. „Ние сме сигани, бедни и гладни – трябва яде, трябва живее“ - С тоя номер минават и живеят от цифра години и колкото по-дълго продължи това, толкова по-добре. Това е тяхната сила – че са репресирани, игнорирани, ощетени. Нашите настроения срещу тях, социално пренебрегване, политически игнор е тяхния пауар и абсолютна независимост на цената на двоен товар за всички „бели“.
Гриземе дървото по най-балъшкият начин. Днес се качих за 2 спирки на транспорт и една контрола подмина групичка „репресирани“ без да ги и погледне дори – някак си все едно бяха боклук, зараза.. След това свалиха на спирката двамца „бели“ териката, които бяха на 2-3 метра от тях, защото бяха нередовни (нищо че са терикати). Загледах се продължително в зъркелите на един от „пренебрегнатите“ (изглеждаше главния) и захапах посланието, което с подигравка и насмешка отправи към мен - „Бате, виде ли са кой е балъка..“ От други зъркели бихте прочели: „Ше плащате и за нас, щото сме секънд хенд“... и тн. Просто погледнете в тези очи – те ни правят на глупаци, каквито и сме си.
Когато ги поставим на абсолютно равни начала с нас, тогава и всичко ще приключи. До като са неграмотни, тъпи, кухи и смърдящи ще им плащаме ако не като за домашни любимци, то поне като за улични кучета, които нямаме право да пипнем и могат да ни хапят и бълхят колкото си искат и колкото „породата“ им позволява! Ако са равни и правни и социални като всички нас и като всички „репресирани“ по света, като за начало няма да ги „развеждаме“ и мислиме. Дай му 100% права и равенство (във всички аспекти). Направи го отговорен като част от обществото. Направи го и политик, полицай, военен.. Дай му държавна, административна работа, нека участва и в управлението. Банкер дори, може и брокер smiling smiley
Хич не се подхилквайте, това е дъ онли уей! Всеки на който сега му е смешно, значи му е през ония и за децата си и за тяхните деца.
Истината е че 30% от нас в тази държава са подобно „репресирани“. Цигани, турци, помаци, ливански и прочие пришълци... ще стават и още повече. Това са 2.5млн души бре.. и всичките да ни се присмиват!! Да ама не!
Пак ще се повторя, но толкова по-малоумни ли са от нас хамериканците (съвсем например), че са си решили генерално въпроса, точно поставяйки в равно (в това число отговорно) положение цялата си сган ??
Ейй балкански хитрецо, най-убавата игра е когато сам се наиграеш winking smiley

И просто наистина е вече излишно да пишете тука обиди, подигравки и тн по отношение на циганите и другия боламач, зашото освен че ставате смешни, започвате да бъдете и жалки.. Ако пишете за демографската криза, пишете я сериозно, щото нас вече не ни грее – грее я поколението на чаветата ни
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 19:05:08
Quote
Шльокер и 3/4
Здравей Перо,

Виждам, че "материалът" дето е в БГ е добър (т.е. лесен за промивка). Хвъряш му малко клишета, хляб и зрелище и след това даже няма смисъл от часовете по "политическа подготовка". И това при положение че задължителна военна служба вече няма!

Перо обясни ми какво значат понятията чест, дълг и отговорност тъй като според тебе аз не ги разбирам и съм далече от тях.
Хайде чакам описание/обяснение на въпросните понятия...

Гледай "Сибирският бръснар"(има го в замунда), може би малко ще ти се изяснят тези понятия, които са толкова абстрактни и неразбираеми за тебе. Филмът който ти давам за пример е за Русия, но важи и за много други нации, малки и големи които имат чувство за достойнство и национално самосъзнание. И още- нямаш идея какви надъхани изроди създават армиите - американска, руска и незнам каква си още. Ти самият носиш наследството на комунизма - държавата ни прее*а, да я преб*м и ние - и не осъзнаваш, че си продукт на комунизма. Резултата- секи се пише тарикат. Вчера ме прецакаха, ама днеска аз прецаках. И така - секи гледа да прецака всекиго, като се почне от рестото в магазина и се стигне до големи неща- имоти например.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 19:17:40
За Русия ти дадох пример, сега ще ти дам и за Америка. Не можеш да отречеш, че и двете нации са от световно значение. Ето какво казват в Америка (един от президентите го беше казал): Не питай какво ще получиш от държавата, а с какво ти можеш да си и полезен.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 19:28:33
Или да ти споменавам за фанатизма на японци, китайци? Тях съвсем немож ги разбра. В някои фирми сутрин преди започване на работа пеят химна на фирмата. Човекът като индивид няма значение, важното е да е полезен за фирмата, обществото!!!!!
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 20:06:39
avatar
Per0,

От днес си произведен в чин старшина на брокерите по политико-патриотичната част. И мисленето ти е забранено! Т и другите които не са индивиди а овче стадо само ще изпълнявате заповедите. winking smiley
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 20:28:41
Quote
Шльокер и 3/4
Per0,

От днес си произведен в чин старшина на брокерите по политико-патриотичната част. И мисленето ти е забранено! Т и другите които не са индивиди а овче стадо само ще изпълнявате заповедите. winking smiley

Мерси за повишението!!! И тъй като в БГ всеки трябва да се пази от всичко и всекиго отивам да си купя камион!! Сега ще ти обясня защо, не съм луд. Сега на мода са така наречените SUV (sport utility vehicle), погрешно наричани в БГ джипове, което е малко смешно, защото джипът е просто марка кола, както тойота или пежо. Та искам да карам камион за да ми отстъпват SUV-тата, иначе им минавам отгоре без хич да се замисля, така, както правят те спрямо по малките коли. Правото на по силния!! Нали така е в БГ !!
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 20:31:47
Браво Светльо, евала. Това е една от многото теми които се опитах да засегна. Това което пишеш е точно така. За това в по предишните страници съм писал че циганите са по добре от нас. Тоест, човек си мисли че те са по зле че живеят в колиби и че по трудно си намират работа но фактически на тях това да се образоват, да купят имот, да изучат дете до висше никога не им е било заложено в моралната система, точно за това е половината тема. Опитваме се да правим невъзможни неща това е проблема, бай мангал не иска да се интегрира това е проблема а не че иска а не му се дава възможност. В момента всичко е цирк с еврофондове за мангалите,от тези фондове печелят само определени хора но не и мангалите като цяло. Ако те започнат да проявяват желание за интеграция и образование както и да се въведе закон който да ги накара или поне до някаква степен ги забави в израждането на още циганета бих се съгласил с интеграцията. В момента се бълва Цигански материал който ще ни застигне до 5-10-20 години и ще ни е.е майката допълнително. Дори и в момента има истински доклади за реалното положение в което ни поставят циганите но е скрито и се чака да отшуми ама няма как да стане. След 10-на години ще сме лице в лице с проблема и няма да има какво да правим. Хич не ми е весело и няма какво да правя а това че гето е взел да разправя на ляво и дясно да започнем и ние да правим деца вместо да пишем в форума 1% решение на въпроса дори по малко отколкото да пишеш.

Гето хората искат да раждат по 2-3 деца в живота си но така също искат и да ги подслонят и дадат по възможност един малко по добър живот за тях, а не да ги израждат и пускат на улицата за просия и донори. Но Българския народ като цяло няма финансиите за тези дела а не мерака, колкото и да се труди парите едвам покриват ежедневието а за 2-3 деца дори няма нужда да говорим,не ми давай примери само за едно време как е било*drink1*
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 20:52:38
Вярно е че те самите не искат да се интегрират... так им е по на далавера. Яко смучене на всякакви фондове, програми и прочие. Но и ние особено не си даваме зор нали?! Рано или късно, искаме или не искаме ще опрем и до тях. Няма как това да продължава вечно. Следващите поколения може да не са малоумници като нас и ако от сега не се подготвя почвата, тогава не искам да знам до какви ексцесии може да се стигне..
Трябва да им се натрапи отговорност. Нямам представа как, може би трябва да се направи основно проучване на културата, ценностите и тн. И задължително шефчетата на клановете... няма как - те създават половината от напрежението и нагнетяват измислени родо-общинни правила, които най-малкото имат връзка с обществото, да не говорим за приноса, който вече си искаме от тях :g: Много жалим, време е да се взимат мерки, стига меродавщина - да си стягат гъзиците и да не се правят на ударени, за да не почнем да им правим реекспорт - от франсето, през бг-то, та у анадола smiling smiley
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 21:39:17
Quote
Erta

Спокойно можете да се доверите на моите думи относно музикалното изкуство, тъй като съм завършила Национална Музикална Академия - София, сп."дирижиране". Не са прави форумците, говорейки произволно, че и музика по-добре било да се учи в чужбина. Нашите класически музиканти продължават да излизат оттук на много високо ниво и от години захранват европейските и световни оркестри и оперни театри.

Хм... форумът е за имоти, но все пак темата обхваща малко по-обширна територия, та ще си позовля малко "спам". smiling smiley

Талантливи хора се раждат навсякъде, въпроса е докъде стигат впоследствие. Културата в БГ беше много сериозно "подпирана" по времето на соца (както и спорта). Не, че това е нещо лошо, но просто не е реално. Замисли се колко от българските музиканти достигнали световно ниво са останали с обучението си в БГ само? Аз май не се сещам за никого... Още по-конкретно - твоята специалност, кои според теб от българските диригенти са стигнали най-далеч и дали не са поучили доста след началният старт в София на други местенца? За някъкво близко до световното ниво аз се сещам само за двама - Емил Чакъров (Бог да го прости) и Росен Миланов понастоящем, помисли си къде и при кого са учили. Табака не го брой - той по-далеч от Турция и Сърбия не стигна (и няма да стигне, става въпрос за постоянно място, а не за турнета, не че е лош диригент, но не е на нивото, за което става дума). Това за диригентите, за всички останали - същото, даже и за оперните певци - няма никой със сериозни постижения само с БГ образование. Бих се зарадвал ако можеш да дадеш няколко конкретни примера smiling smiley

Замисли си какво представлява в момента Музикалната академия в София - какви студенти учат, какви са изискванията, нивото и пр. Това се отнася за всякъкви видове специалисти, за каквото се сетиш. Най-добрите, даже и да са започнали в БГ, после са продължили на други места.

Добре е да гледаме обектвивно на нещата и да знаем на каква височина е "сериозната летва" smiling smiley *drink1*
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
15-09-2010 - 21:46:21
Много шльокавица, много шлака, но и тя ще изтече в канала на времето като цирей.

Нино*bow*

Да си призная, съжалявам за предишното си мнение и не за отговорите които срещам, но защото като че бях малко надменен. На Шльоко няма да отговарям, ни ще разбере, такива са срам за народът ни.

Наистина живея в чужбина, но сравнително често си ходя у дома. Миналата година изкарах цялото лято и си тръгнах с болка, но с твърдата вяра, че няма да е за дълго. Построих си цяла къща без да дам и 1 лв. рушвет и не защото не бих дал, просто никой не ми поиска. Сигурно за някои ще прозвучи като анекдот ама ще кажа, че в в 95% от контактите си с държавни и общински служби срещнах невероятно добро отношение и получих добро обслужване. Хората ако и бедни са добри и гостоприемни. Българинат все още е запазил невероятни качества които тук къде съм рядко ще срещнеш. В България, както на всякъде по света се случват и добри и лощи неща, но защото сме си българи все се оплакваме и не искаме да видим красивото и добрите постъпки на хората около нас. Тук се изговори мн. за чалгата и колко лоша е тя, ама никой не пожела да каже и дума за фестивала проведен само преди един месец в Копривщица. Бетонирала се била България, че къде не е станало така? В мексико ли, или Маями е по-различно даже бих казал ужасно по-зле.

Е, изглежда отново наливам вода във воденицата на определен кръг хора ама здраве да е, нека се почувстват велики, нали за това са тук*pardon*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-09-15 22:59 от Geto.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.