Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ

Публикувано от peterbg 
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
28-08-2010 - 08:58:09
Стига си смукали от пръстите щурутии...
Образованието ни е добро, стига да има мераци за него. Всъщност, по-скоро - беше! Трябва да си с едно око на гърба за да не видиш, че започва да се потъпква. Аз лично едва ли ще забравя как подритваха учителите по улиците миналата година.
За лекарите.. стопанина е прав - тук се "раждат" най-добрите специалисти от световно значение. Не знам колко закован сривьо трябва да си за да отречеш това.
Неприятното е, че ниските условия и на живот и за реализация карат специалистите ни да търсят поприще там където полезността от тяхните действия би влиала действително върху качеството на живота им.

Информ, първо това не са "пропиляни пари" и второ вече обясних кои фактори влиаят най-силно за ниската събираемост и от там недостига. - Колкото повече се увеличава тази тенденция, толкова повече ще имаме недостиг и от там естествено всякакви проблеми от рода на: намаляване възнаграждението в обществения, намаляване на всички бюджетни (образованието също), увеличаване на възрастта за пенсиониране, ще "пипнат" и категориите, полиция, военни и прочие. Е те ако това не е предпоставка за демографска криза...
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
28-08-2010 - 16:46:32
Ха, Асенне добре дошъл. Рекох че борсовата буря и тебе е отнесла ама на като репей сме това българите ейй. Чудя се цифрите 1975 като година на раждане ли се явяват или основополагащият камък на новият живот в новата родина? Защото изглежда добре познаваш висшето бг образование. Къде се изучи Асене? За арогантноста не питам, тя е ясно от къде. Само този жаргон или диалект не мога да разбера от къде си придобил?
За себе си мога да кажа че съм удовлетворен от онова което правя и съм благодарен за онова което имам. Но в тебе има много гняв.

На скоро по CNN говореха за неработещата здравна система в Канада (за УС изобщо липсва) и как канадците ходели да се лекуват в чужбина. Та една от най-предпочитаните дестинации била България*pardon*

Какво ново из Берковица? Сърбетата нещо натискат за съвместния проект в района ама не ми се вярва да стане нещо.

Хайде със здраве и го карай по-спокойно че работата ти без друго е инфарктна.
*drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-08-28 18:37 от Geto.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
28-08-2010 - 18:54:27
avatar
Quote
Geto
На скоро по CNN говореха за неработещата здравна система в Канада (за УС изобщо липсва) и как канадците ходели да се лекуват в чужбина. Та една от най-предпочитаните дестинации била България

Това го оставям без коментар, само ще кажа че много мъка има по този свят, много !
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
28-08-2010 - 19:08:28
Quote
acen1975
Quote
Geto

.... Друг доктор тръгнал за "обетованата земя" сега санитар в болница разказва за сбъднатите си мечти и колко е щастистлив. Адвокат бачка като охранител. Атомен физик - детегледачка и т.н. и т.н.
Аз обаче съм оптимист, защото имунната система на нацията е силна. Преживяли сме много, ще преживеем и това!

доктора ще стане санитар в сащ,ама само АКО УЧИ!
в сащ за да станеш доктор,трябва да учиш 9 години и после да стажуваш още 5!
та.....бг доктора е толкова доктор,колкото и бг икономиста е икономист,колкото и бг прависта е правист и т.н.....
атомен физик от бг става детегледачка в сащ,защото няма нищо общо с атомен физик!
завършващите знаят само как да гледат допотопна руска техника-работата(натрупания опит) им се изразява в това да гледат 10 датчика,че реактора да не прегрее и.....ДО ТАМ!
адвоката става телохранител,защото в бг все още не знаят адвокатоте кво е физически банкрут,нито знаят,че един договор НЕ Е ДОГОВОР,ако една от страните може да го променя едностранно!!!!!!в бг във всеки договор за кредит имаш тая клауза и още НИТО ЕАДИН адвокат НЕ Я Е ОБОРИЛ!!!!!!!!
как искаш тъакива кукумицини да дойдат в сащ и да станат повече от телохранители??????

в бгетовицата се учи само едно-тва е самочувстие за избиване на компексарщина !!!
та,кажи ми ако не ти е трудно,как очакваш хора,които са комплексари със самочувствие на световни гении да станат в чужбина нещо повече от телохранители,санитари и детегледачки?
защото в бг са им раздавали титли?ако последната,дето подава оставка,след като била в комисията,дето избрали дъщеря и за "доцент"?
ми че кат си раздавате титли един на друг и учите в "висшите" заведения патриотизъм и "национален дух",мислиш,че в цивилизацията тоя номер минава?
еййй-я съм от УНССто,станал съм "доктор по икономическите науки",я ме вземете тук в голдмън сакс,че да ви покажем как се трейдва на вас у америката,дето сте всички тъпи и дебели........ами ша те вземат,ама за "санитар на тоалетни"-тва е длъжността до която могат да се доберат унссОВЦИ в цивилизацията...такива като орешарски в сащ осчетоводяват брой на продадени бургери в местния макдоналдс.....
в бг стават финансови министри.......после защо бг пак в криза...ами защото преподавател от унссто сте го сложили за финмин,за тва,КАПИШ????????
та да не си от завършилите "ВИСШЕ" образУвание в бг,дето после отишли в чужбина и стигнали до ниво сервитьор?и да си нещо недоволен,че са те НЕдооценили и невидяли "професионализма" ти,та си се разсърдил?
обиден си на тъпите американци,че хем са тъпи,хем те нещат да ги окъпеш със знания?
бгетовицата е баж местото за патриоти като теб,само там моа да виреете...само там доктора може да стане доктор,правистта да стане адвокат или съдия,или ядрения физик да е ядрен физик........

Хе, хе Асенка, Асенка.... Ногу нещо си изписал, ма да ти кажа нещу с 2 думи. Слушай ся: Атомния физик(или къвто е там-дофтор, ъдвокат) от БГ нема да стани атомен физик в щатско не щоту е завършил в булгарско, ами щоту не е завършил в американско. Същоту важи и ако е завършил и в европейско, азиатско, и квото да е другу училищи по света, усвен в щатско. Докат не миниш през техната система - нъц, не стаа работата. Туй не гу ли знаиш бре???? Или съ праим на леко разсеяни кат не ни отърва таз дребна подробнуст????? Пишем сал квот ни отърва, нъл тъй????
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
28-08-2010 - 19:25:29
Ето на за островът на свободата (Куба) казват че имала една от най-добрите здравни системи в америките. Ама как може така бе джанам, те да не са се учили у чичо Сам*pardon*

Инвестирайте в Куба! Прекрасен климат. Гостоприемно и високо образовано население. Ниски цени. И най-важното няма циганиwinking smiley

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-08-28 20:36 от Geto.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
28-08-2010 - 22:21:00
Quote
Geto
Ето на за островът на свободата (Куба) казват че имала една от най-добрите здравни системи в америките. Ама как може така бе джанам, те да не са се учили у чичо Сам*pardon*

Инвестирайте в Куба! Прекрасен климат. Гостоприемно и високо образовано население. Ниски цени. И най-важното няма циганиwinking smiley

Geto, май наистина обичаш да говориш наизуст. Канадците масово идвали да се лекуват в БГ. Да инвестираме в Куба - островът на свободата... Такава свобода цари там, че може свят да ти се завие. 40 минути разпит на летището, през това време паспорта ми беше взет (носиха го някъде). Такова нещо и в Бирма или в Камбоджа не съм видял даже. Това преди малко повече от месец. На опашката за chek-in за полета от Канкун до Хавана гледаш хора мъкнещи найлонови чували с по 300-400 памперса, преметнали по 10 велосипедни гуми през шията. Един искаше да чекира 8 автомобилни гуми без да плаща за свръх-багаж, скандали, разправии. И това са от малцината щастливци, на които им позволяват да отидат до Мексико. Възрастни жени по над 70 години просят бонбонче на улицата. Направо е тъжно. На всяка крачка лозунги "Todo por la Revolucion". В страната цари тотална мизерия. Вярно, че е изключително интересно, но за туристите само. Кога за последно си бил в Куба или Канада? Имаш ли изобщо някъква реална представа за която и да е от двете държави? За САЩ също гледам, че пишеш доста. Колко години си прекарал в САЩ? Или просто си чул или прочел това или онова. Как изобщо се наемате да коментирате неща, за които си нямате елементарна представа?

П.П. Хайде малко и по темата - демографски проблеми наистина няма в Куба, но това не е заради "най-добрата здравна система в Америките", ами заради невъзможността на кубинците да напускат страната. Канада и САЩ също нямат проблеми с демографията - постоянно идват нови жители и населението не спира да расте. Новите до 5-6 години се интегрират, за децата им изобщо няма смисъл да коментираме.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
29-08-2010 - 01:53:51
Както винаги, доста крайни мнения.

Относно дипломите. Преди има няма 4 години, последната ми диплома беше Канадска. Много материал, много...
Като цяло, нищо особено. Ама нищо особено. Тази диплома е призната в цял свят. Без никакви приравнителни изпити, без нищо. Приносителите им са доста добре платени (не и при нас).

Ако беше българска (същият материал), все едно нищо. Учене наново, изпити...

Не дипломата прави човека. Човекът прави дипломата, по-скоро е средство и толкова. Ако не става, ако ще и 100 дипломи да има из престижни университети, все тая.

И по темата. Раждаемостта на българите намалява. На всичкото отгоре се и изнасят в чужбина.
Остават бедните тук? Как виждате цигани, да останат в бедна държава? Те сега не стоят, а тогава съвсем?

*drink2*
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
29-08-2010 - 02:07:57
avatar
Барбароне некадърници и престъпници бяха и подли душички.

Годината е 83, мястото – млекозавод "Сердика" Пловдив. Машина за пакетиране на прясно мляко къса зъбен ремък и спира да работи – няма механични щети. Това се равнява на автомобилен двигател да скъса зъбен ремък. Веднага викат всички ел. професии отговарящи за цеха че машината е спряла енегитика на завода, енергетика на цеха, 3–ма ел. техници на смяна обслужващи цеха. Документацията на машината е написана на Англиски и последните 3 листа с обяснението как се центрова машината са откъснати – няма ги! В 10 минутен разговор с работниците се установява че Минко Хитрилов мастит партиен член то някакво си село нагъл, безпардонен тип не разбиращ Англиски добрал се до служгбичка в завода ги е откъснал. Енергетика на завода няма желание и е под достоинството му да отиде да се моли да му ги даде. Откъснал ги е за да се ходи при него и той да ги донесе и да се каже че машината е оправена когато е дошъл Минко Хитрилов величието на завода. Подла, гадна, мръснишка душичка! За 2 часа машината бе центровона и в експлоатация без указания. Месеци наред след това ме псуваше където се видим из двора на завода. Физически съм здрав и млад бях щях да го разнасям като багер цинкова кофа АМА СМЕЕШ ЛИ ДА ПИПНЕШ ПАРТИНИЯТ ДРУГАР - ФУНКЦИОНЕРА ГРАДЯЩ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ, БОЕЦА НА ТИХИЯ ФРОНТ ЗОРКО БДЯЩ НА СВОЯТ ПОСТ ДА НЯМА ДИВЕРСИИ?
А сега издънките на тези комуняги ми говорят за демокрация. Това е трагедия – долнопробен водевил.

И прав си Стопанино че се разминаваме с вагона книги но също така и с качеството на съдържанието.

Съдете ме в марсиански съд ако щете!

Само да не стане накрая – Стопанин на имоти състоящи, от стари брезентови гащи!

Ни копува ни продава



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-08-29 02:09 от ТОРТКО.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
29-08-2010 - 03:13:33
avatar
Quote
СТОПАНИН ... .
Ей Барбароне, това за бушоните искренно ме разсмя*ok* За първи път от доста време не изпитвам омраза към теб. Даже мога да те похваля, че даде много добра инфо в двата форума с възрастовите пирамиди. Аз съм ги учил, следил съм как трябва да се развиват тези пирамиди и как трябва да изглеждат в едно развито общество, където има трети стадий на контролиране на прирастта. Но това е дълга тем, а мен вече ми се спи.

Учил ги бил, следил ги бил! Изводи какви направи? Заключения какви направи?
Текна ли ти на акъла че е не състоятелна пирамидата. Няма как да издържи основата.
Текна ли ти на акъла че трябват 50 години възход (не измислен социалистически) за да се обърне, и реално дали това е възможно.
Текна ли ти на акъла че изграждането на инфра структора и подръжката и е данъчна тежест върху тебе, ще те разцепят от данъци за елементарно съществуване.
Текна ли ти на акъла че после идват монополистите и тогава сам ще си отрежеш жиците. Сам ще си отрежеш водопровода и с менци на реката за вода ще ходиш.
Текна ли ти на акъла че те лъжат с обещания за електро централи? Няма кой да инвестира милиарди кадето потреблението спада. Ще си я построят у тях и няма да зависят от никого.
Текна ли ти на акъла че си обречен като продължителност на живот.
Текна ли ти на акъла че мисленето ти вече е изкривено и са те зомбирали щом стоиш по нощите и весиш джуки пред компотера.
Текна ли ти на акъла че социалният ти живот е отишъл на коня в карбуратора.
Текна ли ти на акъла че си обречен на скотски живот!

Заключение: Не е в състояние да анализира елементарни графики. Податлив на манипулация. Задоволява се от малкото. Без претенции за качеството на услугите и на живот. Без интерес за напредък и развитие. С изключетелно голямо мнение за себе си. Неможе да упражнява контрол върху нервите си поставен в сложни – аналитични ситуации.Психично нестабилен.
Подходящ да обитава западна Анадола!

Ни копува ни продава
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
29-08-2010 - 08:59:39
Quote
acen1975
Quote
Geto

.... Друг доктор тръгнал за "обетованата земя" сега санитар в болница разказва за сбъднатите си мечти и колко е щастистлив. Адвокат бачка като охранител. Атомен физик - детегледачка и т.н. и т.н.
Аз обаче съм оптимист, защото имунната система на нацията е силна. Преживяли сме много, ще преживеем и това!

доктора ще стане санитар в сащ,ама само АКО УЧИ!
в сащ за да станеш доктор,трябва да учиш 9 години и после да стажуваш още 5!
та.....бг доктора е толкова доктор,колкото и бг икономиста е икономист,колкото и бг прависта е правист и т.н.....
атомен физик от бг става детегледачка в сащ,защото няма нищо общо с атомен физик!
завършващите знаят само как да гледат допотопна руска техника-работата(натрупания опит) им се изразява в това да гледат 10 датчика,че реактора да не прегрее и.....ДО ТАМ!
адвоката става телохранител,защото в бг все още не знаят адвокатоте кво е физически банкрут,нито знаят,че един договор НЕ Е ДОГОВОР,ако една от страните може да го променя едностранно!!!!!!в бг във всеки договор за кредит имаш тая клауза и още НИТО ЕАДИН адвокат НЕ Я Е ОБОРИЛ!!!!!!!!
как искаш тъакива кукумицини да дойдат в сащ и да станат повече от телохранители??????

в бгетовицата се учи само едно-тва е самочувстие за избиване на компексарщина !!!
та,кажи ми ако не ти е трудно,как очакваш хора,които са комплексари със самочувствие на световни гении да станат в чужбина нещо повече от телохранители,санитари и детегледачки?
защото в бг са им раздавали титли?ако последната,дето подава оставка,след като била в комисията,дето избрали дъщеря и за "доцент"?
ми че кат си раздавате титли един на друг и учите в "висшите" заведения патриотизъм и "национален дух",мислиш,че в цивилизацията тоя номер минава?
еййй-я съм от УНССто,станал съм "доктор по икономическите науки",я ме вземете тук в голдмън сакс,че да ви покажем как се трейдва на вас у америката,дето сте всички тъпи и дебели........ами ша те вземат,ама за "санитар на тоалетни"-тва е длъжността до която могат да се доберат унссОВЦИ в цивилизацията...такива като орешарски в сащ осчетоводяват брой на продадени бургери в местния макдоналдс.....
в бг стават финансови министри.......после защо бг пак в криза...ами защото преподавател от унссто сте го сложили за финмин,за тва,КАПИШ????????
та да не си от завършилите "ВИСШЕ" образУвание в бг,дето после отишли в чужбина и стигнали до ниво сервитьор?и да си нещо недоволен,че са те НЕдооценили и невидяли "професионализма" ти,та си се разсърдил?
обиден си на тъпите американци,че хем са тъпи,хем те нещат да ги окъпеш със знания?
бгетовицата е баж местото за патриоти като теб,само там моа да виреете...само там доктора може да стане доктор,правистта да стане адвокат или съдия,или ядрения физик да е ядрен физик........
Aсенчо я се сопри малко и се огледай.Аз съм завършил в България ТУ София и съм готов на каквото искаш състезание по моята професия с каквито ми посочиш хамерикански корифеи дори завършили на Марс.И съм сигурен че не са по добри от мен и много мои колеги.Изобщо не съм съгласен с твоите драсканици и комплекси.Щом си избрал да живееш в УСА стой си там и не ръси акъл щото никой не ти го иска.Нали си се махнал от нещастната и мизерна България що дириш в този форум ходи в американските.От миячи на чинии и коли разносвачи на пици акъл не искам.Непрекъснато плещиш глупости и ръсиш прогнози по калпави от на селски баячки.Айде да си понамалиш самочувствието.И да се освободиш от якия комплекс относно България дето те е налегнал.УСА не е държава пример за мен и не ме интересува каквото и да било там.Да си живеят както намерят за добре желая им късмет.Живей си там и престани да ни даваш акъл.Не разбирам емигрантските комплекси напуснал България а само за нея мисли и говори.Реши най после какво искаш от живота направи избор и си го следвай.Кое ти дава основание да смяташ че всичко в САЩ е по добро от България и че американците превъзхождат българите по всичко.Ти нали си американец вече следователно и ти превъзхождаш всички българи.Не разбирам и как така ще работиш там по 20 часа на ден на три работи за да си платиш квартирата и храната.Спестил 2000 долара за пет години идва тук и почва да се прави на баровец милионер и почва в САЩ така в САЩ онака.Не ме интересува какво е там.И от мен да знаеш който е глупав и мързелив в България е глупав и мързелив и в САЩ.Минаването на границата не грантира трудолюбие и образование.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.