Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
neo
Re: Преглед на печата - 2010
02-05-2010 - 20:36:35
Quote
BulCan
Quote
neo
ДДС остава без промяна [capital.bg]

Дано да не го вдигнат. Все пак пише, че в сряда ще се обяви окончателно решение (и то пак не се знае доколко ще е окончателно). Каквото и да се бъзикаме тук във форума (щяло да удари най-вече "кешовиците", щяло да натисне цените на имотите и пр.), истината е, че увеличено ДДС е зле за абсолютно всички, особено за хората с най-ниски доходи. Голям .... е и за икономиката на страната.
Определено ББ дразни с тези противоречиви изсказвания за осигуровки и данъци -"ще го дигаме -няма да го дигаме " личи пълна неадекватност.Дано се размине,че икономиката я чакат тежки дни .
Re: Преглед на печата - 2010
03-05-2010 - 07:53:51
avatar
Купуват къщи до 10 000 евро
Селски къщи на цена до 10 000 евро се търсят масово от чужденци. Това твърди оперативният директор на "Бългериан Пропертис" Полина Стойкова пред Profit.bg. Сумата, която продавачите търсят за този тип имоти, е паднала с около 50% за година и това предизвиква интереса на купувачите, коментира тя. Пречка пред чуждите граждани е забраната да притежават земя у нас. Ако това ограничение отпадне поне за имотите с прилежащ терен към тях, пазарът ще се раздвижи още повече. В момента се налага чуждестранните купувачи да регистрират българско дружество с ограничена отговорност, за да купят имот, който върви с двор, поясни Стойкова. Парите от продажба на вили и селски къщи се използват за покупката на имоти в градовете и облекченията за чужденците биха раздвижили и този сегмент на пазара. Пазарът на селски къщи се раздвижи от началото на 2010 г., коментираха и от компанията за недвижими имоти "Адрес".

"TO ACT LIKE AN OWNER"
Warren Buffett
Re: Преглед на печата - 2010
03-05-2010 - 09:04:58
На мен пък ББ изобщо не ми е противоречив. Дори е последователен.
Виж, това, което се дрънка от разните му там " журналисти", уж тълкования на казаното от ББ ... това е противоречиво. Но то така се прави пропаганда за селяците и тъпаците.

Общото м/у селяците и тъпаците е тяхната склонност да не могат да мислят и тяхното очакване да получат наготово мислите, с които да се почувстват хора. И когато някой започне да мисли на глас, а това винаги е свързано с различни тези... плюсове и минуси на различни идеи... възможтности и рискове при различни действия - тогава селяците и тъпаците започват да крещят истерично, че някои хора не знаят какво да правят!!!
Добър ден, българино! Ти винаги си знаел какво да правиш - то си ти личи!

Обсъждането на различни идеи е толкова ново за българската "журналистика", че тя го възприема за незнание.

И изобщо за българската "журналистика" е голям проблем, че няма забелени гъзове, които "журналистиката" да лиже, за да е сигурна в бъдещето си на "журналистика".

М/у другото, знаете ли, че в българското средно училище още се разработват "теми"? В 2010 година българчетата продължават да учат как да МИСЛЯТ ПРАВИЛНО, а не как да мислят самостоятелно...


Това е първото правителство, което открито обсъжда идеи. Лоши, добри, тъпи, гениални, странни, смешни... всякакви. Но ги обсъжда публично. Ако за някои от вас това е незнание - ОК. Но аз предпочитам да участвам в обсъждането на една тъпа идея, отколкото да ми спуснат централно една гениална идея. И вероятно не само аз съм така. Затова нека тези от вас, които знаят всичко на този свят, да оставят тези от нас, които не знаем нищо, да се понаучим малко, размишлявайки върху различните възможности.


Иронизирането на ББ по всички възможни фронтове е меко казано смешно на фона на глупашкото мълчание през последните години, в които България беше почти затрита с общи усилия.
Re: Преглед на печата - 2010
03-05-2010 - 11:05:02
Цитат:
Банки в Европа очакват значителни загуби от експозиция към пазара на имоти
[imoti.investor.bg]


Ррррррррррррррррррррррррррррррррррръст на експозициите
Re: Преглед на печата - 2010
03-05-2010 - 11:19:47
Re: Преглед на печата - 2010
03-05-2010 - 17:36:28
Симеон Дянков: Против съм в условията на криза да повишаваме данъчната тежест



Готов съм да изслушам всички, които имат работещи предложения,
коментира финансовият минисър в ексклузивно интервю за новия брой на списание b2bnews. Няма да пипаме бюджета за тази година, фискалният резерв е 6,3 млрд. лева и отговаря на ангажиментите ни и към МВФ, и към ЕС. Банковата система е стабилна, валутният борд също. Сега трябва да стимулираме вътрешното потребление, смята Дянков. По думите му пред списанието изненадите с договори на предишния кабинет продължават. Вицеприемиерът отрича кабинетът да се е отказал от допълнително рязане на разходите на държавните ведомства.

Всички сме против вдигането на ДДС, заявява Дянков и допълва, че правителството продължава да работи по други алтернативи. Според него бизнес климатът няма да пострада от данък лукс, а бюджетният дефицит ще бъде овладян под 3%, като целта за 2010 остава балансиран бюджет! Хората все още не са уверени, че страната излиза от кризата, коментира Дянков и се заканва, че паразитните държавни структури ще бъдат премахнати
Re: Преглед на печата - 2010
03-05-2010 - 21:59:04
Без увеличение на ДДС и с до 20% съкращение в администрацията (ОБЗОР)
03 май 2010 | 21:35 | Агенция "Фокус"
Начало / Икономическа политика
Правителството ще предложи нова антикризисна мярка, с която да бъде избегнато увеличението на ДДС. Това стана ясно днес по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), съобщиха от правителствената информационна служба. От 10 на 20 на сто трябва да се повиши процентът на съкращения в държавната администрация, за да не се вдига ДДС на 25%, обясни вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.
Допълнително ще бъде направен анализ за отделните сектори и възможностите за съкращения в различните ведомства и структури. С приемането на тази мярка министерството на финансите се ангажира да няма увеличение на данъците до края на тази година.
Същевременно ще бъдат извършени допълнителни разходи, с които да бъдат изплатени премиите на тютюнопроизводителите, в размер на 116 млн. лв., както и да се укрепи бюджетът на НЗОК с 220 млн. лв. Предвиждат се също средства за финансиране на социални разходи, както и за реализацията на големи инфраструктурни проекти. Ще бъдат осигурени и средства за задължения по договори от миналата година.

*ok**drink1**ok**bow**bow*
Re: Преглед на печата - 2010
03-05-2010 - 23:47:20
Re: Преглед на печата - 2010
04-05-2010 - 10:20:56
Quote
razbivach
Данев предупреждава за нов "балон"


Цитат:
Данев предупреди за нов ”балон”
Строителният отрасъл засмука кредитния и човешки ресурс и генерира съществен, но нездравословен икономически растеж, коментира той. Заложена е бомба със закъснител във финансовата ни система, която все още не е избухнала, заложен е и двоен дифицит - по търговската сметка и по текущата бюджетна сметка, което е изключително опасно, тъй като се сринаха чуждестранните инвестиции, заяви Данев.
[dnes.dir.bg]

Момичето със син балон,
е влюбено в Ален Делон
...............................
...............................
накрая знаете сами,
балонът сам ще изгърми......





Ррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррръст на балоните *xxx*
neo
Re: Преглед на печата - 2010
04-05-2010 - 10:30:03
Гръцкият сценарий за България? [www.investor.bg]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход