Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 12:20:43
Quote
Naskata
В Германия храната е по-евтина, отколкото в България
Доколкото знам и в Англия е по евтино
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 12:44:02
Жилищният пазар в Букурещ остава замразен, освен ако цените не паднат още

Quote

Строителните предприемачи твърдят, че не могат да понижат цените под минималните нива, договорени с банките. Последните от своя страна твърдят, че правят всичко възможно да защитават интереса на своите вложители. От друга страна собствениците на стари апартаменти казват, че поставят такива офертни цени на жилищата си, “каквито видят в интернет“.

Това защо ли ми звучи познато? *pardon*


Quote

„Предотвратяването на загуби се превърна в основна цел при тези обстоятелства“, коментира Йонут Догару, мениджър за Румъния на испанската Grupo Lar, която има няколко проекта в Букурещ. „Ако излезеш на нула, може да се смяташ за късметлия.“



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-04-13 13:08 от marketleverage.
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 13:46:37
Бойко Борисов: Нека ви обясня икономиката

Quote

"Нека малко да ви обясня икономиката, защото явно слушате едни експерти, които се изказват всеки ден. Ние инвестираме в индустрия, с тези пари, които влагаме сега, те ще се върнат и мултиплицират." Това заяви премиерът Бойко Борисов на въпроса на "Дневник" дали не е по-добре по време на криза да се замразят проекти като изграждането на т.н. Български Лувър, за който към момента са заделени 15 млн. лв. от бюджета.
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 15:02:28
Quote
dival
Доколкото знам и в Англия е по евтино
Ха,ха.... вие от луната ли падате. Има и стоки, които са в пъти по-евтини отколкото у нас /говоря за стока от един и същ производител, с еднакво качество и цена не в промоция. А какви промоции правят там........
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 15:53:40
avatar
Quote
dival
Quote
Naskata
В Германия храната е по-евтина, отколкото в България [/url]
Доколкото знам и в Англия е по евтино

Обаче, могат ли да ни се опрат на заплати, а ?
Не могат, затова там е по-евтино. Защото получават добри заплати.
Противоположностите се привличат.
При нас също: малки заплати - високи цени. Всичко е под контрол.
20 години сме в поза партер, жалко, но факт!
Някои се раждат с крила, а други с наколенки - както пее Васко Кръпката.
Орисия, майка му стара..........
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 16:36:18
Всичко е въпрос на оброти.У нас не случайно големи отстъпки има само в моловете при определени марки.За да направиш 70-80% намаление на даден артикул трябва преди това да си продал достатъчно бройки на силно завишените цени.
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 17:14:58
Около 5% спад на средната цена за жилищен имот у нас през тримесечието
[imoti.investor.bg]

Ето ги бе,........ ето ги ррррррррррррррррррррррррррррррррръстовете, бе



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-04-13 17:16 от stroitela.
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 17:18:36
avatar
Quote
stroitela
Около 5% спад на средната цена за жилищен имот у нас през тримесечието

При това темпо, следва да очакваме 20 % спад за една година. Времето ще покаже.

Рай за кешовиците ( влогари ): цените 20 % надолу + лихви 8 % = 28 % чиста печалба.
Без никакъв бизнес риск, без нерви.
След една година, ще ударим чертата и ще видим дали е така.

Ако, някой е закъсал за долари, нека да си вземе от аватарчето ми.
Няма да се сърдя, нека да си помагаме, кой с каквото може.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-04-13 17:45 от TZARS.
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 19:16:39
avatar
Качествено жилище до 50 000 евро в София се продава за месец
13 април 2010 09:16 / обновена в 10:49 | Марта Младенова | 7Коментирай

© снимка, архив: Sofia Photo Agency
От началото на годината пазарът на недвижими имоти започна да се раздвижва. Кредитният пазар пък е залят от промоции на ипотеки, а банките отново са готови да финансират почти цялата сделка. Дошъл ли е моментът да направим дълго планираната покупка на жилище?

Много хора са изправени пред дилемата – да живеят под наем или да закупят жилище на кредит. И докато миналата година банките почти не отпускаха заеми, сега отново могат да финансират до 80 процента от сделката. Теодора Димитрова, ръководител на една от водещите брокерски компании у нас. През 2009-а година по-голямата част от сделките ставаха със собствени средства на купувачите, докато през последните три-четири месеца отчитаме засилено финансиране чрез банкови кредити. Основно се финансират имоти, които са на по-висока стойност.

Очаква се тази година банките да се прицелят към младите семейства като потенциални клиенти за ипотечни кредити. Според Тихомир Тошев от „КредитЦентър” – над 50 на сто от сделките с жилища, финансирани чрез такива заеми, са именно на хора между 26 и 35 години. „Определено виждаме и раздвижване от страна на финансовите институции точно към подготвянето на целеви продукти, насочени точно към млади семейства, вече имаме един такъв пример, оферта, която е с подобрени параметри”, каза той.

В момента ипотечните кредити имат годишен процент на разходите между 9 и 16 %, а лихвите са между 7 и 14 %. При промоционалните оферти може да се стигне до лихва от около 6 на сто. Така месечните вноски са между 330 и малко над 500 евро. Очаква се обаче лихвите да продължат да падат. „В момента младите семейства най-често теглят кредити между 30 и 40000 евро. Купуват си по-малки апартаменти, двустайни в повечето случаи”, каза Тошев. Ето какво коментира Теодора Димитрова по повод пазара на жилища:

Най-голяма динамика има в ценовите нива до 50000 евро или във всички райони на столицата, където може да се купи имот, който е до тази стойност, който да е качествен, тухлен, с добри параметри се продава много бързо. В рамките на месец успяваме да реализираме такъв тип имоти. Същото се отнася и за Варна. Вече клиентите с по-голям бюджет, разбира се, имат определени предпочитания към определени квартали. Най-голяма динамика има в районите в столицата Младост, Люлин, а във Варна – Владиславово, Възраждане, Младост, там, където са по-ниски цените, се случват по-голямата част от сделките.

Кварталите, които изброихте, са по-скоро големите квартали, но не са най-скъпите в столицата и Варна.

Да, така е. Но пък в тези квартали в последните пет-шест години се построиха много нови сгради. Също така се реализираха доста инфраструктурни проекти. За столицата и Младост, и Люлин с метрото стават изключително привлекателни за живеене заради лесния достъп до централната част на града. Това кара клиентите да се насочват към този тип жилища. По същия начин и във Варна районите Младост, Възраждане, Владиславово са с относително по-ниски цени, но имат много предимства от гледна точка на инфраструктура и на различни социални райони, където има възможности за развлечение и за училища на децата, детски заведения.

За 50 000 евро може да се купи апартамент с една спалня. Ако е ново строителство, цената му скача до около 65 000 евро. „Около шест-седем месеца има известно стабилизиране на цените. Предполагам, че това ще се задържи и през тази година, не очаквам някакви сериозни спадове или пък повишения на цените”, каза Димитрова.

Ако се погасява кредитен план, месечната вноска ще бъде с около 100 – 150 евро повече от месечния наем. Заради това много хора вече избират жилище на кредит вместо наем.

Експертите обаче са категорични, че цената на жилището не бива да се смята само като продажната му стойност. Има разходи за нотариус, брокерска агенция, а и тепърва предстои ремонт. Всичко това оскъпява крайната инвестиция. От друга страна – раздвижването на пазара със сигурност ще доведе и до скок в цените и тогава общите разходи по сделката ще нараснат като цяло. Моментът за покупка на ново жилище е подходящ, но единствено при премерен риск.



Принтирай | Изпрати | Сподели | 7Ко
Re: Преглед на печата - 2010
13-04-2010 - 22:39:03
Ей,Дивале много съм съгласен с теб.Сравнявам цените с Англия и БГ-то и чак ми се реве. Ние сме шампиони по ниски заплати и високи ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ, поне ако можеше да бъде ниски цени на ниски заплати но не може. На българина трябва да му е винаги отЗАД,за да се чувства че е вътре в играта:-[, колкото до заплатите смятам че няма нужда да говоря.600%
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход