Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Re: Преглед на печата - 2010
25-03-2010 - 21:17:36
Данъчната амнистия е добра мярка, която ще вкара доста пари в бюджета. Прави се навсякъде по света, защо не и у нас. Въпросът е данъчната амнистия да не става и наказателна амнистия.
Re: Преглед на печата - 2010
25-03-2010 - 21:22:56
avatar
Quote
Naskata

-Неплатен отпуск от 2 месеца за чиновнци (моменталически ефект, даже в летния сезон след подобряване на приходите от туризма, може и съкращения да не се наложат в размерите които сега се залагат) ;
-Данъчна амнистия за срок от 10 дни( за всички купени имоти през последни 10 години) . По подобие на Израель.

Всички приходи от тези 2 мерки, веднага за разплащане на задължения...

Отделно опции-заем от Световната банка, емитиране на обигации, двойно увеличавен на данъците върху печалбите на банките (кво са легнали и смучат лековерния народ)...

Мани...
Не е въпрос само на акъл, и кураж требе...

Най- паче, акъл требе и да забравиш поговорката, че на чужд гръб и сто тояги са малко. Ти ли ще храниш децата на тия хора, пуснати в неплатен отпуск за 2 месеца? Или, щото не си сред тях, да мрат, гадовете.
За 10 дни, никой и нищо не може да направи, дори и да обявят амнистия.
А заемът от световната банка, е нещо, което всяко свястно правителство се стреми да избегне. Защо, ако се поразровиш, може и да схванеш.
Толкова, за " акъла", който даваш на управляващите...........
Re: Преглед на печата - 2010
25-03-2010 - 21:33:49
Quote
Muza



[www.dnevnik.bg]]Grisha Perelman. Той е открил формула за природата на пространството.
Живее в Санкт Петтербург, с майка си и се прехранват със скромната й пенсия. Въпреки че елитни университети в САЩ са готови да го приемат и му дават милиони . Вижте снимката му. Този чавек е наистина щастлив. Невероятно красив. Красота, която прави и другите щастливи.
Далече от копанята.

P.S.

Кой е всъщност Григорий Яковлевич Перелман? Той е астрален близнак на Бойко Борисов. / ! / Роден е през 1966 г., на 13 юни, когато бъдещият български премиер е имал рожден ден. Появява се на бял свят в Ленинград, както тогава се нарича Санкт Петербург. Баща му, инженерът Яков Перелман, емигрира в Израел през 1993 г. Майка му обаче остава в Русия.
[www.24chasa.bg]
.



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2010-03-26 08:18 от general.
Re: Преглед на печата - 2010
25-03-2010 - 21:39:07
Ками, mon amour !
Като казвам 2 месеца-не значи едно човече за 2 месеца в неплатен отпуск, а може да е 3 човечета по 20 дни или 6 човечета по 10 дни...
И какво значи "Ти ли ще храниш децата " ?! Ако ги съкратят ?! Ако са кадърни и минат в частния сектор-какво ще се случи ?!
Защо всички искат на държавна службица ?!
Защо никой няма смелост да разчита на своите възможности и талант, на своята инициативност, а само на любимото безвремие на държавната службица...(и на аванс и на заплата)...
Де да знам...


Прочие, правиш ли разлика между заем от Световната банка и МВФ ?
(Малей, как ме вкара в битово ниво...)



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-03-25 21:50 от Naskata.
Re: Преглед на печата - 2010
26-03-2010 - 06:01:25
Quote
gogolcho
Най-добре е във ведомствата да влязат чужди фирми, които за два-три месеца да направят оценка на дейността и ефективността на служителите и разходите, които се правят, след което да предложат (и не само да предложат, а да се публикуват в интернет, за да се видят от всички) конкретни мерки за оптимизация на дейността. Въз основа на тези предложения за оптимизация вече правителството да прави промени - в щатове, в структура, за различни разходи, за създаване на възможности за допълнителни приходи.

Ако това някога се случи в кое да е държавно учреждение, ще повярвам, че "шъ съ управим".
Re: Преглед на печата - 2010
26-03-2010 - 07:07:57
За жалост държавата не е фирма за да се наеме чужд изпълнителен директор който за 1 година (обикновено си е точно на такъв срочен договор) да преструктурира фирмата, ака да съкрати безболезнено 50% от ненужния персонал. Обира всички негативи, отива си по живо по здраво позабогатял, щото поне 2-3 пъти му е по-висока заплатата. За Фирмата всичко започва на "ЧИСТО" ...
От това се нуждаем и в БГ администрацията.
В БГ обаче няма как да се случи това. Имахме шанс миналата година лятото. Ако можеха да се разберат политиквениците, обявят всички че сме в криза, избира Първанов служебен кабинет да свърши черната и мръсна работа.
Не че и това лято не може да се свърши ама Мухобойко ще е свършен като политик. И не го виждам как изобщо ще може да се справи с безизходната ситуация! Колкото и медийни акции да прави - като е гладен народа няма да помогнат ...
Re: Преглед на печата - 2010
26-03-2010 - 08:44:32
България и Румъния единствени в ЕС без закон за фалит на физическите лица
26.03.2010 08:38

България и Румъния са единствените държави в Европейския съюз, които не са регламентирали положението на несъстоятелност на физическите лица, казва румънският адвокат Георге Пиперя, чието адвокатско бюро инициира проектозакон, с който да бъде въведен и регламентиран статут на фалит на физическо лице.

Хората, останали без работа заради кризата, ще са по-защитени, ако има такъв закон, смята той.

Българското законодателство предвижда един вид производство по несъстоятелност, което се прилага за всички видове търговци. Производство по несъстоятелност на физически лица не е предвидено, освен в качеството им на еднолични търговци, посочват експертите, цитирани от БТА. Производството по несъстоятелност има за цел справедливо удовлетворяване на кредиторите, но като се вземат предвид и интересите на длъжника, коментират специалисти.

Горната камара на румънския парламент одобри във вторник проектозакона за фалит на физическите лица. Предстои обсъждането му в долната камара на парламента, където най-вероятно също ще получи одобрение, защото е подкрепян от всички политически сили.

Основните бенефициенти на този закон биха били хора, съкратени от работа, или такива, чиито заплати драстично са били намалени и поради това не могат да обслужват кредитите си.

В момента над 10 на сто от физическите лица - клиенти на банките в Румъния, закъсняват с плащането на вноските по кредитите си, а в близко бъдеще не се очертава подобряване на положението предвид нарастващата безработица вследствие на кризата.

У нас лошите и преструктурираните кредити към 28 февруари са за 4,73 млрд. лв., като само за месец се увеличават с 5,79%. Делът им от всички кредити е 12,22 на сто.

По думите на Пиперя румънските банки вече са стартирали процедура на принудително събиране на задълженията към тях за над 100 хил. румънци.

„Румъния има нужда от такъв закон както от юридическа, така и от икономическа и социална гледна точка. Сега никой не защитава около един милион длъжници физически лица, които в момента са в положение на неизрядни платци“, казва адвокатът.

Според проектозакона - приет от Сената в Румъния, на физически лица, изпаднали в несъстоятелност, не може да бъде спирано електричеството, газта, водата и телефона поради неплатени сметки, както и да им бъдат начислявани лихви за просрочени задължения. Ако длъжникът успее да плати 75 на сто от всичките си задължения, останалата част ще му бъде опростена. Освен това ако за покриване на дълговете се наложи продажбата на жилището, семейството ще има право да продължи да живее в него до две години.

От Асоциацията на банките в Румъния не са съгласни с този проектозакон и според тях той би дал „преувеличена“ защита на физическите лица. Банките са предоставили на длъжниците си, които изпитват затруднения за обслужване на кредитите си, възможност да разсрочат кредитите си, казват банкерите. От Асоциацията се оплакаха, че заради срива на пазара на имотите, банките могат да си върнат едва 37,5 на сто от стойността на необслужваните ипотечни кредити.

Според адвокат Пиперя новият закон ще подпомогне пазара на имоти, защото ще се сложи край на принудителните изземания на жилища.

На опасенията, че законът ще доведе до оскъпяване на кредитите, румънският сенатор Юлиан Урбан казва, че чуждестранните банки, действащи в Румъния, отчитат най-големи печалби в клоновете си в Румъния, а същевременно са се научили да налагат в Румъния най-високите комисионни и такси, които придружават банковите услуги в държавите от ЕС. Румъния не трябва да е страната в ЕС, в която банките могат да правят каквото си искат, казва Урбан.
Re: Преглед на печата - 2010
26-03-2010 - 11:41:34
Quote
status

Горната камара на румънския парламент одобри във вторник проектозакона за фалит на физическите лица. Предстои обсъждането му в долната камара на парламента, където най-вероятно също ще получи одобрение, защото е подкрепян от всички политически сили.

Коя ли ще е следващата държава където ще бъде одобрен такъв закон? Какви ли ще са последиците за банките, лихвените проценти, броя на лошите ипотечни кредити след това?
Re: Преглед на печата - 2010
26-03-2010 - 12:09:24
въвеждането на такъв закон у БГто ще значи край на па-па кредитите, щото рискът в голямата си част остава у банката. Само дето у нас няма индикации, че ще се приема скоро такъв закон.
Re: Преглед на печата - 2010
26-03-2010 - 12:54:22
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход