Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 19:05:00
avatar
Quote
status
Оптимистичните нагласи за всеки работоспособен "с две крачки назад" са най-лошата форма на робска психика. С тази психика народът ни е бил 200 + 500 години под робство и със същата психика правим "мирни революции" след които става ясно, че господарите и робите са останали същите а промяната е само в нарицателните - номенклатура = капиталисти и раб.класа = уж гражданско общество

Май и в двата случая (200+500) България не е била под "робство", а под "владичество", има разлика. При робство хората нямат собственост, а самите те са такава. Със сигурност по-голямо робство е било комунистическото, защото са отнели собствеността, а после за жълти стотинки са работели собствената си земя у ТКЗСто.
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 19:05:45
И другите "духовни " братя




Иван Тропанкев
24.03.2010
Временната анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на правителството на Сергей Станишев, е решила да даде на прокурор скъпия ремонт на премиерския кабинет. Това става ясно от нейния доклад, който ще бъде гласуван в пленарната зала днес.

„Има основания да се счита, че процедурата на провеждането на обществената поръчка е нарушена. Няма законово основание тя да бъде обявена за „специална". С ненужното разхищение на суперскъпо обзавеждане и ремонт сериозно е ощетен държавният бюджет", е мнението на народните представители. Видно от договора на кабинет №1 на МС, както го наричат, е че ремонтът е на стойност 300 438 лв (с ДДС) и включва освежаването7 спесификация, ремонтни дейности, вградено и подвижно обзавеждане, идеен и работен проект и реализация на проект - 204 012 лв. Плюс приемна на секретарки - 70 525 лв. и баня към кабинета - 25 902 лв.

Други 9 млн. лв. са изхарчени месец преди изборите

по националната кампания „100 г. независимост". Освен това допълнително са платени 2 200 000 лв за изграждането на положителен образ на страната ни в рамките на Европейския съюз. „Представете си какво би могло да се направи днес, в условията на криза, с тези близо 11 милиона лв.", лаконичен бе зам.-шефът на анкетната комисия Николай Пехливанов, депутат от „Атака". Освен това бившият премиер с преназначенията на други служби на

12 служители - сътрудници и съветници към политическите кабинети

на Сергей Станишев и Миглена Плугчиева, „минирал" дейността на новоизбрания кабинет, като са им изплащани приблизително двойни работни заплати. Други 677 800 лв. са отишли за външни услуги и сключени граждански договори. Те са сключвани с лица от политическия кабинет на Станишев, както и с техни роднини и лица, заемащи ръководни длъжности в ръководството на БСП.

В доклада не са пропуснати аферите с ремонта на регионалното министерство, където цената на квадратния метър достига 2500 евро, както и на старозагорския обект на Емилия Масларова, където себестойността на квадратния метър е 2500 лв. В агенция „Пътна инфраструктура" висят много необезпечени договори, които сегашното правителство ще трябва да плаща. За АЕЦ „Белене" са платени от НЕК ЕАД до 30 юни 2009 г. 395 227 887 евро.

Комисията е установила многобройни нарушения и във министерството на отбраната Само в една от аферите бившият министър Николай Цонев е сключил договор с дружеството „MIC INDUSTRIES" за доставка на „Комплектомобилна производствена линия за метални конструкции UBM". Разрешението за доставка на производствената линия е дадено въпреки липсата на целесъобразност и осигурени финансови средства. В резултат на това са настъпили значителни вредни последици за Министерството на отбраната, които са в размер на 8 025 825 лева.

Изненада за депутатите са аферите на Николай Василев,

които ще бъдат предоставени на прокуратурата. Според документите като министър на държавната администрация той е работил с няколко контрагента. След като освобождава министерския стол, изкупува дялове им на номинал и реално става партньор. По времето, когато е бил министър, е налял пари в нещо, което е смятал да придобие. Според експертите той формално не е нарушил закона, защото, когато е възлагал тези поръчки, не е имало конфликт на интереси, но в случая са установени преднамерени действия. Депутатите са на мнение, че прокуратурата е тази, която трябва да се произнесе от какъв характер са престъпленията. Освен това Василев придобива дружеството „Експант капитал", което е купило 140 000 кв.м. земя курортното селище „Камчия" от държавния горски фонд за 32 лв. на квадратен метър. Първоначално земята е купена за 1,1 млн. лв, след това е записана на 4,5 млн. лв., а сега е вписана в активите на дружеството за 13 млн. лв.
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 19:06:10
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 19:12:34
avatar
Quote
Хаджи Балабан
Интересно защо сте така крайни.Има доза истина в твърденията на агенцията.Разбира се всеки гледа от собствената си камбанария, и са позасилили нещата.Реалностите са, че читавите имоти са свалени от свободно предлагане и се вадят само при сериозни клиенти.
А най вярното е че все повече оферти завършват с фразата.ЦЕНАТА НЕ СЕ КОМЕНТИРА
Всепак не всички са закъсали ипотекари и повярвали си колибари.

Несериозно е да има един път статия, че по сметките за ток под левче може да се заключи, че има 100 хиляди необитаеми апартамента (без все още незавършените).

И след това друга статия, как някакъв брокер предполага, че щом нямаляло било строителството, щяло да има недостиг, че и цените щели да се вдигнат.

И трета статия "Топим се бавно. Само за 2009 г. с 42 841 души".

*xxx*

Тук не става въпрос за различни гледни точки, стига да са адекватни, а че едно от горните твърдения е напълно лишено от разсъдък, а само плод на мечтите на някакъв брокер. Такива неща една медия, търсеща доверие в определена аудитория не следва да публикува.

Ама те българите ручат всичко, важно е да има кликове.
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 19:13:26
Извинявам се на всички, че ще поместя тук един текст, който няма нищо общо /на първи или втори поглед, разбира се, на трети сигурно има/ с имотите, но го помествам в чест на dodo2: понеже ставаше дума за глистите... много е вдъхновяващо:

Проф. Борислав Борисов: Университетите сами ще решават дали да имат 3-годишно бакалавърско обучение
Сн.: БГНЕС
Ректорите - почти доживот, 1000 лв. глоба за първокурсник над лимита
24 март 2010 / News.dir.bg
Ректорите ще могат да управляват даден университет в продължение на 21 години, предвижда проекта на Закон за висшето образование.

Проектозаконът позволява университетите сами да определят броя и продължителността на мандатите на ректора. Мандатите ще могат да са три, с продължителност до 7 години, предаде БНР.
В момента ректорите могат да са начело на дадено висше училище най-много за два мандата по четири години.

Колежите могат да се разкриват и функционират само в състава на висше училище, предвижда още проектът на закона, представен от председателя на Съвета на ректорите проф. Борислав Борисов, цитиран от БТА. Той посочи, че колежите ще могат да обучават в тригодишна бакалавърска степен по професионални направления, но не и по специалности.

Във висшите училища ще има и четиригодишно бакалавърско обучение, като ще се придобива и специалност. Университетите ще преценяват сами дали да имат и тригодишно бакалавърско обучение, уточни проф. Борисов, който е ректор на УНСС.

Три са вариантите занапред пред колежите, каза Борислав Борисов и допълни, че първият от тях предвижда колежите да се акредитират като специализирано висше училище, ако преценят, че имат кадри и възможности. Според втория вариант два-три сродни колежа могат да се обединят и да си направят университет, обясни още председателят на Съвета на ректорите. По думите му колежите могат и да преминат доброволно - на основата на договор, към структурата на дадено висше училище.

Колежите ще са най-засегнати от новия закон и ще се съпротивляват срещу него, но никой не иска да ги унищожи, коментира Борисов. Той заяви, че идеята на закона е да се стимулират добрите висши училища, а да се санкционират тези, в които няма добър образователен процес.

Предвиждат се и санкции за университетите, надвишили годишния си прием на студенти, като министърът на образованието, младежта и науката ще налага глоба от 1000 лева на ръководителя на висшето училище за всеки неправомерно приет студент, каза проф. Борисов. По думите му, в момента примерно даден университет приема 1500 студенти, а определеният му капацитет от държавата е за 500 първокурсници. Държавата сега не може да наложи никакви санкции на тези висши училища, коментира той.

Според законопроекта един преподавател трябва да бъде на един основен трудов договор и да се акредитира към едно висше училище. Целта е да се спрат "летящите чети на Бенковски от преподаватели в страната", каза още Борислав Борисов.



· Коментари (36) · Какви промени искат студентите · Игнатов вдъхновява обединения на ВУЗ-ове · Улесняват прехвърлянето на студенти · Бакалавър ще се става за 3 г. · Край на ”пътуващите чети”




Коментари (36)
Предложение (24.03.2010 г. | 17:17ч.)
Предлагам след 21 години управление после да предава университета на детето си или на друг пряк наследник.
Ха! (24.03.2010 г. | 17:04ч.)
Този проект са си го правили ректорите, нали? Това е работната група на министъра, който също си прави сметка да стане ректор като падне правителството. Май комунизма иска да се завърне, но няма да мине номера!
Rossi (24.03.2010 г. | 17:04ч.)
Какво очаквате, след като начело на комисията за предложения за нов закон е проф. Б.Борисов от УНСС????
Тошко Африкански (24.03.2010 г. | 17:01ч.)
Много добро предложение, но и един съвет! Като стане някой ректор да му се връчва и куку.
работодател (24.03.2010 г. | 16:55ч.)
боже боже оправия няма.не стига че на нищо не ги учат, че уч.програмите са под всякаква критика , на светлинни години от реалността а сега с тези промени ...ще се окопитят и немож ги накара да си размърдат умовете. за какво са ни сервитьори бармани и магазинери с такова ”високо” ниво на образование. та сегашните им възпитаници за нищо др.не стават ЩОТО НИКОЙ НЕ ГИ УЧИ. Преподават им глупости без връзка с реалността а държавата харчи камара пари за кефа на тия изкукалите. СТРОГ КОНТРОЛ НА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ И ЖИВА връзка с бизнеса. Иначе не ограбвайте повече народа и хазната с измишьотини и камара безработни висшисти. Кому е нужно това, да удължавате опашките в бюрата по труда ? Или вие да си имате работа и подсигурите пенсия,а след вас...потоп?
. (24.03.2010 г. | 16:46ч.)
Защо не 5 мандата по 10 години и да приключим с проблема ?
ПП (24.03.2010 г. | 16:43ч.)
Що за идиотщина е това ,та те искат да умират в ректорския стол!Нали уж голяма реформа щяха да правят !Трябва да се закрият половината университети и колежи - те са фабрика за обир на българския народ ,който е готов от край време да дава мило и драго ,за да изучи децата си,но по-добре да заминават в чужбина и там да се учат и работят,тук живот вече няма!!!
Добре де, ама... (24.03.2010 г. | 16:38ч.)
защо някой не провери какво става в училищата? Директорите там на практика също са доживот. Едно време работех в едно училище и да ви кажа, в сравнение с ръководството му ректорите на университетите са жалки аматьори. Не можете да си представите за каква корупция ставаше дума. Аз отдавна вече не съм там, но същото това ръководство още си е на власт и продължава да лапа. Я двамата министри Игнатов и Дянков дружно да назначат ревизии на училищата и проверки на имуществото на директори, зам. директори и родата им да видите какво ще излезе. Ще ви падне шапката.
кога (24.03.2010 г. | 16:29ч.)
ще почне реформирането в Университетите. Особено в софийския където равнището на образованието не отговоря на претенциите.
моя близка (24.03.2010 г. | 16:24ч.)
завърши педагогика в СУ. В момента задочно е взела магистратура в Бургаски а по....индустриална химия.......Призна ми че ги пускат по милост!!!!!!
КОГО ЛЪЖАТ (24.03.2010 г. | 16:22ч.)
и сега са един основен трудов договор. В другите унивестите са на лекторски или на половин щат. Някой да вярва че ще изпуснат парите и ще гласуват закон против себе си.
браво на новия министър (24.03.2010 г. | 16:21ч.)
след 3 годитни ще може да кюти като ректор още 18 години. до песия.
бургазлия (24.03.2010 г. | 15:51ч.)
не се притеснявайте във Варна ...така е и в Бургас ..и навсякъде в България ...като има такива боклуци като този Ректор на УНСС...и него ще го изядат рибите...само поразиите им ще останат..
ooo (24.03.2010 г. | 15:44ч.)
Прочетете статията за Борислав Борисов във в. Капитал: Той има жилище до това на Алексей Петров. Същият Алексей е доцент при Борислав. Дъщерята на Борислав пък е в ръководството на ЛЕВИНС, управлявана от приятелката на Алексей, от която той (Алексей) има дете. Същият Борислав пък е гащи на дупето Сергей Игнатов, който е министър, а и ректор на Новия български университет. Сергей пък е назначил Борислав за шеф на ректорския съвет у нас, а също така и за създател на новия Закон за висшето образование и научните степени... Боже пази Мангустан от новите демократи-гении.
много тъп (24.03.2010 г. | 15:41ч.)
Добре, че синовете ми се изучиха в чужбина. Това тук не прилича на образование - няма преподаватели, няма хъс за научна работа - далавераджииница! Например ТУ- Варна се е превърнал на спортна площадка с платени паркинги!
бивш студент на УНСС (24.03.2010 г. | 15:39ч.)
Много му се иска на Борето - малко ли лапа ?? Или не е в групата на ”лапачите”..? Тъй като не може да купи УНСС-то поне един Ректор до живот да си издейства..!!! Ама няма да стане неговата работа, защото Съвета на Ректорите, който той управлява не е в Съдебната система...Сори Бори !!!!
xxx (24.03.2010 г. | 15:24ч.)
Бат Бойко е едно червено комсомолско леке.... Нека незабравяме на кой комунистически лидер, ББ беше бодигард! То така се става бодигард - първо минаваш през проучване на ДС, след това проверена партийна принадлежност и т.н. Бат Бойко е комунист до дъното на душата си....
варненка (24.03.2010 г. | 15:14ч.)
Е тежко и горко на висшето образование в България! Такова окопаване не сме и сънували. Елате да видите на какво ниво е преподаването и атмосферата в ИУ-Варна... Май тук 10.11. няма и да дойде...
бай Иван (24.03.2010 г. | 14:55ч.)
Борислав Борисов не беше ли свързан с Алексей Петров?! Последния не беше ли доцент в УНСС?! А УНСС не е ли топли отношения с НБУ?! Та в този ред на мисли, за кои се пише новия закон?! Като изключим тези черногледства другото е направо супер - 21 години ректорстване, супер - хем принципа за мандатност се решава и проблема с наште хора - ще работят, ще градят, ще назначават професори и доценти ... нищо ново под слънцето, стара комунистическо-комсо практика! Но да забравяме, че министърът ни е израсъл в топлите прегръдки на същия този комсомол, т.ч. да ви е честит нови ББ закон - таз година ректори до пенсия, догодина министри до пенсия, а по-догодина ....
Ректорът на УНСС (24.03.2010 г. | 14:45ч.)
Да не се прави на ударен. И глоба 1000 лева за студент над приема?!?!?! Значи просто подкупът ще се вдигне с хилядарка, това ли е промяната?
Иванчо (24.03.2010 г. | 14:33ч.)
Тарифата за извънредно приети студенти ще се изчислява просто: Желаещият трябва да се бръкне поне с 2000, за да може с 1000 да покрие глобата, която ще платят за него и да останат още поне 1000 за мотивация на прехвърлилите го. Пак ще му излезе много по-евтино отколкото го скубят сега, особено в медицинските университети. Е, тогава мандатите от 21 години, дето никъде ги няма по света, ще са много сладки. Браво за идеята !
SOS (24.03.2010 г. | 14:32ч.)
боже господи, сперте тази лудост в министерството на образованието. Незабавно! какви ректорства доживот !?!?!?!? Преди месец имаше новина за 10 ВУЗ-а дадени на прокурор за крупни финансови злоупотреби на ректорските им екипи, а сега новина за превръщането на ректорството в доживотна професия. Ку-ку! Някой подготвя усърдно почвата за грабежи и корупция и така се облизава, че чак са му се изранили устата. Принципът на мандатността неслучайно е основен и се прилага в цял свят във вскички сфери на държавния сектор. Два мандата по 4 години, тава е повече от достатъчно. Всички виждаме какъв е резултата от дългите мандати на висши ни магистрати в съдебната система, защо тогава се прехвърля същия проблем и във висшето образование? Академичната мафия в България се е развихрила яко, при нея текат повече пари, отколкото минават през ръцете на наркоразпространител и контрабандистите. То не са кандидатстуденски изпити, изпитни сесии, чуждестранни студенти, раздаване на научни звания, защити на докторантури, научни проекти за милиони, безконечни командировкиремонти из страната и чужбина (някои професори прекарват по 2-3 месеца в България и през другото време, по какви причини често неясно, командировка в чужбина), ремонтни работи за милиони и още колко много източници на сигурни държавни парички в ръцете на един единствен човек, за чиято дейност няма да има никакви членове и алинеи в закона. Какво е това чудо, какъв е този доцент Сергей Игнатов и за какви интереси се бори - 21 години един ректор в ДЪРЖАВЕН УНИВЕРСИТЕТ, който сам определя кой да провъзгласи за професор или доцент, сам определя какви да са и въобще дали да ги има критериите когато раздава научните звания, без възможност да му се потърси съдебна отговорност, защото практически и да върши нарушения доживотния ректор, той няма да нарушава закона, просто защото няма правила регламентирни със закон в тази връзка. Уж се говори всеки ден за въвеждане на по-строги правила във всички сфери, за да се пребори страната с далаверите и престъпленията, а изведнъж едно министерство маха всички правила и закони в българските университети - там един човек ще коли и беси както си иска, 21 години, ще си изкара човека целия трудов стаж. Професия ”ректор” ли се въвежда? Министерството на образованието се подготвя за извършването на сериозни престъпления и за неконтролируемо източване в бъдеще на милиони държавни левове. Тука би трябвало да се намеси МВР. Мисля че министър Цветанов ще прозре скритите намерения в тези странни ”реформи” на колегата му Игнатов!!!
някой си. (24.03.2010 г. | 14:31ч.)
вузовете в момента са такава мафия и хранилка за хиляди некадърни преподаватели, че повече не може. бълват си още по толкова хиляди излишни висшисти с какви ли не измислени специалностти.
НикиБ (24.03.2010 г. | 14:29ч.)
Защо не 4 мандата по 9 години?
въПРОС (24.03.2010 г. | 14:27ч.)
21 години ли му остават на Сергей до пенсия?
Висшист (24.03.2010 г. | 14:23ч.)
Много ми е интересно на фона на публично известни и недоказуеми САМО ОТ БЪЛГАРСКИЯ СЪД злоупотреби на ректори като Вили Адамс (Свищов), или пък тоя Борис Октоподски (УНСС) как може да се предлагат подобни срокове за мандати? Напротив, да вземат да ги направят по-късички, че тия синковци така се ояждат и окопават, че после не могат ги бутнат и с топ!!!!
реставрация (24.03.2010 г. | 14:20ч.)
Ето сега вече ще има феодални старци!
ми то (24.03.2010 г. | 14:17ч.)
от тъпия пуцаджия от НБУ какво друго д ачакаме...
mafiot
да (24.03.2010 г. | 13:54ч.)
Ами кога ще си пише науките, кога ще преподава този гений?
Ева (24.03.2010 г. | 13:44ч.)
Поредната простотия на управляващите..поред недоносче, но за съжаление в една от най-важните области...ами да...прост...народ.. държава.
SUUM CUIQUE******* (24.03.2010 г. | 13:38ч.)
вишистите от БГ стават рядко за повече от метачи в белите държави, но целта на дипломата често е друга - гордост на мама и тати на село... изводите да си ги направят онези които са толкова прости, че още не знаят за тях.
Доцент (24.03.2010 г. | 13:34ч.)
Два мандата по 4 години са повече от достатъчни за един административен ръководител, какъвто е ректорът. Дори този срок ми се вижда дългичък, ако става дума за учен, ”жертвал” се за благото на любимия си ВУЗ.
учуден (24.03.2010 г. | 13:30ч.)
Какви са тези измислени мандати? Държавна ръководна длъжност за мен трябва да е максимум 2 години макстимум 2 мандата! Дори сегашните 4 годишни мандати са много за реалността в БГ!



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-03-24 19:27 от general.
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 19:21:51
Ще бъде интересно дали ще се получи като в други градове - един мол отваря, старият е на път да го закрият защото персоналът е повече от посетителите ....

Откриват The Mall в София на 21 април
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 20:00:03
avatar
Разбрахте ли сега, защо банковата система у нас е зле?
Не, не е заради раздадените на куцо и сакато лоши кредити!
Не, не е и заради източването на клоновете от банките-майки!

НЕ!

БСП е виновна!

Познато, нали?

БНБ предупреди БСП да не вреди на банковата система

А м.Април още не е дошъл!
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 20:15:37
avatar
Quote
Satori
Ще бъде интересно дали ще се получи като в други градове - един мол отваря, старият е на път да го закрият защото персоналът е повече от посетителите ....

Откриват The Mall в София на 21 април

Има още много! smiling smiley

картинка

Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 22:10:33
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 22:14:57
avatar
Ако строителството на нови сгради продължи да намалява, до края на годината броят на жилищата няма да може да задоволи нуждите на непрекъснато разрастващата се столица, прогнозират експертите от компанията за имоти Arco Real Estate.
Недостатъчното кредитиране на инвеститорите би довело през идните 1-2 години до трудно започване и завършване на нови проекти, което означава, че готовата строителна продукция значително ще намалее и няма да може да покрива жилищните нужди.
Пазарът на недвижими имоти ще бъде ограничен само в рамките на вече построеното до момента, което от своя страна е на ръба на изчерпването, прогнозират от там. Ако темповете на намаление на строителната продукция през следващите тримесечия до края на 2010 г. се запазят, това, което ни очаква през 2011, 2012, 2013 г. е недостатъчен брой новопостроени жилища в столицата, които няма да могат да задоволят жилищните нужди на непрекъснатото разрастващият се град. Това от своя страна ще доведе и до повишаване на цените на жилищните имоти, твърдят от компанията.
По данни на НСИ през четвъртото тримесечие на 2009 г. спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради и жилищата в тях намаляват с 24.7%, а застроената им площ с 23.9%. През януари 2010 г. общата строителна продукция намалява с 30.7% в сравнение със същия месец на предходната година.
При строителството на сгради е регистриран спад на произведената продукция с 38.4%, докато при гражданското строителство има намаление с 12.0% спрямо януари 2009 г. което е показателно, че строителните предприемачи насочват усилията си към доизграждане на строителни съоръжения, свързани с инфраструктурата. Причината за това е основно политиката на банковите институции, които не отпускат средства на фирми, търсещи кредитиране на нови проекти за строителство на сгради. Имайки предвид настоящата икономическа ситуация такива кредити се считат за рискови и съответно не могат да бъдат реализирани.
В същото време банките все по-охотно се насочват към кредитиране на физически лица за покупка на вече завършени и готови апартаменти, обясняват експертите. Още »
Още новини »
----------------------------------------------------------------------------
Мили влогари, може ли да ви спомена във вечерната си молитва? Дай Боже дом на тях грешни нещастници!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход