Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Re: Преглед на печата - 2010
23-03-2010 - 22:59:05
avatar
Само с процент ли?

Оптимист! winking smiley
Re: Преглед на печата - 2010
23-03-2010 - 23:46:18
dodo2 ,, ти какво правиш още тук? Нали щеше да емигрираш? Не забравяй, Дания, Швейцария те чакат, какво правиш тук предпочиташ да бъдеш опитно животинче? ако е избор - е много странен.
Най-бедната страна в Европа, 20 години -изпълнени с толкова страдание - и сега отново някакви утопии за светло бъдеще: след 1 до 2 години. Нали светлото бъдеще щеше да дойде ако не през март, то през април, или в краен случай през май т.г.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-23 23:47 от general.
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 00:08:01
avatar
Quote
general
dodo2 ,, ти какво правиш още тук? Нали щеше да емигрираш?

Нали знаеш вица за глистите... „Е, как защо! Защото това е нашата Родина!“ :]
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 08:11:44
Борисов: За година и половина ще измъкна България от блатото23.03.2010 23:53107 Ако не се вдигне ДДС, няма как да се излезе от ситуацията – смята премиерът


Ако не се вдигне ДДС, няма как да се излезе от ситуацията. Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР.

По думите му, тъй като всички сме проспали харчовете през последните четири години, сега солидарно ще си понесем отговорността, че сме оставили предишните управляващи да правят каквото си искат.

В Доха, където е на посещение, Борисов каза, че е съгласен да бъде намалена с 15% субсидията за политическите партии.

Може да се мисли и за намаляване на заплатите с 15% в Президентството, Министерския съвет и в Народното събрание, добави премиерът.

По повод разпространения от ЕК междинен доклад за България по механизма за проверка и сътрудничество Борисов заяви:

„По-положителен доклад досега не е имало. Аз го приемам с всички констатации и забележки. В него ясно се казва, че има политическа воля и че мерките, които се предприемат, ще доведат до резултат.”

Гарантирам, че до година и половина България ще стане уважавана в Брюксел и изобщо в Европа страна. Мисля, че за този период ще успея да измъкна държавата от блатото, но за целта е нужно да работим много усилено през това време, заяви премиерът.
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 08:18:25
ОбществоЦарят иска земи и гори на стойност над един милион лева23.03.2010 23:4648 Сагата Сакскобургготски – Кричим е към своя край От: Илиян Велков



Сагата около делото за двореца Кричим е към своя край.

В залата на Пловдивския окръжен съд във вторник стана ясно, че Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза претендират да получат от държавата гори и незастроени земи на стойност 1 милион и 160 хиляди лева.

Стойността на земите и горите стана ясна след дълги и мъчителни съдебно-технически експертизи.

В крайна сметка Сакскобургготски иска да си вземе обратно 370 декара земи, от които 111 декара са гори, а останалите празни ниви.

Освен това бившият премиер претендира за собствеността на двореца Кричим.

Общата площ на резиденцията е близо 2000 декара.

Царската фамилия се опитва да си върне двореца вече цяло десетилетие, но все удря на камък.

Безуспешен се оказа опитът им през 2000 година да си приберат обратно палата и горите с административен акт, както направиха с другите си имоти в България - тогава бившият областен управител на Пловдив Тодор Петков отказа това да се случи.

Последното дело в Окръжния съд на Пловдив се точи вече две години.

Очаква се магистратите да обявят окончателното си решение за връщане на имотите до една седмица.

Това не стана във вторник, защото адвокатите на Сакскобургготски не бяха внесли държавна такса в размер на 10 650 лева.
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 11:09:18
Генерале,

Никак не ни е розово положението. Вероятно, ще стане и по-зле. Това, обаче не е причина все пак, да се подаваме на отчаяние. Всеки трябва да си свали розовите очила, да погледне нещата пряко, и ще види, че освен лошо има и съвсем реално добро. Добро, като развитие, а не като мираж. Все пак, аз продължавам с оптимистичните си нагласи. Всеки един работоспособен, ще се справи, макар и с крачка, две назад. Стига да иска. Отчаянието няма да помогне на никого. Всеки един Божи ден дава възможности. Макар и малки на пръв поглед. Човек трябва да знае да губи. След това пак се печели. По-важното е, да не се подадем на духовния срив. Ако имаме усещането, че сме в държава от руини, да не допускаме, те да влязат в нас.

Така, по-леко се живее... smiling smiley

Хубав ден на теб и на всички!

smiling smiley

P.S. Ще ги разбием неудачите... Убедена съм! Само да се нахъсим! smiling smiley





smiling smiley
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 11:33:52
Да добавим и малко хумор в сивото ежедневие, предоставен ни от Arco Real Estate:

Брокери се опасяват от недостиг на жилища в София заради строителния спад
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 12:34:22
Ех Муза , не знаех, че си завършен конформист. И думичките ги използваш така ...упоително .
Да кажеш, че "положението не е розово" в сегашната ситуация / най-лошата от последните 20 год./ е все едно да кажеш за изстинал труп че е малко умрял. Реалното добро "като развитие" не знам къде го виждаш - може би в смяната на сезоните и че идва лято !!! Оптимистичните нагласи за всеки работоспособен "с две крачки назад" са най-лошата форма на робска психика. С тази психика народът ни е бил 200 + 500 години под робство и със същата психика правим "мирни революции" след които става ясно, че господарите и робите са останали същите а промяната е само в нарицателните - номенклатура = капиталисти и раб.класа = уж гражданско общество . Възможностите не ги "дава всеки Божи ден" - възможностите трябва да се извоюват и ако трябва с цената на потрошени и изрязани глави / това е най-истинския урок на историята на човечеството/. Преди да се научи да губи обаче човек трябва да е спечелил нещо - иначе няма какво да загубиш ! Та какво спечели целокупното БГ население през последните 20 год. което трябва сега да загуби - може би огромната задлъжнялост , добрите условия на труд и просперитет , социалните придобивки , увеличената раждаемост и подмладяването на нацията ...къде ни е печалбата ...а да ... можем да си плямпаме свободно по форумите .
Говориш за духовен срив - духовността е функция на материалното битие ... ежедневната доминантна мисъл за "парчето хляб" трудно понася "духовност" на абстрактно ниво. По-скоро неотложната обществена грижа са и все повече ще бъдат проблемите с овладяването на "низките страсти и потребности" свързани с елементарно физическо оцеляване.

Така, както ти препоръчваш , се живее не "по-леко" а по-лекомислено ! А лекомисленото обикновено е задълго и все на отрицателно ниво !
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 13:44:03
Re: Преглед на печата - 2010
24-03-2010 - 14:21:11
Честито колеги,
Имаме ръст на просрочените кредити от само 0,6% smiling smiley
Въпреки че това е средно за всички. При ипотечните кредити - ръста е по малък.
Ама то февруари само 4 седмици, Очакваме баба марта да ни изненада с повече ръст.
От Инвестора:
Кредитните портфейли на банките намаляват с 205 млн. лв. през февруари 2010 г. до 49,75 млрд. лв., показват изчисления на Investor.bg на база данни на БНБ....

Общо лошите и преструктурираните кредити към 28 февруари са за 4,73 млрд. лв., като само за месец се увеличават с 259 млн. лв. или с 5,79%.
Към 28 февруари лошите и преструктурирани кредити са с дял от 12,22% спрямо всички кредити (без овърдрафтите, при които според методологията няма лоши кредити).
При жилищните кредити лошите и преструктурирани са с дял от 11,64%, при потребителските делът е 13,58%, а при фирмените - 11,85%.

За последните 6 месеца кредитният портфейл на банките намалява с 368 млн. лв., но ако се добавят обратно изкупените кредити за 1,31 млрд. лв., той се увеличава с 904 млн. лв. Това увеличение обаче не е на база кредити, отпуснати към фирми и граждани, а купуване на портфейли от кредити, които през 2006-2007 г. бяха продавани на секюритизиращи дружества.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход