Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Re: Преглед на печата - 2010
10-03-2010 - 16:07:28
Quote
dival
напоследък си говорим за всичко друго освен за имоти
ясна е работата

Още поне 2 години само ще си говорим за имоти, така че убиваме времето.:}
А след това 2012...... казват,че вече няма да ни трябват.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-10 16:11 от valio1900.
Re: Преглед на печата - 2010
10-03-2010 - 20:43:59
Quote
zlostyr
Слънчев бряг потъна:

Морето превзе хотели на първа линия в Слънчев бряг

тайните ни папараци успяха да запечатат д-р Иванов, който бърза да купи на първа линия преди големия Рррррррррррррръст



Бързайт и вие, че не останаха :}
Re: Преглед на печата - 2010
11-03-2010 - 12:49:21
Това мнение е преместено в новия "форум за имоти, финанси и всичко останало"



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-05-24 23:47 от g0g0.
Re: Преглед на печата - 2010
11-03-2010 - 19:06:34
Ройтерс: Кабинетът раздухва гняв и рискува стагнация
От Анна Мудева, Ройтерс
Последна промяна в 19:03 на 11 мар 2010, 0 прочитания, 1 коментар

Reuters
Седем месеца след като дойде на власт с обещания за радикална промяна, дясноцентристкото правителство на България спря важни икономически реформи, рискувайки да предизвика продължителна стагнация в най-бедната държава от Европейския съюз.

Докато публичните финанси на страната са масово хвалени като едни от най-добрите в Източна Европа и се коментира, че криза в гръцки стил е невероятно, анализатори посочват, че затишието при реформите и популистките тенденции в кабинета ще донесат повече страдание и ще забавят възстановяването.

Правителството на Бойко Борисов се поддаде миналия месец на растящата съпротива от обществото и замрази плановете за здравна реформа, включително закриването на неефективни болници, както и планираното повишаване на пенсионната възраст.

То обеща повече пари за пенсионерите над 75 години и субсидии за протестиращите производители на тютюн.

Освен някои съкращения в министерствата, данъчната и митническата служби, засега властта в София не успява да задвижи обещаната голяма промяна на раздутия публичен сектор.

За да компенсира отсъствието на реформи на разходите и да задържи нисък бюджетния дефицит, кабинетът на Борисов забави плащанията на стотици милиони евро по договори с изпълнители и възстановяването на ДДС на фирмите, което предизвика недоволство.

Те се държат като пожарникари

"Усещането е, че те само гасят пожари. Има големи очаквания за реформи, но политиката им изглежда хаотична и това топи подкрепата за тях. Голяма част от българите гласуваха за ГЕРБ, очаквайки те да излязат с ясни мерки за извеждане на България от кризата", коментира Станислав Стоянов от социологическата агенция "Алфа рисърч".

Допитване на агенцията от миналия месец показа, че одобрението за правителството е паднало с 13.3% спрямо август 2009г. до ниво от 45.7%. Анализатори обясняват това със слабо планирана и лошо обяснена здравна и пенсионна реформи.

Липсата на управленчески и политически опит сред мнозина от министрите също пречи на напредването, допълват анализатори.

Финансовият министър Симеон Дянков постигна целта си да завърши 2009г. с бюджетен дефицит под 1% от БВП - но с цената на задържане на плащанията за лекарите и социалните помощи за декември. Дори преводите за ноември към администрацията на президента Георги Първанов бяха забавени.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и
Re: Преглед на печата - 2010
11-03-2010 - 20:13:33
Симеон Дянков: Първите три месеца бюджетът ще е в дефицит, от април ще мине на плюс
11 март 2010 | 10:07 | Агенция "Фокус"
Начало / Народно събрание
София. Имаме първите сигнали, че икономиката излиза от кризата. Това е благодарение на износа, тъй като вносът все още пада. Това каза от парламентарната трибуна министърът на финансите Симеон Дянков, който отговаря на въпроси на народни представители, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Вносът продължава да пада, което е добре за търговския баланс на страната. Като няма внос, съответно няма и ДДС, обясни Дянков.
Бюджетният дефицит за първите три месеца на 2010 г. е висок, за да се изплатят „борчовете” на предишното правителство, каза Дянков. Вярно, че имаме голям дефицит и той ще е голям за януари, февруари и март, но това се прави съзнателно, за да се помогне на българката икономика”. Първите три месеца от годината бюджетът ще влезе в дефицит, за да може тези пари да влязат в икономиката. А от април бюджетът ще мине на плюс”, каза Дянков.
По думите му най-важно е да няма допълнителен натиск върху бюджета за допълнителни разходи, защото трябва към всички допълнителни разходи да има и приход.
В Бюджет 2010 частта за държавни разходи е над 40 %, защото така е във всяка една страна в момента в ЕС. Така се прави по време на криза, каза още Дянков в отговор на коментар, че по време на миналото правителство частта за държавни разходи в бюджета е била под 40 %.
Разходите за заплати за бюджетната сфера са по-високи от миналата година - през януари с няколко милиона, но това не е заради повишаване на заплатите, а заради оптимизирането на административния персонала. При съкращаването на персонал се изплащат и определен брой заплати, от където идва и по-големият рзход.
Весела БАРЪМОВА



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-11 20:26 от general.
Re: Преглед на печата - 2010
11-03-2010 - 20:17:25
Re: Преглед на печата - 2010
11-03-2010 - 20:41:04
[www.gerb.bg]

а какви обещания имаше само .........
Re: Преглед на печата - 2010
11-03-2010 - 20:48:03
avatar
Quote
dival
[www.gerb.bg]

а какви обещания имаше само .........

Дивале, светът се обърна с главата надолу, ти какво очакваше- да махнат с магическата пръчица и всичко да си дойде на мястото?
neo
Re: Преглед на печата - 2010
11-03-2010 - 20:59:36
Нов данък ще пази нивите от строежи Незастроените земеделски земи, изключени от поземления фонд и разположени в урбанизирани територии, ще се облагат с данък по Закона за местните данъци и такси. Това е една от драстичните поправки в Закона за опазване на земеделската земя (ЗОЗЗ).

“Крайно време е да спрем безразборното изключване на земеделска земя и унищожаването на плодородни обработваеми площи”, обясни вчера аграрният заместник-министър Преслав Борисов по време на обществено обсъждане на ЗОЗЗ.

“Като ще въвеждате данък, защо да не е върху цялата земеделска земя”, опонира Камен Колчев (фонд “Елана”). Той се обяви и против налагане на забрани за ползване на най-плодородната земя от I до IV категория за ветрогенератори. А да се увеличат таксите за изключване от поземления фонд.

Над 11 000 дка обработваема земя на практика е унищожена само за периода 2007-2009 г. с безразборния градеж на ветрогенератори. От нея 5345 дка са най-плодородни ниви от III и IV категория. В Добруджа, а и не само там, на практика не може да се организира модерно земеделие, перките пречат на ползването на авиационна техника, категоричен е зам.-министърът. Шефът на Асоциацията на зърнопроизводителите Радослав Христов обясни, че безразборно разхвърляните перки стопират комасацията на земята.

МЗХ ще възложи на Агенцията по почвите да изработи карта на България, показваща в кои зони има най-добри условия (вятър, слънце) за фотоволтаици.

С промените в ЗОЗЗ се отрязват спекулативните сделки със земя, при които се изкупуват парцели, без да се инвестира в съоръжения. И се чака поскъпването им. Налага се и забрана за промяна на предназначението и строеж на ветрогенератори на земя от I до IV категория. Предвижда се процедурите за изключване от земеделския фонд да се разтрогват, ако в срок от 3 месеца не е внесена таксата за промяна на предназначението, както и ако инвестицията не е стартирала в срок от 1 г. [www.trud.bg]
Re: Преглед на печата - 2010
11-03-2010 - 21:06:40
Quote
dival
[www.gerb.bg]

а какви обещания имаше само .........

Особено ми харесва 5-та точка

5. Данъчни стимули – да оставим парите при хората и бизнеса.

Облекчаване на данъчните и осигурителни режими с цел увеличаване на разполагаемите доходи и стимулиране на икономическата активност на граждани и бизнес.

Засилване на контрола по събираемостта на публичните приходи и борба с измамите за източване на данъци. Изработване, въвеждане и прилагане на програма за превенция на финансовите и данъчните престъпления. Незабавно търсене на отговорност и предоставяне на прокуратурата на всички доказани нарушители.
Намаляване на осигурителната тежест с до 5%, с цел оставяне на повече разполагаеми средства у бизнеса и работниците. Ефектът от тази мярка е незабавен и стимулира запазването и създаването на работни места.
Облекчаване на режима за ускорено връщане на ДДС - в момента по сделките за инвестиции облекчение за ускорено връщане до 30 дни ползват сделки по инвестиции от минимум 10 млн.лв. и 50 създадени работни места. Ние предлагаме този праг да се намали за инвестиции до 5 млн.лв и 25 създадени работни места, за да могат да се възползват и по-малки фирми от режима на ускорено възстановяване.
Облекчаване на режима за авансови вноски за корпоративен данък: В момента данъчно задължените лица, с някои изключения, правят авансови вноски за данък печалба всеки месец. Ние предлагаме тези вноски да се правят веднъж на 3 месеца от всички, с цел даване възможност за ползване на оборотен капитал за по-дълъг период. Предлагаме освобождаване от авансови вноски да се прилага за данъчно задължени лица с нето приходи до 400 хиляди лева, вместо сегашния таван до 200 хиляди лева.
Целта на тези данъчни облекчения е да дадем възможност на бизнесите да поемат глътка въздух във времето на затруднено финансиране, да запазят и разкрият нови работни места като ефектът от мерките може да се почувства веднага.


Ми като са му обещали на бизнеса да му намалят данъчната тежест - що не си ги търси тия обещания ми си мълчи. НА мен, като ми обещаят нещо ще извадя душата на тоя дето е обещал. докато не го изпълни. Значи бизнеса келав ше дойде, щом си трае и си плаща.

_________________



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-11 21:11 от Ivel.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход