Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Re: Преглед на печата - 2010
04-03-2010 - 18:34:04
Препрочитам коментара за n-ти път и не мога да спра да се смея на заключението. :}:] Уби рибата с това четвъртитото.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-04 18:35 от Scyther.
Re: Преглед на печата - 2010
04-03-2010 - 20:08:16
avatar
Както правилно си е казано в един от коментарите към статията БНБ: Няма опасност за депозитите в гръцки банки - Муха и банка се трепят с вестник *ok*

На печелившите - Честито!
Мен най си ме плаши, когато почнат да повтарят баш банкерите, че страшно няма.
Последният път когато го чух за една седмица фалираха една дузина банки. winking smiley
Re: Преглед на печата - 2010
04-03-2010 - 20:16:56
Quote
камелия
Quote
кратункьо
Продават имоти, за да изпреварят банките
Закъсали с вноските собственици търсят бързи сделки.
Кризата остави без покрив цяла армия от смелчаци, купили апартаментите си с ипотечен заем. Закъсали с вноските новодомци панически продават жилищата си, за да ги спасят от банките. От декември пазарът на недвижими имоти е пълен с клиенти, искащи бързи сделки. Те се надяват да вземат поне по 8-10 хилядарки над дължимите суми по кредитите.

[paper.standartnews.com]

Те се надяват да вземат поне по 8-10 хилядарки над дължимите суми по кредитите. Повечето от тях са теглили заемите преди две години и са изплатили голяма част от ипотеките.


Само този бисер като прочетеш и се чудиш, да ревеш ли, да се смееш ли?:]


какво толкова странно - откъдето дошло, там отишло smiling smiley
покрай балона много хора се видяха с пари, взеха кредити, поживяха в нови апартаменти.. и сега са пак на изходна позиция. пак ако не са на минус, е добре.
реално на плюс са само 'банските баби' и прочее собственици на парцели, успели да кешират на несънувани цени smiling smiley
Re: Преглед на печата - 2010
05-03-2010 - 09:39:09
avatar
Re: Преглед на печата - 2010
05-03-2010 - 11:12:42
Re: Преглед на печата - 2010
05-03-2010 - 12:17:54
eye popping smiley

Шивачки плащат обезщетение на бивш работодател
05 март 2010 / News.dir.bg
[rousse.dir.bg]

Работодатели не само спряха да плащат заплати заради кризата, но дори започнаха да съдят работниците си, ако самоволно спрат да се явяват в службата.

Само в последните няколко седмици в Русенския районен съд приключиха две такива дела, а чакат и още, пише Ruse24. Става дума за достатъчно на брой казуси, за да се заговори за нова мода в отношенията между работници и работодатели.

Две шивачки са осъдени да платят 900 лева обезщетение на бившия си работодател, тъй като не спазили заложения в безсрочните им трудови договори 3-месечен срок за предизвестие при напускане.

Към сумата ще се прибавят вероятно и съдебните разноски, които също не са малко. Така на практика този срок от символ на сигурност за работника се превърна в негов капан.
___________________________
Re: Преглед на печата - 2010
05-03-2010 - 12:26:26
Социалният бюджет се харчи авансово
По СЕГА - 05 Март 2010, 11:53 [banks.dir.bg]

Проблемите с изплащането на детски и социални помощи ще се задълбочат през следващите месеци. Социалното министерство страда от сериозен недостиг на средства и не успява да покрие месечните суми, необходими за всички групи подпомагани българи. На практика поради заложения ограничен бюджет ведомството вече харчи пари авансово. Това става ясно от справка на Министерството на финансите, поискана от "Сега".

Нередовното изплащане на детските предизвика за втори път в мандата на това правителство протести на майки в няколко града. По закон детските се изплащат от 15-о число до края на месеца. Тази седмица обаче имаше градове, където получиха парите чак на 2 март.


Надеждите са разликата да се компенсира в средата на годината, когато икономиката живне и дойдат повече приходи в бюджета.

Със съкращения
_____________________________________________

Fitch предупреди, че е възможно да понижи кредитния рейтинг на България
Finance5.bg - 05 Март 2010, 12:08

Въпреки че България е страната от ЕС с най-малък бюджетен дефицит, като дял от БВП, нейната кредитна оценка може да бъде занижена и да отиде в неинвестиционната скала. Това заяви влиятелната рейтингова агенция Fitch Ratings. Причината е че размерът на външните задължения надвишава размерът на икономиката ни. Едуард Паркър, който оглавява одела за развиващите се пазари в Европа, заяви , че фискалната ситуация в страната ни е стабилна, но рискът идва от частния сектор, който е сериозно задлъжнял.
Частният и вътрешнофирмен дълг в България е около 200 милиарда лева и това е изключително опасно за стабилноста на финансовата система и за стабилноста на валутния борд.
[banks.dir.bg]
________________________________________________
Re: Преглед на печата - 2010
05-03-2010 - 12:44:59
Quote
zlostyr
Идва дъжд от разпродажби на имоти

Злостъре, трябваше покрай тази статия да пуснеш поне 4-5 нови теми във форума от рода на "А сега имотите накъде, нали се сещате?", обилно гарнирани с изрази като "кожените мартеници", "изтървания влак" (за продавачите), "идва време за стригане" и пр. Иначе ще вземем да си помислим, че си "просто момче" smiling smiley
neo
Re: Преглед на печата - 2010
05-03-2010 - 13:10:20
“Екселсиор” затвори първи
Първият пловдивски мол "Екселсиор" затвори врати. Въпреки стратегическото място, на което се намира четириетажният търговски комплекс - на пъпа на Пловдив, магазините в него не издържаха. Търговците се отказаха заради високите наеми и намалялата клиентела. Мол "Екселсиор" започна постепенно да се смалява още преди година. Първи затвори детският парти център на последния етаж в сградата, където преди години бе кино "Христо Ботев". Бързо фалира и суши ресторантът. А след него и заведенията за сандвичи. В "Екселсиор" имаше бутици на най-скъпите марки дрехи, обувки и аксесоари. Целият трети етаж пък бе център за спортни стоки на всички известни фирми в този бранш. След ресторантите затвориха марковите бутици, чиито космически цени направо отблъскваха клиентите. Не издържаха и търговците на обувки, последни фалираха магазините за спортни дрехи, които накрая разпродаваха стоката на безценица. [paper.standartnews.com]
Re: Преглед на печата - 2010
05-03-2010 - 14:08:07
Цитат:
Треска за гръцки острови
[dnes.dir.bg]

Ррррррррррррррррррррррръст на островите...., скоро и на полуостровите....... Балкански, пиринейски и др. *drunk*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход