Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Re: Преглед на печата - 2010
06-02-2010 - 21:01:55
Българи ударно перат пари в ГерманияДата : 6 Февруари 2010 г. 14:54 ч.Последна редакция : 6 Февруари 2010 г. 15:33 ч.


Само в германската провинция Бавария десет български граждани вече са осъдени на затвор за пране на пари, съобщи Дойче Веле.

Наясно сме, че банките нямат желание да ни осведомяват, поради което информацията за подозрителни транзакции се подава по неофициален начин, заяви д-р Хелмут Палдер - главен съветник в баварското министерство на правосъдието.

Той допълва, че и в Германия, както и в България, се наблюдава феноменът на необяснимото забогатяване.

Ето защо искаме да споделим нашият опит с българските прокурори и съдии и те евентуално да се поучат от нашите успехи и грешки. Досега в Бавария със съвместни усилия сме осъдили за пране на пари десет български граждани, изтъква Палдер.

Последният случай е от практиката на съда в град Аугсбург, където българин-перач на пари получава три години затвор.

Но това засега се случва само на германска територия, казва германският експерт. За съжаление досега в България нямаме подобен край при съвместни операции.

От пет години правим едно и също – преписваме вече готовите препоръки и ги внасяме за разглеждане от Народното събрание. Аз обаче не мога да накарам българския законодател да ги приеме, казва експертът.

Досега са приети не повече от десет на сто от препоръките на германските експерти.

Не бих се наел да коментирам изявлението на Цветан Цветанов, че при сегашното състояние на българското съдопроизводство, по-добре е престъпниците да бъдат съдени в други държави от ЕС. Не мога да си представя, че това може да стане, защото не е съвместимо с европейското право, заключава Палдер.
Re: Преглед на печата - 2010
06-02-2010 - 21:03:12
Quote
ТОРТКО
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-02-06&article=312320
Четиво за размисъл.
Гърците крадат и лъжат яко ...
Ма на'ще крадат още по-яко и лъжат още по-яко. Късметлии сме, че първо хванаха гърчолята в лъжа.
Re: Преглед на печата - 2010
06-02-2010 - 21:34:05
Официално изявление на вицепремиера и министър на финансите г-н Стефан Дянков


“ Уважаеми съграждани, съселяни и съцигани, изправям се пред вас за да ви дам няколко съвета, как да се преборите с все по-задълбочаващата се криза, както и да ви дам отчет за мерките, които сме взели до момента за преодоляването и. Първо искам да се обърна към пенсионерите, безработните и техните семейства. Нека тези от вас, които имат роднини на село да се отправят при тях и да изчакат там отминаването на кризата. Както всички знаем истински уважаващите себе си селяни още при първите признаци на кризата са напълнили мазетата и таваните си с буркани, така наречената зимнина. Уважаеми селяни, моля Ви, не се стискайте като мен, все пак аз не съм селянин, а споделете плодовете на труда си с изпадналите в нужда ваши роднини и приятели. По този начин вие ще помогнете не само на роднините си но и на държавата, тъй като:

Първо – ще осигурите здравословна храна, която трудно се намира по магазините, на вашите роднини, като така ще допринесете за укрепването на имунната им система, а от там и косвено за намаляване на разходите в здравеопазването, както и да преборим свинският грип.

Второ- с тази своя благородна постъпка, Вие ще допринесете вашите родни съселяни да се приберат по селата и да намалят пренаселеноста в градовете и в частност на София. Така градовете ни ще станат по-европейски, по чисти и ще решим проблема със задръстванията.

За тези обаче, които нямат роднини или близки познати на село, преодоляването на кризата ще бъде по-мъчно, но не и невъзможно. Ето как:

Първо – държавата ще отпусне на всеки нуждаещ се по един спален чувал, така че дори да ви спрат тока заради неплатени сметки или пък да ви отнемат жилището заради непогасен кредит, пак да можете да спите комфортно и топло. Съветваме ви да спите най-малко 20 часа на денонощие, което е нищо като вземем в предвид колко спят мечките през зимата, а сега е зима. Един вид по този начин вие ще проспите кризата. Хранете се по един път на ден и то докато гледате новините по националните медии, така залъка ще ви присяда и ще ядете по-малко.

Колкото до мерките които сме взели и смятаме да вземем, те са следните:

Първо – по отношение на феодалните старчета от БАН, по известни като БАНски старчета. На тях съм им дал последен шанс да докажат смисъла от съществуването си, като съм им поръчал да изследват споменатият по-горе ефект на зиминия сън при мечките и начините да постигнем този ефект при българите, а защо не и в световен мащаб. Което ако го направят ще допринесат за по-лекото понасяне на световната криза в глобален мащаб, както и за решаването на проблема с хранителния недостиг в страните от третия свят. Ако обаче не успеят дя се справят с поставената им задача, то имаме идея, която сме обсъдили със социалният министър – БАН да се преустрои в старчески дом, за чиято издръжка ще са нужни няколко хиляди лева, а не отпусканите досега милиони левове за наука, по-точно псевдо-наука. Колкото до младежа изучаващ средновековното песнопение, той ще бъде въдворен в Карлуково, поради очебийната странност на заниманията му. Друга мярка, която мислим да въведем е: Вместо да вдигаме здравните осигуровки, да въведем една нова траурна осигуровка, която да гарантира достойно погребение на всеки неуспял да се пребори с кризата жител на Република България.Призоваваме от все сърце всички които мислят за самоубийство първо да внесат поне три вноски от тази траурна осигуровка, като след това всеки желаещ от тях ще бъде изпращан на пунктовете те ще могат преди да извършат самоубийството да подпишат декларация, че даряват органите си за трансплантация, с което ще придобият една похвална заслуга към родината. На самите пунктове които ще бъдат отворени на няколко места в страната. На тези места за изпращане в отвъдното ще има осигурени медицински екипи, които ще се погрижат за своевременното изваждане, транспортиране и трансплантиране на дарените органи. Ако се вслушате в думите ми, тези които останете живи, ще бъдете оцелели от един своего рода комбиниран икономическо-естествен подбор, което няма как да не даде отражение на икономическите показатели, които ще има страната ни след излизането и от кризата. Само така ние можем да станем по-здрава и по-богата нация.“
[neverojatno.wordpress.com]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-06 21:40 от general.
Re: Преглед на печата - 2010
06-02-2010 - 21:49:32
Quote
Panther1
Quote
ТОРТКО
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-02-06&article=312320
Четиво за размисъл.
Гърците крадат и лъжат яко ...
Ма на'ще крадат още по-яко и лъжат още по-яко. Късметлии сме, че първо хванаха гърчолята в лъжа.

Абе те си ги знаят отдавна в Европа гърците ама ги търпяха и си затваряха очите като ги делнеха тук там ама сега като изпосняха бюджетите и самите богати се замислят за икономии, естественно че ще им напомнят. С нищо не са по-свестни от нас, нашите айдуци от тях са се учили как се краде ДДС и как се крадат пари по програми и така нататък. Обидно ми е за германския данъкоплатец.

_________________
Re: Преглед на печата - 2010
06-02-2010 - 22:45:28
Разклатените публични финанси на няколко страни от еврозоната засилиха страховете от мутиране на кризата и появата на втора вълна на рецесия в Европа.

Фондовите борси по света продължават да търпят сериозни сривове на фона на засилващите се страхове, че крехкото възстановяване на световната икономика може да бъде разклатено от агонизиращите публични финанси на Гърция, Испания и Португалия, съобщават световните медии.

Страховете за стабилността на гръцкия дълг растат от няколко месеца насам, а през тази седмица Испания и Португалия вече и правят компания.

Парламентарно решение на 4 януари в Португалия допълнително разпали страхове за начало на нова криза в световната икономика. Парламентът гласува против правителствен план за строги икономии, с което даде повод за нови притеснения, че вътрешната криза страната може да плъзне в еврозоната и дори да напусне нейните граници.

Кризата в публичните финанси на тези страни може да стане причина за втора вълна на рецесията в Европа, алармират анализаторите.

Пазарите се страхуват, че Гърция може да банкрутира или да има нуждата от скъпоструващ план за спасяване от изпитващите трудности европейски правителства. Подобни притеснения има и за Португалия и Испания.

Уплашените инвеститори по цял свят са наясно, че случващото се в тези малки европейски държави оказва голямо влияние върху съдбата на крехкото икономическо възстановяване, и масово се освобождават от рискови активи.

Единната европейска валута на свой ред навлезе в най-голямата буря от началото на съществуването си.

На международните валутни пазари обменният курс на еврото падна до най-ниското си ниво спрямо долара от май насам и до най-ниското си ниво спрямо йената от повече от година.

И докато еврозоната притеснява пазарите, министрите на финансите и председателите на централните банки на страните от Г7 започнаха дискусии за бъдещето на световната икономика в град Икалуит в северната част на Канада.

Във фокуса на форума освен фискалните проблеми на трите европейски държави и растящият дълг на еврозоната, стои и Китай. Страната е обект на нападки, че държи умишлено нисък обменния курс на юана, за да стимулира износа си.
Re: Преглед на печата - 2010
07-02-2010 - 00:24:32
avatar
[www.severozapad.org]

И коментарите си ги бива.



20 години по сценария на тъмните сили

Оценка: / 10
Най-слабНай-дОбар
от дата 10-11-2009 20:14


Отварано : 1017

Публикувано в : Пресцентър,


Не разбирам тази еуфория и не знам какво точно отбелязват на 10 ноември българите. То не бяха кръгли маси, не бяха паралелепипеди и други видове обществено словоблудство. В “Панорама” без малко да се омажат от удоволствие – с широки усмивки и опиянени погледи. Явно имат какво да празнуват тези хора. Явно им е празнично, че улиците ни са пълни с кучешки изпражнения, че дупките по шосетата ни разбиват колите и предизвикват катастрофи, че оредяхме съвсем, че околната ни среда става все по-сива и наръпана, че комунизмът от най-мръсния подвид се завърна и бе реабилитиран и оневинен навсякъде – вземете за пример същата тази национална телевизия, паметника на баба Цола няма да го споменавам отново (направих го без да искам).

Празнуват и се веселят тези, които имат причини да го правят. В тяхната България е щастливо, слънчево и розово. В нашата България обаче е грозно и свирепо. В нашата се стрелят по улиците заради отнето предимство. В нашата от злоба трудно се намират двама да мислят еднакво. Няколкостотин човека си разпределиха няколкостотин милиарда – за някакви си 20 години. Нямало е, казват онези криви муцуни, куфарчета с пари. Едно на ръка, че знам от човек, на когото са предлагали такова куфарче. И второ – ясно е като бял ден. Пари са раздавани. Находчивите марксисти бързо приложиха цялото си теоретично знание за капитала, за да го усвоят и умножат. Фамилията Такови си имат цял нов град на брега на морето. Помните ли имената Пеко Таков, Янчо Таков? Е ръгайте тук за информация - правдива. Има и други материали за изродите. Пеко Таков е за Червен брег като баба Цола за Бела Слатина. Мой приятел работеше там на строежа на къщичките на самия морски бряг, които сега се продават за милиони. Всичките са тяхна собственост - на Такови. Дървените части на постройките са от специална дървесина, внос от Сибир – колкото повече се мокри от дъждовете и колкото по остарява – толкова по-красива изглежда, добива невиждан цвят. Една дъска от тази дървесина се равнява на пенсията на баща ми. Малка дъсчица.

Той моят баща след датата 10 ноември напусна държавната работа и си направи фирма. Фирмата фалира през 1995 година. В хаоса оцеляха само таковци и други тъпи имена на потомствени изедници. В хаоса те не фалираха, а разбогатяха, защото си беше техният съвсем подреден хаос. Как няма да празнуват сега? Ще празнуват не, ами хоро ще играят върху гробовете ни. И още една подробност за баща ми – стана член на СДС още тогава, когато по сценарий бе създадена тази организация. Повечето от онези седесари бяха измамени по най-бруталния начин. А неизмамените бяха подставени лица на сценаристите. Баща ми беше един от измамените. Дълго време не разбираше как са го измамили. Все още се чуди и не може да схване – не подозира какви кръволоци има на този свят. Не вярва да има чак толкова жестоки хора. Не допуска, че силите на мрака са измислили всичко предварително и само са контролирали прибирането на парите. Парите бяха прибрани – да празнуваме и да скачаме. Те си разпределиха тяхната България, раздадоха си парченцата и за 20 години свършиха много тежка работа. Сега е време да си отпочинат и да попразнуват.

Тъмните сили се въплъщават не в някакви измислени магьосници от фентъзи четивата. Те на външен вид изглеждат досущ като хомо сапиенси. С очи, уши, крайници. И дори се опитват да говорят – също като хората. Може би затова умна жена като Велислава Дърева влиза в заблудата да ги защитава неуморно и да им приглася – не е имало куфарчета! Добре де, някой може и в найлонова торбичка да е прибрал пачките. Няма да спорим. “Преход”, друг път. Плува ли корабче тука, я погледни? Казаха на правешкия хитрец ти си дотук, нашето момче, нататък сме ние, хайде сега отдръпни се и това беше. Никакви емоции, скандирания и митинги не бяха нужни. Ние, братлета, само си сменихме фигурките за пред камерите и решихме през следващите 20 години да променим това онова, но вие не очаквайте да разберете какво. На нас, които имахме, ще ни се даде, а на вас, които си нямате, ще ви се отнеме и това, дето го имате. Да не навлизаме сега в библейски цитати, че е грехота. Какво да празнуват днес бедните? 20 годишното лицемерие? По-добре да бяха ни го заявили в очите – бедните на сапун. Преход е преминаване от точка А до точка Б. Преходът за нас бе от летище София до където ни видят очите. От неразбирането ни и мизерията ни до гробищния парк. Ние отдавна сме в точка Б. В точка А си останаха онези, идиотите с плана. Ай сиктир, ще се веселим и празнуваме – то може да сме мазохисти, но чак толкова извратени не сме, че да се подиграваме със себе си и свещеното наше страдание. Можем да затанцуваме от радост само ако изперкаме и решим да си направим един гуляй на провала – да се натряскаме, а утре ще мрем. От глад, от озлобление, от полицейски куршуми ще мрем. Нищо добро не ни чака в тази държава и в този свят, няма да съумеем да почнем на чисто, сценарият е донаписан за още 20 години напред и аз само затова мога да се радвам – че го знам.

Николай Фенерски
Re: Преглед на печата - 2010
07-02-2010 - 10:54:17
avatar
Re: Преглед на печата - 2010
07-02-2010 - 11:45:39
Quote
чи-чов-ци
Нито ден без дъно

Като чета коментарите отдолу, всеки е научил приказката за лъжливото овчарче.
Re: Преглед на печата - 2010
07-02-2010 - 11:59:26
Quote
Scyther
Quote
чи-чов-ци
Нито ден без дъно

Като чета коментарите отдолу, всеки е научил приказката за лъжливото овчарче.

Интресно защо 90% от хората се въртят около следната реплика:

"истината е ,че панелите струват не повече от 150 е за кв. , а новите най много 350"

Да не би да се окаже, че това е което купувачите са готови да платят.
Защото ако е така, продавачите и 2000 евро да поискат, крайната цена се определя от купувача.
Re: Преглед на печата - 2010
07-02-2010 - 12:07:04
avatar
Quote
Scyther
Quote
чи-чов-ци
Нито ден без дъно

Като чета коментарите отдолу, всеки е научил приказката за лъжливото овчарче.

Така е, но за някои пътят от облаците до твърдата земя е дълъг и изпълнен с трептящи надежди.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход