Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни

Публикувано от SAHIB 31 
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
04-05-2010 - 23:24:38
avatar
Quote
valsodar
Позакъснял си доста със "съветите" си, но няма лошо.
Темата за банките е бая брадата в този форум winking smiley
Поне може да й удариш една сапунка, че съвсем умря тоз пусти имотен пазар и ако не са такива като тебе, акъл да ни дават какво да си правим с парите, ептен сме я закъсали!

И къде видя акъл да давам бре човече.
Твои са си парите, прави ги каквото искаш.
А умрелия пазар не го мисли.
Скокни до произволно избрана данъчна служба в София и се загледай към опашките за данъчни оценки.
Ич няма да ти ареса.
Да знайш.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
04-05-2010 - 23:31:46
SAHIB 31, предлагам в не многото оставащо време до спечелването на третия ти подред бан, да концентрираш безграничната си спам енергия в даването на съвети към продавачите.
След като смяташ, че "Вече само идиоти не са разбрали, че сега е подходящия момент за покупка.", то това със сигурност означава, че 100% не е подходящия момент за продажба.
Подкрепи с безценните си съвети и мъдрости твоите събратя собствениците, убеди ги, че не е добра идея да продават или най-малкото да вдигнат цените още от утре, защото парите, още утре ще се обезценят.

P.S. Сигурно не е лесно да си държавен служител с наследствена панелка, който е изтървал бума да продаде на баламурници, вероятно от алчност. Особено сега при задаващите се 20% съкращения на разходите, но моля те не ми обременявай вниманието повече с глупсоти. По принцип се опитвам да спазвам някакъв относително добър тон в мненията си, но ти си клиничен случай и от намеци не разбираш
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
04-05-2010 - 23:44:30
avatar
Няма какво да давам съвети и мъдрости. Който разбрал разбрал. Ще ти дам личен пример. Нали така се казва.
Пък ти ако наистина си умерен в мненията си, и не заплашваш с банн ще разбереш. Аз купих- края на ноември 2009г.- според мен насред кризата. Вярно дребна и незначителна покупка, но това можех да си позволя. От друга страна, не продавам и никога не съм продавал в криза и на ниски цени. Аз зор нямам. Мога да продавам ако искам, мога и да не продавам. Това е свободата на избора на СОБСТВЕНИКА! А ти бидейки несобственик винаги ще гледаш цените и ще треперушкаш. Защото утре почва ръъъъъъст! Което значи само едно -парата става като амбалажната хартия в която са ти увити кремвиршите. Ходи с нея купувай имоти!

"TO ACT LIKE AN OWNER"
Warren Buffett
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
04-05-2010 - 23:52:15
как си купил с кредит ли,което значи че нищо не си купил.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-05-04 23:58 от radoclav.
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
05-05-2010 - 00:07:31
Quote
1.9
Саиб, ти очевидно не живееш в БГ, а от икономика разбираш колкото Дянков.
Той така твърди - вече се стабилизираме, остово и строителството да се посъживи и да дръпне останалата икономика. Да се смееш ли, да плачеш ли ...
За покупателната "сила" си прав, но това е тривиално и важи за сравнително дълъг период от време.
Я, като си такъв експерт ми кажи какво ще стане с валутните ми влогове в евро и щ. долари?
И изобщо какво искаш да кажеш?
Ако си ришил да се изживяваш като форумен идиот - вече има такъв. Или си Пунди с нов ник.
Или бидейки в Хамериката, си се набутал с имот по 1000е на квадрат с надежда за продажба на 1200, а сега и за 800 не можеш? А и наема е мизерен.

Не е само Дянков, някаква гадателка /или всемирна лечителка/ в "Горещо" с Венетка Р пророкува, че излизаме от кризата тази година*yes*. Така че който не е купувал до момента да побърза, че се очаква рязък скок на цените*yes*.

[zdravbadi.com]
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
05-05-2010 - 00:09:13
avatar
Първо искам да благодаря на форумните участници, които ми задават въпроси, въпреки силната им омраза към мен и заплахите с ETERNAL BAN, защото означава, че се интересуват от мненията ми!
По отношение на тази дребна покупка, мога да ти споделя, че не съм прибягвал до банков кредит. Използвах натрупани пари кеш от отдаването на други мои имоти + заем от ВСК + заем от роднини, който регулярно изплащам. Като се има в предвид ползата от покупката / оценявам я по това, че когато бях подал обява за наем, 7 човека ми се обадиха с намерение за покупка /, лихвите по ВСК са нищожни. При това успях да се извиня с кризата и да сваля 27% от цената надолу, което си беше чиста психологическа атака върху предишната собственичка, защото съседите и бяха непреклонни в цената. Много се гордея и с една тройна сделка между общината Пощенска банка и нас по отношение на четиристаен, с право на закупуване на жената. Купихме го в края на 2007г. на тройно по-ниска цена от пазарната, но с кредит.
Повече подробности мисля не са ти нужни, ако толкова се интересуваш от моите сделки мога да ти преподам безплатен урок по инвестиране в НИ и да ти препоръчам литература на ЛС.

"TO ACT LIKE AN OWNER"
Warren BuffettРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-05-05 07:07 от SAHIB 31.
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
05-05-2010 - 10:14:47
Сахиба и пунди, не се ли уморихте бе пичове.
Опа, сетих се ЛУД умора няма, само се поти. :]

Не мога да разбера какво толкова ви топли ако имотите ще се качат със сигурност, както
бясно пишете във всяко съобщение.
Май и вие не си вярвате та непрекъснато я повтаряте тази мантра. Не че има файда,
но поне се успокоявате. Я по добре си пийте хапчетата и престанете с тези глупости.
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
05-05-2010 - 11:40:46
За тъпите идеи:

Коперник са го направили курбан заради тъпата идея, че Земята не е център на Вселената и разни там допълнителни идиотии...

За шутовщината:

Едно от предимствата на това да си шут е, че можеш да кажеш лошата новина без да рискуваш.


В тази връзка, но то си е фундаментална истина, дори най-глупавата идея, родена от самостоятелно размишление, е по-достойна за уважение от най-блестящото плагиатство. Затова често подхващах размишленията на Иванов, докато го избиваше на размишления, На Пунди (в цялото му поливалентно съттояние), а с досада пропускам имитаторското поведение на разни .. други. Все пак не може в цирка всички да са клоуни...
Затова всичките ... други да ме прощават.
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
05-05-2010 - 12:53:10
avatar
Наздраве Коганев*drunk*
......................................
Да се концентрираме все пак около темата.
В първия си пост обясних защо евтинджосът няма да го бъде! Фразата "За бога братя не купувайте" е остаряла с 20 години. Сега цялата икономика е подтикване към консумация. Част сме от такова общество и икономика в което продължителния спад е пагубен и води до фалити на огромни финансови корпорации. Цялата система е създадена и пригодена към дългосрочен ръст. Мечките никога не са били харесвани за дълго. Този ръст ще се състои поради няколко признака. Тази година световната икономика ще отбележи 4.5% р ъ с т !
Общия ръст на икономиката повлича малко или много всички сектори. Следователно и имотния няма да остане по-назад.
В началото на кризата някои квазианализатори на имотния пазар вещаеха следното: Цените на панелките ще паднат, но на новото строителство не. И какво стана - като има спад в даден сектор - спада всичко, не панелките, парцелките, колибите или възрожденските къщя! Всичко се повлича от торнадото. В най-набълбуканото общество - " наследниците на бостънските пиячи на чай" дори да влезеш в бижутерски магазин ти дават кошница като тази в "Метро". Затова не се заблуждавайте, ще Ви кредитират за да ви вземат малкото което е на влог.

"TO ACT LIKE AN OWNER"
Warren Buffett
Re: Влогаритмите с които изчисляват недостигкешовиците са погрешни
05-05-2010 - 13:21:18
avatar
Днес проверих годишната лихва за едномесечен срочен влог в "Банката от Бай Тошо" - 2.8 %

С такаа лихвъ, бая ше тряа да чакам имотити да падът и я да пичеля от "Банкътъ".
Май, май, никугъ нямъ да дочакъм.

Преди 13 години се опарих с Приморска Популярна Банка и ся многу ма е страх от банки с гулеми %.Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2010-05-31 19:23 от 2010.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход