Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

когато всички чакат некакви ЧУДЕСА , се случват само ЧУДЕСИИ , демек ОБРАТНОТО *ok*

Публикувано от мерЪклия за еФтиния 
Re: когато всички чакат некакви ЧУДЕСА , се случват само ЧУДЕСИИ , демек ОБРАТНОТО *ok*
03-05-2010 - 11:40:31
Quote
коганев

Главната се казва Р. Даскалов от дом Левски до Джумаята, а от Джумаята до Тримонциум е Княз Александър Първи ... май. В смиъл не Първи май, а другото.

Прав си - от Джумаята се нарича Княз Александър Първи smiling smiley

Това СПС не съм го знаела, все си мислех, че Санкт Петербург е аналогът на Парк Хотел Москва.
Кога и как ще излезем от кризата?
02-02-2010 - 14:55:06
Дянков: Излизаме от кризата през юни

Quote

Според разчетите на правителството юни би трябвало да е месецът, в който държавата ще излезе от кризата.
Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков след лекцията му в Софийския университет "Св. Климент Охридски"

Кръстьо Петков: Дянков лъже, навлизаме в по-дълбока криза

Quote

През втората половина на годината България ще навлезе още в по-голяма криза, защото ние не сме стигнали първото дъно. И сериозен сигнал за това е обстоятелството, че сме вече в ликвидна криза. Икономистите знаят за какво става дума. Аз сигнализирах за надвисналата опасност преди месец и половина с отворено писмо до премиера Борисов.

Казано на разбираем език ликвидна криза има тогава, когато икономическите агенти спират да се разплащат помежду си – държавата не плаща на бизнеса; бизнесът не урежда вземанията и задълженията между фирмите. От друга страна, разплащанията в публичния сектор и общините също така са парализирани. Но най-тревожното е, че банките спират да кредитират домакинствата и фирмите и по този начин, оставена без свеж капитал , без ресурс, българската икономика затъва още повече.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-17 11:34 от gogolcho.
Re: Кога ще излезем от кризата?
02-02-2010 - 15:14:06
с такъв кьопав финансов министър леко да не излезете......не само че не се предприемат мерки срещу кризата,дори се прави обратното-дянков ще акселарира кризата.......споед мен след година той ще е по мразен и от орешарски,ако продължава да дори тая държава към сигурна гибел
Re: Кога ще излезем от кризата?
02-02-2010 - 15:14:31
Наистина кризата се задълбочава. Пазарът на имоти е само едно от потвръжденията за това. Пълната липса на купувачи на имотния пазар пък показва от една страна "ликвидната криза", а от друга - мрачните очаквания на населението - банките отпускат кредити, но малцина са безрасъдните смелчаци, които ще пожелаят да се възползват от нови кредити. Особено ако кредитът не е за да не умреш от глад, а е за покупка на мухлясала панелка.
Re: Кога ще излезем от кризата?
02-02-2010 - 15:24:09
И двамата са прави.Защото говорят за съвсем различни неща.

За Симеон Дянков кризата опира до "връзването" на бюджета и стъкмена "финансова стабилност". Той е пълен безхаберник а и не се интересува нито какво става с икономиката нито как живеят хората. Ще "дере" кожи от дънъци, осигуровки , глоби и съкращения на социални и здравни разходи колкото може.

За Кръстьо Петков кризата е комплексно понятие - структура и ръст на икономиката, заетост и работни заплати и пр. Петков живее в БГ и е напълно наясно с общата картинка и последиците, които хич няма да са розови.

Лошото е, че сегашното правителство знае точно толкова, колкото и Кр.Петков а се правят на "слепи и глухи" и се задоволяват с мерките на Дянков. Щото така им е най-лесно - да събират и харчат парите за палиативни мерки .Ще работят на принципа -"колкото събрали-толкова изхарчили" и обяснението после ще бъде "ами това ни бяха възможностите" и ще обвиняват "сивата икономика", "черната икономика", неосигуряващите се и т.н. Правителство се провява като мутреса в художествена галерия и е вече ясно , че да управляваш държава не е като да държиш маркуча между краката.
Re: Кога ще излезем от кризата?
02-02-2010 - 15:37:16
Quote
gogolcho
Кръстьо Петков: Дянков лъже, навлизаме в по-дълбока криза

Благодаря за линка! Напълно споделям написаното
Re: Кога ще излезем от кризата?
02-02-2010 - 15:50:14
avatar
От финансовата криза ще излезем след 5 години, от имотната след 10, а от умствената не по-рано от век! winking smiley
Re: Кога ще излезем от кризата?
02-02-2010 - 15:57:01
Quote
Scyther
Quote
gogolcho
Кръстьо Петков: Дянков лъже, навлизаме в по-дълбока криза

Благодаря за линка! Напълно споделям написаното

Това е извадка от интервю по повод на този анализ -
Мисионерът Дянков: от “Doing Business до “Doing Budget”, който за мен беше доста интересен. От него научих, че класацията Doing Business, в чието правене е участвал Дянков, е спряна през февруари 09 (малко преди Дянков да приеме предложението на ББ за вице), защото се е провалила. Критериите за класацията се оказват крайно странни и в челото й се появяват държави като Грузия, а в долната половина на таблицата са примерно Скандинавските страни. Дянков съветва и самата Грузия за реформи, като в резултат е закрита тяхната Академия на науките и е премахнат Кодекса на труда!!! Е, за един бизнес е ясно, че когато няма регулация на пазара на труда - няма максимално работно време на ден, минималнални работни заплати, регламентирани отпуски, почивки, нито пречки за уволнение, то бизнесът ще е крайно доволен. Ама нали се сещате, че това вече е било в зората на капитализма и е довело до бунтове и революции - и в резултат тласване в другата крайност: тоталитарни общества...

Та, въпросът за мен придобива следните измерения: по стъпките на Латвия ли вървим или на Грузия?
Re: Кога ще излезем от кризата?
02-02-2010 - 15:59:27
Quote
valsodar
От финансовата криза ще излезем след 5 години, от имотната след 10, а от умствената не по-рано от век! winking smiley

С първите две твърдения съм съгласен, но с третото - не съм. От умствената - никога*yes*
Re: Кога ще излезем от кризата?
02-02-2010 - 16:19:54
стга бе ! аз толкова се надявах да излезем още към средата на годината smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход