Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

"Около 10% от жилищния пазар се движи от спекуланти"

Публикувано от ltrx 
"Около 10% от жилищния пазар се движи от спекуланти"
01-06-2006 - 17:53:40
"Жилищното строителство в България има голям потенциал, смята Клер Сачи. Тя цитира данни на статистиката, според които у нас на 1000 жители се строят 1.5 жилища годишно, докато в Полша се падат три нови жилища, а в Испания и Ирландия - 15. Според Сачи високата ставка на ДДС от 20% у нас е пречка пред пазара на жилища. В Полша ДДС за покупка на апартаменти е 7%, а в Чехия - 5%. По думите й в страната все още не са дошли големите строителни компании, но това ще се промени с повишаването на цената на жилищата. "

пълният текст: "Около 10% от жилищния пазар се движи от спекуланти"
Re: "Около 10% от жилищния пазар се движи от спекуланти"
01-06-2006 - 18:17:30
"По думите й в страната все още не са дошли големите строителни компании, но това ще се промени с повишаването на цената на жилищата"
А някой се надяват, че инвестиции на големите стоителни компании биха свалили цената на жилищататsmiling smiley
Палете свещи за малките тарикати, защото Те са единственото ви спасение да се сдобиете с дом на достъпни за вас цениsmiling smiley
Анонимен потребител
Re: "Около 10% от жилищния пазар се движи от спекуланти"
01-06-2006 - 19:59:51
Чувам Кауфланд смятали здраво да подбият цените и една година да са на загуба докато рачистят. Е за жалост не са строители, ама ще видим какво ще стане като дойдат и строителите
Petar(Peter)
Re: "Около 10% от жилищния пазар се движи от спекуланти"
01-06-2006 - 20:13:27
А Лидл, които са с Кауфланд в една верига, са се отказали да стъпват на БГ-пазара заради високите цени на недв. имоти.
Интересно, че на Кауфланд не им се сториха високи. А бе разпределят си нещата
хората, иди разбери...
I kakvo ste stane kato doidat golemite stroitelni kompanii? V BG 95% ot horata imat sobstveni jilishta. A za da nakarat chovek da si kupi apartament v grad A i da se premesti ot grad B triabva da ima mnogo dobra rabota v grad A i da niama takava v B.
Fakta che kompanii kato Lidl se otkazvat da stypiat na tozi pazar oznachava che sa precenili che veche e kusno. A rumyncite naistina dyrpat, mislia che zap.kompanii gi oceniavat kato po-dobyr pazar zaradi po-goliamoto naselenie. Vreme e niakoi hora da se otrezviat. Pechalba v kratyk srok ne oznachava dylgosrochna pechalba.
камелия
Re: "Около 10% от жилищния пазар се движи от спекуланти"
01-06-2006 - 23:50:16
Peter_K
Интересно пишете,но не можете ли на кирилица?Цяло мъчение е за четене! :cry:
Re: "Около 10% от жилищния пазар се движи от спекуланти"
02-06-2006 - 15:46:55
кауфланд са супер. обаче четох някъде, че останалите търговски вериги в БГ били много недоволни, че кауфланд щели да направят дъмпинг на цените и писали протестно писмо. имаме нужда от голям евтин магазин. метро не е зле, но много ме изнервят с тези карти и тези големи разфасовки....
Re: "Около 10% от жилищния пазар се движи от спекуланти"
02-06-2006 - 15:59:25
Тиник, няма западна компания, която да може да построи и продава жилища на 200 евро на кв.м. в София. И като гооврим за търговски вериги - колко евро за килограм беше свинското преди 8г. в България и колко е сега. Не дойдоха ли , когато техните проучвания са показали, че свинското се увеличава и вече има печалба от търговия по техен образец?
Строителните компании ще дойдта, когато проучванията им покажат, че печалбата в България е достатъчно гарантирана. Щом се пробват само в скъпите имоти, значи виждат печалба само там. Можеш и да сметнеш при какви цени биха имали интерес. При положение, че от 30% държат цената на земята да е 15 - значи при 900-1000 евро на кв.м. цена ще нахлуят.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход