Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!

Публикувано от greenbul 
Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
19-02-2010 - 20:50:43

Нов спад на цените на имотите напролет


Дичев: Не се очаква ипотечен срив у нас

Два непоклатими характера. Две личности, за които човешката трагедия е начин на живот.
Кошмарът на бай Ипотекар, ужасът на набълбуканите. Те са частни съдебни изпълнители!

Кой от тях ще се окаже прав?

Залагайте сега. Ще се смеем наесен...
Re: Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
19-02-2010 - 20:54:08
На мен дамата ми звучи по-логично и непринудено !

_________________
Re: Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
19-02-2010 - 21:25:20
На есен, кой може да види до наесен *smiley_ahh*. Аз залагам на Милчева /пристрастен съм определено/, но и фактите са на нейна страна.
Първо, това което беше задържано започва да напира.
Второ, няма никакви индикации за приток на ресурс /освен от фондовете/ и завъртане на икономиката.
Трето, банките отпускат кредити да, ама няма кой да ги взима в обем достатъчен дори за задържане на пазара, а лихвите са високи и са реален измерител на риска - очевидно много висок.
Не вярвам обема имоти изкарани на търг да изиграе решаваща роля в движението на цените, но тарикатите с кеш си пазаруват полекичка и тъничко. Моята прогноза за панел в Сф на търг след само два/три месеца е средна цена 360Е/кв.м. и 500Е за тухличка. Цени на които всеки работещ ще може да се обзаведе с дом.

Нещо обнадеждаващо за накрая е, че това правителство до момента не прави глупости а затяга коланите clap:...

За финал ерата на лесната пара отмина, остава само сиво вещество /за който го има/ и яко бачкане.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-02-22 13:12 от jores.
:ami:Re: Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
19-02-2010 - 21:47:14
За финал ерата на лесната пара отмина, остава само сиво вещество /за който го има/ и яко бачкане

Да или настройваш пропорцията между двете според бюджета на проекта в който са те включили.

_________________



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-19 22:40 от Ivel.
Re: Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
19-02-2010 - 21:54:58
Най после имотите ще влязат в реалния пазар, където са всички останали стоки.Цялото набалончване беше резултат на свръх очакванията на хората породени от приемането на БГ в ЕС. Приеха ни, минаха две години, стана ясно и на децата, че чудо няма да се случи а напротив видяхме се в чудо. Най после реални условия за конкуренция, реални фалити и шанс за работливите и кадърни хора.
Re: Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
19-02-2010 - 22:01:19
Дали спадът ще се превърне в срив или ще си остане спад? Едното е предположение, другото-факт. Това е все едно да се спори дали имотите претърпяха корекция или крах. Личното ми мнение е, че истината е някъде по средата. Твърде голям спад, за да се нарече корекция, но и твърде малък, за да се нарече крах. Определено ситуацията е доста неудобна за продавачите, но още не сме станали свидетели на очакваната паника. В предишен коментар написах, че ако продавачите очакват краткотрайна стагнация е естествено да се изтеглят. На това станахме свидетели през последната година. Но от друга страна се наблюдава рязко покачване на офертите "продава" в последните седмици, съчетано с продължаващ спад на цените. Това говори за едно отрезвяване и приемане на действителността, че "онези цени" няма да се върнат. Самото излизане на пазара на много нови предложения води до пряка ценова конкуренция между продавачите, което допълнително натиска цените надолу. От друга страна, набралия скорост вторичен пазар засилва тенденцията и страховете. Основните играчи за надуването на балона, надежда и мантра за ъпърите - банките с техните кредити също вече не са в играта. От кредитори и спонсори на растежа, те се превръщат в конкурентни продавачи. Също като англичаните. Банките действително намалиха лихвите и започнаха да кредитират, но хората вече не разсъждават на принципа "Дават ли ти - вземай". Тези хора станаха свидетели как усмивката на банковите служители, зловещо се превръща в свирепо озъбване. И естествено, загубиха доверие.
Всеки продава на пазар, в който купувачите са неплатежоспособни, безработни или стискат "петте си лева" неистово, тъй щото им носят някаква сигурност и добри лихви.
Да се върна на темата и да заложа, все пак: Залагам на все по-голям ценови натиск, този път не само от липса на купувачи, но и от реална ценова конкуренция между самите продавачи, както и от страна на банките, които въпреки липсата на ясна стратегия, постепенно се опитват да реализират нарастващата си кошница от пасиви. Спиралата се завихри. Онова, което чакаха потенциалните купувачи "с по 5 лева в джоба", започва да става действителност. Да, невероятно звучи, но не беше далеч времето, в което се считаше за безумие къща с басейн на брега на океана в САЩ да е по-евтина от панелка в София.
Когато невероятното става факт, значи надеждите са се разминали с реалността. Тогава настъпва страданието.
Re: Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
19-02-2010 - 22:15:45
Как не ви омръзна да си чешете езиците, не е истина просто.......
При това манията по тренда на цените така ви е завладяла, че даже не си правите труда да осъзнаете - дамата говори за продължаващ СПАД, а не за СРИВ, както му се е присънило на поставилия темата!
Комедия:]
Re: Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
19-02-2010 - 22:20:29
София ще намалее с около 500 000 жители. 500 000 трябва да си отидат , за да стане града нормален за живеене. Ако не си отидат толкова хора, ще си отиде г-н Тепавичаров и града пак ще стане нормален за живеене. В първия случай новопостроените и незаселени дори сега Манастирски, Люлински, Младост-ки и нам ти още кви ливади ще паснат точно на хората желаещи да закупят на нормални цени и да се установят в София поради ред причини-конвертируема професия, ученолюбиви деца, ежедневни 24-часови непреодолими душевни нужди от театър и опера ит.н.т ит.н. т. Но не бързайте да плащате скъпи Западно -анадолци..... не бързайте. Вие сте тези , които ще купите утре, вдруги ден или след 10 години. Няма вече ирландци, англичани, руснаци.Емигрантите Западно-Анадолци се приемат по презумция за по-терикати от вас, така че и от там цените няма да се вдигнат. Calm down, calm down, calm down (споко, споко, споко) и накарайте строителната сган да ви масажира топките с едната ръка докато прибира кеша с другата....

Аз казах, хау !
Re: Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
20-02-2010 - 12:21:19
Изглежда като да ги бъркате двата щата...ама вече ви свикнах.Тук всеки гледа да нагоди действителноста според своята напълно идеалистичка представа за нея.

"Цените на имотите" са нещо различно от "Цените на ИПОТЕКИРАНИТЕ имоти".
Re: Сблъсък - задава ли се срив на имотите. Залагайте сега!
22-02-2010 - 11:41:14
Аз лично чакам цени от 300евра мръсна площ или 400 чисто.
т.е. хубав тристаен 35-40к евра, в квартал като Суха река, Хаджи Димитър, Редута, Младост.
Засега сме много далеч още - цените са около 700 евра - т.е има 50% спад да се случи.
И поне 30% смятам че ще е до ЮНИ 2010, оферти около 500евра, сделки отколо 450 на ново строителство с/пред АКТ16.
Не знам като срив или спад да го определя, но определено съм фен на мацката - все пак съм мъж smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход