Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Айдееее, Бойко каза - реална цена ...300 евро

Публикувано от status 
Re: Айдееее, Бойко каза - реална цена ...300 евро
25-01-2010 - 19:18:46
avatar
Партнер: Другия вариант: Частни лица с кола на лизинг (среден клас до скъпа), последните 2 години работили на заплата 2-3 К и помислили че са хванали Господ за шлифера. Пари за имот нямат, че са прахосници и фенове на лафа "веднъж се живее". Да вземат пари назаем много обичат, да връщат не, а критерия им за лукс е апартамент в манастирски ливади към който трябва да имаш и танк, че да стигаш като завали. Пари от депозити не теглят, просто 'щото нямат депозити - всичко са издухали. В деня на сделката са пичове, виж в деня на вноската леко се изнервят (при повишаване на лихвата - все по-тежко (ще) се изнервят). При поглед върху графиките не цените леко ги избива студена пот.
Тоя тип клиенти беше на мода последните 3 години и са добре запасени вече с имоти, но да видим банките какво ще кажат по въпроса.
..........................................
Партнер, тези хора също са в играта, но в сектор - продавачи.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-01-25 19:20 от 2010.
Re: Айдееее, Бойко каза - реална цена ...300 евро
25-01-2010 - 19:19:40
Quote
Dimitar.
valio1900,
2010 е прав. 42% от купувачите през 2009 според Адрес са хора с кеш.
Защо "Те са на пазара" да не е вярно?

Ако това е вярно, означава че за 2010 г. са останали много малко хора с кеш smiling smiley
"Кеш" за апартамент не се генерира в рамките на една година (освен ако не си стройтелен предприемач разбира се - там не се ставаше трудно и милионер за една година)... ако голяма част от хората с кеш са купили 2009 г. и има спад на сделките с 40% спрямо 2008 г., при това кредитиране на 70% нивата на сделките през 2010 ще отбележат още по-голям спад....
Re: Айдееее, Бойко каза - реална цена ...300 евро
25-01-2010 - 20:00:02
Quote
2010

Този тип хора ги има, въпреки, че описанието бе взето на присмех (което е неправилно), просто това е реалността. Това обикновенно са хора с оформена финансова култура от комунизъма. Това са хората, които строиха социализма, после прехода ги смаза, някои не се раделят с жигулитата си още, други не са излизали навън. Те са живели много скромно и са спестявали от всяка своя заплата и ето, сега са на сцената. В един миг те виждат в спестовната си книжка (обикновенно в банката от бай Тошо и задължително безсрочен влог) пари, които са равни на някакъв имот и ето – атака! Те не правят съпоставка колко е бил кв.м. преди две години и колко ще е след две години, и не ги интересува. Имат една желязна формула, бих казал желязобетонна – имота цената си не губи!
.................
Те са на пазара.


Много неубедителен профил. Спестовните книжки изгоряха още през 1997 winking smiley , а хората 'смазани' от прехода не са получавали заплати от които да спестят нещо междувременно.
...да не говорим че поколението, което си е оформяло финансова култура през соц-а, сега най-много да търси търси евтини селски къщи за след пенсия.
Re: Айдееее, Бойко каза - реална цена ...300 евро
26-01-2010 - 09:21:25
Tук яко ме разсмивате с профила на купувачите.Ето ви още един профил.Човек който знае цялата далавера по веригата на строителството брокерите и банкерите.Човек който е наясно със себестойност цени качество контрол и всички далавери.Човек който яко е работил харчил е разумно и не се е изхвърлял с лизинги и почивки на Карибите,а е спестявал.Този човек не е стиснат.Този човек знае цената на парите.Него с платени репортажи по телевизии и с платени статии в други медии не може да гоизлъжете.
Този тип хора ще купят но когато цените станат такива че печалбата на строителя да не е повече от 10-15% на година.Когато цените станат 400 евро за приличните квартали 500 за центъра и 300 за долнопробните този тип купувач ще си извади парите.Проблема на българската икономика в момента е че хората не искат да приемат факта че тези цени и тези заплати в сегашната криза не може да и има.Колкото по бързо се свалят цените и упорството изчезне толкова по бързо нещата ще си дойдат по местата.
Re: Айдееее, Бойко каза - реална цена ...300 евро
27-01-2010 - 10:02:09
avatar
Quote
batko
Ето ви още един профил.Човек който знае цялата далавера по веригата на строителството брокерите и банкерите.Човек който е наясно със себестойност цени качество контрол и всички далавери.Човек който яко е работил харчил е разумно и не се е изхвърлял с лизинги и почивки на Карибите,а е спестявал.Този човек не е стиснат.Този човек знае цената на парите.Него с платени репортажи по телевизии и с платени статии в други медии не може да гоизлъжете. Този тип хора ще купят но когато цените станат такива че печалбата на строителя да не е повече от 10-15% на година.Когато цените станат 400 евро за приличните квартали 500 за центъра и 300 за долнопробните този тип купувач ще си извади парите.Проблема на българската икономика в момента е че хората не искат да приемат факта че тези цени и тези заплати в сегашната криза не може да и има.Колкото по бързо се свалят цените и упорството изчезне толкова по бързо нещата ще си дойдат по местата.

Много точно описание.
Този тип купувачи в момента ги няма на пазара.
Те ще се появят, когато техните изискуеми параметри станат факт.
Re..
27-01-2010 - 10:19:01
[......



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-10 13:00 от studenta.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход