Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Началото на възхода ?

Публикувано от 2010 
Re: Началото на възхода ?
08-02-2010 - 12:42:08
как им се плаче на огладнелите агенции.
Кои са тия Аристо, никой не ги е чувал...
Май ще си търсят друга работа
Очаква се 20% безработица,спада в оборотите на търговските фирми е 60%!!!!
само някакви мърльовци вЕрват че хората ще имат пари да им купуват кенефите*angel*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-08 12:48 от ilianm.
Re: Началото на възхода ?
25-02-2010 - 13:33:47
avatar
„30-процентният спад в цените на жилищата е обобщена цифра от спадовете в различните сегменти, като най-важното за цената на един недвижим имот е неговото местоположение", коментира тази сутрин Лъчезар Искров, председател на Национално сдружение "Недвижими имоти", по темата какво е състоянието на пазара на имоти у нас. Той заяви, че " бих бил много внимателен да прогнозирам допълнителен 10-процентен спад през настоящата година. При всички случаи спад ще има, но той ще е малко над 5%, тъй като в повечето обекти, особено при новото строителство и в жилищния сектор цените, са близки до себестойността." Той обясни, че парцелите, на които се строи в момента, са купувани в друг пазар на много високи цени. Деян Кавръков, консултант по недвижими имоти, разясни, че цените в момента са реално на нивата от края на 2006 година. През изминалите години част от растежа на цените се дължи на спекулативни сделки. Когато този вид сделки (спекулативните) са повече от 50% от оборота на пазара, това означава, че има "балон" - "Няма нищо лошо в спекулативните сделки, но номерът е какъв дял от пазара заемат", каза още той. Заради дисбаланса между търсене и предлагане падат капиталовите стойности (реалната стойност при реално сключена сделка - не това, което пише в офертите, не поисканата цена) на имотите, обясни Кавръков.
Re: Началото на възхода ?
25-02-2010 - 13:49:45
avatar
На г-н Л. Искров ще му кажа няколко неща:
1. Не е никакъв консултант или експерт, а паразит пускащ платени публикации с надежда още някой шаран да захапе кукичката наречена НИ.
2. Цените в пазарна икономика нямат нищо общо със себестойността, а са функция на търсенето и предлагането. Могат да са много над себестойността / 2002 - 2009 / и мно-о-ого под себестойността / 2010 - 20.. /
Още един въпрос към него в тази връзка: Каква е себестойността на 30 годишен панел в момента - цена на придобиване минус амортизации ?
На г-н Кавръков - 70% от сделките бяха спекулативни. 70% от площите в моловете и офис площите са празни. Най-лошото тепърва предстои.
Към двамата: Обяснете на хората, че е било грешка толкова пари да се налеят в тухли вместо да се преоборудват промишлеността и селскотостопанство и че балона се е спукал. Че цените трябва и ще се върнат до нивата от 2001-2002 год. Колкото по-скоро стане това, толкова по-добре за нас.
И спрете платените публикации, похарчете парите за нещо полезно.
Re: Началото на възхода ?
25-02-2010 - 15:24:01
avatar
Стига сте чели глупостите на некакви псевдо специалисти. Продавали на себестойност и малко над нея, пълни глупости. Ако 1 квадрат е 500–600 себестойност трябва много добре да се замислите какво правите и на къде отивате. Пълни глупости пишат, а и вие ги четете те там е трагедията.

Ни копува ни продава
Re: Началото на възхода ?
25-02-2010 - 15:45:58
Хайде бе, постройте един блок и продавайте, като толкова разбирате от себестойност. След шест месеца нищо читаво няма да има на пазара, ако рецесията продължи.
Re: Началото на възхода ?
25-02-2010 - 15:57:07
avatar
А то сега има ли? А рецесията тепърва започва.

Ни копува ни продава
Re: Началото на възхода ?
25-02-2010 - 18:42:43
Аз ви казах че сега големите ще връткат капитали на едро , НИ са на заден план .По скоро във Видин ще поскъпне някоя полянка .
Re: Началото на възхода ?
26-02-2010 - 02:27:44
avatar
Бре, бре, бре-е-е-е-е... я изкарай Гано говедата!

Големите капитали, голямото връткане настана ще знайш, щом лично Дянков влезе във врътката за да помага на строителното лоби! :}
Re: Началото на възхода ?
26-02-2010 - 15:21:47
От доста време не съм писал тук, от ерата на "ъпърите" и "сривлювците". В кавички, защото и двете думи не са точни. Ъпърите са бяха спекулантите или наивниците-индивидуални продавачи-купувачи. Сривлювците /към които причислявам и своята скромна особа/ са реалистите. Няма как бе, пичове, то си беше ясно, ама как до го обясниш на зомбираните глави. Не може в развити държави с изградена инфраструктура цените на имотите да падат на поразия, банки да гърмят, дефлацийката да шуми, а ние тук, разбираш ли, да сме някакъв остров на благоденствието с непрекъснато повишаващи се цени на ВСИЧКО - най-скъпите автомобили, най-високите цени на храни, дрехи и т.н. Само услугите горе-долу съответстват на балканската ни мизерия. И за гърците го очаквах, просто се чудех тези мързели кога ще ги разкрият. Пътувам, обикалям, гледам и скърцам със зъби как прецакахме и урбанизация, и градоустройство и развитие на държавата на гребена на енергията, която ни носеше членството в ЕС. Главните архитекти на всички общини с имотен бум барабар с ТСУ отделите им трябва да бъдат вкарани на топло за мин 20 годинки. Тези престъпници с бели якички активно участваха в създаването на цели квартали без никаква инфраструктура. Разказаха играта на крайбрежието, на природата. Пътищата лунен пейзаж. ВиК системите и ел.преносната мрежа в отчайващо състояние. Пречиствателни станции само под диктата на дерибеите от ДПС след съотетния дебел комисион. Цялата държава си разделиха и разпарчетосаха тройната мафия. Тия от ДПС нали от друго не разбират и съответно не знаеха как да го окрадат и им дадоха най-сладкото и най-лекото за "усвояване" парче - земеделие и екология. И да горят и секат горите. Другарите комуняги се заеха да закопават индустрията, нали са пролетарии. Царските бандити пък се наместиха във финансите и по-високотехнологичните сектори, нали са юпита. Толкова е прегледна тази схема, с една бърза разходка из нета, пресата и най-вече търг. регистър и работата става ясна.

Гърците ще стегнат колана, ще вият, ще се лишат от сума придобивки, но след всичкото това крадене там, те построиха поне някаква инфраструктура. У нас какво се построи? И то след няколко кризи, в които българинът стягаше колана до последна дупка. Защото от този балон с имотите и уж растящите доходи българинът нищо не "намаза", по-скоро се набута с еди куп кредити.

Изгубихме толкова години да вложим пари в образование, здраве, инфраструктура и екология. Вместо това създавахме заетост "на парче". Къде ще ги денем сега работниците от онова "малцинство" като няма строежи? Такава престъпност ще се развихри с този контингент, че жална ни майка. Първата ми инвестиция ще направя за оръжие и сериозен боекомплект. Кой ще дойде тук отново да пазари имоти - англичаните, ирландците? В какви имоти ще вложи пари потенциалния инвеститор отвън - ваканционни - тц, бизнес и търговски площи - какъв бизнес остана у нас, жилищни сгради - и на кого ще ги продава тези апартаменти там - на уволнените работници ли? И за какви пари, нали никой няма да купи нещо на 600-700 кв.м. и да го продава на бедняци за по 100 евро квадрата.

Някои сравняват със САЩ, Острова, други страни от ЕС. там хората си печатат хартийките и запълват дупките, ние кво печатаме освен цветни мотиви на тоалетна хартия. И стягаме колана. И след всичкото това стягане имаме колко милиарда бяха резерв? И дългът си стои, и вътрешно фирмената задлъжнялост, и скапаната правоохранителна система.

Българите в чужбина не могат и няма да вкарват такива пари като последните 10 години, кризата си е криза тоя път навсякъде. Европейците така ще стиснат еврофондовете, особено с новия аргумент Гърция, че вече и Уорън Бъфет да пише проектите я видим 20% от общия пай, я не.

Иначе пари има. Из швайц банки /ако не са ги дръпнали вече след последните събития/, Каймани, Бахами и др. подобни екзотик офшор институции. Тия откраднати пари от политици, висши държ.служители и подопечната им администрация в кооп с дебеловратите мафиоти ще се върнат тук единствено за да бъдат наляти в някой друг балон. За нещо по-смислено и по-дългосрочно те акъл и търпение, и социална психика нямат. Точно около 2007-2008 се заформи и поразду вече един такъв, да видим.


Имотите надолу....
Re: Началото на възхода ?
26-02-2010 - 16:53:18
Drakкар браво точно в 10 -ката .И още може ама догодина.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход