Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените на имотите в София продължават да падат

Публикувано от dodo2 
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 12:31:29
Kъм 4овек, Дичо и др. Иванов:
Защо се мъчите да обяснявате какво е това криза и има ли почва у нас. Моя бизнес е супер далече от всякакво строителство и имоти, но кризата доста сериозно ни удря, удря и нашите клиенти. Като тръгне доминото трудно някоя плочка може да остане права. Колкото до Валсодарчо - очевидно още не са го съкратили и не са му намалили заплатата и може да ръси мозък на поразия. Това е парадокса в тази криза - много от шефовете по сантиментални или други подбуди поддържат стандарта на живот на служителите си и до последно се стремят да не вземат непопулярни мерки. Но ако от Нова година нещата не тръгнат нагоре всичко ще се срути. И ще се сбъднат много мечти за имоти по 100 Евро и наеми по 20.
Анонимен потребител
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 14:27:32
Добре де ти какво предлагаш?
За мен ние сме в ситуация подобна на следната:
Ти произвеждаш хляб и имаш клиенти. Е да де ама всяка вечер ти разбиват апартамента и ти вземат това, което си изкарал през деня. Ти вземаш мерки - слагаш по хубава брава, аларма и т.н, след което крадците ти обрисуват следната картинка: леле, дойде криза, не може да крадем повече, много лошо става, ако не ни пуснеш да крадем от теб няма да идваме да ти купуваме хляба и за теб ще е лошо.
Значи една ли не като цените от $300 скочиха до 1200 евро хората трябваше да мълчат и да плащат (я сметни това увеличение колко заплати е изяло), а сега изведнъж - дайте да спасяваме тези дето са ни ограбвали.
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 14:34:07
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Ей Joan, гледам пак си решила да ни навестиш
>
> За коя истина иде реч?

Минах да видя как сте smiling smiley Май нищо ново, освен новите правила.

Истината, дето Колегата ме е сложил срамежливо в скобичките, пък и едно "май" турил :] Но с него спе изпили немалко виртуални бутилки за негова сметка едно време и бях му казала, че все някога ще дойде деня и аз да почерпя. Той си знае.

Но да не си кривя душата, и с теб винаги сме се разбирали.

Абе аз чак сега включих, че постовете се бавят, защото ги одобрявали. Написах го и го постнах, пък не излезе. И реших, че се е затрило. Понеже не беше нещо кой знае какво, махнах с ръка. А сега гледам, появило се.
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 14:49:41
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Добре де ти какво предлагаш?
> За мен ние сме в ситуация подобна на следната:
> Ти произвеждаш хляб и имаш клиенти. Е да де ама
> всяка вечер ти разбиват апартамента и ти вземат
> това, което си изкарал през деня. Ти вземаш мерки
> - слагаш по хубава брава, аларма и т.н, след което
> крадците ти обрисуват следната картинка: леле,
> дойде криза, не може да крадем повече, много лошо
> става, ако не ни пуснеш да крадем от теб няма да
> идваме да ти купуваме хляба и за теб ще е лошо.
> Значи една ли не като цените от $300 скочиха до
> 1200 евро хората трябваше да мълчат и да плащат (я
> сметни това увеличение колко заплати е изяло), а
> сега изведнъж - дайте да спасяваме тези дето са ни
> ограбвали.

Tова дето го описваш няма нищо общо с реалността. Истината е следната:
Аз произвеждам хляб, ама ти не го купуваш, щото е криза и ядеш пасти. След 6 месеца ти се прияжда хляб и казваш - Имаше един дето прави хубав хляб, дай да си купя. Ама няма хлебарница, няма хляб, само Валсодарчо, щото е над кризата прави пасти и ти казва - Или ще ми ядеш пастите или ще ми ядеш ... И дето разправят, че в кризата ще оцелеят разумните също е една голяма измислица.
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 15:07:32
Връщам се от библиотеката *book* , прочетох на какви условия баникета дават кредити! *ok* Кеф-ф-ф-ф *yes* ти дължиш, твоят/а супруг/а, трети лица... *beer*
Правата на банка е като на императора *bow*
Но! най интересно вече има и горна граница за кредита!
И така, дами и господа кажите чао на цени над 250 000 евра! само 3 банки предлагат кредит до тази сума, при много условия.
Останали, вкл. Уни кредито и Райфайзен сложили горната граница 100 000 лева!
на по прост български няма кой да купи имот по скъп от 50 000 евро в София.
Анонимен потребител
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 15:10:15
Върни се малко назад и виж защо е дошла кризата.

Не може да кажем криза е и да "амнистираме" всички довели ни до кризата.
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 16:01:14
Написал:
-------------------------------------------------------
> Минах да видя как сте Май нищо ново, освен новите
> правила.
>
> Истината, дето Колегата ме е сложил срамежливо в
> скобичките, пък и едно "май" турил Но с него
> спе изпили немалко виртуални бутилки за негова
> сметка едно време и бях му казала, че все някога
> ще дойде деня и аз да почерпя. Той си знае.
>
> Но да не си кривя душата, и с теб винаги сме се
> разбирали.
>
> Абе аз чак сега включих, че постовете се бавят,
> защото ги одобрявали. Написах го и го постнах, пък
> не излезе. И реших, че се е затрило. Понеже не
> беше нещо кой знае какво, махнах с ръка. А сега
> гледам, появило се.

Joan здравей,

Не знам, дали това ще стигне до тебе, но съм длъжен да опитам:-)))
Първо, нека ти благодаря за хубавото червено, голям съм му душманин, а с хубави хора - направо му иде на човек да отпусне края.
Написах няколко неща тази сутрин, но сега виждам, че само едно се е промъкнало.
Естествено, не знаех какво се случва и бях склонен и на крайни мисли и оценки, но всеки определя правилата в собствения си дом, а гостите решават, дали искат да продължават да гостуват на дадения домакин.
Появата ти ми изненада, но всъщност никога не съм изключвал и възможността само да четеш.
Не зная дали е имало конкретни случки, които са те мотивирали да спреш да пишеш, но искам да споделя нещо безкрайно важно, струва ми се.
Това, че си имала сериозно разминаващи се виждания по икономически и социални теми с група предимно анонимни форумци (включително с мен) е във висша степен нормално и не трябва да смущава никого.
Случили и неслучили прогнози са временни явления и състояния в безкрайния ход на времето.
И друг път съм споменавал тезата на Волтер (ще възпроизведа свободно): Може и да съм остро и категорично несъгласен с тебе, но съм готов да дам живота си в непримирима борба за правото да изкажеш сводобно мнението си.
За мене ти не си човек, който е изказал неверни икономически съждения (икономиката е социална наука и вяроното и невярното са много често относителни), а форумен приятел, от когото мога да науча нещо и който ме стимулира да дам нещо повече, знаейки, че ще бъда прочетен.
Апропо, на всички тука гледам като приятели. Ако има привърженици на "чистата раса", не бързайте да ме съдите, а първо прочетете по-надолу.

Моята субективна гледна точка е, че мнението трябва да се изказва свободно, спокойно, но при зачитане на правото на другия да е различен и като се щади неговото достойнство. Знам, че няколко пъти съм преминавал сам тази граница, но търпението ми не е безкрайно за безобразници.
Ти пък си "избрала" изначално да си полемична, остра. Обиковено не започваш първа, но и не можеш дори да допуснеш мисълта да подминеш нещо, да изтърпиш. Твое право.

Ето, тук е мястото, да изтъкна нещо само с няколко думи. В моментата се обръщам към всички форумци ! Няма да ви мъча с философии.
Ще задам само един риторичен въпрос !
Представете си, че поради и заради нечии интереси ни бъде отнето правото да общуваме свободно в интернет, как ще се почувствате тогава??? При преследвана цел повод винаги ще се намери, това го знаем, но с безобразното си поведение даваме идеалното извинение и обяснение на тези, които искат да ни затворят устите!

Ето, приятелко, макар че с тебе сме икономически противници, вече сигурно 5 години успяваме да говорим прилично, а може би не винаги е било лесно.
А на много други хора - уж умни, начетени, хабилитирани и кви ли не (всякакви имаше и тук и в другия форум), не можах да им внуша, че това ще свърши зле.
А пък аз, дето все съм се "борил" за чест и свобода, напоследък съм също често цензуриран и трит. Затриха ми дори едно шеговито разказче за "сривльовеца".

Да ви е честита цензурата, дами и госрпода, другарки и другари !!!

Приликата с лица и събития е случайна, а написаното не е препоръка за инвестиционни решения :-))))

Нямам за цел да назидателствам, да набивам канчета, но ми е трудно да приема, че още има хора, които не виждат какво става тук (разбира се и по света, преди всичко). Ох ! Къв Ъп, къв Даун, бе хора ! Тя дано къщата не падне !







Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-18 19:58 от nacheff.
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 16:52:50
Nacheff,

По някои неща бяхме съгласни и заради тях сега написах поста си. Последното ти изречение отнова казва същото. Всъщност, написах го, защото ми беше приятно да те "видя" smiling smiley

Не пиша, защото за себе си съм си дала сметка, че съм изгубила прекалено много ценно време да "наливам вода в решето". Характерче smiling smiley Никой (или почти никой) не помни, че съм казвала, че както има ъп, така има и даун, и че и двете зависят силно от общата икономическа среда. Помнят какви ли не дивотии, казани от други за мен само по предположения. Цели легенди за скромната ми персона се сътвориха :]

Мога само за себе си да съм доволна, че съм имала добър диалог с хора на противоположни мнения. Тинки дори ми е помагал за разни софтуерни магии, за което му благодаря (пак). Надявам се въпреки сговняната ситуация да си добре и твоите хора, също. Хайде, че стана "искрено и лично" :]

Цензура никога не съм одобрявала. Дори и за форумци, псуващи и обиждащи. Ако преценя, че ми налагат цензура тук, отново ще спра да пиша.

П.С. Волтер е голям мозък smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-18 16:54 от Joan.
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 16:58:17
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Върни се малко назад и виж защо е дошла кризата.
>
> Не може да кажем криза е и да "амнистираме" всички
> довели ни до кризата.


Ех, Тинки, ако можехме да докопаме тия, дето ни доведоха до кризата! Ама са недосегаеми. И пак си раздават бонуси, ни лук яли....
Re: Цените на имотите в София продължават да падат
18-11-2009 - 17:10:31
avatar
Пламен Николов Написал:
-------------------------------------------------------
> Kъм 4овек, Дичо и др. Иванов:
> Защо се мъчите да обяснявате какво е това криза и
> има ли почва у нас. Моя бизнес е супер далече от
> всякакво строителство и имоти, но кризата доста
> сериозно ни удря, удря и нашите клиенти. Като
> тръгне доминото трудно някоя плочка може да остане
> права. Колкото до Валсодарчо - очевидно още не са
> го съкратили и не са му намалили заплатата и може
> да ръси мозък на поразия. Това е парадокса в тази
> криза - много от шефовете по сантиментални или
> други подбуди поддържат стандарта на живот на
> служителите си и до последно се стремят да не
> вземат непопулярни мерки. Но ако от Нова година
> нещата не тръгнат нагоре всичко ще се срути. И ще
> се сбъднат много мечти за имоти по 100 Евро и
> наеми по 20.

Чичо, това че има криза при имотите и дейностите свързани със строителството, не значи, че има криза на всякъде! Търговията с хранителни стоки бележи ръстове, има и други бизнеси, които са дръпнали много през последната година.
Например - суровините за перилни препарати са паднали ДВОЙНО, цените и продажбите не smiling smiley

Са на всички които са в строителството им се иска всичко да се сгромаляса - аме НЕ. Не всички са маскари!

Когато някой губи - друг печели! За едни брадва- за други сватба smiling smiley


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход