Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Каква е кризата?

Публикувано от др. Иванов 
Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 21:41:49
Аз не разбрах каква е връзката на въглеродните емисии с темата, нито на цените на ел.енергията в САЩ. Както и това, какво произвеждаме или не ние? Отделно в САЩ токът е на 110 волта, което удвоява цената.

Цените на жилищата в Япония са уникален случай. Често се дава като пример, че цената на имотите по Гинза в най-големият им връх е била по висока от цените на цялата недвижимост в Холандия. Ако в България имотите бяха средно 20 пъти по-скъпи от колкото в Европа, а на Витошка 100 пъти повече отколкото в Амстердам, щях да съм напълно сигурен, че имотите рано или късно ще паднат. Но когато имотите в България са средно 4-5 пъти по-ниски от тези в Европа бих заложил, че след 5 години ще са с по-високи цени, а след 10 с още по-високи.

Въпросът беше защо една пералня или хладилник, които работят без проблеми 10-12 г. се сменят на средно 2-3 години? Дали ще продължат да се сменят с тази чистота, когато кризата обхване потребителите или ще ги ползват по 7-8. И какво ще стане тогава с техните производители, какво стана с производителите на коли вече виждаме. Дали в кризата хората няма да се замислят има ли смисъл да си сменят колите, бялата и черна техника на 2-3-4 години при положение, че им вършат същата работа или да дават повече пари за жилище, туризъм, свободно време?

Преди 10 г. поне половината от потребителите започваха да изпитват нужда от нов компютър след 1 година, защото новите програми го изискваха. сега едва ли са повече от 5%.

Анонимен потребител
Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 21:45:48
Quote

да дават повече пари за жилище, туризъм, свободно време
Тука бъркаш купуването на жилище, което води до заробване с удволствията от живота smiling smiley
na
Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 21:59:12
по повод на "евтините" имоти в Бг вижте тази статия: Каква къща може да се купи за $200К в различни градове в Сащ
link
Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 22:03:19
Монетарната система разпределя лошо благата на земята.Как един футболист може да взема милиони само защото ритал добре топка ясно е че в системата има нещо объркано.Тази система създава само лъжи и лакомия.Повечето реклами по тв. са откровенна лъжа.Пример глобиха Раифанзен банк 6 мил.лева рекламират безплатна застраховка живот за целия период на ипотечния кредит а не правят такава.Банките са толкова лакоми че ни докараха до това дередже та са били наясно какво какви ще са последствията от това раздаване на пари.Сега вече сме в периода на СТРАХ.После пак идва лакомията.
Как става така че САЩ консумират повече блага от колкото произвеждат и това вече цял век.Причината е пак монетарната система на която главен диригент е ФЕД правят каквото с искат без да се контролират.
Докато не се промени този световен монетарен модел и долара да не е основна валута няма да има оправия.Цял свят ще бачка за САЩ срещу хартийките наречени долари които си ги печатат когато и колкото искат.
Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 22:17:42
morski Написал:
-------------------------------------------------------

> Как става така че САЩ консумират повече блага от
> колкото произвеждат и това вече цял век
.Причината
> е пак монетарната система на която главен диригент
> е ФЕД правят каквото с искат без да се
> контролират.
>

Ами не е така! Произвеждат хората и това си е! Това е най-силната икономика в света,просто защото произвеждат!Руснаците печелят от суровини ,а американците правят продукция! Гигантът на др. Иванов-Газпром е една дупка/или хиляди дупки/ и като всяка дупка може да се затвори по-всяко време!
Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 22:23:53
Как става така че САЩ консумират повече блага от колкото произвеждат и това вече цял век.Причината е пак монетарната система на която главен диригент е ФЕД правят каквото с искат без да се контролират.

Темата е за това, дали не минава времето, когато ФЕД правеха каквото си поискат.

Основното е печатането на пари. Без значение дали баха САЩ или Швеция, напечатаните от тях пари бяха конвертируеми, т.е. с тях можеше да се купи стока от целият свят. Стока, която носи стойността в себе си, срещу пари, кото струват колкото хартията на която са напечатани. Шведът идва, наема апартаменти и за 6 ивро си купуна телешко. Същого телешко в Швеция струва 30 Е. Оказва се, че парите с които купува стока навън струват 5 пъти повече от същите пари, но в Швеция. Защо? Ами защото шведското правителство знае, че са "менте", зад тях няма нито злато, нито стоки ири услуги - примерът с американските и китайските ресторантьори, бръснари и адвокати. На практика американското правителство следи зорко, като му пробутваш напечатени от ФЕД хартии, поне да са много, но те поощрява да ги харчиш в чужбина. Защо САЩ са в дефицит? Защото най-добрите работници не могат да произвеждат? Не, в дифицит са, защото е само счетоводен, реално светът изсипва стоки в Америка и я прави богата, а Америка печата на стари вестници пари, че и се тюхка, колко е вътре от цялата работа.

Аз не съм наясно съвсем как става номера, но го усещам. И усещам, че номерът няма да минава още дълго. Америка кучета я яли, въпросът е за Европа. Откъде се пръкнаха 450 млрд. евро? Това е цената на 3-4 хиляди супер модерни заводи. На 400/четиристотин/ самолетни завода, каквито Еърбъс продаде на Китай, по 15 самолетни завода в страна, а на Сл.бряг поне четири. Това се материализира на хартия и се кръсти пари. Това са Десет Милиона Апартамента, напечатани на хартия. Това дето ще го строим за 10 г. на комплекса и то със зор, тея го напечатаха за 1 месец.

Каква е кризата?
Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 22:45:07
Всичко което си написал в последния пост е вярно Иванов.
Знаеш ли къде отидоха парите и на ФЕД и на ЕЦБ.Да покрият балонизираните активи, които уж ги имаше.
Тоест да направят така че тези активи да струват толково колкото са показвали счетоводно и хората които са ги имали са си мислели че струват.
Така че тези пари няма да бъдат уползотворени за нищо ново, което тепърва трябва да се произведе.
Що се отнася до Гугал и Газпром, ти си помисли какво ще има след 50 години като актив компанията Газпром.
Русия е една държава която изцяло разчита на суровините си, нищо научно или технологично не се развива там, имайки предвид климата им, след изчерване на суровините това ще бъде една черна дупка, освен ако до тогава не сменят политиката и приоритетите си.
п.п Докато световните валутни резерви са 65% долари и 25% евро няма да има друга конвертируема валута.
Най-големия собственик на злато в света е САЩ с над 8 000 тона.Китай има не повече от 500 тона.
Най-големите петролни резерви в света са в САЩ.В САЩ има мораториум върху разработването на петролните им залежи, които са едни от най-богатите в света.Изводите оставям на теб.



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2009-10-31 22:52 от ivo_1.
Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 22:54:15
Няма никакво съмнение ,че печелившия участник във втората световна война е САЩ и това определя хода на историята и икономиката поне за 100 години след нея!Вие какво си мислите ,че след като е стъпила армията в Европа ,после казва гуд бай и пито-платено!Няма такъв филм!Индустрията на опустошена Европа и най-вече Германия е изградена с американска помощ и участие-смесени дружества и най-различни форми на интереси и това си продължава и до сега!Викат му вече ,за благоприличие глобализация и ефекта от финансова спекула ,започнала с не -толкова големи пари в щатите разтърси здраво и Европа именно заради тези здрави връзки от войната насам!
Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 22:55:59
Ето и кой колко злато има в резерва си

Re: Каква е кризата?
31-10-2009 - 23:15:48
До колкото си спомням в развитият свят 5% са достатъчни, за да хранят останалите 95% от населението. Ако сложим още 15% за отопление, транспорт, медицина и каквото там жизненоважно се сетите, ще дойде, че само 20% от хората има нужда да се трудят.

Въпросът е: какво да правят останалите 80% и кой да са прецаканите да работят smiling smiley

Според мен - занимават се с безмислени дейности. Някой си взема заплата, за да измисли дизайн на етикетчето, залепено на батерията на последният модел ГСМ, което никой не вижда, понеже е закрито под капака.

Хиляди безмислени професии, обучения, стаж. Тонове изписана хартия и изхабено електричество, за поддръжка на безмислените дейности. Едни хора изхабяват мегавати за да осветяват бизнес сграда, в която денонощно разискват как да спасят горите от изсичане и атмосферата от замърсяване. Смях!

И всичко това, защото на човек трябва да му се намира работа, че иначе започва да върши дивотии (казармена практика).

Живеем в абсурден свят и цената на парите е най-малкият ни проблем.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход