Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

А някой сети ли се за.......

Публикувано от SpensX 
na
Re: А някой сети ли се за.......
10-09-2009 - 22:01:30
Иванов, не мислиш ли, че е смущаващо човек с 5 езика да е сервитъор? Канадския професор може би знае 1-2 езика, ама си живее охолно и не му трябва да знае други езици, защото навсякъде се говори Френски и Английски.
Мисля, че е лудост да сравняваш Сл.Бряг с Канада, а е и тъпо да сравняваш малко курортно селце с цяла държава; Най- тревожното е, че си вярваш на глупостите, които пишеш, как може да наречеш Сл.Бряг цивилизация? Апартаментите в Канада поне се издават завършени с подово настилики, готови кухни и бани;
какво правиш в Сл бряг през зимата?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-10 22:06 от na.
Re: А някой сети ли се за.......
10-09-2009 - 22:38:07
Малкото курортно селце е един от най-големите развлекателни центрове в света с около 500 хил. легла и доста над 1 млн. чужди туристи на година/за общината/, повече отколкото Рио де Жанейро. И с доход на човек поне 2 пъти по-висок от този на Канада. За съжаление това е само за общината, а не за цяла България.
Зимата, тези дето живеят и работят тук обикновенно ходят в екскурзии в чужбина, защото тук живота е лесен, не трябва да се гърбиш за да живееш добре. Сервитьорките не ги жали, имат по големи къщи и живеят по-нашироко от професорите в канадските университети, а като ги гледам не са се скършили от работа. Вероятно в Канада за това дето работят ще ги изгонят на мига, а в най-собрият случай ше им платят поне 2-3 пъти по-малко от колкото тук.

Аз какво правя? когато съм тук ставам към 8, гледам до 9 телевизия, след това отивам някъде да пия кафе/преди четях вестник, но вече са толкова тъпи, че даже с кафето ги отбягвам/. След това обикалям комплекса за да видя някоя делавера, обядвам и се прибирам да поспя, че било полезно. Като стана ходя в Стария град да разтягаме локуми за риба, другарки, и да чакаме да излезе нещо, та да изкараме някоя хилядарка./естествено, като стане първото което правим и да се изнесем на бегом в данъчното да я обявим, иначе не мога да спя/. Вечерям и се прибирам. Като съм със жената почти същото но със нея. Като има риба излизам с някоя лодка или ловя по пристаните. В останолато време се занимавам с работи които ми харесват и такива, които да ми дакарат някакъв приход. Парадокса е, че като си свободен виждаш по-ясно нещата и може да не е много, но капе колкото да преживяваш.

Не е интересно като да търчиш на работа в някоя канадска фирма, но на мен ми харесва. като ми писне отивам за 2-3 месеца в Бразилия да се видя с приятели, но там е скука в сравнение с комплекса. Сега смятам да отида до Тайланд, че излезе нещо за внос, та общо взето това правим.
Re: А някой сети ли се за.......
10-09-2009 - 22:43:16
na Написал:
-------------------------------------------------------

> какво правиш в Сл бряг през зимата?
=============================================================
ше оди за риба
парите,които спести от НЕядене на друго,освен попчета и цаца,ще стигат покриване на такса "поддръжка" :]
в слъчев бряг средно таксата е към евро на кв на месец eye popping smiley
на 100 кв,иванов се изстрелва веднага на 100 евро на месец за "поддръжка" на басейна,който е затворен,както и оборки :g:
na
Re: А някой сети ли се за.......
11-09-2009 - 07:32:17
Асене, те за Иванов 100евро са джобни пари;
Иванов, как може да твърдиш, че доходите в Сл. бряг са двойни на Канада? Защо китайците още не са се усетили да имигрират при нас ако е толкова добре; Интересно ми е колко прави един сервитъор годишно там(да не забравяме, че сезона е 3 месеца), и съм убеден, че е поне 5 пъти по-малко от Канадския професор(имам познат професор, който взима над 100$/час за консултация на фирми, отделно има частен бизнес и преподава), за кой има по-хубава къща и стандарт на живот ми се струва смешно да споря; Иванов, ако искаш да сравняваш Сл.бряг, вземи курортно място като Хемптънс, Саут Бийч или Малибу; ама не може веднъж да парадираш за богатство и после да се отмяташ, че в Сл. Бряг било супер евтиния;
Re: А някой сети ли се за.......
11-09-2009 - 09:54:33
Иванов, как може да твърдиш, че доходите в Сл. бряг са двойни на Канада?

Доходите всъщност са повече, но не ми се смяташе.

Защо китайците още не са се усетили да имигрират при нас ако е толкова добре;

Емигрират масово, доста време през 1998-2003 наемах заведения, и ги преотдавах на китайци. Закото в България е хубаво те не се обособяват като отделна група, както в страните където ги преследват и не се чустват уютно, а се смесват с българите. Това, което ме е изумявало винаги. Наемат апартаменти сре българи, след това взимат някоя баба да им гледа децата и да ги учи на български, а най-ме кефеше като видех група ученици по улиците в които с българите има и 2-3 китайчета/тинейсжъри/. Даже често чувах две китайчета да си говорят на български.

А на Сл.бряг има достатъчно китайци, но тук работят предимно скандинавци. Всяко по-добро нощно заведение е с персонал от тях. Има такива, което се наемат от чужди фирми и даже партиерите си водят от там. Преди 2-3 дни ме канеха в един коктейл бар трима негри от Нигерия.

Сервитьорките взимат различно. Има веста, където взимат малко, но поне където аз хадя взимат само от бакшиши по 3-4 хил на месец. При сезон от 5 месеца. Зимата работят на Пампорово и Боровец. А 3-4 хил. на месец тук са колкото 10 хил. долара в Канада.

Но не това е важното, а че тук сега се дели баницата, което в Канада и САЩ е било преди 100-200 г. Там винаги ще си останеш наемен работник, гол като пушка. В най-добрият случай с едно жилище, което ще плащаш 30 г. Както ще бъде в България след 1-2 поколения. Но сега не е. А вие се набутахте да бачкате там, а не да се преборите за парче от баницата тук. Всъщност и аз загубих няколко ценни години по чужбина, добре че поне се научих на някой местни пинизи, та сега ако закъсам поне мога да работя като организатор на ресторант за добри пари. Та на Малибу може да е златно, но не е твое, докато тук много лесно нещо може да стане твое. Ако имам зимна пързалка мога ли да я сложя на Малибу? Мога ама в шестък! А тук дойде една от Холандия дето я купила на старо, от общината взе под наем едно място на брега и сега има зимна пързалка, когато навън е 35 градуса се пързаляш и се блещиш в морето. А в Саут Бийч щеше да обикаля като куче за да сложи витрина със сладолед. Ама както е казано в рекламата - само с празна глава и навирен нос не става. Ти ще изтървеш страната на неограничените възможности за да отидеш наемник в Америка.
Re: А някой сети ли се за.......
11-09-2009 - 10:08:12
Много е трудно да напуснеш Китай , трябва да платиш там . Мадам Че или Чен с това се занимаваше ама май я няма вече . Тия смотаните дето ги виждате по илиенци , техните бащи са платили луди пари на тамошните функционери да ги пуснат през граница .
Re: А някой сети ли се за.......
11-09-2009 - 10:50:45
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Малкото курортно селце е един от най-големите
> развлекателни центрове в света с около 500 хил.
> легла и доста над 1 млн. чужди туристи на
> година/за общината/,


Виждате ли, другарю Иванов, тук се крие ключа от палатката. При 500 000 легла и нормална почивка от 2 седмици, то комплекса трябва да поеме за сезона доста над 3 милиона туристи, а не ЦЯЛАТА община - "доста над 1 милион". С други думи според вас комплекса е на 1/3 зает... Ако моите имоти бяха на 1/3 заети, щях да се хвърля от някой мост. За останалото сте мнго прав.
Не разбирам омразата на отвъдокеанските антибългари, ама много ми напомя на един стар виц, дето едно негърче се боядисало бяло за майтап, а баща му взел та го набил. Горкото се разплакало и през сълзи заявило "от 3 минути съм бял и вече мразя негрите". Пичове, много ви благодаря за акъла който наливате в тоя форум от няколко години, ама не мога да разбера омразата, която лъха от вас откъде идва. В уса се печелело много, ми печелете си. Утре Обама ша ви напечата още, че да печелите още повече. Лек ден на всички.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-11 10:52 от kopan.
Re: А някой сети ли се за.......
11-09-2009 - 10:54:33
kopan Написал:
----------------------------------------------------
> Не разбирам омразата на отвъдокеанските
> антибългари, ама много ми напомя на един стар виц,
> дето едно негърче се боядисало бяло за майтап, а
> баща му взел та го набил. Горкото се разплакало и
> през сълзи заявило "от 3 минути съм бял и вече
> мразя негрите". Пичове, много ви благодаря за
> акъла който наливате в тоя форум от няколко
> години, ама не мога да разбера омразата, която
> лъха от вас откъде идва. В уса се печелело много,
> ми печелете си. Утре Обама ша ви напечата още, че
> да печелите още повече. Лек ден на всички.
>
*ok* *ok* *ok*
Re: А някой сети ли се за.......
11-09-2009 - 11:45:44
kopan Написал:
-------------------------------------------------------

> Не разбирам омразата на отвъдокеанските
> антибългари, ама много ми напомя на един стар виц,
> дето едно негърче се боядисало бяло за майтап, а
> баща му взел та го набил. Горкото се разплакало и
> през сълзи заявило "от 3 минути съм бял и вече
> мразя негрите". Пичове, много ви благодаря за
> акъла който наливате в тоя форум от няколко
> години, ама не мога да разбера омразата, която
> лъха от вас откъде идва. В уса се печелело много,
> ми печелете си. Утре Обама ша ви напечата още, че
> да печелите още повече. Лек ден на всички.


Наистина не разбираш, защото омраза просто няма. Смешно е когато някои хора се изказват като капацитети за неща, които само са виждали по ТВ, списания или по Интернет и правят абсолютно нелепи сравнения. Не знам дали си забелязъл, но откакто падна правителството на БСП и ДПС не се излива "злъч" по България от "чужденците" във форума. Има и една друга зависимост границата в мисленето на форумците за някои неща не е Атлантика, ами Калотина или Кулата, ако щеш, както Чърчил се е изразил навремето - Европа свършва там, където започва да се пие боза. Такива като боядисаното негърче съм виждал доста - дошли-недошли и вече са други хора, те са не по-малко неприятни от "специалистите" по запада от БГ.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход