Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моля за съвет

Публикувано от deepblue 
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 16:41:58
нека да кажа и аз.....

deepblue,
Не се бутай между шамарите! Прочети още веднъж какво е написал koganev! Аз съм минал по този път (както сигурно и много други) и трябва да ти кажа - голям гъзнич е!
За теб трябва да има само един важен въпрос - мнението на жена ти и дали можете да постигнете единомислие. Всичко друго - лесно или трудно - е човешка направия.
И бъди благодарен, че има форуми като този - повярвай ми!
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 17:12:18
Гледам, че съветите до момента са предимно да се запази кешът на колегата. Обаче никой не дава разяснения за евентуалния правен казус по делбата на имота. Защото вариантът да не постигнат консенсус и да се наложи да си разделят имота по правен път задължително е губещ за собствениците, доколкото ми е известно, в качеството ми на пълен оридически профан.
И на практика спестяването на тези 40 хил. лв може да доведе до загуба на други някакви хиляди от нерентабилна продажба, както и до това, човекът да си загуби жилището, в което живее и да тръгне да търси ново с 40 хил спестени + някоя друга хилядарка от делбата.
Тук може да става дума по-скоро за минимизиране на загубите. Определено ситуацията е доста деликатна и изисква добра прецента на евентуалните варианти.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 17:16:28
deepblue Написал:
-------------------------------------------------------
> От чисто правна гледна точка - може ли вуйчото да
> "провокира" продажбата на апартамента, като
> съсобственик без желанието на другия съсобственик
> - тъщата? Как става това ?

Отговорът на този въпрос би трябвало да залегне в по-нататъчната ви стратегия. Има колеги със съответното юридическо образование, посещаващи този форум. Дано ти забележат темата и ти отговорят.

Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 17:38:45
е то е ясно че ако не се разберат кои на кого да наплати дела е по -изгодно сами да си го продават а не да се продава на търг от съда.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 18:08:37
avatar
deepblueq

Не се заигравай с прогнози какво ще стане с пазара и колко ще струва панелен апартамент.Събери цялата собственост от чичото и тъщата, и започвай спокойно да се оглеждаш за замяна с по голям.За чичото ползвай някой от не многото близки роднини за посредник, за да не са пазарите директно.Стой на позиция имам само толкоз и не мога да намеря повече /за сумата която ти си си определил/.
Успех.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 18:10:05
zrfy, при една съдебна делба, ако се стигне до публична продан, съделителите могат да купят винаги на най-високото предложение - т.е. ако имат кеша и са решили да минат по тоя път, те няма да се "минат". Друг е въпросът какво става с роднинските взаимоотношения...
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 18:17:28
Най-простия бърз и нестресиращ вариант е дийпблу да даде парите и да вземе апартамента. Особено ако жената така и харесва (щом апартамента е от нейната рода). След това ще е на + апартамент където спокойно ще си живее и на -40 000 лева. Кокото и да падне този панел няма да стане за без пари, т.е. теоретичните загуби ще са от порядъка на няколко хиляди евро. Ако падне цената на апартамента ще паднат и цените на други апартаменти. Практическата печалба е спокойствие и липса на разправии с родата.
На мен лично ми се наложи да реша подобен казус и да метна 30 000 лева за 1/2 имот. При това теглих кредит, а никак не ми се искаше. Разправиите с родата могат да накарат човек да извърши и такива действия. Сега се чувствам отлично - ако закъсам с кредита ще го продам без да ми пука за толкова пари - ще се върже по 100 евро кв.м за търговска площ все някой ще го вземе :-)
Все пак съвета ми е съобразен с мащаба на парите - не стават нито за бизнес, нито за друг имот. Ако бяха повече е друг въпрос.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 20:02:04
Да добавя и аз: след като миналата година вие сте настоявали да му дададете тези пари, а той отказвал, а сега -обратно, влезте в ситуацията: мънкайте малко, че вече нещата са променени, има бебе, трябват пари, кризата вече навлиза яко, положението е сериозно, колебайте се, кажете, че цените падат, мънкайте, колкото може повече-без да си разваляте отношенията, той трябва да почувства, че
тези 40 000 ,които иска, никак не са малко пари и за всеки е трудно да ги даде, а може и да се откаже. Да видите как ще реагира, какво ще направи.

Ако продължи да натиска, но прояви колебание относно цената, предложете му да извикате оценител, за да бъде всичко честно и професионално, и да няма излъгани.

Придобивате апартамента и живеете спокойно, известно време. След това преценявате новите обстоятелства на пазара и въобще и действате по -нататък.

Но да му се дават просто така 40 000 лева в тези времена, е малко щедро.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-26 20:02 от general.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 20:08:28
Пич въпреки че искаш съвет ми е трудно да ти го дам.Не се забърквай с роднините финансово това е сигурен начин да си развалите отношенията.Нека тъщата ти и брат и да си оправят собствеността.Ти мисли за себе си и си търси жилище без да разчиташ на роднини и приятели.Живей в този апартамент безплатно протакай и събирай кинти.Печелиш че не плащаш наем.Не вярвам някой да ти даде 52500 евро за 66кв панел.Обяви го пробно в някой сайт на тази цена без реално намерение да го продаваш снимай само блока и не пиши кой е апартамента за да не го познаят роднините. Резултата ще е следния: ще ти звънят поне 100 агенции за недвижими имоти с предложение да ти продадат имотаи почти никой купувач.Ако все пак ти звънне някой няма да ти предложи повече от 30000 евра и то със заем който евентуално никоя банка няма да му отпусне.Желая ти успех



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-26 20:12 от ppetrov66.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 21:43:51
26 Май 2009, 08:48
Източник:
С 24 процента паднаха средните офертни цени на панелните жилища в най-големия комплекс в столицата „Люлин" от ноември до последната седмица на май, сочи справка в сайта за недвижими имоти www.@#$%&, цитиран от "Мотинор". При двустайните поевтиняването е по-голямо - 25,6 на сто, а при тристайните по-слабо - 22,4 процента. Най-голям спад на цените на 2-стайните панелки от 39% статистиката отчита за първата част на мегакомплекса. Сега те се оферират от 571 до 759 евро за единица площ, като за най-евтиното се искат 40 000 евро, а за най-скъпото - 51 000 евро. Офертите за тристайните са паднали с една четвърт и са от 40 000 до 89 000 евро
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход