Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моля за съвет

Публикувано от deepblue 
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 12:52:28
gekko Написал:
-------------------------------------------------------
> Моя съвет ще е най-странен, но това не означава,
> че не съм напълно сериозен. Изчакай изборите и ако
> пак се очертава да те управлява червената мафия.,
> взимай си парите и семейството и емигрирай някъде
> западно от и/или северно от София. Повярвай ми
> така ще си направиш най-голямата услуга, не само
> на себе си, но и на семейството си. И остави
> тъщата, вуйчото и другите да се оправят с
> панелката в Редута.
>
> Това не е майтап, напълно съм сериозен !


Всъщност това е най-смисленото предложение.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 13:35:47
Според мен се пазари, смъкни до 30-35 000 и добий контрол над цялото жилище. Впоследствие когато пазара се установи на стабилно ниво ще мислиш за замяна с по-голямо, каквото и да е то. Редута не е лош квартал според мен. Подходящ е и за деца за разлика от други райони. Успех в начинанието! *beer*
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 14:06:16
stamby,

Няма да се навие да смъкнем цената, въпреки че и аз смятам посочената от теб за реалната. Отделно нямам желание заради 5000 лева +/- да се изпокараме (не че са малко пари). Предпочитам наистина да си запазим отношенията нормални.

Quote

Подходящ е и за деца за разлика от други райони.
Май заради това си струва да ги дам тия 5000 отгоре.

Камелия,

Quote

Каквато и да е ситуацията след години, аз лично, бих предпочела да я посрещна в собствено жилище,придобито при падаш пазар за "жълти стотинки", с което да разполагам както намеря за добре, когато му дойде времето. При това, без да връщам заеми....

Може би това е най-рационалният поглед в момента. Жена ми отстоява същото мнение smiling smiley Май е истина, че жените са по-рационалната половина на човечеството.

коганев,

В краткосрочен аспект плановете за покупка на ново жилище ще минат през продажбата на настоящето, което много вероятно да доведе до влошаване на отношенията с роднините (при делбата), така че не съм сигурен в каква посока е точно съвета ти.

Иначе, колкото до изборите - и на мен ми се въртят подобни мисли. Определено животът на Запад е много по-спокоен и уреден. НО.. за момента трябва да реша в срок от няколко дни какво да правя с този апартамент. Вуйчото не му се чака до изборите.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 15:05:24
deepblue, според мен вуйчото се опитва да ви извива ръцете. Той настоява "да решите" проблема с апартамента, като му дадете едни 40 000 лева. И притиска. А Вие почти сте му клекнали.

Нека първо съберем фактите:
1. Вие имате едни 40 000 лева.
2. Имате къде да отидете за няколко месеца.
3. Този апартамент Вие не го желаете, защото ви е станал тесен.
4. Половината от апартамента е на тъщата, която е готова да ви го прехвърли.
5. Вуйчото, собственик на другата половина не е склонен да намали цената, а и вие не искате да преговаряте, за да не се изпокарате по роднински.
6. Същият вуйчо е на зор за пари и то точно 40 000 лева.

Болднах най-същественото според мен.
Моето мнение е, че като толкова много вуйчото бърза "да решите" проблема, защо не си го "реши" той?! Нали е собственик, който е определил твърда цена, купувачът му е сигурен въпреки, че купувачът не иска точно този имот. Извинявай, но ти глупав ли си или какво?! (това да не се възпрема като обида)
Като е толкова твърд в цената вуйчото, нека да брои на тъщата едни 40 000 лева, тя ви ги дава както е склонна да ви даде 1/2 апартамент. Вие събирате багажа, отивате на въпросното място, където може да останете няколко месеца с 80 000 лева кеш. А сети се какво да правиш с тях след няколко месеца.
А вуйчото да си го продава и да си вземе мечтаните пари.
1. Така вие ще си търсите по-доброто жилище, докато цените падат!!!
2. Вуйчото ще си търси купувачи на 80 000 лева, които "ще му се редят на опашка"...
3. Виновни няма да има, защото той е определил цената!
4. Тъщата си е дала обещаното.

... и три дни яли, пили и заживели щастливо.
Един ден може и да почерпиш.
*drunk*
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 15:46:47
Scyther,

Аз разсъждавам точно като теб (Жена ми е на друго мнение както вече споменах), но има два проблема:
1. Вуйчото няма 40K и не иска имот. Тоест отпада варианта той да го купи, което значи, че за да събера тия 80K отиваме на разпродажба.
2. Дали наистина ще си струва цялата разправия по продажбата, делбата, преместването? Ами ако след половин година нещата не са мръднали?
Има риск и събирайки мнения се опитвам да преценя дали си струва да се поема този риск.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 15:48:19
Kажи на вуйчото тои да ти даде 40К , не че ще ги намери ама така ще му затвориш устата . и не бързай ти имаш кеша а тои е на зор , ослушваи се докато не ти направи изгодно предложение а и цените падат особено на панелите така ч е с времето печелиш 2 пъти хем цената намамлява хем ако си държиш парите на високи лихви в банката ти се увеличават. Ако лихвите се задържат на тия нива след 3-4 години дори да му платиш 40К ще ти останат 40-50% лихва върху тях.Тука изниква въпроса за дела на тъщата ако ви го дари сестрата на съпругата ви може да оспорва. то наи-справеливо ще е и тя да получи 1/4 .



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-26 15:57 от nradev11.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 16:05:08
От чисто правна гледна точка - може ли вуйчото да "провокира" продажбата на апартамента, като съсобственик без желанието на другия съсобственик - тъщата? Как става това ?
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 16:09:15
както казах по-горе не става защото никои нема да купи 1/2 апартамент освен ако не е на безценица.ако тъщата не е съгласна може да иска делба ама е бавно и не е ясно дали ше земе 40К. ама то пък като не ползва имота какво друго му остава, може би ако му предложите некав наем да миряса ( като разбира се приспаднете подобренията) .не каза от колко години е такава ситуацият( в смисъл коя година го наследиха)



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-05-26 16:13 от nradev11.
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 16:29:27
deepblue Написал:
-------------------------------------------------------
> Scyther,
>
> Аз разсъждавам точно като теб (Жена ми е на друго
> мнение както вече споменах), но има два проблема:
> 1. Вуйчото няма 40K и не иска имот. Тоест отпада
> варианта той да го купи, което значи, че за да
> събера тия 80K отиваме на разпродажба.

Какъв е проблема да му кажеш, че и ти не искаш този имот?! Това, че няма пари е повече от ясно, но какъв му е проблема да го ипотекира или да ги вземе на заем от някъде и после да го продаде, АКО може. Не се набутвай във вариант с разпродажба. Първо защото 80 000 лева доскоро изглеждаха смешни пари, а сега не са. След година ще са много. Такава е тенденцията, няма какво да се лъжем.
И второ, продажбата ще отнеме много време, през което време цената ще пада...
Откъде накъде ще иска да му купиш половината и то точно за такава сума?!
Нека да пробва да го продаде тогава и ще види...


> 2. Дали наистина ще си струва цялата разправия по
> продажбата, делбата, преместването? Ами ако след
> половин година нещата не са мръднали?
> Има риск и събирайки мнения се опитвам да преценя
> дали си струва да се поема този риск.
>

Говориш за икономическата ситуация. Ти наистина ли смяташ, че нещата ще се върнат както бяха преди година-две? В условията на световна криза, прецедент в историята? Кое е по-вероятно да се случи според теб, да мръднат нещата или да не мръднат? Помисли малко и си направи прогноза. Мен лично кризата вече ме удари здраво. Клиентите ми дължат много и не виждам светлина в тунела. Разчитах на вторичен доход, който ужким беше сигурен, но от днес се оказа, че не е. Това не е изненада за мен, но потвърждава тенденциите. Така са много хора и ще стават още по-много. Покрай мен приятели губят работата си. Бюджета е издънен яко и съкращения на персонал, на разходи вече са ежедневие. А още сме в самото начало. Как мислиш, че ще продължи това?
Кое създаваше в България предпоставка за разтеж на цените?
Банките с лесни кредити, спекуланти и убедеността, че за 2-3 години ще стигнем западния стандарт на живот. При това без икономика, а със строежи на молове и хотели. Сега банките спряха кранчето и кое ще ги накара да го пуснат отново при разтяща безработица, падащи цени на НИ и неплащане на ипотеки? Спекулантите изчезнаха или станаха продавачи, а от илюзията, че сме ги стигнали вече започнахме да изтрезняваме.
Кой ще купува тъпите апартаменти от тук нататък и с какво?
Хайде да не се отплесвам, само едно ще те посъветвам. Стискай кеша здраво и го обърни във валута. И държа на предният си пост.
Успех!
Re: Моля за съвет
26-05-2009 - 16:35:11
Scyther,

Благодаря за съветите!

nradev11,

От около две години.

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход