Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Сега е момента за апартамента.

Публикувано от gamen 
Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 08:29:38
Настана подходящо време за покупка на жилище. Около това мнение се обединиха експерти от “Колиърс интернешънъл”, Уникредит Булбанк и “ФинСити”. Цените на имотите стигнаха нива, изгодни за купувачите, а нов съществен спад не се очаква, прогнозира Татяна Емилова, мениджър “Жилищни имоти” в “Колиърс”.
Данните на компанията показват, че от края на 2008 г. офертните цени в София са намалели средно с 6%. По-голям спад има в райони с надути доскоро оферти, като Докторската градина. Там цените “продава” са спаднали с 14-15%. От “Колиърс” са на мнение, че до края на годината цените едва ли ще паднат с повече от 5-6%.

Според Мартин Гиков, ръководител “Финансиране на недвижими имоти” в Уникредит Булбанк, налице са няколко сигнала за инвестиция: първо, има огромен избор на качествени имоти. Второ, ценовите равнища са много изгодни. И трето, нивата на имотите в сравнение с други страни от Източна Европа са от два до три пъти по-ниски и тепърва ще се покачват.

Гиков заяви, че покупката на имот е разумна и дългосрочна инвестиция, която би предпазила спестяванията на хората от влиянието на инфлацията. През април се забелязва оживление на пазара на кредити, заяви Иво Димитров от “ФинСити”. Банковото финансиране е налично, макар и при по-затегнати условия.


*beer*
Re: Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 08:43:31
Мдаа, мисля да се понабутам още малко до след нова година. Мерси *pardon*
Re: Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 08:44:21
това сериозно ли е ?
да не се "набутам" , да не се прецакам, да не изпусна далаверата от още по-ниските цени !?
----------
много се принеснявам от грешна стъпка , помагай Гаменчо *angel*
---------
понеже съм МНОГО ТЪП , но искам да ударя келепира , има ли шанс да изгубя ако купя сега ?
всички говорят за намаления,но пък Официалните новини вече са други - на кого да вярвам ?

...............................................
за всеки балон - ИГЛА , за всяка дупка - ЧЕП
Радой Ралин winking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-20 08:47 от пунди.
Re: Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 09:36:18
Аз понеже съм добра душа, ще оставя добрите сделки днес на автора и на пунди winking smiley Пък и съм пачка - та не ме притеснява да купувам на "по-лоши" цени след нова година като Scyther.
БТВ: Mного е смешно да ги слушам "специалистите" как актив с цена падаща с 20% за половин година ти пази парите от инфлацията, след като има голям шанс да е дефлация тая година. Тоя Гиков май изобщо не слуша какво говори шефа му Хлъцпръцумян.
Re: Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 10:12:28
gamen Написал:
-------------------------------------------------------
Настана подходящо време за покупка на жилище.
Около това мнение се обединиха експерти от “Колиърс интернешънъл”, Уникредит Булбанк и “ФинСити”. Цените на имотите стигнаха нива, изгодни за купувачите, а нов съществен спад не се очаква, прогнозира Татяна Емилова, мениджър
“Жилищни имоти” в “Колиърс”.
................................................................................

Поредното медийно заклинание с магически характер. Нещо от сорта "молим се за дъжд - следователно няма начин да не завали!".....
Лошо няма - нека си вярват хорицата!
Интересно - а какви са били прогнозите на експертите от цитираните институции преди година? Някой ще ни напомни ли това?
Какви са финансовите резултати на хората, послушали ги тогава?
winking smiley
Re: Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 10:14:13

Ей, като почнете с едни прогнози и мнения на експерти, за тези имоти как сега е момента и как цените няма да падат повече, направо човек да Ви завиди на екстрасенските възможности. Направо сте за БТВ-"Ясновидците", а хората вече и колите на лизин връщат масово, нямат кинти, а Вие тука прогнози за пазара на имоти правите като едни Врачки, как се купуват като топъл хляб и аде другите неориентираните по-бързичко, че не останаха!!!
Re: Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 10:20:45
Ами да си купят господа "експертите", какво ни приканват нас?! :] Не усещат ли как изпущат далаверата с тия си изказвания?! Сега куцо и сакото ще се юрне да купува и цените пак ще фръкнат - т.е. далаверата на "експертите" да купят евтинджос ще се изпари...
Re: Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 10:36:22
Вижте сега.
Става все по-неприятно да се използва термина "падат", когато говорим за имоти... Скоро очаквам това "падат" да е буквално - като се каже "имотите в Сълнчев бряг са паднали с 20%", ще се разбра, че 20% от имотите са съборени...

Едно уточнение по повод цените.
За да се наблюдава на живо онова сгромолясване на цените, последвано от сгромолясване на недовършени проекти, ще трябва да се стигне до ценова война м/у големите инв. и стр. компани. Тази ценова война е закономерно продължение на икономическте процеси и ще започне само в случай, че някой реши, че може да я спечели. Целта на воната не е да донесе печалба за настоящия период, а да смачка конкуренцята, като му нанесе унищожителни загуби. За сега много стр фирми се опитват да се измъкнат от бизнеса с печалба или с фитка, но когато започне процесът на загубите, тогава неизменно избухва ценовата война. Създават се съюзи, организират се настъпления, разгръщат се мащабни операции - за нас ще е интересно, стига да няма сеч.
Последствията от ценова война са сходни с последствията от истинска война - разруха, бедност и дълги години възстановяване. Но за да се избегне войната, трябва да се води далновидна политика отвреме, а не в последния момент да се търси мир. Мирът, както знаете, е крехка структура. За неговото поддържане трябват постянни грижи. Затова имаме Обединена ЕВропа, но пък все по ясно става, че ние не сме дорасли за тази идея - да се обединяваме и да ставаме по-силни от това, а не да вюваме помежду си.
Ценовата война още не е започнала, но пазарните цени наближават границата на себестойността с всеки изминал ден. Понеже правителството напълно изпуска нещата, то допускам, че още преди изборите лавината ще тръгне. Последния месец-месец и половина никой от властта на държавата няма да си парви илюзии, че ще е във следваща власт, за да си спасява задника, така че нещата вероятно ще бъдат оставени на самотек.
Re: Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 10:44:10
Сега ли е момента?........ добре...., чакай само да го преместя в другия крачол *write*
Re: Сега е момента за апартамента.
20-05-2009 - 11:11:41
koganev Написал:
-------------------------------------------------------
> Едно уточнение по повод цените.
> За да се наблюдава на живо онова сгромолясване на
> цените, последвано от сгромолясване на недовършени
> проекти, ще трябва да се стигне до ценова война
> м/у големите инв. и стр. компани. Тази ценова
> война е закономерно продължение на икономическте
> процеси и ще започне само в случай, че някой реши,
> че може да я спечели. Целта на воната не е да
> донесе печалба за настоящия период, а да смачка
> конкуренцята, като му нанесе унищожителни загуби.
> За сега много стр фирми се опитват да се измъкнат
> от бизнеса с печалба или с фитка, но когато
> започне процесът на загубите, тогава неизменно
> избухва ценовата война. Създават се съюзи,
> организират се настъпления, разгръщат се мащабни
> операции - за нас ще е интересно, стига да няма
> сеч.

> Ценовата война още не е започнала, но пазарните
> цени наближават границата на себестойността с
> всеки изминал ден. Понеже правителството напълно
> изпуска нещата, то допускам, че още преди изборите
> лавината ще тръгне. Последния месец-месец и
> половина никой от властта на държавата няма да си
> парви илюзии, че ще е във следваща власт, за да си
> спасява задника, така че нещата вероятно ще бъдат
> оставени на самотек.

Абсолютно вярно. Мога само да добавя следното. В Б-я доста "строителни" фирми (и не само строителни) за обвързани с "политически" фирми, т.е. партии. До изборите ("екпертите" са прави) едва ли ще има рязък спад в цените на жилищата, защото "строителните" фирми ще се надяват, че "техните" партии може пак да спечелят изборите и след това нещата да се стабилизират, но само за спечелилите. За останалите нещата остават неясни и несигурни. Вече някои "политически фирми" подмятат в ефира, че след изборите се очаква нестабилност в икономиката и в управлението. Така, че да изчакаме 4-7 месеца да видим на къде ще се движат цените.

*pardon*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-20 11:14 от user27.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход