Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!

Публикувано от ekoflex 
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
25-04-2009 - 20:57:27
вярно, по - силничък е , ама на тия глупости, кво да отговориш

" ИМОТНАТА КРИЗА " - мечтите на бедните да се сдобият с имот, ех мечти, мечти и май само мечти
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
25-04-2009 - 21:40:31
Вноските рипат и си го изкарваме на другите, май...
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
25-04-2009 - 22:07:39
Тинки,

Като начало поправи правописните грешки *drink1*
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
25-04-2009 - 22:39:01
Всичко което казва dreamer79 е много точно и премерено.Юридически собствеността преминава у купувача, но на практика банката ти е хазаин за срока на кредита.Тази собственост те товари с данъци и всякакви други разходи около имота.Асе2 напада хората които си правят сметката защото го е яд че от пресметливи хора нищо не може да изкара и мен за това ме нападна.Разбира се че вноската по ипотеката трябва да бъде макс 30% от месечния ти доход.В други теми съм повтарял че най-добре е да работиш, печелиш и когато имаш достатъчно капитал да купиш без какъвто и да е кредит.Разбира се съзнавам че не всеки може да докара такива доходи, за това много хора ще си помогнат с кредит.Но купувайте с максимално високо самоучастие, над 40-50% от стойонста на имота.Месечната вноска задължително да не е повече от 30% от дохода ви.Дори ако сте семейни смятайте и песимистичен вариант на един безработен и в никакъв случай заема да не надвишава 60% от дохода на съпруга с по-ниския доход.До сега хората бяха притеснени от растежа на цените и пренебрегваха тези буфери.Сега обаче имотите вървят на долу, още доста ще е такава тенденцията, а когато се стабилизират поскъпването им няма да е повече от инфлацията.Така че е важно да се спазва икономическа дисциплина, която вече не е обезпокоявана от емоции.
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
25-04-2009 - 23:18:37
avatar
ase2 едва ли остана някой тук, който да не е разбрал какъв е проблема ти, ама защо си мислиш, че така ще го решиш? Напротив, ще ти става по болезнено, но какъв е смисъла да се нервираш?
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
26-04-2009 - 10:51:44
Асе,
Ипотекираният имот ти се отнема, даже да ти е единствено жилище. При невнасяне на вноските в банката и изваждане на изпълнителен лист той се продава, а разликата между цената от търга и задължението по кредита остава да ти виси с наказателни лихви. Прочети закона и тогава говори простотии! До последната вноска/Е, ако ти остават 5000лв да изплатиш, сигурно ще си на "печалба" при продажба за 20000, ама 15000 разлика пак бих ги смятал спрямо двойната в момента вноска спрямо наема, т.е. дали не са платени вноски за 30000 повече от наемите за същия срок./ имаш много малка свобода да мислиш, че жилището е твое. В бум на пазара можеш да продадеш имота, ако някой ти покрие ипотеката за него, но сега пазарът пада и няма луди за такива еквилибристики, а и те не са толкова прости като да се изнесеш от жилището на хазяина си. А и идеята за спасение чрез продажба при нужда я виждам като плащане 10г на двоен наем и бягане към друг такъв. Говорил съм за крайния случай- не можеш да плащаш. Тогава наистина жилището ще се види колко е твое. При среден живот на апартамент 50ина години/Това е по проект на панела./ пак не виждам как да не се смята закупуването като еквивалент на наеми за 50ина години максимум напред. Санирания и т.н. струват пари, организират се трудно за 100 семейства. Банка на жилище над 50г ипотека не дава, а това бута цената, даже да е здраво. Чел ли си и в бума условията срокът на ипотеката да е такъв, че до края му жилището да не стане на 50г? Изкоментирай тези мои "плещения" и тогава може и да псуваш.
Не знам и как плащам ипотеката на собственика на жилището си, щом и теглена 2-3 години преди бума тя е към 100лв над наема, който той получава от мен. Лошото за наемодателя е, че просто цената, която плащам, е средната и няма вдигане.
Родените 1979 вярно сме адски глупави създания. Явно ни е изкривено мисленето от това, че започнахме съзнателния си живот в прехода и забравихме някои идеи от соц-а като това на всяка цена да имаш собствен покрив над главата си. Но какво друго да е, като видяхме какво е борба да идеш в колеж за 20-30000$ годишно, а родителите ти да взимат по 400-500лв месечно, някои да учим тук, но да трябва да се борим за квалификация, която български ВУЗ не дава/В момента дипломата за висше сама по себе си е парцал, който не се приема от работотдателите без проверка на знания търсени като обща култура по професията./, та да учим въпреки системата, и т.н.? При нас за първи път се видя пропастта между знаещи и незнаещи. Та затова и си имам виждане кое си струва и кое не е приоритетно. Сега заробването с кредити просто не е на сметка според мен. При нормален пазар е съвсем друго. Но какво е нормално, ако възвращаемостта без кредит е под 3-4%, а с кредит пада на под 2% без смятане на амортизации? Вече не е инвестиция, а набутка. То това е и един от признаците на балониран пазар- пряката възвръщаемост на инвестицията никога не би ти я изплатила, но гониш печалба от покачване на цената. *huh*
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
26-04-2009 - 12:00:03
dreamer79

не говоря глупости, купувал съм ипотекитани апартаменти от банките, още когато повечето хора незнаеха какво е ипотека, неискам да влизаме в безмислени спорове, всеки си има мнение, само ще ти кажа следното: от момента, в който кредита ти стане предсрочноизискуем, до продаването му на публична продан може да минат и три години, стига длъжника да има малко повече акъл в главата, или адвоката му. За тези три години както и да е закъсал човек все ще се оправи. Много от хората правят голямата грешка като мислят, че всеки трябва да тегли кредити. Не може да работиш в някое предприятие за по 1000 - 2000 лв заплата и да теглиш заем. Ипокечни кредити би следвало да теглят само хората, на своботни професии и частен бизнес, които и да закъсат, рано или късно ще се оправят някак си. Те имат перспектива, докато каква перспектива има човек, който доживот ще е на заплата. Както и голяма грешка е да се мисли, че един кредит ще се плаща 20 - 30 години. Кредита меже да се тегли и за 30 години, но от хора, които са си направили сметка, че до 3 - 4 - 5 год. максимум ще го покрият целия. Това е целта на кредита, да ти помогне със свежи пари, когато ти трябват, но не да се заробиш и да го плащаш до живот. Ако мислим че един кредит ще го плащаме цял живот, то тогава се превръщаме в тъпо и дебилно племе като американците.
За родените 79 год., наистина вчера ме отцели малко в настроение. Иначе аз съм 75 год., не се е налагало да емигрирам и да бачкам в Макдоналдс и мисля, че тук си ми е добре.
За българското образование, ами то просто няма такова, едва ли някъде има по пропаднала професия от българските учители, които са такива търтеи и ... не ми се отваря тая тема въобще

" ИМОТНАТА КРИЗА " - мечтите на бедните да се сдобият с имот, ех мечти, мечти и май само мечти



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-04-28 21:25 от Тинки Уинки.
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
26-04-2009 - 12:26:40
Това са пълни глупости че длъжника може да бави производството 3 години.Новия ГПК е изцяло в полза на кредитора, никакви обжалвания няма почти.За не повече от 3-4 месеца длъжника е на улицата.Говорим за обезпочено с ипотека вземане, което е изпълнително основание от което започва директно изпълнително производство.Няма кой адвокат да те спаси и господ да слезе ипотечния кредитор те мачка като мравка.Закона е в негова полза, ЧСИ-тата не си поплюват.Бавното изпълнение умря миналата година с влизането в сила на новия ГПК (1.03.2008).
Най-желания длъжник на банките са държавни служители (съдии, МВР, комисии и т.н)Тоя със свободната професия иди го виж как се гърчи сега от липса на клиентела.На чиновника заплатката си му върви и се увеличава даже.Той е по-стабилен длъжник.
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
26-04-2009 - 13:36:21
И по новия и по стария ГПК мойто момче едно от нещата е, че можеш да обжалваш оценката на вещото лице - няколко пъти. А ако не ти е ясно имота, за да се изкара на публична продан му се прави оценка от вещо лице. И това с оценката е най - елементарното. Наеми си адвокат, плати си за да ти разясни някои неща и не пиши простотии.
Ама как да предвидиш сега излишни разходи за адвокат, та ти си правиш сметка колко ще ти струва жена и деца ( ако имаш някога ), та кво да говорим за пари за адвокат.

" ИМОТНАТА КРИЗА " - мечтите на бедните да се сдобият с имот, ех мечти, мечти и май само мечти



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-04-28 21:27 от Тинки Уинки.
Re: Минимален месечен разход на 3-членно семейство - БЕЗ КРЕДИТИ! - 2700 лв.!
26-04-2009 - 13:54:17
ase2 ,
А спри с обидите вече. Големия предприемач, бизнесмен и тн...айде много станахте. На 34 години, я има, я не....тръгнал да поучава и да определя кой е прост и кой не е. Ти ако се поставиш на тия хора на мястото, да нямаш къде да живееш и това да ти е единствения изход ? Тогава какво ще правиш бе, г-н Рокфелер/Тръмп ?
МНОГО мразя подобни категоризации и кой кредит за кой е - кво те бърка тебе ? Друг си слага главата в торбата, кажи лично мнение а недей да натрапваш!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход