Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2

Публикувано от Imotenbalon 
%
Re: Преглед на печата 2
16-12-2009 - 15:57:27
avatar
Западна Анадола се конкурира не с Румъния, а с Албания

====================================================================
А портрета ми от аватара строго ви следи. Кой съм аз, че да се съмнявам в себе си? ====================================================================
Re: Преглед на печата 2
16-12-2009 - 16:43:42
Банско води по срив на цените


[money.ibox.bg]
Re: Преглед на печата 2
16-12-2009 - 17:26:11
Чуждите инвестиции се сринаха над 2,5 пъти за година
Износът на страната постави 12-месечен рекорд от 1,21 млрд. евро през октомври



[www.class.bg]
Re: Преглед на печата 2
16-12-2009 - 17:43:19
Re: Преглед на печата 2
16-12-2009 - 21:07:32
Прогнозират тежка година за жилищата


[www.trud.bg]
Re: Преглед на печата 2
17-12-2009 - 01:42:52
avatar
Операция „Шок и ужас” срещу бандити стартира Бойко Борисов

Добре осведомени източници споделиха под пълен секрет, ех, че в петък, късен следобед, пардон, ще бъде дадено началото на серия удари срещу развилнелите се бандити и разбойници. Каскадата от акции в национален мащаб цели да бъдат респектирани бандюгите, за да оставят на мира законопослушните граждани в навечерието на Коледа.

Премиерът Борисов и министър Цветанов са стигнали до убеждението, че криминалният контингент не оценява тяхната досегашна въздържаност от началото на мандата. Операцията ще бъде истински „Шок и ужас”, споделят посветени.

„В МВР се насъбра изключително много информация за различни групи. Ще бъдат закопчани фигури от целия спектър. Нашият министър малко ги вкарва в заблуждение. Няма да се ограничаваме само в кръга от заподозрени лица и групи, които имат причастност в последните събития.”.

Спецът изглеждаше откровен. Той е на високо ниво в ГД БОП и е част от екипа, пристигнал във Варна заради стрелбата по съпругата и сина на Джованито. „Бързият контакт” с него този път не подразни особено „съгледвачите” на местната дирекция. Очевидно те са петимни да получат всяка помощ. Или поне да не бъдат разнасяни по медиите...

Работим с тези момчета от лятото на 2002 г. Досега винаги са били точни. В момента са надъхани да покажат, че не те са виновни за развихрилата се организирана престъпност. Дано поне не ги замесят в „двусмислени схеми” като с елиминирането на Богровеца... (Споменът с отстрелването на Мишо Чешкия на 19-и април 2004 г. във Варна е още жив...)

В рамките на операцията, която ще има поне три нива на „сито”, ще бъдат прибрани „на топло” и доста „агенти”. Легендирането им ще бъде само част от дублиращи операции. Основната цел все пак ще е да бъдат поразени цели групи. Установъчните данни са стифирани. Адресите се наблюдават в 24-часов режим, което си е направо „откритие” за съвременните „външни”.

Специално внимание ще се обърне на София – основният удар ще бъде там. МВР погва всички – острилки, ятаци, информатори, „чадъри”. Ще изгорят и „певци” в МВР. Този път не само от областта – застрашени са според нашите източници и хора от СДВР, които лежали на стари лаври и разчитали на доброто отношение на Б.Б. към тях от едно време.

В момента са се „разпели” почти всички остатъчни бригади – на Златко, на Очите, на Камен. Баретата ще направи последен опит да се „откупи” – при него има инфо за банди за отвличане още от времето на „войните” му с Бай Миле, шушнат запознати.

Перничани също ще бъдат обект на особено внимание. Опитите на някои от тамошните „авторитети” да напуснат страната са осуетени. В момента правят отчаяни врътки да се снишат, покривайки се по родните села, твърдят спецченгета.

Видни властници в Плевен се изкушавали да задействат свои хора в обкръжението на Б.Б., за да осигурят „тънка лайсна” за своя град.

Тръпнат и в Русе и Бургас. Този път градът на Дунава ще бъде обект на настойчиво внимание в прочистващите операции. Там също била насъбрана свежа оперативна информация за активистите в криминалните среди. И все пак – едва ли ще бъде зле Цветан Цветанов да изиска всички налични данни от Ваньо Танов за впечатляващата мрежа от ченгета и митничари в този град. Иначе там ще се опитат да се отърват с дунанма и заградителни мероприятия. Като се има пред вид чуждестранното присъствие на спецове на прикритие в този ключов град за контрабандата, меверейците наистина трябва да се постараят там. И да избегнат основната опасност – „да подплашат пиленцата, без да им резнат оядените гушки”.

Галевите също са на линия „за отчитане” – Разлог, Дупница и Сандански могат да очакват „зачистка” по линия на „синтетиката”

След стрелбата по Джованито и варненски улични „герои” ще бъдат погнати. Докато ченгетата уж дебнеха с кого се свързва Петьо, те насочиха внимание най-после и към нарочени за техни „любимци” – втората редичка на Жеко и Красьо. Изгладнелите авери на Шопа също няма да бъдат забравени. Любопитно ще бъде дали най-писле комисар Димитър Димитров ще събере кураж да прасне гадните копчета, които досега са се измъквали, защото спекулират с карти на „сътрудници”.

Кофти е ситуацията за комисаря – тези отворковци зареждат с дрога дори намазани фигури в някои посолства. Осигуряват „бяло” и за местни политици и полицаи от първата редичка. Корумпират общинари. Плащат на ченгета. И в момента. Ако изобщо знакова фигура като Веселин Петров има вина за наследството – това са точно тези боклуци. Трябваше да ги тресне. Въпреки легендирането им. А не сега да ги дебнат спецове от ДАНС дали ще получат пропуски за общината...

Комисар Димитров едва ли ще направи зле и да инструктира своите момчета – сутринта на 16 декември две коли на дирекцията бяха заградили на „Мария Луиза” „подозрителна” лимузина. И всичките осем полицаи с бронежилетки бяха излезли от автомобила...

Иначе е разбираемо – целият остатъчен агентурен апарат е мобилизиран. Явките се заформят този път в традициите на ДС – в късна доба. Не е изненада, че мутрите и някои бизнесмени с разколебана легализация, ах, се потопиха. Джиповете се изнесоха по вилните зони отсега – далеч преди уикенда. За Яребична, Баново, Старо Оряхово и Доброглед няма какво да говорим. Някои обитатели на „малки спретнати къщурки” от тези чувствителни зони имали намерение, научаваме, да се евакуират от постоянните си бази на пребиваване.

Лошото за бандитите, които закъсняха да отпрашат по екзотични острови за празниците, е практическото затваряне на границите за „контингента”. („Фиктивното” извеждане през Сърбия на „крокита” според Цветанов допълнително ще усложни ситуацията за тях) Дори някои от „олигарсите”, които не са скъсали връзките си с „криминалните авторитети” вероятно ще имат проблеми с излизането, ако решат да го сторят през този уикенд, алармират запознати специално за „Версия”. Нещо повече – някои „олигарси” се опитват да блъфират, правейки се на склонни, че са навити да помогнат на Б.Б. в този критичен момент. Но забравят основното правило в добрия стар покер – не може да блъфираш с „чужди карти”, пардон. Още повече че този път сдържаността на Бойко прикрива гнева му – едва ли ще е склонен да играе „домашен белот” с тях. Той ли не знае с колко власти са мърсували...

Истинските босове имат един вариант за изостряне на играта и отклоняване на вниманието – „бързи поръчки”, но не за предупреждение като на Джованито и свиване на сърмите като на Камен, а за подборен смъртоносен отстрел. И това е вероятно най-рискованата част от предстоящата операция – ще се задействат паралелни и срещуположни „сили”. Преплетките са доста хлъзгави – двойните игрички едва ли ще липсват.

Насъбраната информация от юли насам е налична. Заварената също става за ползване – особено във Варна. Но ако този път Б.Б. не удари И „точечно”, както казват някои наши руски приятели, на практика ще свали гарда. Никакви „комари” и „респекти” сега не вършат работа. Той има ресурс – не му липсва оперативна информация „отсреща” за „лична употреба”. Държи в момента някои жокери. Остава да се справи и да избегне щракването и на „политическия капан”, за който говори президентът.

Но ако отново гони тайминг като с паметника на Майстора, за да блесне Цветан Цветанов в „Панорама”, рискува да провали развитието на операция „Шок и ужас”. Която вероятно трябва да продължи доста по-дълго от планираното, за да постигне повечето от задачите си. А после Борисов ще трябва и да възмезди момчетата от МВР за допълнителното напрежение, което им предстои. И за рисковете, които неминуемо ще поемат, защото бандитите май разполагат с повече АК от армията.

Отброяването започва...

/Любомир ЖИВКОВ
%
Re: Преглед на печата 2
17-12-2009 - 12:39:53
avatar
Казвам ти дъще - сещай се снахо...

====================================================================
А портрета ми от аватара строго ви следи. Кой съм аз, че да се съмнявам в себе си? ====================================================================
Re: Преглед на печата 2
17-12-2009 - 13:27:09
Re: Преглед на печата 2
17-12-2009 - 13:34:09
България пак последна dw-world.de

Ще пострада ли България заради Гърция? dw-world.de

Бай Ганьо и климатичните промени dw-world.de

Quote

Заел героичната поза на защитник на националните интереси, българският премиер разказа как в замяна на подкрепа за климатичния фонд поискал от европейските лидери гаранции, че ще ни пуснат еврофондовете и ще ни вкарат в еврозоната.
Re: Преглед на печата 2
17-12-2009 - 14:08:33
Лошите кредити ще се отразят на експанзията на гръцките банки, като се смята, че най-засегна ще е България
[banks.dir.bg]



Има ли Рррррррррррррррррррррррррррррррррръст!?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход