Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

как да подсетим хазяите?

Публикувано от Huba-Buba 
Re: как да подсетим хазяите?
08-05-2009 - 00:25:10
Huba, сладур:

Quote

не живея при мама и тате повече от 20 години
това последното което ще ти обяснявам, защото дори и това не заслужаваш.
виждам че далеч си стигнал за 20 години. особено уважение заслужават хора имащи само гащите и ризата на гърба си, браво! сега разбирам защо си такъв озлобен, след 20 години по квартири явно проумяваш значението на думичката лузър...

Quote

ако отстояването на интереса ми се интерпретира като злоба, то явно живеем на различни планети.
аз на нормалната а ти на планетата на мегалицемерните хитреци.
4-5% от кое - от желаната от теб цена или от реалната цена???
това че живееш в собствен свят е видно. определено имаш проблем с общуването с хората - в тази тема всеки ти е крив, всяко мнение посрещаш на нож, в реалния живот не умееш едно намаляне на наема да си договориш ами трябва да бягаш и да злобееш. може би на твоите години е късно, но по принцип с добро и с човешка приказка може да постигнеш много положителни неща - жалко не си го осъзнал.

относно наемите - винаги са били 4-5-6% от текущата цена на имота. 2004 бях на квартира срещу 200 лв/месец при пазарна цена на гарсониерата 44-46000 лева. 2005 бях на друга квартира 300 лв/месец при цена около 90000 лева. имоти които съм отдавал през 2005 и 2006 пак са били в този диапазон. даже 2007-2008 наемите паднаха до 3% заради големия балон. много ли ти се вижда?
пак ти казвам - дай си колата за такъв наем - ще ти я взема.

Quote

колата се амортизира безвъвратно за разлика от повечето недвижими имоти (амортизации на ЗЕМЯ не се начисляват). като правиш изказвания поне прочети и понаучи нещо повече от това, което говорят съседите ти.
дъвка, земя ти не наемаш - ако искаш да ореш - бягай на село от където си дошъл и наемай. жилището, представи си, се амортизира. но от къде можеш ти да знаеш тази велика тайна след като цял живот си под наем... и ремонт си иска, и подмяна на мебели редовно, и поддръжка на общи части. и определено НЕ е вечно. виж някоя 40 годишна панелка и ще се увериш че не строена точно като египетските пирамиди. горе долу на всеки 30-40 години си се амортизира до степен да иска основен ремонт. но стига съм споделял с теб велики тайни :]

и не оставай с впечатление че искам голям ъп и скока да продължава, напротив, още миналата година съм кеширал каквото недвижино имах, сега ако даде Господ да се стигне пак до нивата от 2003-2004 може пак да вляза. дано и ти след дълги години митарства и озлобление да се светнеш и да си вземеш местенце където да "свиеш гнездо". това съвсем добронамерено ти го пожелавам *ok*
Re: как да подсетим хазяите?
08-05-2009 - 00:57:07
ами представи си, че в моята ценностна система не се приема притежаването на бетонна кутийка на цената на 30 години от живота ми.
представи си, че съм инвестирал в активи които носят повече доходи отколкото един апартамент (да кажем колкото една заплата в софия)
представи си, че не съм стандартния будала, какъвто ти е удобен да дош с елементарните с театрални селски хитрини.

за колата ти обясних, моля прочети си домашното.

за селото - може и на село да отида, стига сметката да ми показва, че там ми е по-рентабилно
за разлика от ипотекираните аз съм свободен. а свободата санчо е велико нещо.
последното едва ли може да го приемеш, сам си знаеш защо.

и пак ти повтарям, прави разлика между злоба и отстояване на интереса.
ти я правиш де, но само за себе си, защото така ти е угодно.

хайде със здраве и не желай на другите, това което не искаш за себе си
Re: как да подсетим хазяите?
10-05-2009 - 14:43:09
Тази тема вече е безмислена. Наемите продължават да се вдигат, а не падат. Ако си под наем и собственикът не ти повишава нема - бъди щастлив. Другото /за договарянето на по-нисък наем/ са само мечти.

П.С. щом човек е от 20 години под наем и няма спомен през тези двадесет години наемът му поне веднъж да е намалял, трябва да се замисли да си купи нещо свое /поне боксониерка/ а не да разчита на добрината на хазяина си /то добрината е до време, след това идват обективните икономически закони/.
Re: как да подсетим хазяите?
10-05-2009 - 15:42:04
Бай Пешо Написал:
-------------------------------------------------------
> Тази тема вече е безмислена. Наемите продължават
> да се вдигат, а не падат. Ако си под наем и
> собственикът не ти повишава нема - бъди щастлив.
> Другото /за договарянето на по-нисък наем/ са само
> мечти.


Бай Пешо, ти на коя планета живееш? Къде си видял да се вдигат наемите от 6-7 месеца насам. Ето ти линк към един мой апартамент, който отдавам под наем. За 350 Е преди година щеше да е нает за не повече от седмица на пазара. Повече от месец стои, на 3 големи агенции съм се обадил и съм им дал сайта - нито един брокер не е дошъл да го види, нито пък са ми се обадили по телефон. Рядко някой директен клиент звъни и като чуе 300 Е се отказва. Следвайки пазара смъкнах на 250 Е и намерих квартиранти. Бъди реалист, вдигането на наемите е само в твоите мечти. Ако разсъждавах като теб, никога нямаше да му намеря квартиранти. Хората си искат освежаване не само за моя сметка, ами и аз да им го направя и то с някоя сериозна фирма и са си прави - такъв е пазара.

Виж къде се намира апартамента, в какъв комплекс е, как е направен и ми кажи за наем 250 Е на месец с клизма според теб вдигат ли се цените на наемите или падат?

[zapodnaem.hit.bg]

Re: как да подсетим хазяите?
10-05-2009 - 19:27:53
avatar
Когато миналата година секнаха продажбите някои брокери подеха песента че видиш ли сега щял да се засили интереса към наемите и те щели да се вдигнат. Имаше 2-3 подобни статии. Оказа се обаче, че наемите падат по-бързо от цените на апартаментите (справка - графиките на първа странциа на сайта) :]

Пари нема... Заплатите спряха да се покачват, а някои хора бяха и съкратени. Излязоха и някои прогнози, че тази година София например ще намалее с 15 000 човека. Така че повшаването на наемите ще почака засега winking smiley
Анонимен потребител
Re: как да подсетим хазяите?
10-05-2009 - 23:33:24
Quote

някои брокери подеха песента че видиш ли сега щял да се засили интереса към наемите и те щели да се вдигнат

Те брокерите винаги "хубавото" гледат, а "лошото", че доста непродаваеми апартаменти ще излязат за под наем, белким малко да се върне "инвестицията", не го виждат smiling smiley
Re: как да подсетим хазяите?
10-05-2009 - 23:50:19
avatar
Да допълня картинката със следното: част от съкратените селяндури явно попълват крими контингента. Дошли НА София, няма работа, ама пак тук ще си останат да шетат.

Та заради тези, ще се увеличат и взломните престъпления. Приятели се оплакваха напоследък, а преди час и на мен ми звъннаха от СОТ да ми кажат, че е разбита балконската врата на един апартамент.

Не мислих да го давам под наем, ама предпочитам да го дам на някой, колкото да живее там, за да не ми троши вратите безработната паплач по улиците. И много интересно какво са търсили, след като никаква техника не беше отмъкната. Сигурно само на оглед са минали, та сега чакам да ми звъннат пак от СОТ.

Та при увеличено предлагане на апартаменти под наем интересно как цените ще се вдигат? Само в главите на някои пишман рентиери.
Re: как да подсетим хазяите?
15-09-2010 - 11:45:23
Quote
Бай Пешо
Тази тема вече е безмислена. Наемите продължават да се вдигат, а не падат. Ако си под наем и собственикът не ти повишава нема - бъди щастлив. Другото /за договарянето на по-нисък наем/ са само мечти.

П.С. щом човек е от 20 години под наем и няма спомен през тези двадесет години наемът му поне веднъж да е намалял, трябва да се замисли да си купи нещо свое /поне боксониерка/ а не да разчита на добрината на хазяина си /то добрината е до време, след това идват обективните икономически закони/.


Точно от такива като теб страдат, както свестни наематели, така и свестни хазаи. Слушайки вашите глупави съвети си намерих нов апартамент и предупредих хазайката, че напускам. И тя: "Ама защо напускате, ако наема беше проблем щяхме да се разберем. " Аз обаче вече си бях подписал новия договор и платил даже та нямаше връщане назад. Така че от личен опит съветватвам, ако виждате че хазаите са разбрани хора попитайте ги дали са склонни да намалят наема. Най-вероятно ще се разберете. А наемите са на ниво лято 2007 година. Не слушайте изпаднали брокери и пишман наемодатели.
Re: как да подсетим хазяите?
17-09-2010 - 11:07:26
Здравейте и от мен!
Под наем съм в морската "столица",топ локация.Апартамент ' 91,сега се води маломерен тристаен,по соц.времето би бил двустаен.
Мебели,соц.,грозни,тежки,печка,хладилник ,пералня П04,мои набори.Мокет,19-20 годишен.Дограма дървена-"дишаща".Хазайката,някъде в София...
Не сме се виждали,не сме говорили никога...7 години.Посредник на хазайката,братото и...с него се виждам поне.Наемът беше приемлив за района до 2004,долари.2006 в имотната истерия нагоре и в евро...няма лошо.Мога да си позволя да плащам,но не мога да си позволя лукса,да не ми осигуряват лукс за парите ми,а именно:освежаване на жилището,подмяна на мебелите,поставянето на климатик/ци,почистването на входа,дренажа/отводняването/ на 1 метър вода в мазите на кооперацията./не че ползвам маза,просто нехигиенично ми е,и не живея във Венецияsmiling smiley /
В състояние съм да подновя мебелите и техниката на "апартото" с нови /не лукс изпълнение,а удволетворяващо такова/,ако хазяйката не може да си го позволи,но това трябва да бъде за сметка на наема,дългосрочно и ДОГОВОРено.
Та по темата,хазяите се подсещат,като им се позабави плащането,седмица,две...всеки гледа ТВ.Криза е!Човекът-наемател,може би има
финансови затруднения...Нека му се обадя,ако трябва ще го изчакам...или може да се договорим за нова цена на наема...и т.н.
За жалост това,не се случва често при нас,овълчили сме се,човшкото го загърбваме.Не се оплаквам,макар че е за оплакване.Има надежда все пак! smiling smileyСъвет към рентиерите и брокерите,съобразявайте се,че продавате и отдавате под наем имоти на потъващ кораб,като "ТИТАНИК".Не си правете илюзии,че балоните ще се надуят пак.Гейм оувер! Спекулациите,които ни предстоят ще са съвсем други,много по-жестоки и касаещи всички нас,като вид.Поздрави!*rose*
bah
Re: как да подсетим хазяите?
25-01-2011 - 15:47:48
avatar
Нова група продавачи се появи на имотния пазар през 2010 г. Това са собственици на жилища, които досега са ги отдавали под наем, съобщиха на пресконференция от “Адрес”. “За съжаление през миналата година дори традиционно коректни наематели се сблъскаха с проблеми като падащи доходи и безработица. Те напуснаха имотите, но оставиха със себе си куп непогасени сметки за комунални услуги. Това изправи хазяите пред избора да търсят нов наемател или да продадат имота си и да получат свежи пари”, коментираха от компанията. През миналата година 8% от продавачите в агенцията са попаднали в тази група.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход