Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Конфискуват непродадени имоти

Публикувано от ivo_1 
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 13:16:34
Напълно съм съгласен с Huba-Buba.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 13:20:25
ivo 1 не се "връзвай" насериозно.
Парвенющината в БГ е трайна мода още времето на Указ 56 .
Политици-парвенюта, мутри-парвенюта, магистрати -парвенюта ,певци и артисти -парвенюта ... това е което се среща в изобилие у нас.Егоцентрични, алчни и същевременно доста необразовани, невъзпитани и с просташки манталитет. Нормално - като се знае как, кога и по какви критерии беше избран и назначен т.нар. "елит" на нацията. Те не знаят цената на парите - получили са ги даром и ги считат за "цел" а не за "средство". И са безродници - патриотизмът им се изразява главно в това да накичат българския флаг на видно място по имотите си.Липсва им дори инстинкта за "съхранение на стадото" присъщ на всички стадни животни, където най-силните се чувстват задължени и наистина се грижат за по-слабите и оцеляването им. Затова в белите държави богатите плащат големи данъци и "не мрънкат". Затова от 15-20 год. българската нация е реално подложена на геноцид - в името на откраднатото охолство на има -няма 100 000 човека от горната категория .Това в което живеем не е нито капитализъм нита демокрация - това си е една обикновена диктатура на парвенютата ,разделени "многопартийно".
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 14:48:20
И аз съм съгласен с Хуба и Иво.

Когато надуваха балона строители, бамки, брокерчета и прочие "инвеститори" държавата нямаше работа, всяка намеса беше антипазарна, комунизъм, дрън дрън.
Сега клекнаха и понеже никъде по света няма кой да дойде да ги спасява и ревнаха - държавата да помага.

А кой е държавата бе, тарикати? Нали това сме всички ние и територията на която живеем под управлението на една мафиотска групичка.

Територията е засрахте къде сварите с безумните си бетонни творения, деряхте кожите на хората с ненормални цени и ги заставяхте да стават роби на банките. И всичко това под благия поглед на същата тази мафиотска групичка. С която май сте едно и също, симбиозата е пълна. Купувахте яхти, майбаси и се правехте на американски и руски милиардери. И сега държавата да налива пари, тоест парите на данъкоплатците, за да ви създаде поредния уют за ваша сметка, на тарикатите.

Няма да стане! Олигофени с претенции, даже и едно шибано елементарно строителство не можахте да организирате като хората.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 14:57:39

ivo 1,от къде на къде реши,че работата на собствениците на НИ е да създават работни места на хората в сферата на услугите?
Ще пропусна защо се национализират банките,защото това всеки средно интелигентен човек вече е разбрал.
Разбирам,че яко си объркал понятието собственик на НИ с понятието бизнесмен.За данъците няма да се повтарям ти ако искаш го разбирай,ако искаш недей.
И последно пак по кротичко със зависта/ джипове,любовници,дранкулки и т.н./

Huba-Buba,твоето разпределение на данъците по принцип не е лошо,но не забравяй,че имуществения данък се плаща от всички,а и в момента за всеки следващ имот от основното жилище се плаща двойно по висок данък.

ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА ДА СЪБИРА ВСИЧКИ ДАНЪЦИ И НАЙ - ВАЖНОТО ДА НЕ ДОПУСКА НЕЙНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА ГИ КРАДЪТ ИЛИ ДА СПОМАГАТ ЗА ТОВА.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 15:06:48
regataco

два простички въпроса от мен:

Кой е бизнесът, в който се крият най-много данъци и осигуровки?

И защо "държавата" не направи нищо досега, за да пресече това, след като го знаят и малолетните?
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 15:17:21

Combat,прав си това всички го знаят,а там и най-много се перат и пари.
Но съгласете се,че собственици на НИ и строителни предприемачи са две коренно различни понятия.Колкото до държавата с това управление за съжаление е останала само територя.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 15:22:03
Е явно не ме можем се разберем явно изповядваш друг начин на мислене и жиовт-ок, твоя работа.Ама незнам защо винаги трябва някои да завижда , след като неудобрява нещо.
Моята идея е следната, ако не нямаш капитал и инвестиционни активи, ставаш наемен работник или служител-престираш работната си сила за някой и от нея има полезно действие-услуги,индустрия,наука,земеделие ако щеш.Ако по един или друг начин си се замогнал не си пряк създател на горе изброените услуги, но създаваш условия за тях, осигуряваш работа на хора, и това е ползеното ти действие.
Ти предлагаш следното да не се работи, да имаш 20 апартамента, да обикаляш сам като някой лалугер чукайки по вратите всеки месец, дебнейки кога светят лампите и да викаш давай наема.Да нямаш официални договори за наем, да не плащаш данъци и да купуваш джипове и обикаляш молове с любовниците.
Добре да кажем че демокрацията позволява това-живееш така като абсолютен паразит, но за този начин на живот просто държавата (обществото, което си заплюл) следва да ти съдере кожата от най-различни данъци и такси.
Пак ще останат пари , но вместо 2 джипа ще купиш един, вместо на 4 любовници на 2 ще купиш силикон, това е.Парите прибрани от данъка сгради ще отидат в бюджета за повишение на заплатите на детски учителки, за увеличение на майчинските и за болнична апаратура.Все неща с които ти нищо общо не искаш да имаш.
Това е идеята.То поне в Бг да правеха джипове- но не ти плащаш с доходите на обикновени работещи хора ,вземайки им наем на немски общи работници в Бавария и американски пластини хирурзи, което е жалко.Просто така изтича националния капитал, но какво ти пука нали ти си добре......
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 16:20:57
ivo 1, Най-после те разбрах къде те стяга чепика,ама да си го кажем направо завиждаме на РЕНТИЕРИТЕ , нали ?
Е,всички искаме като тях,ама няма.И да ви издам една малка тайна в цял свят хората им завиждат.И престани с лалугери,детски учителки,излагайте тезите си по кратко и ясно.

Понеже твоят пост явно е отпрадка към мен да те успокоя не съм лалугер.
В живота си се срещам с доста рентиери много от тях с доста сериозни доходи,както и с високо образование,не съм срещала човек без много сериозно обмислен договор за наем / никой не се съгласява да предостави имущество за много пари без договор/,както и такъв който не си плаща данъците.

Повечето от тях работят най-различни професии и съвсем не лентяйстват.За любовници и силикони не знам.Всички карат много хубави коли,през уикендите почиват на хубави места,през ваканциите също.
А,аз никога не бих заплюл обществото в което живея,като лично се интересувам от това хората да имат работа и правова защита.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-07-11 16:48 от regataco.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 17:28:06
Ама аз наистина не мога да разбера за какво спорите... На който му е изгодно, държавата Беларус съществува, заедно с Лукашенко. Съществува и Куба, и КНДР с Ким Ир Сен и Венецуела.

Демокрацията не е най-доброто нещо, но в посочените горни страни съществува социалния мир и справедливост. Освен това, по данни на изследователските агенции, едни от най-щастливите хора живеят в Куба. Същото не може да се каже за Беларус и КНДР, но с течение на времето се очаква детските болести на този строй да се излекуват. winking smiley
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 18:17:18
regataco Написал:
-------------------------------------------------------
> > ivo 1,от къде на къде реши,че работата на
> собствениците на НИ е да създават работни места на
> хората в сферата на услугите?
> Ще пропусна защо се национализират банките,защото
> това всеки средно интелигентен човек вече е
> разбрал.
> Разбирам,че яко си объркал понятието собственик на
> НИ с понятието бизнесмен.За данъците няма да се
> повтарям ти ако искаш го разбирай,ако искаш
> недей.
> И последно пак по кротичко със зависта/
> джипове,любовници,дранкулки и т.н./
>
> Huba-Buba,твоето разпределение на данъците по
> принцип не е лошо,но не забравяй,че имуществения
> данък се плаща от всички,а и в момента за всеки
> следващ имот от основното жилище се плаща двойно
> по висок данък.
>
> ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА ДА СЪБИРА ВСИЧКИ ДАНЪЦИ И НАЙ -
> ВАЖНОТО ДА НЕ ДОПУСКА НЕЙНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА ГИ
> КРАДЪТ ИЛИ ДА СПОМАГАТ ЗА ТОВА.


е да де
пример - 4 членно семейство има 5 апартамента с обща квадратура 400 кв.м.
вадим 160 от 400 и получаваме 240
облагат се 240 квадрата



Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход