Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Конфискуват непродадени имоти

Публикувано от ivo_1 
Re: Конфискуват непродадени имоти
27-02-2009 - 16:09:40
shutov Написал:
-------------------------------------------------------
> Да живее Комунизма


а ти знаеш ли какво е комунизъм или просто си употребяваш разни думички така за да си упражняваш машинописа???
Re: Конфискуват непродадени имоти
27-02-2009 - 17:04:42

Ето,тема и размисли,които меко казано ме потресаха.Не мога да определя възраста на пишещите,но ако не си спомняте миналото,моля има книжки-прочетете.
Някой замисляли се,че ако много ни хареса да се конфискуват имотите на "кулаците-гадни",ще дойде време когато ще ви кажат,ооо вие много сте се резпуснали,живеете в един апартамент само едно семейство,ами то не може така,я бързо се постеснете,че тук има едни други хора,които нямат пари и ще живеят у вас.
Същото се отнася и за данъците,сега големи данъци на имотите,а утре на всичко останало.
Хора,осъзнайте се това вече някой хора и сме го виждали и сме го живяли и мога да ви гарантирам,че за всеки що годе нормален човек дори спомена за това време е ужасяващ.
Re: Конфискуват непродадени имоти
27-02-2009 - 22:43:09
Проблема е че в последните години с преклаеното повишение на цените на имотите, жилището се превръна в един спекулативен продукт.Спекулации има на борсата и на финансовите пазара като цяло.Не може с един абсолютно необходим на всеки продукт да се спекулира.Желището трябв ада бъде едно гарантирано право, достъпно за всеки.Наричайте ме комунист ако искате.
Как е на запад.Масовите апартаменти действително не са собственост на обитателите, но те са собственост в 90% от случаите на пенсионни фондове и АДСИЦ (всички знаете какво е това), както и всякакви други фондове, агенции за имоти и мощни корпоративни структури инвестиращи консервативно.
Що се отнася до физическите лица собственици на много имоти-такива животни просто няма.В Австрия например всяко 3-то и следващо жилище на едно физическо лице се облага с данък равен на 10% от данъчната му оценка за годината (актуализират се на всеки 3 години).
Например ако имате 3 апартамента в софия с данъчна оценка от 100 000лв., на третия и следващ придобит апартамент ще плащате 10 000лева данък сгради.Ако имотите са придобите по едно и също време с такъв данък се облага най-скъпия имот!!!
Никой разбира се не желае да върне времната с нежелания наемател, но не може действително един лентяй да вигитира с 10 апартамента.Ако иска да върти ренетен бизнес е друго.
Да регистрира фирма, да даде задъжлително имотите да ги управлява специализирана фирма, да плаща сериозни данъци и въобще да осугири работа на някой заради тази си дейност и да плаща дебело на държавата лишавайки я от работната си сила и вероятно създавайки и деца-мързели живееши като него.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 10:39:33
Да,ама,не!

ivo 1 за съжаление никъде по света няма гарантирано право за притежанието на жилище,ако не си лентяй работи вземи заем и си купи жилище.А и от къде ти дойде изобщо да смяташ,че хората които имат много имоти / жилища,магазини,офиси и тн./са лентяй и мързеливци които вегетират?
Казах ти и за данъците,явно не си разбрал,не пожелавай никому по високи данъци защото и теб ще те стигнат по един или друг начин.
Пък и хората които имат имоти не ги мисли за толкова прости,че да им трябва за управлението на техните имоти чак пък и "специализирана фирма",колкото до данъците и сега тези хора плащат данъци,че дори и ДДС./ако преминат 50000лв.за година/ при това задължително.
Колкото до пенсионните и инвестиционни фондове не смятате ли,че точно те направиха балонирането цените на имотите купувайки масово апартаменти,лично аз знам за един малтииски фонд които купи 50 апартамента в кв.Оборище и 50 в кв.Изток в София,а колко ли са били акъла не ми го побира?
Този пост го написах не за да се заяждам с теб,но моля не се заигравайте с комунистически идей.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-07-11 16:44 от regataco.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 11:10:30
как е възможно в 21-ви век да пишете такива недомислици ?!? как така държавата ще се бърка в работата на всеки предприемач? как така ще се бърка в пазарните цени ?!? а този хуба-буба има ли идея какво произлиза от неговите "идеи"?!? я да пита мама и тате какво мислят за тези му глупости !!! на повечето от вас маи идеята е че има пазарна ниша и се печели много лесно в този бранш нали ??? много бели петна имате ! много ! от повече от 2 петилетки smiling smiley) в строителния бранш НЯМА ПАЗАРНА НИША ! от където следва, че глупостите за налагане на данъци, такси а не даи си боже конфискация - биха могли да бъдат много комични ако не бяха толкова трагични !!!
мисля че мога да си позволя един въпрос: кои от Вас някога е построил поне един кокошарник през живота си ? ( без да броим онези от конструкторчетата) ?
eye popping smiley
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 12:19:22
Разбирам от постовете, че когато ние изгодно искаме пазарни отношения без намеса на държавата, тоест монетарни виждания за икономиката/справка Щатите/. Но когато нещо не ни кефи - искаме силно държавно регулиране на икономиката/справка в случая Беларус/. Комично.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 12:32:19
Помощи за Централна и Източна Европа готвят финансови институции
27 февруари 2009 12:37

31 млрд. долара за стабилизиране на банки и компании от Централна и Източна Европа ще отпуснат през следващите две години Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Европейската инвестиционна банка, съобщи агенция Блумбърг.

Помощта ще бъде под формата на финансиране на задълженията, кредитни линии и застраховане на политическия риск. Според информацията Европейската банка за възстановяване и развитие ще отпусне 7.6 млрд. долара, Европейската инвестиционна банка - около 14 млрд. Средствата от Световната банка ще бъдат 9.5 млрд. долара.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 12:44:30
regataco , Абсолютно нищо комунистическо няма в поста ми, моля те.Даже идеята за даване на имотите за управление е типично пазарна и с цел да се създава работа в сферата на услугите на хора, а не собственика да купува всяка години нови джипове.
И като правим справка в Сащ вижте какво прави Обама-национализира банките и най-важно УВЕЛИЧАВА ДАНЪКА НА НАЙ-БОГАТИТЕ.Така е и в цяла Европа, даже може би сте чували че в Швеция данъка е 60-70% от печалбата.В България е 10% и пак не го плащат.Това не е завист, но родните бизнесмени нямат грам социална отговорност.Цялата печалба вместо за развитие на бизнес и нови работин места се дава за нови коли, на 18-годишните му келеши нови коли, силикон за любовниците, разни дрънкулки за жената да не избяга и т.н.Този предприемач с такъв тип мислене и действия трябва да бъде изтласкан от пазара и погубен.Той е вреден за бизнеса, държавата и обикновения гражданин.Нищо градивно не прави.Не излизайте с номера че всеки си харчел парите както искал.По принцип е така, но една част само, другата е за градивни цели.Именно това е смисъла на капитализма, като го обърнахте на политика-развитие било то индустриално , научно и т.н.Другото е тип ориенталско-деспотична система и робовладение.
Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 13:01:15
regataco Написал:
-------------------------------------------------------
> > Ето,тема и размисли,които меко казано ме
> потресаха.Не мога да определя възраста на
> пишещите,но ако не си спомняте миналото,моля има
> книжки-прочетете.
> Някой замисляли се,че ако много ни хареса да се
> конфискуват имотите на "кулаците-гадни",ще дойде
> време когато ще ви кажат,ооо вие много сте се
> резпуснали,живеете в един апартамент само едно
> семейство,ами то не може така,я бързо се
> постеснете,че тук има едни други хора,които нямат
> пари и ще живеят у вас.
> Същото се отнася и за данъците,сега големи данъци
> на имотите,а утре на всичко останало.
> Хора,осъзнайте се това вече някой хора и сме го
> виждали и сме го живяли и мога да ви гарантирам,че
> за всеки що годе нормален човек дори спомена за
> това време е ужасяващ.


малоумните либерални идеи предполагат отричане на ценностите и издигане на олтара на мамона (бога на парите).

Държавата няма как да не събира данъци. По време на турската империя е имало 2 данъка - десятък и ангария - десятъка за султана а ангарията за местния дерибей.

сега само ддс-то ни е 20%
а това ДДС къде отива вече всички видяхме. В държава като България е доказан факта, че за да успееш в бизнеса трябва политическа протекция.
За това подоходните данъци (ДОД, ДДС, акцизи, осигуровки, такси и прочее) са в ущърб на масовия гражданин а имотните са в полза на богатите (тези които определят законите)
за това и резултата е предрешен - масовия дуфа супата за сметка на олигарсите.

един сериозен имуществен данък с намаляване на подохидните би довел до едно по-добро разпределение на данъчната тежест и би подкрепило един траен просперитет на нацията - защото само живите и активните хора и пари движат икономиката. всякъкви други - рентиери, комисионери, рушветчии и прочее остатъци от феодалните икономически порядки теглят икономиката и живота ни назад. не беше ли кобурга този който премахна данък наследство???


предложението ми е следното
ДДС - 10% като за лекарства, книги и учебници да е 0%
ДОД - 10% но за доходи над 800 лева на месец
акцизи - повешаване на алкохолните и цигарените и намаляване на тези за енергоизточниците
Данък наследство - всичко над 100 000 лева да се облага със 30%
имотни данъци - семейно облагане. примерно 4 членно семейство - 160 квадрата жилишна площ - а всеки метър над нея по 50 по коефициент за местоположение (село - 1, общински център - 1.5, областен център - 2-3 според това дали е квартал или център, софия - 3 за кварталите, 5 за широк център 10 център)

така че, който има много имоти трябва да има съответстващ доход
не е нормално социално слаб на помощи да живее сам в 120 квадрата имот в центъра на София. След като е социално слаб - продава имота и купува малък в покрайнините.
А ако имаш много добри легални доходи не вождам причина защо да не живееш на центъра в удобство - заслужаваш живееш.

е, това няма да стане, защото рушветчиите няма да го допуснат. все пак те имат огромни необлагаеми и скрити доходи, които са инвестиране в имоти!


Re: Конфискуват непродадени имоти
28-02-2009 - 13:03:37
tihia Написал:
-------------------------------------------------------
> Разбирам от постовете, че когато ние изгодно
> искаме пазарни отношения без намеса на държавата,
> тоест монетарни виждания за икономиката/справка
> Щатите/. Но когато нещо не ни кефи - искаме силно
> държавно регулиране на икономиката/справка в
> случая Беларус/. Комично.


в България има 2 реалности - едните са либералните на управляващите а другите са феодалните към гласопродавателите.
естествено е този който е лапкал да иска да лапка
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход