Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ще има ли спад на наемите на търговските помещения

Публикувано от никола 
Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
25-02-2009 - 07:17:53
Аз също не съм кой днае какъв спец в имотите но поне умея да наблюдавам.Имам магазин на Княз Борис , зад Булбанк.Доскоро неможех да видя празен магазин.Излезе ли нещо на момента се взимаше без оглед на наема.На тази база хазяите ме рекетираха ежегодишно.Последните месеци в съседство има два празни магазина и така си стоят.Според мен , това са фирми неиздържали още от сега на неразумно висок наем и са се отказали / за единия съм сигурен /.Но понеже наемодателите са алчни сега ще ги държат доста време на висок наем , докато най сетне разберат , че няма кой да им го плати.Тогава ще го намалят.И според мен тази процедура ще върви през цялата година.Ако не се постигне съгласие между двете страни ще се освобождават обектите и наемателя ще търси нов на по - добра цена.И ще я намира.

Така , че според мен и наемите на търгоските обекти ще тръгнат надолу.И според мен доста сериозно.
Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
25-02-2009 - 10:14:37
Търговията в интернет вече изяжда хляба на по-слабите търговци. Така че магазин с висок наем е доста рисково начинание.

Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
25-02-2009 - 11:40:35
те вече СА тръгнали на долу!
и това за интернет бизнеса също е вярно.
идват времената, когато е по-важно да имаш квалифициран и лоялен служител отколкото магазин на пъпа на София.


това последното ще удари окончателно и безвъзвратно еснафско-чалгаджийския манталитет на първенютата в родната ни страна!
Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
26-02-2009 - 12:55:36
М/у другото търговията в нета е на път да обесмисли и МОЛ-овете в сегашния им вид. Няма нито една маркова стока по МОЛ-овете, която да не се намери в нета поне на 70% от цената в МОЛ-а. Не са много тези неща, които трябва непременно да ги пипнеш, преди да ги купиш. На търговските марки точно това им е основната функция - да отговарят на очакванията на клиентите. Като искаш Ливайс 501 - знаеш какво е това и няма нужда да си губиш времето, за да отидеш някъде, да го пипнеш, да го мериш и т.н. Това беше само пример, но почти с всички известни марки търговията в нета е много по-изгодна и много ПО-СИГУРНА, като се има предвид какви "колекции" влизат в нашата търговска мрежа - предимно върнати и непродадени количества от други страни. За ментетата да не отварям дума...

Това до голяма степен ще промени концепцията на МОЛ-овете. Повече развлечения, повече хапване и пийване, повече приятни емоции, а търговията - на по-високите етажи или по-забутаните коридори. Това трябва да се отчете при прогнозите за наемите на търговските площи. А от там и за цените им.

Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
26-02-2009 - 20:25:18
За да купувате по интернет стоки,няма да сте сигурни дали размерите ви отговарят също и моделите и цветовете.Толкова ли сте сигурни че няма да ви източват банковата ви сметки чрез разгласяване на пин кода на банковата ви карта,също не можете да се доверите на всяка реклама по интернета.

Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
27-02-2009 - 12:14:49
boyaneca Написал:
-------------------------------------------------------
> За да купувате по интернет стоки,няма да сте
> сигурни дали размерите ви отговарят също и
> моделите и цветовете.Толкова ли сте сигурни че
> няма да ви източват банковата ви сметки чрез
> разгласяване на пин кода на банковата ви
> карта,също не можете да се доверите на всяка
> реклама по интернета.
>
>




:] :] :] :] :] :] :]

Размерите по интернет отговарят, но тези по магазините в БГ не отговарят. Има си рейтинг на продавачите и ако е под 99.9% доволни - пиши ги мъртви тези продавачи. СИЛАТА НА КЛИЕНТА В ДЕЙСТВИЕ!!! Връщат парите без допълнителни въпроси... Всички екстри! Отстъпки - зашеметяващи! Качеството е над очакваното - чак ми е обидно, че са ме лъгали местните говеда цял живот... и от повече от година не съм си купил дори и една тениска от бг магазин.
Моделите и цветовете? Какво за тях? Ако сте свикнали да пазарувате от сергии - разбирам..... Но все пак опитайте - с чужда карта - и си купете нещо от виртуален магазин, а после пак ще обсъдим едно-друго.

Разплащането с електрони карти е толкова разпространено, че евентуално източване може да стане по всяко време, дори никога да не сте си купили нищо от никакъв интернет.... И все пак е МНОГО ПО-ТРУДНО да ви източат парите, отколкото да ви забият два шамара и просто да ви ги вземат. При първият случай се иска интелект, а при втория - интелектът пречи. А в България простият обирджия наброява към 500 000 бройки и продължава да се множи... Със сигурност има места, където не бихте тръгнали с повече от 5 лв., а има и такива места, където не бихте тръгнали за нищо на света.... А в мрежата търговските сайтове САМИ търсят начини за вашето финансово спокойствие, защото то е в техен интерес. За всички е ясно, че хората няма да останат без гащи - въпрост е от КОЙ ТЪРГОВЕЦ ще си ги купят. И ако по сергиите-бутици "удари кьоравото" е най-логичната и общоприета бизнес стратегия, то във виртуалните търговски обекти има значение ЕДИНСТВЕНО удовлетворението на клиента.

Не всичко може да се купи в интернет с лека ръка, но търговията в Б-я е на толкова противно ниско ниво, че аз дори хляб бих си купил в интернет, ако има кой да ми го достави от Франция. smiling smiley
Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
27-02-2009 - 14:04:15
Ами на мен завчера ми намалиха наема на единия обект,който ползвам.В момента съм в преговори за другите.Просто факти...
А манталитета на българина да купува само "маркови стоки",и то най-често с пари които няма,скоро ще изиграе лоша шега на всички наемодатели с нереални наеми,на всички търговчета с неземни надценки,а оттам и на всички ни.Не е нормално с доход 500лв да си целия "марков",оттам едни дънки да са 200лв,при положение,че влизат в БГ на 25 долара,а оттам и наема -за 15 м2-5000евро.Е такава държава няма.Има,но там хората са богати.Крайно време е да се създадат нормални условия за търговия и работа въобще,пък тогава да видим кой-по-по-най...Спадането на покупателната способност е факт,който вярвам всички виждаме,и надявам се ще доведе до отрезвяване-от наемодателите до крайния клиент.
Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
27-02-2009 - 18:23:26
В думите на Коганев за бъдещето на търговията и моловете има много резон. Според мен е несериозно да не се отчита това.
Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
27-02-2009 - 19:05:59

Колеги,предполагам,че поне някой от вас са излизали на пазар с жените си,как мислите дали може нета да й замени,ровенето,цъкането,меренето,чуденето/ боже,тази моята,какво купува,леле пак се върна и т.н./ ?А някой видял ли я е с приятелките й в МОЛ-а какво правят?
А сега си ги представете всички пищящи женки да си седят мирно пред компютрите и тихичко да пазаруват?
Разбира се търговията в нета ще си има и своя възход,но няма да замени пазара на хората/най вече на жените/
Re: Ще има ли спад на наемите на търговските помещения
28-02-2009 - 02:43:56
avatar
@regataco няма как онлайн търговията да замести изцяло истинските магазини, но е достатъчно да отнеме 50% от клиентите им, така че да се случи коренна промяна в този бранш smiling smiley

@boyaneca като се пазарува онлайн пин не се въвежда. Замислял ли си се, че е много по-лесно да ти източат картата като пазаруваш в магазин отколкото онлайн точно по тази причина и практиката в България да те карат да си въвеждаш пина така, че цялата опашка да го види, а картата ти да я размотават че двете съседни опашки да си запишат номера и? С номера и пина всеки с елементарни познания може да ти я източи.

Всичко което не е дрехи и обувки се пазарува много по-лесно и сигурно пред компютъра.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход