Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна

Публикувано от Zrfv 
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
02-02-2009 - 09:11:50
Проблемът на Генералите е, че повечето от кооперациите там са от т.нар. 'старо-ново- строителство. нямат асансьори и като цяло са неприветливи в по-голямата си част. Имам приятел с мезонет от 95-96 някъде. Не е лош, защото поне не усеща тягостната обстановка в следствие от тесните улици, която неминуенмо са усетили тези от по-долните етажи.

Районът м/у Чаталджа и завод 'Дружба" наистина е доста добър като цяло. Само автомобилният достъп до него е малко тегав, но не е такъв проблем. Доколкото знам, там предлагане почти няма, ново строителство - също.

Преди година-две бях голям фен на идеята за редовите къщи в затворени комплекси, но се оказа, че във Варна почти няма такова предлагане, а и самата концепция явно е неприложима за българските условия заради манталитета.
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
02-02-2009 - 10:58:52
Подкрепям горното изказване на 1000%
Генералите са едно от най-ужасните места във Варна, работя в района има голям човеко поток и почти никаква инфраструктура ( е асфалтираха 1-2 улици, но никой не размести колите по тротоарите)

Zrfv, гръцката махала има един основен недостатък .. голяма влага и вечер смога от града ляга върху точно този район. Близостта на морето и морската градина са примамливи наистина, *pardon*
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
02-02-2009 - 15:59:38
Цените във Варна няма да паднат чувствително - говорим за център, широк център, Чайка, базар Левски.
Хората във Варна имат пари и чужденците се интересуват от Варна. Жалко за район Почивка - превърна се в нещо ужасно. Без никакво пространство, никакъв въздух, никаква инфраструктурна или архитектурна стратегия.

А за тези, които имат апартамент като основно жилище - без значение къде, в кой район и това,че е Варна - търсете места в близките райони за закупуване на къща. Самостоятелна къща и апартамент са неща несравними.

Така, че идеята да имаш апартамент под наем и собствена къща в селски или екологичен район - по възможност по-близо до апартамента - е изключително актуална: от гледна точка на здравословния начин на живот, житейска перспектива, цени и пр. Но това е свързано и с начин на мислене. Разбира се, идеалният вариант е да имаш и двете, но за това може да отиде цял един живот, така ,че няма да остане време да се наслаждаваш.






Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-02-02 16:26 от general.
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
02-02-2009 - 18:50:27
Някой чувал ли е за реална сделка във Варна през последните 3 месеца? Като гледам обявите по в. "Позвънете" едни и същи апартаменти се продават от Октомври, някои и от Юни 2008 и още си стоят, въпреки, че на няколко цената е редуцирана с до 20 000 Е. До момента щом не са се продали, аз не виждам как ще се продадат при прогресивно влошаваща се икономическа ситуация. Говорим за криза, която няма да мине и замине за една-две години. Англичаните и другите западняци напуснаха в по-голямата си част града, останали са предимно руснаци.
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
02-02-2009 - 19:30:54
Не съм се замислял за смога над Гръцката. Интересно ми е дали наистина се задържа там, след като районът е отворен към морето и вятър има почти винаги. Въздухът е влажен, да, но това етака, защото е морски. Има значение winking smiley
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
02-02-2009 - 21:12:00
Zrfv, нали написах вече за смога (мъгла ли ще го наречеш или както там искаш), но когато живеех във висок блок в Левски всяка сутрин около х. Черно Море имаше сива пелена. Нито покриви на къщи се виждат, нито дървета - нищо - само черна пелена и х. Черно Море стърчи. Аз лично се замислих колко години съм го дишала този сивия въздух долу и лошо ми стана.
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
02-02-2009 - 23:28:34
Какво ви е мнението за цените във Виница ? Едни познати ми продават тристаен с Акт16 във Виница 116 кв.м. с вкл. 17 кв.м общи части за 75000 евро (650 евро/кв.м) . Струва ли си според Вас или да изчакам ?
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
02-02-2009 - 23:43:33
Виница - ти си преценяваш...

Според мен не си заслужава - най-малкото лятото съм имал преход Виница-Център от по 2 часа...

Зависи къде е там, каква е инфраструктурата...
Според мен го изчакай до 400е, скоро :ami:
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
03-02-2009 - 00:17:39
valio, през ноември последно ходих до виница да търся нещо интересно. тогава цени от порядъка на 650-700 е/м2 бяха нещо нормално. сега би трябвало да са още надолу. още повече, че говориш за голям апартамент. аз търсех маломерен. големите винаги са се продавали на по-ниска цена на м2 от маломерните, заради по-малкото търсене. зависи и къде точно във Виница е. квартала е доста голям. говорих с местни хора, в горната част на квартала има проблеми с канализацията. съветвам те и теб да поговориш с хора които живеят в района за който става въпрос. според мен, цена в момента от порядъка на към 63-65000 евро е по-разумна за размера на жилището което описваш.

успех с покупката *ok*
Re: Прогнози за цените и реалните им нива на имотите във Варна
03-02-2009 - 14:11:47
Все си мисля, че Аспарухово е по-добрата алтернатива на Виница. Този проблем с канализацията на Виница си го има от време оно, дори още преди да са се били родили повечето от строителните предприемачи, които вилнеят там smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход