Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се манипулират глупаците

Публикувано от др. Иванов 
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 17:08:24
миклухо маклай при папуасите, пунди, андрешко & со.

много ме зарадва. Както винаги с бистър ум, брилянтен изказ и най-вече полезен!

*tired*
ПП. Как са новите локации около Елин Пелин и Кремиковци? Продава ли се ? :]
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 19:13:27

Риториката по явлението "Иванов" отдавана надмина значението на явлението "Иванов" . Лично аз не давам пет стотинки да знам какво мисли един мозъчен стегоцефал с право широко и полирано черво, годен само да променя химическите формули на поглъщаните от него неща в неограничени количества.
Използувам тази тема , за да споделям от време на време защо в БГ нещата отиват все по на зле за нормалните хора и все по-добре за 10-15% престъпна измет-политици, висши полицаи и съдии, елементарни мафиоти с 3-ти клас , които държат цели области в ръцете си. Преди няколко дни се опитвах да обясня на яелениети "Иванов" че една Сърбия без земеделието си никога не би имала по-висок стандарт от БГ (а тя го има) след 10-на години войни, ембарго, санкции и каквото може да се измисли. А "явлението" със слюнки на устата разпенявено ми обяснява че на БГ са нужни хотели, а не земеделие .Най-учтиво моля М. Вълков да ме извади от списъка на агресивните форумци криещи се зад НИК-ове.(ако ме е поставил там , разбира се.
А ето още една причина , поради която мисля че преди да стигнем Европа, ще трябва да стигнем сърбите. Чети тук:

[dnes.dir.bg]
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 19:43:23
За Начев: др. Иванов е споделял вече, че е бивш адвокат, занимаващ се вече с инвестиции в имоти (май купуваше парцели основно) и/или строителство. Негова е и крилатата фраза в Капитал : "инвестиция в имот никога не може да бъде грешна." Тази му мисъл е определила вече прага му на компетентност.
Какъв е интересът му се вижда от откровенията му за занимания му.
А че пазарът - реалните сделки - не е на едно мнение с него и опровергава глупотевините му от преди година, го кара да твори още повече: "манипулираните глупаци" не купуват вече така лесно, както досега (когато въобще не бяха манипулиране: досега имаше пазар, а от както не се купува всичко на идея само манипулации ...).
- Другарю, няам нищо напротив откъде си и закъде си тръгнал, ама пред фактите май само другарите не мълчат...
Между другото: има и държави без толкова небостъргачи (майка му и КИНТ...)и май са с най-висок стандарт в Европа. Пък дали в Америка живеят в небостъргачи..?!
Ниска топка си ти другарю...
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 19:51:06
Смейте се вие, смейте се, един ден книгата за др. Иванов ще се изучава в училище
и ще се обсъжда образът му, както ние изучавахме "Бай Ганю" ... sad smiley



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2009-01-31 22:22 от barbaron.
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 20:22:01
То "явлението" го има синтезирано в един стар виц:

Стои един "гларус" в храстите край плажа в Бургас и гледа преминаващите булки:

- Даа, тая съм я ....
...
- Даа, и тая съм я .... и тая и нея
...
- А! Тая не съм! (със специфично движение на лявата китка)


*pardon*
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 22:06:59
Спиро, поле и ниви дал бог, марш да копаеш!

Негова е и крилатата фраза в Капитал : "инвестиция в имот никога не може да бъде грешна."
А че пазарът - реалните сделки - не е на едно мнение с него и опровергава глупотевините му от преди година, го кара да твори още повече: "манипулираните глупаци" не купуват вече така лесно, както досега (когато въобще не бяха манипулиране: досега имаше пазар, а от както не се купува всичко на идея само манипулации ...).


Не, не е моя! Всеки човек с опит ще ти го каже. Вие си мислете, че света е от днес за утре. Вчера нещо растяло, днес сутрината малко ще падне и ще започнем да рушим всичко. Имотът си седи, Преди 2000 г. някой направил нещо, поколения наред живяли от него, сменяли се се десетки собственици. Преди 100 го открили отново и сега от него живеят екстурзоводи, тур опеатори, общината, държавата и т.н.
Кои точно глуповетини съм казал преди година и какво точно е станало? Това, че вие си представяте някакъв срив не значи, че е станал. Както се видя, намалението за 6 месеца е 4%, но за една година увеличението е 15%. Но колкото и да е изненадваща каже вие не сте толкова тъпи, че да мислите за спада, като нещо което ще продължи дълго. Вие сте хитреци на дребно, абе те цените да паднат, ние защото сме големи дяволи да купим, пък после като скочат три пъти ще продаваме.

При една криза умният човек си казва, в какво да инвестирам, за да издържа следващата. Може би в акции, които паднаха на половина? Или в недвижимости, които паднаха с 4% или със 7%. Но това си го казва умният човек, глупаците не мислят. Те имат по-важни занимания, да пишат по форумите. Напр. един решил, че в Люксембупг карали 14 пъти по-хубави коли, но не превежда доказателства. какво означава по- хубави? По-хубави по цвят, по цена? По-хубави от трошката на пишещият, от моята или от колата на някой предприемач. Ако тукашният предприемач кара майнбах, люксембургският какво кара. Или отива в магазина и казва, аз ще ти платя 14 пъти повече от българина, защото съм пич.

За образът на Бай Ганьо. Два или три пъти слушах журналисти да питат чужденци за образа на Бай Ганьо, но за тях Бай Ганьо въобще е беше отрицателен образ. Даже единият каза: Да, малко нахален, но истински капиталист от края на 19 век.
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 22:21:40
Помислих си - да напиша книга за др. Иванов, но се отказах. Тя вече е написана [forum.imoti.net] .

А това, дето ни го разказа Спиридон [dnes.dir.bg] , ме накара да си помечтая:

"Цялото недвижимо и движимо имущество на Мариан Първи, Мариус, Васкони, Анжел, Георги Пиримов, Ганелин Русинов, Татяна Стоичкова, Любомир Гибински ще бъде замразено още в самото начало на месец март. Тогава влиза в сила в България новият закон за конфискация на имуществото придобито по престъпен начин, съобщи БГНЕС.
В списъка за отнемане на имуществото са и българските бизнесмени "братя Галеви", собственици на Дупница. Всички, които са заподозрени в извършването на тежки финансови престъпления ще трябва да се разделят с имуществото. В първите дни на март имуществата им ще бъдат подробно описани и замразени. Срещу всички тях се води финансово разследване. Очакват се още 200 000 конфискации за обща сума от 35 милиарда евро." winking smiley
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 22:24:38
Тъй ,тъй ,др.Иванов. Наливай акъл в главите на невежите.
Само не знам кво ще правим и къде ще крием когато мечката заиграе и в БГ.А тва няма как да не стане и май ще е трудно вече с режисурата щото някои режисьори ги гръмнаха,други поостаряха а младата "red" смяна е доста нефелна.

Лондон

"Правителствата в Европа треперят, а гневни хора излизат на улиците" - така е озаглавил една от статиите си британският вестник "Гардиън", коментирайки днес събитията, разтърсили напоследък Стария континент.

Франция е парализирана от стачки, парижките булеварди приличат на осеяно с отломки бойно поле. Унгарската валута спадна до най-ниските си равнища спрямо еврото, а безработицата
расте. Гръцки фермери блокират главния път към България, протестирайки срещу ниските цени на стоките им. Най-новите данни на най-голямата банка в балтийските страни показват, че трите бивши съветски републики са изправени пред най-тежката рецесия в Европа, пише журналистът Йън Тейлър и изтъква, че това е само "моментна снимка" на един единствен ден, вчерашния, в Европа, която според него навлиза в едни от най-тежките си времена.

Но ако за големите и богати демокрации на Западна Европа перспективите може да са мрачни, то за младите, бедни и уязвими държави от Централна и Източна Европа травмата от краха и резкия икономически спад изглежда е по-тежка.

Точно преди 20 години те с революционна радост отхвърлиха комунизма и повярваха в капитализма, който сега е в криза и от който се чувстват излъгани. Резултатът - най-големите протести из страните от бившия комунистически блок от времето на народната власт, пише журналистът от "Гардиън".

Проблемите на Европа се задълбочават и увеличават. Правителствата треперят. Във въздуха мирише на бунт, обобщава той.



:cry: :cry: :cry:

Иначе строителството на КОПТОРИзма в БГ продължава успешно и всичко ще е "Ъп"

:} :} :}
Re: до др. Иванов / Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 22:29:37
"...глупаците не мислят. Те имат по-важни занимания, да пишат по форумите"
- Другарю, хубаво е че го твърдиш. Лекуването може да започне, след осъзнаване на нуждата.

"...преди 2000 г. някой направил нещо, поколения наред живяли от него, сменяли се се десетки собственици."
- А бе я тръгни да събираш камъни! Тях ги има от още по-рано. Но първо да видиш, кои са вървяли с инфлацията, кои са повтинели, кои поскъпнали, за какво служат...
Ако смяташ, че панелката ти в София ще събира туристи след 2000 г. то ти имаш проблем...

"Както се видя, намалението за 6 месеца е 4%, но за една година увеличението е 15%. "
- Тук вече се правиш на по-глупав, отколкото си. Точно в последните 6 месеца беше "чупката" в цените. И като излезат цените за следващите 6 мес. ще ти чета обясненията с интерес. За година увеличението все още го има, защото в края на 2007 са били все пак по-ниски от дек.2008, но вече имаме съвсем друг тренд, ...което е най-малкото безпокойство де. Но ти не гледаш напред, а назад. Не виждаш причините, а следствията. Нищо. Последен ще разбереш какво става.
И най-важното: остави стъкмистиката ти, ами то пазар няма бе. Щото шматките си мислят още като тебе, че щом му искат една цена, значи не е паднала. Ама на тоз тъничък пазар сделка става не с 4% отстъпка другарю, а с доста повече от вече по-ниската цена. Тръгнал борсата да плюе?! Ми нали селяка възпитан в любов към имота види на тикера, колко дават всеки ден за имота му ще получи инфаркт? Това че не вижда истината го успокоява. Кой е манипулираният глупак тука?


"При една криза умният човек си казва, в какво да инвестирам, за да издържа следващата".
- Тук си прав, но ти не знаеш къде се намираш и в момента. Иначе не си лош. Кефи ме, че обичаш да се забавляваш :}





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-31 22:46 от Kelesh.
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 22:49:58
Това не може да се случи у нас поради една проста причина. Ще бъдат засегнати поне 80 % от тези които трябва да го гласуват, както и техните приближени.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход