Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Схемата на инвеститора или защо цените не падат?

Публикувано от др. Иванов 
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 18:40:17
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Когато продаванат 2 имота в един квартал, единият
> за 600, другият за 1000, средната цена е 800.
> Когато се продаде този от 1000, средната цена пада
> на 600, колкото струва останалия апартамент,
> въпреки че сделката е на 1000. И обратно.

Графиката е надолу, защото хубавите имоти свършили!!!
Останали са само еФтинките копторчета, затова средните цени падали. Гениално!
Скъсват се продажбите, а ние тука абдалите, за кризи и безработици си говорим...
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 18:47:26
Графиката е надолу, защото хубавите имоти свършили!!!

Боже, Боже! С какво го заслужих?

Не! Графикта е надолу, защото се продават лоши имоти, които винаги са били лоши и евтини!
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 18:55:16

"Не! Графикта е надолу, защото се продават лоши имоти, които винаги са били лоши и евтини!"

Добрите и скъпите - чакат. Да станат и те евтини и лоши!

Не очаквах да видя отново обезкостени имоти - като руини... Явно, отново ще ми се наложи!
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 18:57:11
Как ще е глупост като е самата истина.Като не се завършват сградите тези които са готови да рискуват са в пъти по-малко.Липсата на покупки на зелено затруднява строежа и неговата реализация.Пък и разликата не е такава.Ти изкара 50-60% разлика между зелено и А16.Най-много е 20-30%.
А този които е рискувал ще чака толкова колкото е по договор, ако е повече заминаваш в съда.
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 19:41:42
И като заминеш в съда? След 7-8 г., ако имаш късмет, си взимаш парите с които не купуваш нищо. Хитрецът мисли, че е възможно само той да се измъкне и започва да клати лодката, резултатът - той се дави, а лодкарят се измъква, защото може да плува. В такава ситуация всеки си наляга парцалите и се кръсти нещата да се оправят. Защото докато се съди суперфицията свършва и собственика си прибира парцела, както често става. Ербап се правиш като платиш във Франция 6000Е/м2, като платиш за тук 600 гледаш сделката да стане.

Освен това, моите писаници щели да откажат хората да купуват на зелено?!? Че те да не се строшиха? Всеки обяснява какви мошенници са строителите и как единствената им мисъл е да излъжат честния купувач. Никой не е изгърмял, тук таме има временни проблеми, но всички тръбят как трябва да се купува готово, при това положение няма какво да се оплаква никой - сам си е определил риска и е приел 20-25 хил. евро по-ниска цена като заслужаваща този риск. Честният купувач смята за напълно нормално да се откаже от сделката и да закопае строителя, но недай боже строителят да се забави с 1 седмица, ще му видим сметката.
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 19:54:54
Не съм казал с писаниците си че правиш каквото и да е.Нито ти, нито аз нито кой и да е може с писаници да направи нещо.Видяхме че с писаници по всички медии преди 2 месеца не се постигна нищо камо ли ние двамата с теб тук.
Имах предвид под поведение самата дейност години да строиш и да не си спазваш договорките умишлено.И пак ти казвам стига с тези 5-7 години.Делата преключват за 5-7 месеца и то в София където е най-голямата натовареност.Не гледай медийните наказателни дела, те вървят по НПК, където може да се шиканира наистина, но това ще ти струва много скъпо.Новия ГПК не дава възможност за моткане.
За седмица или месец закъснение всеки ще ти влезе в положение.
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 19:57:47
avatar
ИваноФ, думички като договор явно са ти непознати?
Както и че за имуществени щети може да се търси отговорност?

Свърши комунизма ИваноФ - свърши.

Сега чакам с нескрито удоволствие да започнат да отвличат строители, предприемачи и всякаква подобна сган въобразила си, че с трици маймуни ще лови.

Ако не се бъркам, в Германия трима дядковцки май си бяха отвлекли брокера да му правят нещо лошо?

Аз затова и питах, застраховка живот правят ли си брокерите?
Поне да могат да оставят нещо добро след себе си, че каквито времена си идат - ще станат много търсени от бившите си клиенти. :] :}Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-02 20:00 от valsodar.
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 20:14:31
Иво,
Слушай моето момче. Да си млад не значи задължително да си глупав. Правило е, но като слушаш помъдряваш. Няма дело, което да свърши за 7-8 месеца. Сега с размяната на книжата може да мине и по-голям срок докато насрочат първото гледане.
Освен това не съм казал умишлено да не спазваш договорките. Щеше да е умишлено, ако имаш пари да го довършиш, но в примера говорихме, че нямаш. Именно защото нямаш намаляваш цената, като това намаление трябва да ти осигури ресурс за строителство. Ако имаше пари щеше да го построиш и продадеш скъпо. Българина умира да прави глупости сигурен, че друг ще ги плаща. Прави сметка, абе този защо не продаде на 300 за да си изпълни задълженията към мен. Първо, защото не е честно спрямо теб самия. Ти си платил първи на 600, а на някой дошъл след теб строителя продава на 300. Второ и по-важно, строителят не може да го завърши с тези пари и ти няма да вземеш нищо. Аз съм казал, колко излиза строителството, всеки който купува под тези цени поема риск, който по никакъв начин не може да иска друг да плаща. Аз малко рано казах цени за едно строителство, което ще започвам - 1000 -1100 на чиста площ. Но ми натресоха и трафопост в последния момент, което ще вдигне цената с още 2000 на апартамент или още 30Е/м2 средно. Затова и не се пазаря, казал съм, че не мога да свалям. Проблемът е дали ще успея на тези пари да го направя както искам или ще правя компромиси. А вие ми говорите за 300-500, верно най-лудите от вас, но и нормално шашавите мислят за 700-800/говоря за чиста площ/. Затова много често тук съм казвал да не ме занимават с такива оферти и въобще с "изгодни" оферти. Вече не поемам рискове.
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 20:40:08
Иванов виж сега какво си писал за размяна на документи.Чул си че има нещо такова около фирмите и реши че това е за всичко.Тоест ти смяташ че теб като търговец едно физичеко лице ще те съди по главата производство по търговски спорове.Там има размяна на книжа, ама това производство върви между двама търговци.Сега ако си продал на фирма имот ще вървите по тази глава, ама с обикновен гражданин си по общия ред там такива размяни на книжа няма.
Това го приеми като безплатна консултация, даже и ще те улесня да ти кажа че главата по търговски спорове почва от чл.365 ГПК, имам няколко дела по този ред.Няма голяма разлика във времевите интервали по преключване от общия ред.Понятието търговска сделка е дефинирано в търговския закон, но кой член беше не помня, в първите някъде е.Чисто и просто търговската сделка е договор между двама търговци.
Така че моля те не ми казвай едно дело за колко време свършва, както аз не ти казвам за колко време съхне плоча, колко време се гради груб стореж 5 етажа и т.н.
В техническите характеристики на строителството никога не съм се бъркал.
Но поне ценообразуването ми е известно, щом искаш набълбуквай се и давай 40% обезщетение.Като не ти излиза сметката, купуваш по евтини материали, ако пак не излиза сметката следващия път търсиш по евтин парцел.
Хайде че нямам търпение да докопам масите с изобилие от ол инклузива spinning smiley sticking its tongue out
Re: Схемата на инвеститора или защо цените не падат?
02-08-2009 - 21:11:00
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Полезна тема, ако се прочете отново. Поне може да
> спрат дивотиите от последните дни!


Кои са тези дивотии и от кои дни???
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход