Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?

Публикувано от pupcho 
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 18:07:17
Падне ли борда - 1 евро става 4 лева.
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 18:07:55
Мисля, че малко грешиш в това "статута..."...ама ти си знаеш!
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 18:14:45
Може да съм исползвала не най точната дума,но АЛФА БАНК - КЛОН БЪЛГАРИЯ със сигурност е чуждестранна банка в България,това го пиша,не да се заяждам,а да дам информация,ако някой не го знае.Поздрави и успех на всички!!!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-07-11 16:33 от regataco.
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 19:06:04
Поните ли руската пропаганда с плакат ТИ -записа ли се доброволец . Сега може да се сложи същия плакат ТИ- внесе ли депозит. *ok* а ма те като по прости 9,5 % лихва.
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 20:57:58
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Ти що си мислиш, че след 2 или 3 месеца ще има
> изобщо промоции в някоя банка?
>
> Те банките са се разбрали помежду си, не бери
> грижа.

Корпоративна търговска банка вече няколко години предлага най-добри условия за депозитите - 8,5% лихва, дори и в моменти, в които другите банки даваха 1,5-3% /например Булбанк/. Така, че договарянето между банките фолклорен мотив. Договарят се производители на олио, хляб, млечни продукти и др. Но при банките, чиито собственици са пръснати навсякъде по света, и особено в момент на криза имат диаметрално противаположни проблеми..........?
А по отношение на фалита на банки, мисля че е малко вероятен, тъкмо поради добрите печалби, които имат в момента поради високия лихвен % по кредитите. Така че при очертаваща се ниска инфлация /дори дефлация/, депозита в банка е едно от малкото сигурни неща в момента. Пък като станат апартаментите по два за лев /каквито са повечето прогнази в този форум/javascript:emoticon('*bow*').
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 21:25:05
говорете си ,полезно е но...
внимавайте в картинката ! smoking smiley *drunk*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-17 21:25 от status.
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 21:30:57
ооо status...точно в ТАЗИ картинка много внимаваме, всъщност другото вече стана безинтересно на фона на ТОВА



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-17 21:32 от hrabar.
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 21:44:37
Без майтап , ще бъда изключително доволен и приятно изненадан ако ТОВА не се случи ! Даже може и да преразгледам отношението си към "червеникаквите жълторязаничета" обаче все си мисля, че изпадам в гол оптимизъм ...
иначе депозитите отдавна съм ги "консервирал" почти на една ръка разстояние. По добре гарга в ръцете отколкото орел в небето / май така беше.../

smiling smiley
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 21:47:18
regataco (IP съхранено)
Дата: February 17, 2009 06:03PM
ALPHA BANK е Гръцка банка с клон в БГ,тя е чужда банка в БГ не е със статута на останалите гръцки банки в БГ.Поради това и гарантира депозити до 100000лв.



Първото изречение е абсолютно вярно. Второто - с лека корекция - 100 000, но евро. Това е единствената банка, гарантираща вземанията, но в евро, тъй като не е със статут на Бг банка, а на гръцка, а по техния закон е 100 000 евро към момента.

[www.alphabank.bg]

Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 22:43:34
Ситуацията в българския банков сектор е изключително опасна и тревожна. Тази система е на път да пресъхне. Банките-майки, чужди собственици са в огромни затруднения, по-големи отколкото американските банки. По данни на вътрешен документ на ЕК, европейските банки имат инвестирани повече от 18.6 трилиона евро в т.нар. токсични активи. Тази сума е с минимум 4 трилиона евро по-голяма, отколкото общия комбиниран БВП на целия ЕС и с над 6-7 трилиона евро по-голяма, отколкото БВП на САЩ. Ето това е реалното измерение на кризата в банковия сектор, което Станишев премълчава. Това означава, че няма и няма да има и не е възможно да има никакви свежи пари за банките-филиали в България (а това е над 87 % от банковата ни система!).
Вече се обсъжда в централите на чуждите банки-майки възможната продажба на техните клонове в България и в други съседни страни. И трябва да кажа, ситуацията в банковата система на Европа е такава, че възможният избор не е много голям. Най-вероятно ще се наложи на съответен етап българското правителство да влезе в част от собствеността на дадени банки. Затова в този момент всяка банка в България гледа да се спаси индивидуално с цената на много рискове. И затова лихвените проценти по депозитите се вдигат, за да може чрез акумулирането на нов капитал банката да "оживее", макар и временно. А свиването на кредитирането е резултат на много фактори, но между тях най-важни са налагания контрол върху раздаването на кредити, но най-вече липсата на качествени проекти и желанието да се разпиляват парите в условията на очертаващия се ледников период на финансиране на родните банки. Да, нещата, действително са стигнали до основите на родната ни банкова система. Мълчанието, изчаквателната позиция от правителството не спомагат и не отговарят на спешността и на важността на мерките, които следва да бъдат предприети.

а цялата статия е
тук
*xxx*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход