Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Под наем или в "свой" "дом"?

Публикувано от tata 
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 13:58:59
greenbul Написал:
-------------------------------------------------------
> ако на края на живота си си оставил смрадлив
> подгизнал панел евала постигнал си много реално
> нещо - паметник на човешката глупост. За съжаление
> шараните които санаха роби не могат да си позволят
> деца които да стант свидетели на тяхната глупост.


А може и да е за добро smiling smiley
Знае ли човек...
В природата случайни неща няма.
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 14:08:53
Горещи страсти, няма що. Как може да се спори за елементарни неща - не е лошо да имаш свой дом, но НИКОГА за сметка на здраве, семейно разбирателство и НИКОГА мизерствайки. Да пропилееш живота си ( достатъчно кратък, макар младите да не се замислят за това) в мизерия е най-голямата глупост която младия човек може да направи. Да не кажете, че проповядвам разгул и мързел - нищо такова, но живота прекаран в мизерия осакатява мисленето на човека и променя в лоша посока ценностната му система. Като човек на повечко години, съм живял под наем, а в момента съм и наемодател, та знам двете страни на медала и отговорно заявявам, че да живееш под наем никак не е лошо. Не всички наемодатели са алчни и бескруполни ( аз напимер съм мечтата на наемателя ). А и винаги можеш да се преместиш, ако попаднеш на кофти хора. Предимствата са много - от липсата на данъци, основни ремонти и подръжка, до най-важното за мен - СВОБОДАТА И МОБИЛНОСТА. Сега когато сме членове на ЕС, можем да търсим реализация навсякъде, стига да ни стиска и да имаме нещо в главите. А ипотека за 30-35години си е доста обвързващо. Не че и тогава не можеш да продадеш и да си хванеш шапката, но е по-сложно и инерцията те прави крепостен селянин на някой тъп град и още по-тъп квартал. Да не говорим какво ще струва този имот след 30 години когато е вече твой - най вероятно почти нищо, защото за мое огромно съжаление българите се стопяват за сметка на малцинствата. Ако имота ти е в квартал с преобладаващо ромско население, ще видиш зор при продажбата и то голям. И да изпреварв коментари от сорта, че да живееш на квартира е все едно да си чергар - нищо подобно - Европейците са го доказали.
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 14:10:31
avatar
greenbul Написал:
-------------------------------------------------------
> ако на края на живота си си оставил смрадлив
> подгизнал панел евала постигнал си много реално
> нещо - паметник на човешката глупост. За съжаление
> шараните които санаха роби не могат да си позволят
> деца които да стант свидетели на тяхната глупост.

Панел или тухла- те сами не могат нито да подгизнат, нито да се осмърдят, нали? Така че, всичко зависи от човека. И не това е темата, а дали да оставиш нещо след себе си, или на принципа "след мен и потоп", да преминеш през живота- своя и на близките ти хора.........
winking smiley
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 14:15:47
Само два линка индиректно свързани към темата.

[www.kafene.net]
Не четете за правителството - там мисля че е ясно и без статията.
Ключовата мисъл е на края.

и това:
[www.kafene.net]

последното може да е повод за доразвиване на мисълта - никога не е късно да станеш за резил. Развитието е - колкото и да си велик някой твой внук може да те направи за резил, особено ако с в България!
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 14:21:28
Да оставиш нещо след себе си не означава апартамент или къща - не че има нещо лошо да ги имаш. Да оставиш нещо след себе си е да възпиташ интелигентни деца, да ги изучиш и да ги научиш да се справят сами с живота.
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 14:28:32
r_stoma Написал:
-------------------------------------------------------
> Да оставиш нещо след себе си не означава
> апартамент или къща - не че има нещо лошо да ги
> имаш. Да оставиш нещо след себе си е да възпиташ
> интелигентни деца, да ги изучиш и да ги научиш да
> се справят сами с живота.


clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap:

Само ако възкресим ценностите на нашите пра-баби и дядовци може да мислим за бъдещето на България.
Имаме нужда от образовани, можещи и СВОБОДНИ деца а не тухли и вар!

Всеки получава това което е ценно за него. Ако ценим панелите и тухлите ще живеем с тях ако ценим децата си ще живеем с тях!
Под добре 100 000 в образование на децата отколкото 100 000 в камъни и дърве в топ-локейшън!
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 14:29:11
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> simbat Написал:

> Защо, навън хазяина ти с кафе и танцьорки ли те
> посреща? Бил ли си под наем в чужбина? Не само те
> гледа с превъзходство, ами си запазва ключ от
> жилището. И може да влезе да види дали добре го
> стопанисваш.
> Така че, колкото и да ти е криво, човек който има
> нещо, е с по- добро самочувствие от този, който го
> няма. Защото, може гладен да останеш няколко дни,
> но като имаш собствен покрив над главата- можеш да
> намериш решение. Няма да ти се наложи да спиш под
> звездите........
>

Хехе,ти намери кой да питаш дали е живял в чужбина под наем

spinning smiley sticking its tongue out
веднага след университета си награбуих чукалата мойто момиче и досега да ти кажа собственика на жилищата,които съм наема не съм го виждал!Винаги е било в комплекси затворен тип,които се управляватр от компания и всички апартаменти са само под наем.Така е в чужбина winking smiley
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 14:48:09
>> Не е нужно всяко поколение да тръгва от нулата.

Kамелия, по принцип съм съгласен, че трябва да оставиш ценни неща на децата си (като под ценности разбирам не само имоти, а най-вече образование)

Проблемът на индустрията е, че тя е циклична и търси евтини ресурси. Стане ли прекалено скъпо (и нископроизводително), тя мести района си. Това не процес за година или две, но е процес. Погледни какво стана с Детройт.

Т.е. няма никаква гаранция, че това което сега се разбира под топ-локация утре ще бъде същото. Ами ако на нашата политическа класа и писне да живее в София и утре каже "дайте да правим нова столица, защото няма места за училища и детски градини в София вече ...." Този който има информация печели. Те не дават информация от къде ще мине магистрала "Хемус", за да нямало спекулации. Та това си е най-голямата спекулация.

Та погледнато след 20 години напред, не вярвам, че това което сега е топ-локация и тогава ще бъде. Имаше една песен на Висоцки "живи си ть нормалненко, есть повод веселиться" (руската клавиатура не ми се търси сега ... )



Със здраве
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 15:12:40
avatar
Какво и обяснявате на Камелия, тя просто си живее с мисълта, че ще остави безценната си Люлинска панелка на децата си и с това е изпълнила целта на живота си. Ако им даде и едно образование, достатъчно да станат брокери, всичко е наред... smoking smiley
Re: Под наем или в "свой" "дом"?
13-09-2008 - 15:44:46
За брокерите и "здраво стъпилите на земята" няма да е излишно да надникнат в книжлетата на Тофлър - само да видят какво иде.
Ясно е, че хлебеца им зависи от позицията която яростно защитават, но с фанатично отричане само могат да станат смешни.

Да припомня, че къщата/апартамента и т.н. е само един елемент от богатството. А в развитите икономики основния елемент формиращ богатството е възможността на индивида да генерира доход. Което пък е следствие от образованието и специфичните способности (да правим нещо по-добре и качествено от останалите).
И понеже стана дума за образованието. Ами то не приключва с излизането от университета с мазна (от нейното "поливането"winking smiley диплома под мишница. Аз лично мисля за образованието не само на детето но и за моето собствено. А това изключва възможността да съм роб на тухлена кутийка.

Естествено, че ако на някой му оставят в наследство 2-3 затворени комплекса, това е богатство (няма нужда да работи и пр.). Но тук коментираме масовия случай, за 1-2 апартамента.


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход