Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 06:53:02
Аааааа, Милко, не така!
*stop*
Знаеш ли колко време ми спестяват твоите постове! Харесват ми и картинките и мнението ти. *yes*
Пиши, бе човек! clap:
Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 07:01:52
Aсене,прибирам се в къщи от УСА-та (командировката ми свършва на 15-ти)и ще трябва отново да се регистрирам от Лондон ,а и вече писах,каквото имах да пиша т.е. поизчерпах се ... *yes* Ето нещо за теб за последно:Нека не се лъжем - продажбите на НИ в България зависи най – вече от условията за кредитиране от страна на банките. Над 40% процента от жилища в БГ последните 3 години за закупени чрез ипотечен кредит . Към тези може да прибавите кредити под друга форма ( не само ипотечни ) , както и закупените от чужденци жилища ( с или без кредит от чужда банка ) и ще ви стане ясно , че нищожна част от населението е способна да закупи жилище без да прибегне до заем в една или друга форма. Цените се покачиха значително, след като банките започнаха 100 % процентово кредитиране . Винаги ще има луд който да яде две зелки ( да телги 30 годишен кредит , с вноски равняващите се на над 40% от месечния му бюджет) , докато има луд , който да му ги дава . Друг е въпроса , че след кризата ще се формира кредитна култура и лудите ще се по-малко...
В този ред на мисли е глупаво де се говори за каквото и да е покачване преди възстановяване на кредитирането. За съжаление тенденцията е точно обратната и много скоро ще сме наблюдатели на публични и не толкова публични фалити на банки .
Цената на който и да е продукт е тази ,на която се осъществява сделката , другото е бош лаф. Нямат значение нито любимите ми „офертни цени” нито некадърноста на пишман предприемача ( в по-голямата част от случаите с неясен произход на капиталите ) и това кой какви сделки е сключвал и какви заплати е раздавал . За това и такива статистики се лансират из медиите . Единствената статистика , която би била меродавна за НИ е брой на сключени сделки и стойноста на сделката (според локация) плюс начин на финасиране . За съжаление не съм попадал на такава статистика ( чудно защо ли ? )
Истината е , че цените падат драстично в момента , колкото и на статистиците да не им се вярва. Аз съм привържаник на една друга статистика – на кеша. Ако извадиш 50К евро може да си купиш всяко едно двустайно жилище в София , както и не голям брой от тристайните , което до преди години бяха немислими цени за някои хора .
Според мен обаче още е рано , като факторите са редица и по тях се е писало много до сега . Аз ще спомена само един от краткосрочните – на 1 Май Камара на частните съдебни изпълнители стартира „търсачка” за НИ , обявени за публична продан . Ще стане много интересно , когато се въведат 100% от тези имоти в базата данни на сайта , който досега се възпрепятствуваха по всякакъв начин да достигнат вторичния пазар на НИ. Ще е още по – интересно ако от Камарата реализират намеренията си да стартират с 50% от „ пазарната цена” на имота и при липса на интерес към него да я намят с по 5% на всеки 2 седмици. Тогава можем да правим изводи за цена на НИ в БГ.
Лично мое мнение е ,че в близките 12-14 месеца икономическата обстановква в България , не я чака нищо добро ... Да не забравяме , че пазара на имоти не е толкова динамичен , което значи ,че ако си сериозен , търпелив и наблюдателен купувач , трудно ще изпуснеш момента преди преди началото на дългосрочен положителен тренд.
А ако някой се чуди как хора работили на стотици проценти печалба до преди месеци , а сега са пред фалит , да пита видният бизнесмен Киров ( ако може да го намери ) и строителния предприемач дето го „самоубиха” в колата пред банката му. See you!п.п. Тази бира "Foster,s" много силна бе-как я пият тези австралийци ,не знам! *beer* *zzz*
Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 08:49:04
Милко, ако спреш да пишеш тук - няма за какво да влизам - то няма много друго за четене в този форум.
Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 09:16:00
милко вълков Написал:
-------------------------------------------------------
> Тази бира "Foster,s" много силна бе-как я пият
> тези австралийци ,не знам!

Милко, Fosters не е най-добрата бира, даже не е и добра бира. James Boag и Cascade са най-добрите Австралийски бири, и двете се правят в Тасмания.

*beer*
Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 09:22:10
avatar
Eх Милкооо,
и на тръгване си останал чисто българче.Ей тъй една майна да ни теглиш.
Мерси значи и приятен ти път. *bow*
Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 09:31:36
avatar
Аз бих предложил "Tooheys New" *beer*

А иначе жалко ако Милко се оттегли.
Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 10:04:37
Милко, размисли, и се върни пак. Ако тук ти е писнало от платени клакьори - иди във форума на инвестор.бг /аз така направих преди няколко години, въпреки, че някои манипулатори ме надушиха и дойдоха и там да се заяждат/.
Форумите са единственото, което свързва свестните българи по света.
Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 13:41:27
Милко, smiling smiley
Отново, много добре си описал. Само, че не мога да те разбера, защо се отказваш, точно сега. Винаги има какво да се каже, винаги има хора, които искат да те прочетат.

Предаваш се? smiling smiley

Колкото до хората в Бг, има много стойностни хора, въпреки всичко, ако щеш, въпреки различните тези, които отстояват. За това си струва да продължиш.
Защото излиза, че си си губил времето до сега, а то не е така!!! Изгубил си го, точно, ако наистина спреш!!!

Мисля, че е време да се спре с това деление, по какъвто и да е било принцип!!! Така губим всички!!!

Всеки човек си има достойнство, и когато не умеем да го уважаваме, не умеем да уважаваме и себе си. Това, също е част от манталитета.

Асене,

Куку, наистина е оптимист с неговите 300евро. Причините:

-спряло почти, строителство;
-огромна междуфирмена задлъжнялост - плащане някъде във времето;
-липса на кредитиране;
-липса на свеж ресурс, по-скоро обратното - обирането му под една или друга форма;
-спиране или намаляване работата на съпътстващите строителството производства;
-неконкурентност на износа. Обусловено е, от скъпият лев, недостатъчни технологии, затваряне/ намаляване на външните пазари. Което, води още повече до намаляване на обема и от там, намаляване икономия от мащаба. В същото време, големите чудестранни фирми правят дъмпинг на пазара, т.к. те имат финансов ресурс. Липса на производства с висока принадена стойност.
-туризъм - освен качеството, пътищата, особено важни са цените. Позволяваме да изтичат пари навън, точно заради това!!!
-селско стопанство-.........

Всичко това води до много силно редуциране на приходите, било лични, било фирмени.
Тук вече няма място за сметки и аналогии със себестойност.

Сметките, както и действията, по-скоро би трябвало да са насочени с цел оцеляване, каквото и да значи то.

Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 13:56:12
Махалото ще се върне обратно


[money.ibox.bg]

Милко не прави глупости стой си тука че закъде сме без тебе и твоите коментари.
neo
Re: Преглед на печата
13-04-2009 - 14:22:32
budget from hell- или как сметката за кризата ще я плаща средната класаhttp://www.independent.ie/business/personal-finance/latest-news/bludgeoned-by-a-budget-from-hell-1706570.html[/url] Скоро и в БГ пп Милко не се връзваи на ганювски номера !Ех матРал кво да го правиш Наздраве
*beer*
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.